*

Αποστολέας Θέμα: Απορια......ΠΕ60  (Αναγνώστηκε 2791 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60 Λατρεύω τα παιδιά μου
    • Προφίλ
Απορια......ΠΕ60
« στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 01:28:15 pm »
Αν παρακουσεις ΄΄συμβουλη΄΄ σχολικου συμβουλου ( ΠΕ 60) .....τι κυρωσεις εχεις;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 20, 2010, 02:54:17 pm από Sophaki »
Destination anywhere ..name a place and i be there....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Απορια......
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:49:32 »

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 01:56:31 pm »
Εξαρτάται... Μήπως μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη;

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 02:31:13 pm »
Προκειται για διαφωνια σχετικα με απαιτηση γονεα να παραμενει για1,00  ωρα παραπανω το παιδι του στο Νηπιαγωγειο.Να τελειωνει δηλαδη απο το κλασσικο και επειδη βολευει τη μαμα να ερχεται να το παιρνει γυρω στισ 13,30 .Η συμβουλος ΄΄προτεινει΄΄ να εξυπηρετησουμε΄΄.Εγω φοβαμαι μη ξεσηκωθουν και οι αλλοι γονεις ,οι οποιοι κατα καιρους μου εχουν ζητησει κατι αναλογο και αρνηθηκα. Το εξωφρενικο της υποθεσης ειναι οτι η εν λογω μαμα απελει οτι θα παει το θεμα παραπανω αν δεν κανουμε αυτην την εξυπηρετηση και του χρονου.Επισης να προσθεσω οτι με προειδοποιησε εχθες οτι του χρονου θα γραφτει ακομα ενα προνηπιο φιλης της για το οποιο απαιτει ακριβως την ιδια ρυθμιση.                 Επισης εξωφρενικο, η κυρια αυτη δεν ανηκει στη δικη μας περιφερεια αλλα επειδη το αλλο παιδι της φοιτει στο Δημοτικο του χωριου το εγραψε η συνδελφος περισυ.Το αλλο παιδι της φιλης της  που θα ερθει το Σεπτεμβρη δεν ανηκει ουτε αυτο στην περιφερεια μας.Δεν εχει ομως αδερφακι στο Δημοτικο.Αφηστε που μολις ειπα οτι τον Ιουνιο δε θα κανουμε εγγραφες προνηπιων εξαγριωθηκε....

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 02:41:19 pm »
Αυτό που σου ζητάει να κάνεις είναι παράνομο.
Θα πρέπει να ενημερώσεις προϊστάμενο και καλύτερα διευθυντή εκπαίδευσης και σίγουρα η σύμβουλος να σου δώσει την "απαίτησή" της γραπτώς. Αλλά και πάλι δεν ξέρω αν είσαι καλυμμένη. Σε καμία περίπτωση μη το δεχτείς αν δεν έχεις  γραπτή εντολή από προϊστάμενο (νομίζω εξάλλου πως το θέμα είναι δικής του αρμοδιότητας ) και σύμβουλο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:49:32 »

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 02:47:19 pm »
Αυτό που σου ζητάει να κάνεις είναι παράνομο.
Θα πρέπει να ενημερώσεις προϊστάμενο και καλύτερα διευθυντή εκπαίδευσης και σίγουρα η σύμβουλος να σου δώσει την "απαίτησή" της γραπτώς. Αλλά και πάλι δεν ξέρω αν είσαι καλυμμένη. Σε καμία περίπτωση μη το δεχτείς αν δεν έχεις  γραπτή εντολή από προϊστάμενο (νομίζω εξάλλου πως το θέμα είναι δικής του αρμοδιότητας ) και σύμβουλο.

Μου ειπε οτι το θεμα αν παει παραπερα ειτε απο τη μητερα ,ειτε απο εμενα δε θα βρουμε εμεις ακρη.Προτεινει λοιπον να εξυπηρετησουμε και σε οσους γονεις το εχουν πραγματικα αναγκη.Σκεφτομαι να δαφωνησω και γι΄ αυτο ηθελα να μαθω τι θα μπορουσε να ΄΄μου κανει΄΄

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 02:56:02 pm »
Απορώ ποια είναι αυτή η σύμβουλος,που ουσιαστικά παραβιάζει το νόμο.
Υπάρχει νομοθεσία τόσο για το κλασικό,όσο και για το ολοήμερο.
Αυτήν θα επικαλεστείς.
Σιγά μην κάνουμε χατηράκια στον έναν και στον άλλο.
Γραπτώς αποκλείεται να σου δώσει τίποτα.
Αν επιμένει,το θέμα πάει ιεραρχικά σε Διευθυντή Εκπαίδευσης και Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης.
Μην το κάνεις.Αφενός θα γίνει μπάχαλο,αφετέρου θα δημιουργηθεί κακό προηγούμενο στο σχολείο.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 02:57:59 pm »
Δε μπορεί να σου κάνει απολύτως τίποτα. Αυτό που σου ζητάει είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ!Τόσο το κλασικό όσο και το ολοήμερο έχουν συγκεκριμένο ωράριο!
Αν η μητέρα έχει πρόβλημα, ας γράψει το παιδί στο ολοήμερο.
Ωστόσο πιστεύω πως πρέπει να ενημερώσεις για το θέμα και τον προϊστάμενο/η στο γραφείο (ίσως και τους αιρετούς). Αν και είμαι σίγουρη πως δεν θα το προχωρήσει γιατί ξέρει πως αυτό που σου ζητάει είναι παράλογο (γι'αυτό και σου θέτει ως εξυπηρέτηση, ζήτησέ της το γραπτώς, να δούμε τι θα σου πει).
Σκέψου μόνο, ποιος θα έχει την ευθύνη για αυτό το παιδί από τις 12.30 μέχρι τις 13.30. Δε θα φαίνεται πουθενά πως βρίσκεται στο σχολείο. Και επιπλέον σου αφήνει και παράθυρο και για άλλα παιδιά!
Ας κάνουμε λοιπόν το σχολείο παιδότοπο, να φέρνει και να παίρνει ο καθένας το παιδί του όποτε θέλει!

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Απορια......ΠΕ60
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 03:02:06 pm »
Ακριβως μπατε σκυλοι αλεστε.......
Μα δεν υποβιβαζει και ιδια το ρολο του Νηπιαγωγειου; Στο Δημοτικο θα μπορουσε  να γινει αυτο; Φυσικα και οχι.Απλα φοβαμαι μη με εχει στην ΄΄μπουκα΄΄ και ειμαι και νεοδιοριστη.

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 03:07:34 pm »
Δε μπορεί να σου κάνει απολύτως τίποτα. Εξήγησέ της (σε χαμηλούς τόνους) πως έχεις όλη την καλή διάθεση αλλά αυτό που σου ζητάει είναι παράνομο και δυστυχώς αδύνατο να το κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 03:11:28 pm »
Σκέψου μόνο, πως μια στο εκατομμύριο να συμβεί κάτι, αυτή δεν θα έχει καμία ευθύνη και εκτεθειμένη θα είσαι ΜΟΝΟ εσύ. Επιμένω πάντως πως πρέπει να ενημερώσεις τον προϊστάμενο για τις πιέσεις που δέχεσαι, αφού το θέμα είναι δικής του αρμοδιότητας.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 03:14:16 pm »
Καλέ τί να σου κάνει?
Να σου κάνει αναφορά επειδή παραβιάζεις το νόμο,ναι.Όχι και να φοβόμαστε επειδή εφαρμόζουμε το νόμο.Αν είναι δυνατόν.
Αν επιμένει πες της ότι ναι θες να την εξυπηρετήσεις,αλλά πρέπει να έχεις άδεια και από το Διευθυντή και τον Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης.

ps:Πάντως όσες συμβούλους έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα είναι πολύ τυπικές.Αυτή πώς προέκυψε έτσι?
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 03:17:22 pm »
Δε μπορεί να σου κάνει απολύτως τίποτα. Αυτό που σου ζητάει είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ!Τόσο το κλασικό όσο και το ολοήμερο έχουν συγκεκριμένο ωράριο!
Αν η μητέρα έχει πρόβλημα, ας γράψει το παιδί στο ολοήμερο.

Μα προτεινα στη μητερα να βαλει το αδερφακι του  που ειναι στο Δημοτικο στο ολημερο για να σχολανε τα παιδια την ιδια ωρα  και μου απαντησε θρασυτατα ΄΄δε βαζω τα παιδια μου εγω στο ολοημερο΄΄                                                                  

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 03:22:43 pm »
Συμφωνώ με τις προλαλήσασες, Μόνο πρόσεχε αν μιλήσεις με τον Προϊστάμενο γιατί πολλές φορές υπάρχει κόντρα μεταξύ τους. Χειρίσου το με πολλήηηηηη διπλωματία.

Επίσης δε γράφει τα παιδιλά της και στα σχολεία που πρέπει. Άντε για τσιφλίκι τους το περνάνε το σχολείο.
Α, ρε μάνες με τις απαιτήσεις σας. Πολύ ψηλά τον έχει πάρει τον αμανέ η κυρία. Δώσε την εγκύκλιο για το ωράριο και τα "παράπονα στο Δήμαρχο" που λένε. Στην προκειμένη στον Προϊστάμενο.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 03:27:13 pm »
.

Άντε για τσιφλίκι τους το περνάνε το σχολείο.
Α, ρε μάνες με τις απαιτήσεις σας. Πολύ ψηλά τον έχει πάρει τον αμανέ η κυρία.

Δεν είναι η μοναδική.Κάθε σχολείο έχει τουλάχιστον μία από αυτό το συνάφι.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182619
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)