0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δράττομαι της ευκαιρίας και ερωτώ: Το σχολείο μου έχει πάει 5ήμερη εκδρομή αυτή την εβδομάδα. Τις παίρνω τις ώρες;
Παράθεση από: triffid στις Μαρτίου 19, 2010, 12:12:49 amΔράττομαι της ευκαιρίας και ερωτώ: Το σχολείο μου έχει πάει 5ήμερη εκδρομή αυτή την εβδομάδα. Τις παίρνω τις ώρες;Τις παίρνεις
Εμένα, πάντως, ένας ανεκδιήγητος διευθυντής που είχα μου τις είχε κόψει!
Για την πενθήμερη εκδρομή δεν είσαι υποχρεωμένος να πας σχολείο ωστόσο διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη για το αν αυτές οι ώρες προσμετρώνται στην προϋπηρεσία. Έχω την εντύπωση πως ναι γιατί δεν ευθυνεσαι εσύ για την απώλειά τους όμως δε θέλω να το πω μετά βεβαιότητος αν πρώτα δεν το τσεκάρω. Σε κάθε περίπτωση, καλό κουράγιο βρε συνάδελφοι - τι να πω...η ομηρία της ωρομισθίας είναι το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο...
Για να μην μπρεδεύεστε οι απανταχού ωρομίσθιοι - είναι που είναι δράμα η κατάσταση, μη χάνετε και όσα δικαιούστε βρε παιδιά!! Οι μοναδικές ώρες που χάνετε είναι αυτές για τις οποίες εσείς είσθε υπεύθυνοι. Πχ σε περίπτωση ασθένειας. Αν όμως το σχολείο παραμείνει κλειστό λόγω καιρού και έχει εκδοθεί σχετική διαταγή από το Νομάρχη ( γιατί αυτός εκδίδει τις διαταγές) τότε, πληρώνεστε τις ώρες κανονικά και πέρνετε και την προϋπηρεσία. Το ίδιο ισχύει για περιόδους καταλήψεων των σχολείων. Για καταλήψεις δρόμων απο αγρότες τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Ναι μεν εμπίπτει σε αυτό που ονομάζεται ανυπαίτιο κώλυμα ωστόσο υπάρχει διάταξη που λέει πως ο καθηγητής οφείλει να διαμένει το πολύ 20χλμ από τον τόπο εργασίας του. Τουτ έστιν ότι αν επί παραδείγματι μένετε Πάτρα αλλά δουλεύετε ωρομίσθιοι στο Μεσολόγγι και ο δρομος έχεις κλείσει από τους αγρότες στο Ευηνοχώρι, δεν παίρνετε ούτε μία ώρα προϋπηρεσία αν ο διευθυντής ειναι γκάου. (βεβαίως, νομίμως πράττοντας καλά θα κάνει να τις κόψει αλλά αν δούμε την ουσία, όταν υπογράφονται όλες αυτές οι ώρες υπερωρίας ημών των μονίμων για προγράμματα που ποτέ δεν εκπονούνται δεν ειναι λίγο -ως πολύ- άδικο και υποκριτικό να μην υπογράφονται οι δικές σας; Ωστόσο, δυστυχώς εδώ είναι θέμα διευθυντή. Για την ημερήσια εκδρομή ο διευθυντής ορθώς σε έβαλε να πας στο σχολειο γιατί βάσει του νόμου υποχρεούμαστε όλοι να είμαστε παρόντες (το τι βέβαια γίνεται είναι άλλο θέμα...). Για την πενθήμερη εκδρομή δεν είσαι υποχρεωμένος να πας σχολείο ωστόσο διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη για το αν αυτές οι ώρες προσμετρώνται στην προϋπηρεσία. Έχω την εντύπωση πως ναι γιατί δεν ευθυνεσαι εσύ για την απώλειά τους όμως δε θέλω να το πω μετά βεβαιότητος αν πρώτα δεν το τσεκάρω. Σε κάθε περίπτωση, καλό κουράγιο βρε συνάδελφοι - τι να πω...η ομηρία της ωρομισθίας είναι το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο...
Παράθεση από: Martha72 στις Απριλίου 03, 2010, 01:09:12 amΓια να μην μπρεδεύεστε οι απανταχού ωρομίσθιοι - είναι που είναι δράμα η κατάσταση, μη χάνετε και όσα δικαιούστε βρε παιδιά!! Οι μοναδικές ώρες που χάνετε είναι αυτές για τις οποίες εσείς είσθε υπεύθυνοι. Πχ σε περίπτωση ασθένειας. Αν όμως το σχολείο παραμείνει κλειστό λόγω καιρού και έχει εκδοθεί σχετική διαταγή από το Νομάρχη ( γιατί αυτός εκδίδει τις διαταγές) τότε, πληρώνεστε τις ώρες κανονικά και πέρνετε και την προϋπηρεσία. Το ίδιο ισχύει για περιόδους καταλήψεων των σχολείων. Για καταλήψεις δρόμων απο αγρότες τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Ναι μεν εμπίπτει σε αυτό που ονομάζεται ανυπαίτιο κώλυμα ωστόσο υπάρχει διάταξη που λέει πως ο καθηγητής οφείλει να διαμένει το πολύ 20χλμ από τον τόπο εργασίας του. Τουτ έστιν ότι αν επί παραδείγματι μένετε Πάτρα αλλά δουλεύετε ωρομίσθιοι στο Μεσολόγγι και ο δρομος έχεις κλείσει από τους αγρότες στο Ευηνοχώρι, δεν παίρνετε ούτε μία ώρα προϋπηρεσία αν ο διευθυντής ειναι γκάου. (βεβαίως, νομίμως πράττοντας καλά θα κάνει να τις κόψει αλλά αν δούμε την ουσία, όταν υπογράφονται όλες αυτές οι ώρες υπερωρίας ημών των μονίμων για προγράμματα που ποτέ δεν εκπονούνται δεν ειναι λίγο -ως πολύ- άδικο και υποκριτικό να μην υπογράφονται οι δικές σας; Ωστόσο, δυστυχώς εδώ είναι θέμα διευθυντή. Για την ημερήσια εκδρομή ο διευθυντής ορθώς σε έβαλε να πας στο σχολειο γιατί βάσει του νόμου υποχρεούμαστε όλοι να είμαστε παρόντες (το τι βέβαια γίνεται είναι άλλο θέμα...). Για την πενθήμερη εκδρομή δεν είσαι υποχρεωμένος να πας σχολείο ωστόσο διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη για το αν αυτές οι ώρες προσμετρώνται στην προϋπηρεσία. Έχω την εντύπωση πως ναι γιατί δεν ευθυνεσαι εσύ για την απώλειά τους όμως δε θέλω να το πω μετά βεβαιότητος αν πρώτα δεν το τσεκάρω. Σε κάθε περίπτωση, καλό κουράγιο βρε συνάδελφοι - τι να πω...η ομηρία της ωρομισθίας είναι το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο...Μartha, νομιζω οτι εδω κανεις λαθος. Θυμαμαι πολυ καλα οτι 2 χρονια πριν, που ημουν εγω ωρομισθια, στην κηδεια του Χριστοδουλου, που δεν ειχε γινει μαθημα, οι ωρες μας δεν μετρησαν...