0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
η ψυχρή αλήθεια είναι ότι με μερικούς μαθητές (υπογραμμίζω με μερικούς) δεν πίανει κανένα μέτρο. Δυστυχώς πληρώνουμε τα σπασμένα της συμπεριφοράς που΄η οικογένειά τους άφησε να έχουν. Λειτουργούμε πολλές φορές ως ο σάκος του μποξ για εκείνα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν πολλά ενδοοικογενειακά προβλήματα. Όσο και να θέλω να ασχοληθώ με αυτά τα παιδιά ο χρόνος μου είναι λίγος, τα τμήματα που έχω (10) πολλά και (το σημαντικότερο) έχω άλλους 25 μαθητές με τους οποίους πρέπει να ασχοληθώ. Γι' αυτές τις ειδικές περιπτώσεις ενημερώνω γονείς και διευθυντή και στη συνέχεια κάνω τη δουλειά μου. Είμαστε παιδαγωγοί αλλά επίσης άνθρωποι και εργαζόμενοι. Όταν ξεκινάω το πρωί από τις 8 και έχω 5 ώρες μάθημα είναι και θέμα ψυχολογικής υγείας και ηρεμίας για μένα να μην ανέχομαι τέτοιου είδους συμπεριφορά. Τελειώνοντας λέω ξανά ότι αναφέρομαι σε μεμονωμένες περιπτώσεις μαθητών τις οποίες μετά από ένα διάστημα καταλαβαίνω ότι δεν μπορούν να προσαρμοστούν. Για όλα τα υπόλοιπα "άτακτα" παιδιά, λίγο γέλιο, κανένα ανέκδοτο να σπάσει η ατμόσφαιρα, κ.λ.π.
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο.Ωραία, με τα λίγα απείθαρχα παιδιά κάνουμε ότι αναφέρθηκε παραπάνω. Τι γίνεται όμως όταν μπαίνεις σε μια τάξη και μιλάν ΟΛΟΙ!!Και όχι μόνο μιλάν,πετάν τετράδια ο ένας στον άλλον, σηκώνονται απο τα θρανία τους κτλ. Σαν να μην μπήκε καθηγητής στην τάξη. Εκεί τί κάνεις;
Περιεχόμενο:Το περιεχόμενο του μαθήματος καλύπτει τις παρακάτω βασικές θεματικές ενότητες:Η φύση των προβλημάτων ελέγχου και διοίκησης της τάξηςΑιτίες των Προβλημάτων Ι: Τα ΠαιδιάΑιτίες των Προβλημάτων ΙΙ: Το Σχολείο και οι ΔάσκαλοιΣτρατηγικές Ι: Η Συμπεριφοριστική ΠροσέγγισηΣτρατηγικές ΙΙ: Η Γνωστική ΠροσέγγισηΣτρατηγικές ΙΙΙ: Τεχνικές Διοίκησης της ΤάξηςΗ συμπεριφορά του δασκάλου και ο έλεγχος της τάξηςΟι αυτοαντιλήψεις και η αυτοδιοίκηση του δασκάλου