*

Αποστολέας Θέμα: Κάτι πρέπει να γίνει... θα αγωνιστούμε επιτέλους πραγματικά?  (Αναγνώστηκε 16248 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02 Κοιτάω πάντα μπροστά!
    • Προφίλ
damien,πώς φαντάζεσαι αυτή την αλλαγή εσωτερικού κανονισμού;
αν μπορείς, πες ένα παράδειγμα ???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
Δυο παραδειγματα σχετικα με την κινητικοτητα του εκπαιδευτικου

Πρωτο παραδειγμα

Ενεργοποιηση της δυνατοτητας ακουσιας μετακινησης του εκπαιδευτικου απο το Πυσδε στο οποιο υπαγεται οργανικα σε αλλα Πυσδε της ιδιας Περιφερειακης Διευθυνσης με αποφαση του Απυσδε.

Φερ' ειπεν μετατεθηκες μετα κοπων και βασανων σε επιθυμητη περιοχη πχ στην Καρδιτσα, κατοπιν πολυετους τουριστικης περιηγησης στις βραχονησιδες του Αιγαιου, αλλα λογω του οτι ετεθης στη διαθεση του Πυσδε και προεκυψε λειτουργικο κενο στην Δ Μαγνησιας (πχ Σκοπελο), το Απυσδε αποφασιζει να σε αποσπασει εκει εκοντα ακοντα.

Δευτερο παραδειγμα

Υποχρεωτικη παραμονη νεοδιοριστου στην περιοχη πρωτου διορισμου επι σειρα ετων.
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι οι εκπαιδευτικοί μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.τόσα χρόνια είμαστε έρμαια των κάθε λογής πολιτικών και οι περισσότεροι αυτό που μας ενδιέφερε είναι πόσοι διορισμοί θα γίνουν, με ποιο τρόπο και πως θα γίνει να διορίζονται όλο και περισσότεροι. αυτό που έχει συμβεί τόσα χρόνια είναι προφανές. διορισμοί εκπαιδευτικών χωρίς κανένα σχεδιασμό, μεγάλος να ναι ο αριθμός και ότι να ναι.τα αποτελέσματα είναι τα σημεριινά.υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί πολλών ειδικοτήτων σε πάρα πολλά σχολεία, κενά εκπαιδευτικών σε πολλά σχολεία λόγω αποσπάσεων,χαμηλοί μισθοί, χαμηλό επίπεδο υπηρεσιών προς τους μαθητές και πολλά άλλα.
η απεργία ως μέσο έχει εκφυλιστεί.τόσα χρόνια απεργίες μόνο για τα λεφτά.πλαίσιο διεκδικήσεων μόνο τα οικονομικά και ποτε μα ποτέ η βελτίωση της παρεχόμενης παιδείας.είμασταν και είμαστε η εύκολη λεία.μια μικρή αύξηση αν μας πετάξουν λουφάζουμε και κλεινόμαστε και πάλι στο μικρόκοσμο του σχολείου.
υπάρχει ανεργία γι αυτό υπάρχει και γκρίνια.αλλά την πατήσαμε. τα οργανικά κενά των καθηγητών είναι πλέον ελάχιστα.υπερισχύουν οι υπεραριθμίες.φάγαμε θέσεις από μελλοντικούς διαγωνισμούς.24μηνα 30μηνα και άλλες τέτοιες βλακείες.παραθυράκια άπειρα.διορισμοί να γίνουν με κάθε τρόπο και ας την πληρώσουν οι επόμενοι.

Αποσυνδεδεμένος summit

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Με ποιο τρόπο προτείνετε να αντιδράσουμε; Έχει σημασία να γίνει κάτι που να κάνει φανερή την αντίδρασή μας!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος physicaest

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
Mια 24ωρη απεργια καθε δευτερη βδομαδα δεν εχει νοημα.Στο επομενο μαθημα απλα θα "τρεξει" πιο γρηγορα στην υλη ο καθηγητης.Πρεπει να ειναι συνεχομενα 24ωρα οι απεργιες

Αποσυνδεδεμένος summit

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ποια συνθήματα μπορούν να εκφράζουν τη διαμαρτυρία μας στην οικονομική μας αφαίμαξη; π.χ. Σεβασμό στον εκπαιδευτικό, σεβασμό στην παιδεία, δεν είμαστε σκουπίδια; Να διακινηθούν με SMS. Χρειάζεται να συσπειρωθούμε, να μην είμαστε σκόρπιες φωνές.

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
Ποια συνθήματα μπορούν να εκφράζουν τη διαμαρτυρία μας στην οικονομική μας αφαίμαξη; π.χ. Σεβασμό στον εκπαιδευτικό, σεβασμό στην παιδεία, δεν είμαστε σκουπίδια; Να διακινηθούν με SMS. Χρειάζεται να συσπειρωθούμε, να μην είμαστε σκόρπιες φωνές.

Αυτό που λες θέλει οργάνωση. Τα ΜΜΕ δεν πρόκειται καν να ασχοληθούν με το θέμα μας (ασε που όπως είδαμε είναι πουλημένοι), τώρα που προέχει το θέμα της οικονομίας και της κρίσης της χώρας. Εδώ και η ίδια η Διαμαντοπούου όταν βγάινει να μιλήσει, αφιερώνει ένα 20λεπτο στην οικονομία και στις κινήσεις της κυβέρνησης και ένα 5λεπτο σε σκόρπιες δηλώσεις για την Παιδεία. Δυστυχώς δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε για να ακουστεί η δική μας φωνή. Στην συγκεκριμένη πάντως χρονική στιγμή...το βρίσκω δύσκολο.

Αποσυνδεδεμένος Rovespier0s

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Ο Πραγματικός ΥΠΟΙΚ είναι οι Αγορές
    • Προφίλ

Αυτό που λες θέλει οργάνωση. Τα ΜΜΕ δεν πρόκειται καν να ασχοληθούν με το θέμα μας (ασε που όπως είδαμε είναι πουλημένοι), τώρα που προέχει το θέμα της οικονομίας και της κρίσης της χώρας. Εδώ και η ίδια η Διαμαντοπούου όταν βγάινει να μιλήσει, αφιερώνει ένα 20λεπτο στην οικονομία και στις κινήσεις της κυβέρνησης και ένα 5λεπτο σε σκόρπιες δηλώσεις για την Παιδεία. Δυστυχώς δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε για να ακουστεί η δική μας φωνή. Στην συγκεκριμένη πάντως χρονική στιγμή...το βρίσκω δύσκολο.

Το "κακό" με την Διαμαντοπούλου είναι ότι έχει την "ψυχολογία" του Μηχανικού που ασχολείται με την Εκπαίδευση..ο νοών νοήτω... ;)
MIXANIKOS_HY is back

Αποσυνδεδεμένος Rovespier0s

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Ο Πραγματικός ΥΠΟΙΚ είναι οι Αγορές
    • Προφίλ
Παράθεση
Και εδώ θα σε βάλω και εσένα προ των ευθυνών σου. Εσύ συνάδελφε/ισσα κάνεις κάθε φορά απεργία;; (αυτή την μία στο τόσο και αν). Αφιερώνεις τα κενά σου για να μιλήσεις στους συναδέλφους σου στο σχολείο σου για να τους πείσεις να κάνουν και αυτοί; Αφιερώνεις τον ελεύθερο χρόνο σου για να περιοδεύσεις μαζί με άλλους συνδικαλιστές της περιοχής σου στα τοπικά σχολεία και να προπαγανδίσετε την απεργία; Πας στις συνελεύσεις της τοπικής ΕΛΜΕ να τους φωνάξεις και να πιέσεις να πάρουν αποφάσεις για απεργίες και κινητοποιήσεις; Την ημέρα της απεργίας πας το πρωί έξω από τα σχολεία της περιοχής σου να μιλήσεις με τους απεργοσπάστες και να τους πεις, έστω και την τελευταία στιγμή, να αλλάξουν γνώμη; Το μεσημέρι κατεβαίνεις στην πορεία να φωνάξεις, να μάθει και η πόλη σου ότι "κάποιοι" αντιδρούν και αγωνίζονται ;

Happiness με πολλή δόση χιούμορ και καλοπροαίρετα αυτή η παράγραφος μου θυμίζει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά που πηγαίνουν πόρτα-πόρτα και μοιράζουν φυλλάδια για να σώσουν την ψυχή μας με το στανιό... ;)     Η σωτηρία του μισθού είναι μεγάλο πράγμα..keep walking  ;D
MIXANIKOS_HY is back

Αποσυνδεδεμένος margot

• Νέο μέλος
  • *
  • Love will tear us appart...
    • Προφίλ
    • Το blog μου
...

pe70-va, μη παρεξηγήσεις το ύφος μου, αλλά πρέπει να τα πω.
Έχω βαρεθεί να ακούω συναδέλφους να μου πετάνε υπερεπαναστατικές κορώνες για απεργίες διαρκείας, κοινωνικές αναταρραχές , και ότι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου.
Συνάδελφε/ισσα, πρέπει να λάβεις υπόψη σου μερικά δεδομένα. την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ την έχει η παράταξη της ΝΔ. Σε όλες (φαντάζομαι) τις ΕΛΜΕ την έχουν είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΝΔ. Όταν λοιπόν αυτά τα σωματεία, με τις ηγεσίες που έχουνε (και τις οποίες ψήφισε η πλειοψηφία του κλάδου μας), προκυρήσσουν αυτή την "μία απεργία την βδομάδα και αν" , και η συμμετοχή είναι απογοητευτική, για ποιο λόγο να κάνουν κινήσεις κλιμάκωσης του αγώνα; Τι πίεση έχουν;

Και εδώ θα σε βάλω και εσένα προ των ευθυνών σου. Εσύ συνάδελφε/ισσα κάνεις κάθε φορά απεργία;; (αυτή την μία στο τόσο και αν). Αφιερώνεις τα κενά σου για να μιλήσεις στους συναδέλφους σου στο σχολείο σου για να τους πείσεις να κάνουν και αυτοί; Αφιερώνεις τον ελεύθερο χρόνο σου για να περιοδεύσεις μαζί με άλλους συνδικαλιστές της περιοχής σου στα τοπικά σχολεία και να προπαγανδίσετε την απεργία; Πας στις συνελεύσεις της τοπικής ΕΛΜΕ να τους φωνάξεις και να πιέσεις να πάρουν αποφάσεις για απεργίες και κινητοποιήσεις; Την ημέρα της απεργίας πας το πρωί έξω από τα σχολεία της περιοχής σου να μιλήσεις με τους απεργοσπάστες και να τους πεις, έστω και την τελευταία στιγμή, να αλλάξουν γνώμη; Το μεσημέρι κατεβαίνεις στην πορεία να φωνάξεις, να μάθει και η πόλη σου ότι "κάποιοι" αντιδρούν και αγωνίζονται ;

Συνάδελφε/ισσα η ψήφος κάθε χρόνο δεν είναι "εκχώρηση αρμοδιοτήτων", να την δίνεις και όλον τον υπόλοιπο χρόνο να κάθεσαι και να περιμένεις από τους "συνδικαλιστές" (αλήθεια, ποιοι είναι αυτές οι μυθικές οντότητες; ) να κάνουν την δουλειά και να οργανώνουν τις κινητοποιήσεις και εσύ απλά να ακολουθείς. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι προσωπική ευθύνη. Δεν εκχωρείται.

Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτησή σου και την επιθυμία σου να γίνει "κάτι", αλλά άμα ασχοληθείς έστω και για λίγο σοβαρά με τον συνδικαλισμό και με την οργάνωση του κινήματος στον κλάδο σου ή αλλού, ένα από τα πρώτα πράματα που θα μάθεις είναι ότι η συνείδηση του κόσμου δεν κάνει "άλματα". Αυτός που χτες δεν ήξερε τι είναι απεργία και συνέλευση και συλλογικός αγώνας, που "κοιτούσε την δουλίτσα του" και προσπαθούσε να τα κουτσοβγάλει πέρα όπως όπως, ή αυτός που εκμεταλλευόταν ξεδιάντροπα τις παθογένειες του συστήματος, δεν είναι δυνατόν σήμερα να ξυπνήσει "αγωνισταράς" και να μπει στο κίνημα. Θέλει πολύ κόπο και πολύ σάλιο να χαλάσεις για να πείσεις έστω και έναν άνθρωπο για το δίκιο και την αναγκαιότητα του αγώνα. Και θέλει και συνέχεια.

@hapiness: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αυτό πρέπει να είναι το "μανιφέστο" από δω και εμπρός. Τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα.

Αποσυνδεδεμένος babeuf

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Καλημερα.

Αγαπητοι συνάδελφοι το πρόβλημα είναι πολύ πιο βαθύ απ,ότι έχουμε καταλάβει. Πάτος δεν υπάρχει. Ο/Η Happiness έχει απόλυτο δίκιο.
Η κλάψα δεν βγάζει πουθενά, μόνο σε εκπτώσεις αξιοπέπειας. Η μοιρολατρία δεν οδηγεί πουθενά. Μονο σε κρετινισμό και οσφυοκαμψία. Τα εισοδήματα είναι μόνο η αρχή,(και το κομματι που κόβεται η αρχή της αρχής).

Είναι αστείο να λέμε ότι η κυβερνηση δεν έχει πρόγραμμα. Εχει σαφές πρόγραμμα διάλυσης και αποσάθρωσης κεκτημένων αιώνων.

Καθένας οφείλει με θάρρος να αναγνωρίζει τις ευθύνες του. Γιατι έχει ευθύνες. Έχει ευθύνες γιαυι ΠΑΛΙ έβγαλε αυτά τα καθαρματα ως γενικους κουμανταδόρους του συνδικαλιστικού κινηματος. Εχει ευθύνες γιατι δεν έκοψε τον ομφαλιο λώρο με τον δικομματισμό μια κι έξω.. Εχει ευθύνες γιατι δεν κάνει δουλειά του τα δικαιώματά του, αλλά τα εκχωρει σε ζέχνοντες καμαρίλα εργατοπατέρες...Εχει ευθύνες γιατί ΔΕΝ απεργεί, δίνοντας πάτημα να μιλάνε οι πασης φύσης παναγόπουλοι και Παπασπυραίοι γαι εκφυλισμό και αδυναμια πιο δυναμικών απεργιών. Έχει ευθύνη γιατι θεωρεί Ιεχωβάδισμό την μαχητική αντιμεώπιση της απεργίας (κατα τον ίδιο τρόπο που εγώ θα ονομάσω αναχωρητισμό την αντίθετη στάση).

Οι στόχοι (και για την εκπαίδευση)είναι διατυπωμένοι από το πρόγραμμα του ΠΑΣοΚ, ήδη από το 2005, και το αρμά ,που ιδιαίτερα στην παιδεία και στην υγεία θα περάσουν, είναι ο Καλλικράτης, που το Μαη ψηφίζεται. Η διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, η εξατομίκευση του επαγγελματος και του προγράμματος σπουδών, η λειτουργια των σχολείων με leasing και επενδύσεις, η διαφοροποίηση των δικαιωμάτων(μισθολογικού-συνθηκών) ανάλογα με την σχολική μονάδα, η μετατροπή του εκπαιδευτικού σε δημοτικό υπάλληλο, η ανταποδοτική φύση του μισθου (το πε πριν μια βδομάδα η Διαμαντοπούλου), η αξιολόγηση σε άμεση σύνδεση με την χρηματοδότηση της σχολικής μονάδας (και μην τρέφεται αυταπάτες πως θα έχει κάποια προοδευτική μορφη η αξιολόγηση. Η ΕΕ και όλες οι συνθήγκες που έχουμε υπογράψει είναι σαφείς ενω στον προυπολογισμό λέγαν κατα λέξη αξιολόγηση με βαση τις αρχες αποδοτικοτητας και οικονομίας), το συνολικό πέρασμα των σχολείων στους δήμους (και θυμαστε τι εγινε με το πέρασμα της προσχολικής αγωγής στους δήμους, τροφεία, συμβασιούχοι, κλείσιμο, περιορισμός θέσεων).

Συνάδελφοι όταν η επίθεση γενικεύεται, το δεν γνώριζα, δεν είδα, όταν μάλιστα είναι τόσα φανερά όλα, ισοδύναμει τουλάχιστον με συμμαχία με αυτούς που επιτίθενται στην εργαζόμενη κοινωνία.
Είναι σκληρό αλλά έτσι είναι. Κάθε ολιγωρία του κλάδου και του κάθε συναδέλφου εξατομικευμένα, ισοδυναμεί με φτύσιμο του συναδέλφου, ισοδυναμει με συμμετοχή στην διάλυση του μέλλοντος των μαθητών μας.

Το σκύψιμο του κεφαλιού σε αυτην την χρονική στιγμή μετριέται από το μετωπο ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ και των αφεντικών τους, σαν συμφωνία με τα μ,έτρα τους, σαν κέλευσμα για συνέχιση της επίθεσης.

Η κλιμάκωση του αγωνα είναι μονόδρομος και περνάει από την ανάληψη της καταστασης από τον εργαζόμενο, και τον μεταξυ τους συντονισμό.
Αυριο Πεμπτη λοιπόν άσκηση του μόνου δικαιώματος που υπάρχει , της μόνης αξιοπρεπούς επιλογής που υπάρχει την ημέρα απεργίας. Αυτό της απεργίας.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ

Happiness με πολλή δόση χιούμορ και καλοπροαίρετα αυτή η παράγραφος μου θυμίζει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά που πηγαίνουν πόρτα-πόρτα και μοιράζουν φυλλάδια για να σώσουν την ψυχή μας με το στανιό... ;)     Η σωτηρία του μισθού είναι μεγάλο πράγμα..keep walking  ;D
Αγαπητέ Rovespier0s , με αντίστοιχη δόση χιούμορ πασπαλισμένη με ολίγην από σοβαρότητα....
Οι Ιεχωβάδες και λοιποί θρησκειο-πωλητές, θέλουν να σε πείσουν γιατί είναι "αλτρουϊστές". Η δικιά μου προσέγγιση στον συνδικαλισμό απέχει παρασάγκας. Εγώ προσπαθώ να πείσω τους άλλους γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Χρειάζονται κι άλλοι εκτός  από μένα (και κανά-δυο φιλαράκια μου  :P) για να σταματήσει αυτή η επίθεση στην ζωή μου (γιατί περί αυτού πρόκειται). Εάν μπορούσα να ανατρέψω το σύστημα μόνη μου, θα το χα κάνει. Σιγά μην καθόμουν να σκοτίζω τα συκώτια μου με τον καθένα και να χάνω πολύτιμη ώρα καφεϊοποσίας, για να προπαγανδίζω απεργίες  ;D

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Εγώ προσπαθώ να πείσω τους άλλους γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Χρειάζονται κι άλλοι εκτός  από μένα (και κανά-δυο φιλαράκια μου  :P) για να σταματήσει αυτή η επίθεση στην ζωή μου (γιατί περί αυτού πρόκειται).

εχεις σκεφτει μηπως η δικη σου προσπαθεια να σταματησεις την επιθεση στην ζωη σου(οπως τουλαχιστον εσυ το παρουσιαζεις ) αποτελει επιθεση στην ζωη των αλλων  ;

Αποσυνδεδεμένος babeuf

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Εγώ προσπαθώ να πείσω τους άλλους γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Χρειάζονται κι άλλοι εκτός  από μένα (και κανά-δυο φιλαράκια μου  :P) για να σταματήσει αυτή η επίθεση στην ζωή μου (γιατί περί αυτού πρόκειται).

εχεις σκεφτει μηπως η δικη σου προσπαθεια να σταματησεις την επιθεση στην ζωη σου(οπως τουλαχιστον εσυ το παρουσιαζεις ) αποτελει επιθεση στην ζωη των αλλων  ;

Κατσε ρε μαστορα. Δεν το λες σε μενα αλλά εξενισταμαι μολις ακουω τέτοια. Επίθεση στην ζωή ποιών; Αυτων που τα φαγαν, αυτων που κερδιζουν αβέρτα, αυτων που υποθηκευουν το μελλον μας και το κανουν τουβλα 500ευρα.
Για πες πιο συγκεκριμενα; Και εσυ δηλαδη θεωρεις οτι σου επιτίθενται αμα έρθουν να σε ενημερώσουν για την απεργία..... Τι να πω;
Επίθεση είναι και το επίδομα εξωδιδακτικής, που κερδηθηκε από τετοιες επιθέσεις. Γιατι δεν το αρνιέσαι;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)