*

Αποστολέας Θέμα: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός  (Αναγνώστηκε 4609 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bkanenas

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 49
    • Προφίλ
Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 09:49:46 am »
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Έχουμε φθάσει πλέον στον πάτο. Επειδή ζούμε την παρακμή της εκπαίδευσης είναι ώρα να αρχίσουμε να έχουμε αιτήματα δίκαια τα οποία όμως να λαμβάνουν υπόψιν την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία ακόμη και αν κάποια από αυτά βγάζουν κάποιους από τη βολή τους. Τουλάχιστον οι παρακάτω σκέψεις δεν δίνουν άλλοθι στις φωνές που εκμεταλλευόμενες τα αποστειρωμένα και ανεδαφικά αιτήματα των συνδικαλιστικών οργάνων μας αρχίζουν να ζητούν μέτρα όπως η (κομματική) αξιολόγηση, η παύση των διορισμών, η άρση της μονιμότητας ή η μισθολογική συρρίκνωση (Μήπως τα συνδικαλιστικά αιτήματα που προβάλουμε μας οδηγούν ταχύτερα εκεί;). Επειδή οι μισθοί μας προέρχονται από δανεικά και όσο και να φωνάζουμε οι στρόφιγγες κλείνουν ας ζητήσουμε κάποιο αντιστάθμισμα. Το αντιστάθμισμα που προτείνω πιθανόν να είναι επίπονο για μερικούς αλλά πιστεύω μας βοηθά να ανακτήσουμε τη θέση μας στην κοινωνία. Αφιερώστε λίγο χρόνο και σχολιάστε τα καλόπιστα συμπληρώστε τα η απορρίψτε τα αλλά δικαιολογήστε τις απόψεις σας παρακαλώ. Ίσως αν υπάρξει ενδιαφέρον και καταλήξουμε κάπου να συστήσουμε κάποιο όργανο (όχι πάντως κομματικό) και να τα προβάλουμε δημοσίως. Ενδιαφέρομαι να δω απόψεις άλλων ειδικοτήτων σε προβλήματα που δεν έχω σκεφθεί η τα βλέπω από άλλη σκοπιά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Πρόβλημα:αγράμματοι μαθητές που φθάνουν να τελειώνουν το Λύκειο - ανάξιοι εκπαιδευτικοί που δεν προσφέρουν έργο  
Λύση:
α)δημιουργία βάσης δεδομένων με ερωτήσεις αξιολόγησης
β)πανελλαδική αδιάβλητη εξέταση των μαθητών βάση αυτών δυο φορές το χρόνο
μια το Σεπτέμβριο για έλεγχο του υφιστάμενου επιπέδου των μαθητών
μια τον Ιούνιο για έλεγχο της προόδου τους
Στατιστική μελέτη της προόδου ανά τμήμα-μάθημα ευθύνης κάθε εκπαιδευτικού και αξιολόγηση αυτού μέσω του έργου του και όχι κομματικών-διαβλητών κριτηρίων
γ)Κόψιμο στο φαγοπότι των άχρηστων επιμορφώσεων (τα παίρνουν κυρίως οι της τριτοβάθμιας - παιδαγωγικών και άλλα τρωκτικά)- Το πρόβλημα είναι στην επάρκεια στο αντικείμενο όχι στο τι έλεγε ο τάδε και ο δείνα φιλόσοφος. Προς τούτο επαναληπτική εξέταση σε ένα μάθημα κάθε χρόνο στη σχολή που τέλειωσε ο καθένας. 2 ευκαιρίες ...Αν δεν περάσει το μάθημα απόλυση. Η επιμόρφωση να γίνεται μέσα από την  ένταξη σε κανονικά μεταπτυχιακά πχ δημιουργώντας τμήματα εκπαιδευτικών στο ανοικτό πανεπιστήμιο με κανονικές εξετάσεις και όχι την κοροϊδία των σεμιναρίων. Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν προσόντα από σπουδές - μεταπτυχιακά να τους αναγνωριστούν εφόσον το επιθυμούν (χωρίς την οικονομική και χρονική αιμορραγία των σεμιναρίων) άμεσα. Να αναγνωριστούν κάποιες σοβαρές πιστοποιήσεις που δίνονται από τον ιδιωτικό τομέα πχ CISCO. Όσοι είναι πιστοποιημένοι να αναλαμβάνουν υποχρεώσεις (βλέπε παρακάτω) με μισθολογικό αντίκρυσμα .

ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ
Πρόβλημα:Απαξίωση του δημόσιου σχολείου
Λύση:
α)Άμεση απόλυση των εκπαιδευτικών που κάνουν φροντιστήρια ή νομιμοποίηση των φροντιστηρίων με αποδείξεις κτλ
β)Εκστρατεία ενημέρωσης των Ελλήνων γονέων που θεοποιούν το φροντιστήριο και πληρώνουν ένα κάρο λεφτά για να καλύπτουν την δική τους αδιαφορία-παραλήψεις
γ)Όχι στα νέα βιβλία που γράφονται απλά για να γράφονται και να εκμεταλλεύονται κάποιες κλίκες τα πακέτα της ΕΕ. Αξιολόγηση του εκάστοτε βιβλίου από την μεγάλη πλειοψηφία των διδασκόντων που διδάσκουν στα σχολεία πριν γίνει αποδεκτό.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΣΥΝΔΥΚΑΛΙΣΜΟΣ
α)Κλείσιμο των παραθύρων στους διορισμούς - αξιοκρατία. Σύστημα μορίων προϋπηρεσίας - ΑΣΕΠ. Κανένας διορισμός - αναπληρωτής χωρίς επιτυχία στους δύο τελευταίους ΑΣΕΠ.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 23, 2010, 10:01:28 am από bkanenas »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:26:02 »

Αποσυνδεδεμένος bkanenas

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 49
    • Προφίλ
Απ: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 07:07:26 pm »
ρίξτε και μιε ματιά στο
http://www.youtube.com/watch?v=73FX9yd9EwY
ελπιζω να είναι ψέματα αλλα μάλλον δεν είναι

Αυριο δε θα απεργήσω ... Οχι με τα αιτήματα που προβάλλονται.
Να έχετε υπ´ όψιν σας οτι όταν απεργείτε δεν απεργείτε για τα αιτήματα που έχετε στο μυαλό σας.
Πάντως σεβαστοι και οι συνάδελφοι που σκεφτονται διαφορετικά....
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 23, 2010, 07:14:52 pm από bkanenas »

Αποσυνδεδεμένος maraki28

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 631
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 09:31:37 pm »
συγνωμη συναδελφε αλλα αυτος εδω που ανανεωνει το ραντεβου ειπε εξυπναδες?
ολα αυτα που ανεφερε δεν ειναι γνωστα , δεν ειναι γνωστο σε σένα οτι τα μετρα που παιρνει η κυβερνηση επιβαρυνει την κατασταση.
προτεινει λοιπον παγωμα των πληρωμων στο δημοσιο τομεα για να σωθουμε θεε κ κυριε!!που ήταν αυτος ο κυριος να πει τις εξυπναδες του στην περιπτωση του βατοπεδίου, στην περιπτωση του χρηματηστηριου .της σιμενς κ τοσων αλλων ,δεν το ξέραμε οτι ολα αυτα θα μας οδηγησουν εδω?
κ τωρα καποιος πρεπει να θυσιαστει εεε? ωραια να δωσουμε την ιφιγενεια ξανα το αθωο θυμα κ ας κρατησουν τα χρηματα οι μεγαλοκαρχαριες οι τραπεζες οι...οι......
λυσεις υπαρχουν  αρκει να χει καποιος τα κότσια να της παρει γιατι αν το τολμησει οι αετονυχιδες που τωρα σφυριζουν αδιαφορα θα ξεσηκωθουν οχι σαν εμας που μενουμε απραγοι κ πιστευουμε το καθε βλακα που λεει την χαζομαρα του κ τους εγκυρους δημοσιογραφοους!
ολοι μας δημοσιοι κ ιδιωτικοι υπαλληλοι δουλευουμε για το ψωμί μας δεν ειναι κανεις πλουδιος κ δεν εγινε κανεις πλουσιος δημοσιος υπαλλ κ πιστεψε με αν ο ιδιωτικός τομές σου εξασφαλιζε καλυτερες συνθηκες θα τον διαλεγαμε πολλοι κ ας παψου να δικαιολογουν καταστασεις με τους τεμπεληδες του δημοσίου.εγω οταν πηγα να δουλεψω στον ιδιωτικο μου ειπαν δεν θα σε πληρωσουμε τους 3 πρωτους μηνες γιατι σου προσφέρουμε εμπειρια,.δυστυχως στην ελλαδα ειμαστε πολλοι οι εξυπνοι .                                                                                          μην το παρεις προσωπικα το ξεσπασμα
μαρακι

Αποσυνδεδεμένος ----

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 782
    • Προφίλ
Απ: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 10:51:39 pm »
Μιας και η κρίση θα μας βάλει θέλοντας και μη σε μια αναθεώρηση της πραγματικότητας που ζούμε ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι γνωρίζουμε για συνανθρώπους μας που μπήκαν με ρουσφέτια στο δημόσιο για να αράξουν και το κάνουν χωρίς καθόλου τύψεις. Όλοι γνωρίζουμε επαγγελματίες που είναι στην ουσία κλέφτες και ούτε αυτοί έχουν ενδοιασμούς.  Και το κακό είναι, ότι αυτά δεν είναι καθόλου ασυνήθιστα.  Είναι δε ανησυχητικό το ότι σαν κοινωνία όχι μόνο δεν εμποδίσαμε αυτά τα φαινόμενα αλλά ούτε καν  τα απορρίψαμε ηθικά.
Γιατί η κατάσταση αυτή με την εξοργιστική ασυλία έχει ιδεολογικό υπόβαθρο μια αριστερή υποκουλτούρα , ένα ιδεοληπτικό κρατισμό και αυτιστικό ατομικισμό; 
Γιατί αυτή η κατάσταση με την διαφθορά να οργιάζει έχει σιωπηλή ανοχή από  τον πνευματικό κόσμο;
Δεν είναι υποκρισία να πληρώνονται τόσοι υπάλληλοι & εργολάβοι και οι δρόμοι να είναι καρμανιόλες;
Δεν είναι υποκρισία να πληρώνονται τόσοι καθηγητές & υποδομές και οι μαθητές να βγαίνουν αγράμματοι; 
Δεν είναι υποκρισία να ξοδεύονται τόσα λεφτά και η περίθαλψη να είναι τόσο ελλιπής;
Γιατί  τα ανεχτήκαμε όλα αυτά; Γιατί επιτρέψαμε σε τόσους ή και στον εαυτό μας, να είναι αδιάφοροι και κατά βάθος απάνθρωποι; Που ήταν  η ακαδημία ,η εκκλησία ,οι επιστήμονες να αναδείξουν και να προσδιορίσουν το πρόβλημα;
Που ήταν η αριστερά να υπερασπιστεί το ανθρωπιστικό ιδανικό;  Που ήταν η   δεξιά του πατριωτισμού ;  Που η δημοκρατία να αμυνθεί για την απαξίωση;  Που ήταν οι σοσιαλιστές να υπερασπιστούν το κοινωνικό όραμα;
Πρέπει να μας καθοδηγήσουν οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι;  Εμείς σαν λαός δεν έχουμε υπόσταση;
Γιατί λειτουργούμε έτσι; Τι μας έχει κάνει τόσο υπερτροφικά εγωιστές που γινόμαστε αυτοκαταστροφικοί;
 Εμείς οι αναπληρωτές & ωρομίσθιοι προσπαθούμε να μονιμοποιηθούμε γιατί υποτίθεται ότι υπάρχουν ανάγκες στην εκπαίδευση, αν όμως δεν υπάρχουν πρέπει να τις επινοήσουμε;
Εμείς οι καθηγητές που θέλουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά ,μόνο αυτό θέλουμε;
Τι επιδιώκουμε ; να γίνουμε μέρος μιας τελματωμένης κατάστασης ή να συμβάλλουμε θετικά; 
Νομίζω ότι στην  διαβούλευση για την εκπαίδευση δεν πρέπει απλά να πάρουμε θέση για το σύστημα διορισμών αλλά να γίνει μια αφετηρία για αναθεώρηση όλης της διαμορφωμένης κατάστασης.
Γιατί η δημόσια εκπαίδευση εμφανίζει χαρακτηριστικά διάλυσης… όπως και τόσα άλλα στην χώρα.
Κ’ έτσι κ’ αλλιώς αν είναι να χρεοκοπήσουμε εντελώς κανείς δεν κερδίζει τίποτα πλέον.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:26:02 »

Αποσυνδεδεμένος ekfrasi

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 65
  • Φύλο: Γυναίκα
  • shit happens, συχνά...
    • Προφίλ
Απ: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 11:17:43 pm »
Ασχετο:

Πριν μπουν τα κομματό-σκυλα  στον συνδικαλισμό, και δεν μιλάω για εκπαιδευτικούς μόνο.. [quiz] η Ελλάδα έχει ζήσει τουλάχιστον 2 απεργίες με 100% συμμετοχή. Οταν η λέξη "κλαδικό συμφέρον" οχι το μετά κλαδικό...
είχε νόημα. 3 παραιτήσεις υπουργών είχαμε...
Οσο είμαι πράσινος, μπλε, κόκκινος, πορτοκαλί, μαύρος, ή χρωματισμένος... χαΐρι δεν υπάρχει.

Εγω δεν απεργώ ποτέ. Αν γίνουμε Ιαπωνία και πάω στη δουλειά μου με απλά ένα μαύρο περιβραχιόνιο και τα αφεντικά μου έχουν πανικοβληθεί επειδή το είδαν ναι, ναι  και ξανά ναι.

Οσο είμαι γρανάζι αυτού που φταίει... δε θα κάνω το δήθεν. Αν δε μου αρέσει πραγματικά πάω σπίτι μου μέχρι να με ζητήσουν πίσω. Μόνη, θα πάρω τα @@, ε και? Ο πλανήτης δεν άλλαξε ποτέ μαζικά....1 wins 1.

Συγνώμη για την παρέμβαση... καμία διάθεση αντιπαράθεσης, απλά σχόλια.
Μόνο δύο "βιομηχανίες" λένε τους πελάτες τους "χρήστες" :) η 2η είναι οι υπολογιστές.

Αποσυνδεδεμένος founes

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 597
    • Προφίλ
Απ: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 24, 2010, 09:22:32 am »
Συμφωνώ απόλυτα με τον/την ekfrasi.....
 :-\

Αποσυνδεδεμένος rorygr

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1105
    • Προφίλ
Απ: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 24, 2010, 10:23:26 am »
Μιας και η κρίση θα μας βάλει θέλοντας και μη σε μια αναθεώρηση της πραγματικότητας που ζούμε ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι γνωρίζουμε για συνανθρώπους μας που μπήκαν με ρουσφέτια στο δημόσιο για να αράξουν και το κάνουν χωρίς καθόλου τύψεις. Όλοι γνωρίζουμε επαγγελματίες που είναι στην ουσία κλέφτες και ούτε αυτοί έχουν ενδοιασμούς.  Και το κακό είναι, ότι αυτά δεν είναι καθόλου ασυνήθιστα.  Είναι δε ανησυχητικό το ότι σαν κοινωνία όχι μόνο δεν εμποδίσαμε αυτά τα φαινόμενα αλλά ούτε καν  τα απορρίψαμε ηθικά.
Γιατί η κατάσταση αυτή με την εξοργιστική ασυλία έχει ιδεολογικό υπόβαθρο μια αριστερή υποκουλτούρα , ένα ιδεοληπτικό κρατισμό και αυτιστικό ατομικισμό; 
Γιατί αυτή η κατάσταση με την διαφθορά να οργιάζει έχει σιωπηλή ανοχή από  τον πνευματικό κόσμο;
Δεν είναι υποκρισία να πληρώνονται τόσοι υπάλληλοι & εργολάβοι και οι δρόμοι να είναι καρμανιόλες;
Δεν είναι υποκρισία να πληρώνονται τόσοι καθηγητές & υποδομές και οι μαθητές να βγαίνουν αγράμματοι; 
Δεν είναι υποκρισία να ξοδεύονται τόσα λεφτά και η περίθαλψη να είναι τόσο ελλιπής;
Γιατί  τα ανεχτήκαμε όλα αυτά; Γιατί επιτρέψαμε σε τόσους ή και στον εαυτό μας, να είναι αδιάφοροι και κατά βάθος απάνθρωποι; Που ήταν  η ακαδημία ,η εκκλησία ,οι επιστήμονες να αναδείξουν και να προσδιορίσουν το πρόβλημα;
Που ήταν η αριστερά να υπερασπιστεί το ανθρωπιστικό ιδανικό;  Που ήταν η   δεξιά του πατριωτισμού ;  Που η δημοκρατία να αμυνθεί για την απαξίωση;  Που ήταν οι σοσιαλιστές να υπερασπιστούν το κοινωνικό όραμα;
Πρέπει να μας καθοδηγήσουν οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι;  Εμείς σαν λαός δεν έχουμε υπόσταση;
Γιατί λειτουργούμε έτσι; Τι μας έχει κάνει τόσο υπερτροφικά εγωιστές που γινόμαστε αυτοκαταστροφικοί;
 Εμείς οι αναπληρωτές & ωρομίσθιοι προσπαθούμε να μονιμοποιηθούμε γιατί υποτίθεται ότι υπάρχουν ανάγκες στην εκπαίδευση, αν όμως δεν υπάρχουν πρέπει να τις επινοήσουμε;
Εμείς οι καθηγητές που θέλουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά ,μόνο αυτό θέλουμε;
Τι επιδιώκουμε ; να γίνουμε μέρος μιας τελματωμένης κατάστασης ή να συμβάλλουμε θετικά; 
Νομίζω ότι στην  διαβούλευση για την εκπαίδευση δεν πρέπει απλά να πάρουμε θέση για το σύστημα διορισμών αλλά να γίνει μια αφετηρία για αναθεώρηση όλης της διαμορφωμένης κατάστασης.
Γιατί η δημόσια εκπαίδευση εμφανίζει χαρακτηριστικά διάλυσης… όπως και τόσα άλλα στην χώρα.
Κ’ έτσι κ’ αλλιώς αν είναι να χρεοκοπήσουμε εντελώς κανείς δεν κερδίζει τίποτα πλέον.


Παγιωμένοι παραλογισμοί
Γιάννης Μαρίνος | Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010
         
 Καθώς βρίσκομαι εκτός Ελλάδος, ταξιδεύοντας με αεροπλάνο, μπήκα στον πειρασμό να αξιοποιήσω τον χρόνο μου καταγράφοντας, όπως μου έρχονταν, κάποιους παραλογισμούς, οι οποίοι θεωρούνται σωστοί και μαχητικά διεκδικήσιμοι από τον μέσο έλληνα, δηλαδή από τη συντριπτική πλειονότητα: * Να θεωρούμε δίκαιο ό,τι μας συμφέρει ή επιθυμούμε και άδικο ό,τι δεν μας συμφέρει.

* Να είμαστε ίσοι στα δικαιώματα, αλλά όχι και στις υποχρεώσεις. Με βάση αυτόν τον παραλογισμό, οι γυναίκες, π.χ., διεκδικούν και πέτυχαν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, αλλά αρνούνται ως άδικη την εξίσωσή τους και στις υποχρεώσεις. Ή να έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μονιμότητα, υψηλότερες αποδοχές, προνομιακές φορολογικές απαλλαγές, χαλαρότερο χρόνο εργασίας από τους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι επιπλέον υποχρεούνται να πληρώνουν τους πρώτους, όπως ακριβώς οι υπόδουλοι Ελληνες τους τούρκους ή τους γερμανούς κατακτητές.

* Να μην πληρώνουμε φόρους, αλλά και να οικειοποιούμαστε και τον ΦΠΑ, τον οποίο εισπράττουμε για λογαριασμό του Δημοσίου. Και όταν προσπαθεί να μας τους αποσπάσει το Δημόσιο να το κατηγορούμε για ανάλγητη φορολογική φοροεπιδρομή.

* Να δανειζόμαστε για να περνάμε καλά και να χαρακτηρίζουμε ανελέητες τις τράπεζες, που μας ζητούν πίσω τα λεφτά τους με τόκο και με απειλή κατασχέσεων.

* Να θεωρούμε αιτία πυρκαϊών στα δάση τα αυθαίρετα, αλλά να μην γκρεμίζονται, όπως προβλέπει ο νόμος, και να τους δίνει το κράτος νερό, ηλεκτρικό, δρόμους και προστασία.

* Να μην καταγγέλλουμε όποιους διαπράττουν παρανομίες, ακόμα και εγκλήματα, όπως το απαιτεί ο ποινικός νόμος, και να χαρακτηρίζουμε χαφιέδες όσους τον εφαρμόζουν. * Να μην έχουν κέρδη οι επιχειρήσεις ή να φορολογούνται άγρια για να διανέμεται βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη, αλλά οι εργαζόμενοι να μην επιβαρύνονται ούτε με ένα ευρώ υπέρ των δυστυχούντων συναδέλφων τους. Είναι πρόθυμοι να απεργήσουν για συμπαράσταση, αντί να προσφέρουν ένα μεροκάματο στους αναξιοπαθούντες.

* Να μην επιστρέφουν τα στεγαστικά δάνεια που τους χορηγεί ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και να τον κατηγορούν που δεν δίνει δάνεια σε περισσότερους.

* Να εισέρχονται στα γήπεδα χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο, αλλά να χαρακτηρίζουν τσιγκούνηδες τους προέδρους των ΠΑΕ που δεν αγοράζουν ακριβούς παίκτες.

* Να απαλλάσσονται από κάθε κύρωση οσάκις τα σπάνε στα γήπεδα ή στις πορείες διαμαρτυρίας και να θεωρούν «γουρούνια» και «δολοφόνους» τους αστυνομικούς οσάκις προσπαθούν να τους εμποδίσουν να τα σπάνε.

* Να παίρνουν πτυχία από τα ΑΕΙ χωρίς συνήθως να σπουδάζουν, και χωρίς να τα χρειάζεται η αγορά εργασίας, και να απαιτούν μετά «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», και μάλιστα μόνο στον αραχτό κόσμο του Δημοσίου.

* Να θεωρούνται ειρηνόφιλοι, αλλά να σπάζουν τα κεφάλια ή να καίνε τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά όσων δεν ανέχονται τις βίαιες ειρηνόφιλες εκδηλώσεις τους.

* Να οργανώνουν εκδηλώσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, αφήνοντας πίσω τους σωρούς από πλαστικά μπουκάλια, άδειες κονσέρβες και περιτυλίγματα από διάφορα φαγώσιμα.

* Να βρίζουν και να συκοφαντούν ανωνύμως στο Διαδίκτυο και να επικαλούνται την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους και οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

* Να μην αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών, που δεν τους ευνοεί (και ιδιαίτερα οι φοιτητές) και να επαγγέλλονται τους υπερασπιστές των δημοκρατικών κατακτήσεων, οι οποίες προϋποθέτουν έλεγχο νομιμότητας, τον οποίο αρνούνται.

* Να απαιτούν από την Ευρωπαϊκή Ενωση επιδοτήσεις, αλλά να αρνούνται να εφαρμόσουν τους κανονισμούς της. Να αποσπούν επιχορηγήσεις για ανύπαρκτες καλλιέργειες και να καταγγέλλουν την ΕΕ όταν τις ζητεί πίσω. Θα συνεχίσω σε άλλη ευκαιρία, προσθέτοντας και αντίστοιχες διαπιστώσεις των αναγνωστών μου, στις οποίες προσβλέπω.

ΤΟ

Αποσυνδεδεμένος χλωρίνη

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 24
    • Προφίλ
Απ: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 24, 2010, 12:36:30 pm »
Συμφωνω με ό,τι γράφτηκε από bkanenasχρήσιμο στο περιεχόμενο, κατανοητό και προσιτό προς όλα τα παιδιά
Και όσον αφορά τα σχολικά βιβλία... πολύ στεναχωρήθηκα όταν τα είδα...
Γιατί να αγαπήσει το παιδί την μάθηση?
Διδάσκοντας αυτά τα βιβλία νιωθω ότι με έβαλε το υπουργείο να βασανίζω παιδάκια.  :-\ :'(
Θα ήθελα ένα σχολικό βιβλίο που να είναι χρήσιμο στο περιεχόμενο, κατανοητό και προσιτό προς όλα τα παιδιά και κυρίως σε εκείνα που δεν έχουν την Ελληνική για μητρική τους γλώσσα ή έχουν κάποιο μαθησιακό πρόβλημα.
Ένα παιδί με είχε ρωτήσει : αφού στο μάθημα ο καθηγητής μας εξηγεί το σχολικό, γιατί δεν πάμε στο σχολείο με τα βοηθήματα? (που έχουν ετοιμη την εξήγηση-εκλαίκευση...)  :-X


* Να παίρνουν πτυχία από τα ΑΕΙ χωρίς συνήθως να σπουδάζουν, και χωρίς να τα χρειάζεται η αγορά εργασίας, και να απαιτούν μετά «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», και μάλιστα μόνο στον αραχτό κόσμο του Δημοσίου.

ΤΟ

Αποσυνδεδεμένος LK

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2616
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 24, 2010, 12:58:32 pm »
Που ήταν η αριστερά να υπερασπιστεί το ανθρωπιστικό ιδανικό;  Που ήταν η   δεξιά του πατριωτισμού ;  Που η δημοκρατία να αμυνθεί για την απαξίωση;  Που ήταν οι σοσιαλιστές να υπερασπιστούν το κοινωνικό όραμα;
Πρέπει να μας καθοδηγήσουν οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι;  Εμείς σαν λαός δεν έχουμε υπόσταση;

[/quote]

Παγιωμένοι παραλογισμοί
Γιάννης Μαρίνος | Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010
        
 Καθώς βρίσκομαι εκτός Ελλάδος, ταξιδεύοντας με αεροπλάνο, μπήκα στον πειρασμό να αξιοποιήσω τον χρόνο μου καταγράφοντας, όπως μου έρχονταν, κάποιους παραλογισμούς, οι οποίοι θεωρούνται σωστοί και μαχητικά διεκδικήσιμοι από τον μέσο έλληνα, δηλαδή από τη συντριπτική πλειονότητα: * Να θεωρούμε δίκαιο ό,τι μας συμφέρει ή επιθυμούμε και άδικο ό,τι δεν μας συμφέρει.


[/quote]

Παραλογισμός είναι, επίσης, το να νομίζεις ότι η αλήθεια είναι όπως τη βλέπεις εσύ. Ισότητα δε σημαίνει και εξομοίωση. Άνδρες και γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, αλλά δεν είναι όμοιοι. Υπάρχει και το θέμα της μητρότητας. Δεν πρέπει να υπάρχει, για παράδειγμα, μία πρόβλεψη όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό για τις γυναίκες, αφού είναι αυτές που επωμίζονται το βάρος της μητρότητας; Δε γνωρίζουν, δηλαδή, όλοι ότι μια γυναίκα αναγκάζεται να βγει στην αγορά εργασίας αργά, γιατί υπάρχει το θέμα της οικογένειας; Επίσης, ν' αργήσει να βγει η γυναίκα στη σύνταξη, αλλά να φτιάξουν και βρεφονηπιακούς σταθμούς, για να φυλάνε τα νήπια, γιατί τότε δε θα υπάρχει η γιαγιά για να υποκαθιστά το κοινωνικό κράτος.

Θα μπορούσα με τον ίδιο τρόπο ν' αντικρούσω όλες τις σκέψεις του εν λόγω δημοσιογράφου, αλλά ποιο το νόημα; Σε νοήμονες ανθρώπους απευθύνονται. Παλιό το κόλπο του δημοσιογράφου, το εφάρμοσαν κάτι αιώνες πριν οι Σοφιστές (η αλήθεια είναι αυτή που μας εξυπηρετεί). ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 24, 2010, 01:00:07 pm από LK »

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος LK

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2616
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 24, 2010, 01:06:28 pm »
Πιστεύω ότι όταν η σκέψη χρωματίζεται παύει να είναι σκέψη. Θέλω να πω ότι ενεργούμε όχι με βάση την άποψη του κάθε χρωματισμένου συνδικαλιστή, αλλά με γνώμονα το πώς βλέπω εγώ τα πράγματα. Δε μας κατευθύνουν οι συνδικαλιστές, εμείς πρέπει να τους κατευθύνουμε. Δεν μπορεί οι λίγοι να κατευθύνουν τους πολλούς, εκτός και αν οι πολλοί δεν έχουν μυαλό. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι έχουν μυαλό και είμαστε πολλοί οργισμένοι. Ως πότε η σωτηρία της πατρίδας θα ταυτίζεται με ένα συγκεκριμένο οικονομικό σύστημα; Δηλαδή, αν δεν συμφωνώνω με το εν λόγω οικονομικό σύστημα, είμαι δοσίλογη; Θα μας τρελάνουν, τελείως, σε αυτή τη χώρα. Έλεος!!!!!!!!!!!!!

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος LK

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2616
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 24, 2010, 01:14:02 pm »
Και κάτι τελευταίο και σωπαίνω. Δείτε όλοι αυτό το ντοκιμαντέρ με τίτλο "το χρήμα ως χρέος". Είναι με απλές λέξεις αυτά που μαθαίνει ένας φοιτητής οικονομικής σχολής στο πρώτο έτος. Ίσως, μετά από αυτό, να καταλάβουμε ποιο είναι ο ουσιαστικός παραλογισμός. Καλό μεσημέρι σε όλους!

http://www.youtube.com/watch?v=YF2Hxk12SNw

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος rorygr

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1105
    • Προφίλ
Απ: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 24, 2010, 02:01:59 pm »
  Δεν πρέπει να υπάρχει, για παράδειγμα, μία πρόβλεψη όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό για τις γυναίκες, αφού είναι αυτές που επωμίζονται το βάρος της μητρότητας; Δε γνωρίζουν, δηλαδή, όλοι ότι μια γυναίκα αναγκάζεται να βγει στην αγορά εργασίας αργά, γιατί υπάρχει το θέμα της οικογένειας; Επίσης, ν' αργήσει να βγει η γυναίκα στη σύνταξη, αλλά να φτιάξουν και βρεφονηπιακούς σταθμούς, για να φυλάνε τα νήπια, γιατί τότε δε θα υπάρχει η γιαγιά για να υποκαθιστά το κοινωνικό κράτος.


γνωστος μου που τον εχει εγκαταλειψει η γυναικα του εμεινε με ενος ετους παιδι στην αγκαλια να το μεγαλωνει αυτος...πρεπει να υπαρξει προβλεψη και γιαυτον στο συνταξιοδιοτικο και μαλιστα καλυτερη μιας και αναλαμβανει πατροτητα και μητροτητα ταυτοχρονα   ???;  για να βλεπουμε λιγο πιο σφαιρικα τα θεματα...

Αποσυνδεδεμένος LK

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2616
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 24, 2010, 02:12:48 pm »
  Δεν πρέπει να υπάρχει, για παράδειγμα, μία πρόβλεψη όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό για τις γυναίκες, αφού είναι αυτές που επωμίζονται το βάρος της μητρότητας; Δε γνωρίζουν, δηλαδή, όλοι ότι μια γυναίκα αναγκάζεται να βγει στην αγορά εργασίας αργά, γιατί υπάρχει το θέμα της οικογένειας; Επίσης, ν' αργήσει να βγει η γυναίκα στη σύνταξη, αλλά να φτιάξουν και βρεφονηπιακούς σταθμούς, για να φυλάνε τα νήπια, γιατί τότε δε θα υπάρχει η γιαγιά για να υποκαθιστά το κοινωνικό κράτος.


γνωστος μου που τον εχει εγκαταλειψει η γυναικα του εμεινε με ενος ετους παιδι στην αγκαλια να το μεγαλωνει αυτος...πρεπει να υπαρξει προβλεψη και γιαυτον στο συνταξιοδιοτικο και μαλιστα καλυτερη μιας και αναλαμβανει πατροτητα και μητροτητα ταυτοχρονα   ???;  για να βλεπουμε λιγο πιο σφαιρικα τα θεματα...
Γιατί να διαφωνήσω μαζί σου; Φυσικά, και πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη. Αυτό, ακριβώς, επισημαίνω ότι ο νόμος δεν πρέπει να βλέπει νούμερα, αλλά ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει τις ιδιαιτερότητές του. Άρα, συμφωνούμε ότι ο συντάκτης του άρθρου που παρέθεσες δε βλέπει τα πράγματα σφαιρικά.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1480
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Κριση-Αιτήματα-Συνδικαλισμός
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 24, 2010, 03:12:16 pm »
To παιδί χρειάζεται τη μάνα (και τον πατέρα του) όταν είναι μικρό. Συνεπώς όχι νωρίς συνταξιοδότηση, αλλά σοβαρές άδειες ανατροφής για όλους και σοβαρή υποστη΄ριξη με νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

Κατά τα άλλα νομίζω ότι για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός καλείται να θυσιάσει κάτι. Αυτή τη φορά είναι κυρίως το βόλεμά του που θα βάλει στο βωμό. Επειδή όμως δεν είναι μόνο αυτό, αλλά είναι και χρήμα που με πολύ κόπο παράγει ελπίζω η θυσία να μην πάει στράφι. Δε μου φαίνεται παράλογη η γενική σκέψη του συναδέλφου για το ότι τα θέλουμε όοοοολα δικά μας. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο Έλληνας δεν εμπιστεύεται και δεν σέβεται τους κυβερνώντες του και τις πολιτικές τους, ακόμη και τώρα πια που τους επιλέγει. Όχι άδικα βέβαια. Οι ιστορικοί το αποδίδουν στη
ΠΕ60

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182557
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 6
Επισκέπτες: 591
Σύνολο: 597

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.052 δευτερόλεπτα. 32 ερωτήματα.