*

Αποστολέας Θέμα: Απεργίας καταγγελίες  (Αναγνώστηκε 25371 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
Απ: Απεργίας καταγγελίες
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 12:38:39 pm »
Το δικαίωμα της απεργίας
Η απεργία προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων που ασκείται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ως μέσο για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών συμφερόντων των εργαζομένων και ως εκδήλωση αλληλεγγύης για τους αυτούς σκοπούς.
Σύμφωνα με το ν.1264/82 άρθρο 22:
•   Απαγορεύεται κατά τη διάρκεια νόμιμης απεργίας η πρόσληψη απεργοσπαστών.
•   Απαγορεύεται η ανταπεργία (λοκ-άουτ)
•   Δεν επιτρέπεται η δικαστική απαγόρευση της απεργίας με ασφαλιστικά μέτρα

Με βάση τα παραπάνω, μπορεί να ερμηνευθεί η αναπροσαρμογή του προγράμματος ενός σχολείου σε μέρα απεργίας  ότι είναι αντίστοιχη με την πρόσληψη απεργοσπαστών, οπότε τότε υπάρχει παρανομία και ο συνάδελφος που κατέφυγε σε καταγγελία θα δικαιωθεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 27, 2010, 12:40:48 pm από rozy4 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:32:00 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 12:57:23 pm »
Το δικαίωμα της απεργίας
Η απεργία προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων που ασκείται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ως μέσο για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών συμφερόντων των εργαζομένων και ως εκδήλωση αλληλεγγύης για τους αυτούς σκοπούς.
Σύμφωνα με το ν.1264/82 άρθρο 22:
•   Απαγορεύεται κατά τη διάρκεια νόμιμης απεργίας η πρόσληψη απεργοσπαστών.
•   Απαγορεύεται η ανταπεργία (λοκ-άουτ)
•   Δεν επιτρέπεται η δικαστική απαγόρευση της απεργίας με ασφαλιστικά μέτρα

Με βάση τα παραπάνω, μπορεί να ερμηνευθεί η αναπροσαρμογή του προγράμματος ενός σχολείου σε μέρα απεργίας  ότι είναι αντίστοιχη με την πρόσληψη απεργοσπαστών, οπότε τότε υπάρχει παρανομία και ο συνάδελφος που κατέφυγε σε καταγγελία θα δικαιωθεί.

Φιλοσοφικά ίσως να μπορεί να ερμηνευθεί έτσι, αυτό που λες. Νομικά καθόλου.
Τέλος πάντων, υπεραναλύουμε κάτι ασήμαντο, γιατί η αναπροσαρμογή του προγράμματος ενός σχολείου είναι και ασήμαντο και δικαίωμα του διευθυντή.
Το σημαντικό (και λυπηρό) της υπόθεσης είναι ότι δεν απεργούν όλοι (ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία), καθώς και το ότι ένας εκπαιδευτικός καταγγέλει και απειλεί συναδέλφους του για κάτι που είχαν δικαίωμα και υποχρέωση (ως εντολή από τον διευθυντή) να κάνουν. Στην τελική ανάλυση, η απεργία έχει νόημα όταν αυτός που απεργεί θα πάει σε πορεία, ώστε αυτή να είναι μαζική και όχι αν θα διαταραχτεί το πρόγραμμα της ημέρας στο σχολείο (και είχαν μια φαγούρα υπουργείο/γονείς/κοινωνία για το τελευταίο...).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 01:02:07 pm »
γιατί έτσι εν μέρει ακυρώνεται ο προσωπικός αγώνας του συναδέλφου. Πρέπει δηλαδή να υπάρχει νόμος που το απαγορεύει;

κανενας αγωνας δεν ακυρωνεται..στοχος μιας  απεργιας ειναι να πληγει ο εργοδοτης   δηλαδη το υπουργειο παιδειας.το 12χρονο και το 15χρονο δεν ειναι εργοδοτης..αν η απεργια εχει μεγαλη συμμετοχη ,ειναι μαζικη το υπουργειο θα προβληματιστει..αυτο που θα κοιταξει ειναι  τα ποσοστα αυτων που απηργησαν.. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΦΟ

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 02:48:08 pm »
Αν κάποιος φέρει ευθύνη Landau είναι ο διευθυντής του σχολείου. Τα δικαιώματα δεν είναι κάποια αφηρημένη έννοια αλλά στηρίζονται σε νόμους και διατάξεις. Μπορεί να υπάρχει νομοθετικό κενό στην περίπτωση αυτή αλλά υπάρχει και το άγραφο δίκαιο.

rorygr, λογικοφανές το επιχείρημα "και εγω σαν γονιος αν το παιδι μου που περιμενει 5 ωρες χωρις να κανει μαθημα στο σχολειο παθει κατι να αρχισω και εγω τις καταγγελιες επειδη δεν εγινε αναπληρωση για να φυγει νωριτερα..να δουμε αν θα βγει ακρη..." 
και αντιστρέψιμο:
"ποιος φέρει την ευθύνη όταν το παιδί φύγει νωρίτερα από το σχολείο λόγω συμπλήρωσης ωραρίου συναδέλφου (γενικά και ειδικά στις απεργίες); Ενημερώνονται κάθε φορά και δίνουν την έγκρισή τους οι κηδεμόνες;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:32:00 »

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 03:24:35 pm »
Σωστα, η αναπλήρωση ωρων απαγορευεται ακόμη και εαν λείπει συνάδελφος για οποιαδήποτε άλλο λόγο.
Δεν επιτρεπεται να αναπληρωνουν ώρες ούτε να σχολάνε τα παιδιά νωρίτερα ούτε και οι καθηγητές, που αναπληρωσαν, να φεύγουν πιο νωρις από το σχολείο.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 03:29:29 pm »
Ξέρετε τι απορία μου δημιουργείται;
Γιατί τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σχεδόν αποκλειστικά σε σχολέια που είναι νέοι συνάδελφοι;
Μιλώντας με συνάδελφο με 32 χρόνια υπηρεσίας σήμερα το πρωί, μου είπε ότι στο δικό του σχολέιο, όπου η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχουν πάνω από 15 χρόνια υπηρεσίας, κανείς δεν θα τολμούσε να θέσει τέτοιο θέμα. Ακόμα και αν ο διευθυντής το πρότεινε, θα καλούσαν άμεσα συνεδρίαση συλλόγου. Ο διευθυν΄της ακολουθεί την απόφαση του συλλόγου.
Όπως και κανένας "παλιός" δεν θα σκεφτόταν ποτέ να ζητήσει άδεια σε μέρα απεργίας. Μου έλεγε (και συμφωνώ) "Ή απεργείς και κάθεσαι σπίτι σου ή πας στην πορεία ή δεν απεργείς και είσαι στο σχολέιο σου"...
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος kolbis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η ζωή δε διδάσκεται ...... βιώνεται !!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 04:54:50 pm »
Νομίζω οτι ολοι είμαστε εκτός θέματος ! Ο  <πε04.04> που ξεκίνησε το θέμα δεν μας ρωτάει αν είναι σωστό ο απεργοσπάστης να αναπληρώνει ώρες απεργων και να φεύγει νωρίτερα.Αυτό το θεωρει δεδομένο !!!        Aλλα είναι τα προβλήματά του :   <<Ο συνάδελφος απειλεί να μας καταγγείλει στην ΟΛΜΕ γιατι ακυρώσαμε την απεργία του Πρωτον έχει δικαιωμα; Δευτερον αν γινει η καταγγελια τι συνεπειες θα εχουμε όσοι ταλαιπωροι τον αναπληρωσαν;>>

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 05:05:28 pm »
Φυσικά και έχει το δικαίωμα να τους καταγγείλει! Και μακάρι να το κάνει.
Συνέπειες δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες από μια σύσταση στο διευθυντή και τους συναδέλφους. Συνδικαλιστικό όργανο είναι η ΟΛΜΕ. Ούτε υπουργείο είναι ούτε δικαστήριο.

Αποσυνδεδεμένος kolbis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Η ζωή δε διδάσκεται ...... βιώνεται !!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 05:16:48 pm »
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ετσι είναι. Αρα <πε04.04>........ don't worry, be happy......

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 05:47:38 pm »
Εδω υπάρχουν ΑΠΕΡΓΟΙ   και ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ

Ο καθένας επιλέγει στρατόπεδο... Οι μεν αντιδρούν οι δε συμφωνούν...
Τι να πούμε περισότερο...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Αποσυνδεδεμένος πε04.04

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 07:51:10 pm »
Νομίζω οτι ολοι είμαστε εκτός θέματος ! Ο  <πε04.04> που ξεκίνησε το θέμα δεν μας ρωτάει αν είναι σωστό ο απεργοσπάστης να αναπληρώνει ώρες απεργων και να φεύγει νωρίτερα.Αυτό το θεωρει δεδομένο !!!        Aλλα είναι τα προβλήματά του :   <<Ο συνάδελφος απειλεί να μας καταγγείλει στην ΟΛΜΕ γιατι ακυρώσαμε την απεργία του Πρωτον έχει δικαιωμα; Δευτερον αν γινει η καταγγελια τι συνεπειες θα εχουμε όσοι ταλαιπωροι τον αναπληρωσαν;>>

Ναι δεν το εθεσα απο την αρχη ... Σε εμας ισχυει το 8-2. Θεωρουσα ότι ισχυει και στα σχολεια σας γι αυτο δεν το διευκρίνησα. Οι μη απεργοί (δεν θα συζητησουμε εδω τους λόγους) ήρθαν 8 και εφυγαν 2 όπως καθε μερα. Τα παιδια εφυγαν νωρίτερα.ΟΧΙ εμείς

κ

Αποσυνδεδεμένος πε04.04

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 08:07:08 pm »
Μακαρι ναι!

Εννοείται δεν φτανει που αγαπαω την πατρίδα μου και τη δουλειά μου πιο πολύ απο το πορτοφόλι μου θα το πληρώσω και απο πάνω !
στην προκειμένη περίπτωση δεν χωριζόμαστε σε απεργούς και απεργοσπάστες γιατι είναι εξειδικευμένη. Δεν σχετίζεται νομίζω με τις απεργίες της δεκαετίας 90 (δεν θυμαμαι καλά την χρονιά, ήμουν μαθητρια τότε και θυμάμαι πώς μα τα είχαν εξηγησει που κάναμε 1 μήνα να πάμε σχολειο)
Στην προκειμένη περίπτωση αν το δουμε πιο συνολικά η χώρα μας περνάει μεγάλη κρίση. Δεν ευθύνομαι εγώ γι αυτό βέβαια. Αλλά επειδή ανήκω στην ομάδα που λέγεται Ελλάδα θα ήθελα να κάνω όοοοο,τι περνάει απο το χερι μου για να ξεπεραστει. Και αυτό γίνεται με το να δουλεύω.

Μακαρι να υπάρξει αξιοκρατία στις προσλήψεις
διαφάνεια στην αξιολογηση
δικαιοσύνη στην απονομή μισθών
αυτό δυστυχώς θα γίνει μετά την ανακαμψη απο την κρίση

και τοτε θα σας φτιαχνω και τα πανω στις απεργιες.

Μην με χαρακτηριζετε λοιπον απεργοσπαστη η περίπτωση είναι εξειδικευμένη κατα τη γνώμη μου...
Θα χαρώ να διαβάσω τις αποψεις σας αλλά γράφτε τις όσο πιο ευγενικά μπορείτε παρακαλω

Ας γνωστοποιηθεί επιτέλους εγγράφως η συμπεριφορά σε ώρες απεργίας να ξέρουμε και εμείς τι να κάνουμε και πώς να συμπεριφερόμαστε ώστε να σεβόμαστε τις μη αποδεκτές κατα τη γνωμη μας επανα αποψεις του καθε συναδέλφου

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 27, 2010, 08:16:45 pm από πε04.04 »

Αποσυνδεδεμένος πε04.04

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 08:11:07 pm »
Η συζήτηση σε αυτό το θέμα και σε άλλα σχετικά με την απεργία μου θυμίζει συλλόγους όπου οι καθηγητές τρώγονται μεταξύ τους. Είναι πολύ κρίμα να υπάρχει τέτοιο κλίμα σε εκπαιδευτικούς που υποτίθεται ότι διαμορφώνουν και χαρακτήρες νέων ανθρώπων. Και δεν είναι η ανωνυμία του ιντερνετ που υποβόσκει τέτοιες συμπεριφορές. Δυστυχώς όλα αυτά τα τραγελαφικά και κουραστικά υπάρχουν στην καθημερινότητά μας. Απλά εμείς οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να αποτελέσουμε τη διαφορά στον κανόνα.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ή να μην κάνει απεργία. Πρέπει να τον λιθοβολήσουμε για την επιλογή του;
ΟΚ, δεν είναι συναδελφικά σωστό να αναπληρώνονται οι ώρες της απεργίας, γιατί έτσι εν μέρει ακυρώνεται ο προσωπικός αγώνας του συναδέλφου. Πρέπει δηλαδή να υπάρχει νόμος που το απαγορεύει; Στοιχειώδη ευαισθησία χρειάζεται για να το καταλάβουμε και εμείς και ο εκάστοτε διευθυντής. Αλλά και να αναπληρωθούν οι ώρες τι πρέπει να γίνει; Να αρχίσουμε να παίζουμε μπουνιές μεταξύ μας;

ειλικρινα ευχαριστώ :)

Αποσυνδεδεμένος blueswire

• Έμπειρο μέλος
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 27, 2010, 08:51:02 pm »
υπάρχει σχολείο που ισχύει το 8-2????? όπου κι αν έχω γυρίσει ποτέ δεν το είδα. Τί σόι διευθυντής είναι σ' αυτό το σχολείο? επίσης, (μη φανεί αστείο είναι πολύ σοβαρό) χωράνε στα γραφεία όλοι οι συνάδελφοι? εμείς έχουμε 45 άτομα σύλλογο, φαντάζεστε να είμαστε όλοι 9-2 στο σχολείο?? που θα καθόμαστε?????? σε τί γραφεία και τί καρέκλες??? απορώ με το σχολείο αυτό....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)