*

Αποστολέας Θέμα: Πόσοι φιλόλογοι θα διοριστούν το 2011 - 12 (μόνιμοι, ΑΚΩ, ΑΜΩ)  (Αναγνώστηκε 556090 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος napi

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
μαριτα συμφωνω μαζι σου!κατι πρεπει να κανουμε!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Ρε παιδιά, να πω κάτι που μου είπε πρόσφατα ένας διευθυντής. Τα τμήματα, λέει, ανέκαθεν ήταν 30αρια και με την ισχύουσα δηλαδή νομοθεσία. Απλώς, τι κάνουν: πχ σε μικρά σχολεία δηλώνουν κάποιους εικονικούς μαθητές, ώστε να πάει ο αριθμός 31 ή 32 και να μπορούν μετά τα τους σπάσουν σε 2 τμήματα. Μήπως, λοιπόν, κάτι τέτοιο εξακολουθήσει να γίνεται, οπότε η κατάσταση δε θα είναι τόσο τραγική ???... λέω εγώ τώρα!

Αποσυνδεδεμένος anastasia86

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Πως γίνεται να δηλώνουν εικονικούς μαθητές; Δηλώνουν ας πούμε άτομα που έμειναν στην ίδια τάξη και παράτησαν το σχολείο; ??? ???
Πες αυτό που θες, όπως θα ήθελες να το ακούσεις...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Δε μου το διευκρίνισε. Απλώς, με άκουσε που γκρίνιαζα για τα νέα μέτρα και τα 30 τμήματα κλπ και μου το είπε. Υποθέτω και εγώ, όπως λες και συ, ότι μάλλον κάπως μαγειρεύεται με αυτούς που παράτησαν το σχολείο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ

Τι λέτε να κάνουμε?? Η προσφυγή στη δικαιοσύνη δεν είναι λύση που μπορεί να επιφέρει άμεσα αποτελέσματα. Αφήστε που πολλοί από μας οικονομικά δε μπορούμε ν' ανταποκριθούμε σε κάτι τέτοιο.
Απ' την άλλη, αν απευθυνθούμε στο υπουργείο με επιστολές κλπ δείχνουμε πως δεν είμαστε ενωμένοι και αποδυναμώνεται συνολικά ο αγώνας μας για περισσότερους διορισμούς.
Ίσως αυτό για το οποίο πρέπει να φωνάξουμε είναι να μην παραμερίσει το 24μηνο αλλά να κάνει διορισμούς και από αυτόν τον πίνακα όπως είχε γίνει τα δύο προηγούμενα χρόνια. Να επισημάνουμε το παράδοξο να μπαίνει στην άκρη ο πίνακας του 24μηνου ο οποίος όριζε ως προϋπόθεση και την επιτυχία στον ασέπ.

Εντωμεταξύ, μου φαίνεται πολύ ανησυχητικό και ύποπτο τ' ότι οι οαεδίτες δε φαίνονται πουθενά, δε φωνάζουν, δε γκρινιάζουν... Μήπως τα έχουν κανονίσει ήδη με τους "ιθύνοντες" και είναι ήσυχοι ενώ εμείς ψαχνόμαστε και πελαγώνουμε σε υποθέσεις και σενάρια?
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος intemperanta

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
με την ισχυουσα νομοθεσια ειναι 25αρια, οχι 30αρια

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Και εγώ αυτό του είπα, αλλά επέμενε ότι είναι 30 στα χαρτιά και απλώς μετά τα σπάνε.

Αποσυνδεδεμένος Amedeus

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Keep fighting!
    • Προφίλ
Μόνο φέτος ήταν 25άρια τα τμήματα λόγω της γρίπης. Κάθε χρονιά τμήματα ήταν 30άρια.
Δικαιοσύνη ἐστί τά ἑαυτοῦ πράττειν ἕκαστον καί μή πολυπραγμονεῖν.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Ναι, ρε συ, αυτή την παράμετρο την είχα ξεχάσει! :-[

Αποσυνδεδεμένος isambo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Μόνο φέτος ήταν 25άρια τα τμήματα λόγω της γρίπης. Κάθε χρονιά τμήματα ήταν 30άρια.
Εκεί που τα τμήματα ήταν υποχρεωτικά 25άρια ήταν στην Αβάθμια. Στην Αβάθμια επίσης το σύμφωνο σταθερότητας ορίζει δραστικές μειώσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων, όχι στην
"Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι μας πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;"
Ναζίμ Χικμέτ

Αποσυνδεδεμένος Amedeus

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Keep fighting!
    • Προφίλ
Να΄σαι καλά τέτοια να γράφεις να μου ανεβάζεις την διάθεση... :-[ :-[
Δικαιοσύνη ἐστί τά ἑαυτοῦ πράττειν ἕκαστον καί μή πολυπραγμονεῖν.

void

• Επισκέπτης
Η ίδια η Διαμαντοπούλου είχε πει πριν ένα μήνα περίπου ότι δεν θα μειωθούν μόνο οι αποσπάσεις αλλά τα κενά θα μειωθούν με λειτουργικό τρόπο. Δεν θα πάρουμε γυμναστές που έχουμε ήδη πάρα πολλούς αλλά φιλολόγους που οι ελλείψεις είναι αρκετές. Δεν θυμάμαι σε ποιο κανάλι το είχε πει. Σύμφωνα με τα κανάλια που παρακολουθώ ή στην Ερτ με το Λυριτζή ή στο Mega 7 - 10. Αν άκουσε και κάποιος άλλος αυτό που λέω ας το επιβεβαιώσει.

Ναι το ακουσα κι εγω και τοσον καιρο νομιζα οτι ειχα παραισθησεις και το ειχα απωθησει.Χαιρομαι που καποιος το επιβεβαιωνει!

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Χωρίς να θέλω να γίνω Πυθία ,θα ήθελα να συστήσω ψυχραιμία και λογική .Και εγώ συμφωνώ με τον/την Germanos στα νούμερα για τις αποσπάσεις των φιλολόγων ,αν και το είχα αναφέρει ξανά στο παρελθόν. Θεωρώ κάπως πρόωρες τις φήμες που θέλουν την προυπηρεσία να μη μετρά αυτούσια αλλά με συντελεστή για τους εξής λόγους : Πρώτα πρώτα η ίδια η Διαμαντοπούλου και οι υφιστάμενοί της διαβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται να χαθεί ούτε μια ώρα προυπηρεσίας ,η οποία δεν έχει ακυρωθεί από κανένα καθεστώς ή συνταγματικό νόμο .Με το να συγχωνεύσει τα μόρια της προυπηρεσίας αυτόματα θα εγείρει αντιδράσεις τέτοιες που ίσως δεν είχε υπολογίσει...Επιπλέον ποιό κίνητρο θα δώσει ακόμα και στους αναπληρωτές να φύγουν από το σπίτι τους και να πληρώνουν ακόμα και από την τσέπη τους νοίκια ,φώτα νερά κλπ.Τέλος η προυπηρεσία είναι κάτι που ισχύει σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και δεν μπορώ να καταλάβω πως θα αφήσουμε έστω να ακουστεί κάτι τέτοιο ..Επιπλέον πιστεύω πως θα πάρει τόσους φιλολόγους όσους χρειάζεται και η βάση της αναπλήρωσης δεν θα είναι τόσο υψηλή ,γιατί χωρίς εμάς σχολεία δεν στέκονται .Και θυμηθείτε ότι ο χώρος γυναικοκρατείται ,αιτήσεις για συντάξεις υπάρχουν πολλές ,το ίδιο και οι άδειες για εγκυμοσύνες και διάφορα άλλα ..Και μη ξεχνάτε το εξής :η κυβέρνηση αυτή ρίχνει πολλά πυροτεχνήματα τίποτα συγκεκριμένο ,τόποτα απτό ,λέει και μετά κοιτά αντιδράσεις .

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ

Τι λέτε να κάνουμε?? Η προσφυγή στη δικαιοσύνη δεν είναι λύση που μπορεί να επιφέρει άμεσα αποτελέσματα. Αφήστε που πολλοί από μας οικονομικά δε μπορούμε ν' ανταποκριθούμε σε κάτι τέτοιο.
Απ' την άλλη, αν απευθυνθούμε στο υπουργείο με επιστολές κλπ δείχνουμε πως δεν είμαστε ενωμένοι και αποδυναμώνεται συνολικά ο αγώνας μας για περισσότερους διορισμούς.
Ίσως αυτό για το οποίο πρέπει να φωνάξουμε είναι να μην παραμερίσει το 24μηνο αλλά να κάνει διορισμούς και από αυτόν τον πίνακα όπως είχε γίνει τα δύο προηγούμενα χρόνια. Να επισημάνουμε το παράδοξο να μπαίνει στην άκρη ο πίνακας του 24μηνου ο οποίος όριζε ως προϋπόθεση και την επιτυχία στον ασέπ.

Εντωμεταξύ, μου φαίνεται πολύ ανησυχητικό και ύποπτο τ' ότι οι οαεδίτες δε φαίνονται πουθενά, δε φωνάζουν, δε γκρινιάζουν... Μήπως τα έχουν κανονίσει ήδη με τους "ιθύνοντες" και είναι ήσυχοι ενώ εμείς ψαχνόμαστε και πελαγώνουμε σε υποθέσεις και σενάρια?
Συμφωνώ απόλυτα! Να μην πειράξει το 24μηνο και επιτυχία στο ασεπ. Τι πληροφορίες έχετε; Υπάρχει περίπτωση να το καταργήσει; Πώς είναι δυνατόν αυτό αφού η ίδια φωνάζει για την αξιοκρατία του ασεπ. Αν θέλει αξιοκρατία, ας διορίσει εκείνους που είναι επιτυχόντες στον ασεπ και έχουν και προυπηρεσία. Δεν είναι δύσκολο να τους βρει. Από το να διορισεί τους οαεδίτες, είναι προτιμότερο να διορίσει άτομα που κόπιασαν και δεν μπήκαν στην εκπαίδευση με βύσμα, αλλά με την αξία τους.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182628
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)