0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν οργάνωσε τίποτα. Καθόταν με τη συνάδελφό της σε ένα τραπέζι και πίνανε καφέ. Δεν φορούσε τίποτα, γενικώς δεν συμμετείχε πουθενά. Το ξέρω, γιατί εν τέλει πήγε ο σύζυγος.Συζήτησα μαζί της, είναι από τις παλιές δασκάλες που πιστεύουν ότι επειδή οι ίδιες έχουν καθιερώσει μια κατάσταση, δεν χρειάζεται να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν (δεν το είπε έτσι βέβαια, αλλά δεν είμαι και κουτορνίθι). Δεν ξέρω αν έχεις γνωρίσει τέτοιους συναδέλφους, υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες. Δεν πρόσεξες το πρώτο μνμ, ενημερωθήκαμε εγκαίρως, αλλά δεν προϋπήρξε συνεννόηση. Γενικά δεν συνεννοείται, είναι ανένδοτη σε ό,τι αποφασίσει .Υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα μαζί της σχετικά με άλλα παιδιά, αλλά δεν είναι της ώρας. Δεν προέρχονται πάντως από λεγόμενα άλλων γονέων, αλλά από αυτά που είδα και άκουσα προσωπικά.Καταλαβαίνω την πρόθεσή σου να βρεις μια άκρη που να τη δικαιολογεί, αλλά μιλάμε για εξαιρετική περίπτωση ανθρώπου.
Συγνώμη, δυσκολεύομαι να κάνω παράθεση, γι' αυτό απαντώ ονομαστικά. εμμάκι, αν μπορώ να συνοδεύσω, θα το κάνω ευχαρίστως, αλλά δεν θα πάρω άδεια από τη δουλειά μου για να το κάνω. Έχω μικρά παιδιά και με τις ιώσεις κλπ. δεν έχω ακόμη την πολυτέλεια να απουσιάζω κατά βούληση.Όπως δεν έχω την απαίτηση να τρέχουν στα θέατρα και στα μουσεία χωρίς συνοδούς.Πόσους γονείς ξέρεις που να φεύγουν από τη δουλειά τους για να συνοδέψουν; Δεν καταλαβαίνω την αγανάκτηση. Υποθέτω ότι συνοδεύουν οι γονείς που δεν εργάζονται (και τους ευχαριστώ που δίνουν την ευκαιρία στο παιδί μου να ψυχαγωγηθεί).Ριταλάμπ η απάντησή της ήταν ότι "θα ευχαριστηθούν τα παιδιά".
Οπότε, ή περιορίζεις τις επισκέψεις, ή ο καθένας φροντίζει το παιδί του τη δεδομένη στιγμή.
Δεν θα ήθελα να κάνω καταγγελία για πολλούς λόγους. Ήθελα απλώς να μάθω αν προβλέπεται από επίσημο φορέα αυτή η πρακτική. Πάντως, κάνοντας και την αυτοκριτική μου, νομίζω ότι τραβώντας τις αργίες από τα μαλλιά απαξιώνουμε τη δημόσια εκπαίδευση και προκαλούμε και το κοινό αίσθημα.
Παράθεση από: geo33 στις Φεβρουαρίου 18, 2010, 07:05:29 pmΔεν θα ήθελα να κάνω καταγγελία για πολλούς λόγους. Ήθελα απλώς να μάθω αν προβλέπεται από επίσημο φορέα αυτή η πρακτική. Πάντως, κάνοντας και την αυτοκριτική μου, νομίζω ότι τραβώντας τις αργίες από τα μαλλιά απαξιώνουμε τη δημόσια εκπαίδευση και προκαλούμε και το κοινό αίσθημα.