*

Αποστολέας Θέμα: Χορός σε παιδότοπο  (Αναγνώστηκε 8955 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Απ: Χορός σε παιδότοπο
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 06:14:14 pm »
Δεν οργάνωσε τίποτα. Καθόταν με τη συνάδελφό της σε ένα τραπέζι και πίνανε καφέ. Δεν φορούσε τίποτα, γενικώς δεν συμμετείχε πουθενά. Το ξέρω, γιατί εν τέλει πήγε ο σύζυγος.
Συζήτησα μαζί της, είναι από τις παλιές δασκάλες που πιστεύουν ότι επειδή οι ίδιες έχουν καθιερώσει μια κατάσταση, δεν χρειάζεται να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν (δεν το είπε έτσι βέβαια, αλλά δεν είμαι και κουτορνίθι). Δεν ξέρω αν έχεις γνωρίσει τέτοιους συναδέλφους, υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες.
 Δεν πρόσεξες το πρώτο μνμ, ενημερωθήκαμε εγκαίρως, αλλά δεν προϋπήρξε συνεννόηση. Γενικά δεν συνεννοείται, είναι ανένδοτη σε ό,τι αποφασίσει .
Υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα μαζί της σχετικά με άλλα παιδιά, αλλά δεν είναι της ώρας. Δεν προέρχονται πάντως από λεγόμενα άλλων γονέων, αλλά από αυτά που είδα και άκουσα προσωπικά.
Καταλαβαίνω την πρόθεσή σου να βρεις μια άκρη που να τη δικαιολογεί, αλλά μιλάμε για εξαιρετική περίπτωση ανθρώπου.

δεν προσπαθώ να βρω δικαιολογία, απλά ρποσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις πώς λειτουργεί το νηπιαγωγείο. Δεν είσαι υποχρεωμένη να ξέρεις πώς λειτουργεί και το ότι είχες και άλλα παιδιά παλιότερα, δεν σημαίνει ότι ξέρεις τι λειτουργία και τη φιλοσοφία (βασικότερο) του νηπιαγωγείου.
Δεν ξέρω γιατί το έκανα αυτό η συνάδελφος, δεν μπορώ να μπω στο μυαλό της. Αλλά από τη στιγμή που είχε οργανώσει μια δραστηριότητα και σας είχε ενημερώσει εγκαίρως (γαιτί εγώ στην αρχή κατάλαβα ότι σας το είπε ξαφνικά) είναι καλυμμένη. Αν μάλιστα είχε ενημερώσει και τον προϊστάμενο (που μάλλον θα το έκανε) και ήταν και η άλλη νηπιαγωγός εκεί....Μην νομίζεις ότι οι προϊστάμενοι δεν είναι ανήμεροι για την άλλαγή στο πρόγραμμα λειτουργίας και συμφωνούν με αυτό.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:47:20 »

Αποσυνδεδεμένος geo33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 06:20:31 pm »
Συγνώμη, δυσκολεύομαι να κάνω παράθεση, γι' αυτό απαντώ ονομαστικά.
εμμάκι, αν μπορώ να συνοδεύσω, θα το κάνω ευχαρίστως, αλλά δεν θα πάρω άδεια από τη δουλειά μου για να το κάνω. Έχω μικρά παιδιά και με τις ιώσεις κλπ. δεν έχω ακόμη την πολυτέλεια να απουσιάζω κατά βούληση.Όπως δεν έχω την απαίτηση να τρέχουν στα θέατρα και στα μουσεία χωρίς συνοδούς.
Πόσους γονείς ξέρεις που να φεύγουν από τη δουλειά τους για να συνοδέψουν; Δεν καταλαβαίνω την αγανάκτηση. Υποθέτω ότι συνοδεύουν οι γονείς που δεν εργάζονται (και τους ευχαριστώ που δίνουν την ευκαιρία στο παιδί μου να ψυχαγωγηθεί).
Ριταλάμπ η απάντησή της ήταν ότι "θα ευχαριστηθούν τα παιδιά".

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 06:30:12 pm »
Συγνώμη, δυσκολεύομαι να κάνω παράθεση, γι' αυτό απαντώ ονομαστικά.
εμμάκι, αν μπορώ να συνοδεύσω, θα το κάνω ευχαρίστως, αλλά δεν θα πάρω άδεια από τη δουλειά μου για να το κάνω. Έχω μικρά παιδιά και με τις ιώσεις κλπ. δεν έχω ακόμη την πολυτέλεια να απουσιάζω κατά βούληση.Όπως δεν έχω την απαίτηση να τρέχουν στα θέατρα και στα μουσεία χωρίς συνοδούς.
Πόσους γονείς ξέρεις που να φεύγουν από τη δουλειά τους για να συνοδέψουν; Δεν καταλαβαίνω την αγανάκτηση. Υποθέτω ότι συνοδεύουν οι γονείς που δεν εργάζονται (και τους ευχαριστώ που δίνουν την ευκαιρία στο παιδί μου να ψυχαγωγηθεί).
Ριταλάμπ η απάντησή της ήταν ότι "θα ευχαριστηθούν τα παιδιά".

Αυτό που λέω εγώ Geo μου είναι ότι κανονικά (όπως μου έχει πει προϊστάμενος) για να βάλεις παιδιά σε λεωφορείο και να τα πας κάπου (όχι με τα πόδια) είναι απαραίτητο κάθε παιδί να συνοδεύεται από το γονιό του! Για τις επισκέψεις που γίνονται με τα πόδια αρκεί μία υπέυθυνη δήλωση του γονέα (όχι ότι καλύπτει τη νηπιαγωγό, αλλά τελοσπάντων) και ζητείται και η βοήθεια όποιου γονέα μπορεί να έρθει.
Τώρα, εμάς μας είχε πει ο προϊστάμενος (σε 2 νομούς που δούλεψα) ότι αν κάποιος γονιός δεν μπορούσε να έρθει, δεν συμμετείχε το παιδί στη δραστηριότητα. Και αυτό όχι για να εκβιάσουμε και να τιμωρήσουμε το γονιό, αλλά γιατί η ευθύνη ήταν όχι απλά τεράστια, αλλά απερίγραπτα μεγάλη! Φαντάζεσαι να γινόταν κάτι με το λεωφορείο;;;;;;;;;;;; Όχι πως με τα πόδια είναι πολύ πιο έυκολα τα πράγματα, αλλά εκεί βάζαμε λάστιχα γύρω από τα παιδιά, ήμασταν ανα 3 ζευγάρια και ένας για να τα προσέχει κλπ.
Πολλοί συνάδελφοι, επειδή ακριβώς δεν θέλουν να στεναχωρήσουν τα παιδιά κάνουν τις επισκέψεις χωρίς τους γονείς. ρισκάρουν όμως πολλά.... Προσωπικά εγώ δεν θα το έκανα (αλλά αυτό είναι προσωπική τακτική)

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 06:35:00 pm »
Κατάλαβα κουκουρούκουουουου!!!!
Η αγανάκτηση για τις συνοδείες σχετίζεται με το ότι πολλοί γονείς απαιτούν επισκέψεις, αλλά δεν είναι διατεθειμμένοι να συνοδεύσουν. Οπότε τόμπολα!! Σε όσα νηπιαγωγεία έχω δουλέψει πάντως η μια νηπιαγωγός εκείνη την ημέρα κάνει δυο βάρδιες για να λειτουργήσει το ολοήμερο και να υπάρχει και μια ακόμη συνοδός στην επίσκεψη. (συνήθως αυτή ήμουν εγώ, ως κατά τεκμήριο μικρότερη και χωρίς υποχρεώσεις. Από δω και μπρος θα δούμε...)

Επίσης παιδί χωρίς συνοδό παίρνω μόνο αν με υπεύθυνη δήλωση ο γονιός αναθέσει την ευθύνη σε κάποιο άλλο γονιό που θα συνοδεύσει. Το κεφάλι μας στο ντορβά βάζουμε μονίμως εν ολίγοις....
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:47:20 »

Αποσυνδεδεμένος geo33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 06:41:24 pm »
Δυστυχώς, με τις συνθήκες ζωής σήμερα, είναι πολύ απίθανο κάθε παιδί να έχει το γονιό του διαθέσιμο για όλες τις επισκέψεις. Είναι πλέον εκτός πραγματικότητας. Οπότε, ή περιορίζεις τις επισκέψεις, ή  ο καθένας  φροντίζει το παιδί του τη δεδομένη στιγμή.
Πάντως, ήθελα να σου θυμίσω ότι ο παιδότοπος ήταν πολύ μακριά από το σχολείο (απόσταση που διανύεται μόνο με αυτοκίνητο, δεδομένων των καιρικών συνθηκών). Δεν μπορούσε δηλ. να τον πάει άλλος και να εξυπηρετηθώ εκτάκτως από κάποια φίλη. Επιπλέον, η κυρία θεώρησε σωστό να αναφερθεί την προηγούμενη μέρα στην επίσκεψη και να τονίσει ότι ο τάδε δεν θα έρθει, γιατί η μαμά του δεν μπορεί να τον φέρει! (είχε προηγηθεί η συζήτησή μου μαζί της).

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 06:54:34 pm »
Οπότε, ή περιορίζεις τις επισκέψεις, ή  ο καθένας  φροντίζει το παιδί του τη δεδομένη στιγμή.

Άλλη μία φράση κλειδί!!!!
Ας μην τα ρίχνουμε όλα στις νηπιαγωγούς!

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 06:58:22 pm »
Τι να σου πω, εξ αρχής από αυτά που είπες το δίκιο το βλέπω με το μέρος σου. Όσο για το τελευταίο είναι επιεικώς απαράδεκτο. Αν πραγματικά θεωρείς ότι πρέπει προχώρα σε καταγγελία. (Μου έχουν κάνει καταγγελίες και αναφορές για τελείως άκυρους λόγους που οι προϊστάμενοι τράβαγαν τα μαλλιά τους. π.χ. γιατί δεν επέτρεπα να μπει κλόουν στο σχολείο χωρίς να μου ζητήσουν την άδεια οι γονείς και άλλα τέτοια κουλά.) Αν πραγματικά υπάρχει κάτι στραβό δε βλέπω γιατί να αποσιωπηθεί. (όχι ότι θα γίνει κάτι, συνήθως οι παλιές τον έχουν τον τρόπο και τις άκρες τους  :( :( )
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος geo33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 07:05:29 pm »
Δεν θα ήθελα να κάνω καταγγελία για πολλούς λόγους. Ήθελα απλώς να μάθω αν προβλέπεται από επίσημο φορέα αυτή η πρακτική. Πάντως, κάνοντας και την αυτοκριτική μου, νομίζω ότι τραβώντας τις αργίες από τα μαλλιά απαξιώνουμε τη δημόσια εκπαίδευση και προκαλούμε και το κοινό αίσθημα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 07:15:44 pm »
Δεν θα ήθελα να κάνω καταγγελία για πολλούς λόγους. Ήθελα απλώς να μάθω αν προβλέπεται από επίσημο φορέα αυτή η πρακτική. Πάντως, κάνοντας και την αυτοκριτική μου, νομίζω ότι τραβώντας τις αργίες από τα μαλλιά απαξιώνουμε τη δημόσια εκπαίδευση και προκαλούμε και το κοινό αίσθημα.

Αποσυνδεδεμένος geo33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 07:18:54 pm »
Θα παραβλέψω το ύφος της απάντησής σου (που δεν δικαιολογείται από αυτά που γράφω) και θα σου πω μόνο ότι στη γύρω περιοχή τα υπόλοιπα ολοήμερα λειτούργησαν κανονικά.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 07:38:54 pm »
Τα τελευταία χρόνια στέλνουν πάντα σχετική εγκύκλιο για την τήρηση του ωραρίου σε τέτοιες  ημέρες, άλλο αν υπερισχέει το εθιμικό δίκαιο ;D ;D ;D ;D
Πάντως ούτως ή άλλως (με γιορτή ή χωρίς, με ωράριο ή όχι) πάλι η νηπιαγωγός θα ακούσει τα σχολιανά της.... σ' αυτό θα συμφωνήσω με την emmaki.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος constans

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 04 01
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 07:51:23 pm »

Αποσυνδεδεμένος maklin

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 08:10:04 pm »
Όπως προαναφέρθηκε, εκείνη η μέρα δεν είναι αργία αλλά συνηθίζεται να μη λειτουργεί ''κανονικά'' το νηπιαγωγείο λόγω της καθιερωμένης γιορτής και δικαιολογείται η ελαστικότητα όλων (νηπιαγωγών, γονεών και παιδιών). Πιστεύω ότι η νηπιαγωγός του ολοημέρου όφειλε να βρίσκεται στη θέση της για τα παιδιά που θα έμεναν στο ολοήμερο. Μπορεί να μην ερχόταν κανένα παιδί, μπορεί όμως και να ερχόταν. Αυτό δε μπορούμε να το γνωρίζουμε εκ των πρωτέρων, ωστόσο είναι υποχρέωσή της να βρίσκεται εκεί. Πάνω σε αυτό δικαιολογώ την geo33.
Η αλήθεια όμως είναι ότι πολλοί γονείς (όχι φυσικά όλοι!) κατηγορούν εύκολα και άκριτα τους εκπαιδευτικούς για διάφορα θέματα. Δε μπορώ να το ξέρω από προσωπική μου εμπειρία στο χώρο (αποφοίτησα τον Ιούνιο) αλλά έχω ακούσει συζητήσεις συναδέλφων και συμβουλές καθηγητών στο Πανεπιστήμιο. Για τους γονείς αρχικά το πρόβλημα πηγάζει από τον εκπαιδευτικό. Προσπαθείς να πεις στο γονιό ότι το παιδί παρουσιάζει δείγματα δυσλεξίας και τον συμβουλεύεις να επισκεφτούν έναν ειδικό και εκείνος σε κατηγορεί που τόλμησες να ισχυριστείς κάτι τέτοιο. Ξανά λέω ότι δεν είναι όλοι οι γονείς έτσι. Και πάλι δικαιολογώ κάποιους γονείς που συμπεριφέρονται παράλογα όταν τους ανακοινώσεις πως το παιδί τους αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα.  Παθαίνουν ένα σοκ το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό. Χρειάζονται και οι ίδιοι χρόνο. Φυσικά geo33 δεν αναφέρομαι σε σένα στη 2η παράγραφο
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος maraki28

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 18, 2010, 11:56:09 pm »
στις επισκέψεις το ισχύον ειναι να συγκετνρωσουμε υπευθυνες δηλώσεις γονεων με τα συμμετεχομενα στην εκδρομη νήπια κ να ζητήσουμε την συνοδεία 3 ή 4 γονέων αναλογα με τον αριθμο των παιδιών.να ενημερωσουμε με πρακτικο την σύμβουλο κ τον προισταμενο για την εκδρομη μας κ τα μέτρα που έχουμε λαβει και αφού ερθει η εγκριση να προχωρησουμε.βεβαια η καθε α/θμια ζητα τα δικά της απ οτι καταλαβα σεβαστο.
γεο33 δεν υπονοησα οτι θες να παρκαρεις τα παιδιά σου απλα το αρχικό σου μηνυμα ειχε κ μια μικρή δόση προς αυτη την κατευθυνση μιλωντας για ολοημερο σχολειο πουδημιουργηθηκε για να  εξυπηρετησει τους εργαζομενους οπως διαλαλλουνταν .οπως ανεφερα κ παραπανω απ την εμπειρια μου κρινω οτι οι συναδελφοι μας απο άλλες βαθμιδες ειναι κ οι ποιο ευκολοι κριτές μας ή μαλλον επικριτές μας.αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι ισχυει στιην δικη σου περιπτωση οντως μπορει να εχεις δικιο οπως επισης μπορει να εχεις στραβωσει μαζι της επειδη καποια πραγματα που κάνει δεν σε αντιπροσωπευουν, δικαιωμα σου σεβαστο!
προσωπικα κ μενα μου φαινεται λιγο κουφό παρτι σε παιδοτοπο, απλα καποιοι συναδελφοι το θεωρουν κατι το διαφορετικο ισως ενας χωρος με περισσοτερες ευκαιριες για διασκεδαση στα παιδια  μαζι με τους φιλους τους,
μαρακι

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182697
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144