*

Αποστολέας Θέμα: από τει πληροφορικής για δασκάλα  (Αναγνώστηκε 7546 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elenigk

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
από τει πληροφορικής για δασκάλα
« στις: Μάρτιος 27, 2010, 08:58:22 μμ »
καλησπέρα...
είμαι ακόμα φοιτήτρια σε τει πληροφορικής και ήθελα πολύ όταν τελειώσω να ασχοληθώ και να διοριστώ κάποια στιγμή σε ένα σχολείο....
άκουσα ότι για να γίνει αυτό,θα πρέπει να έχω κάνει από την σχολη μου μαθήματα στα παιδαγωγικά,αλλα εγώ δεν έχω κάνει τέτοια...
μετά έμαθα ότι πρέπει να κάνω κάποια μαθήματα σε 1σχολη ονόματι "σελετε"..
μήπως ξέρει κάποιος να με βοηθήσει να μου πει τι ακριβώς γίνετε??
τι μαθήματα είναι αυτά?πως μπορώ να μπω στην σελετε?γενικά τι πρέπει να κάνω για να γίνω αργότερα δασκάλα?
μήπως κάποιο μεταπτυχιακό σε κάποια ειδικότητα?(αν και εγώ θα μου άρεσε να κάνω στα μαθηματικά)
ευχαριστώ εκ των προτερων...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: από τει πληροφορικής για δασκάλα
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:16:32 »

Αποσυνδεδεμένος charm_quark

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 27, 2010, 11:32:06 μμ »
Αν δεν κάνω λάθος η ΣΕΛΕΤΕ είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ.

http://www.aspete.gr/Idrysh_Aspaite.aspx
Η ΑΣΠΑΙΤΕ επίσης παρέχει

* Ετήσια προγράμματα παιδαγωγικής κατάρτισης, επιμόρφωσης ή εξειδίκευσης για εκπαιδευτικούς ή μελλοντικούς εκπαιδευτικούς. Το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) εκτός από την Αθήνα, λειτουργεί και στα Παραρτήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, το Βόλο, το Ηράκλειο Κρήτης και τις Σάπες.
Τα πάντα όλα... και τα κοάλα τίποτα;;

Αποσυνδεδεμένος KGram

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 28, 2010, 05:18:02 πμ »
καλησπέρα...
είμαι ακόμα φοιτήτρια σε τει πληροφορικής και ήθελα πολύ όταν τελειώσω να ασχοληθώ και να διοριστώ κάποια στιγμή σε ένα σχολείο....
άκουσα ότι για να γίνει αυτό,θα πρέπει να έχω κάνει από την σχολη μου μαθήματα στα παιδαγωγικά,αλλα εγώ δεν έχω κάνει τέτοια...
τι μαθήματα είναι αυτά?πως μπορώ να μπω στην σελετε?γενικά τι πρέπει να κάνω για να γίνω αργότερα δασκάλα?
μήπως κάποιο μεταπτυχιακό σε κάποια ειδικότητα?(αν και εγώ θα μου άρεσε να κάνω στα μαθηματικά)

Για να γίνεις δασκάλα στην πρωτοβάθμια θα πρέπει να τελειώσεις 4-ετή παιδαγωγική σχολή (π.χ. παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο) μπαινείς με κατατακτήριες που διεξάγονται κάθε χρόνο απο τις σχολές. Για να γίνεις καθηγήτρια πληροφορικής στη δευτεροβάθμια μπορείς να αποκτήσεις παιδαγωγική επάρκεια τελειώνοντας το ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ το οποίο είναι ετήσιο.
Only Dead Fish go with the Flow ...

Αποσυνδεδεμένος δηιάνειρα

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 28, 2010, 03:13:38 μμ »
αμα θα εχεις βαθμο πτυχιου πανω απο 9,5 μπορεις με κατατακτηριες να περασεις στο παιδαγωγικο.σε λιγα παιδαγωγικα περνας με εξετασεις.και αυτες δυσκολες. και στην ασπαιτε περνας πολυ δυσκολα.πρεπει να εχεις μεταπτυχιακο. γενικα ειναι πολυ δυσκολα.το καλυτερο παντως που μπορεις να κανεις ειναι ενα μεταπτυχιακο που περιλαμβανει μαθηματα παιδαγωγικα.υπαρχουν μεταπτυχιακα που εχουν σχεση με την πληροφορικη στην εκπαιδευση που δινουν παιδαγωγικη επαρκεια(πχ αυτο στην ροδο).και καλη τυχη!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:16:32 »

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 28, 2010, 05:11:19 μμ »
καλησπέρα...

Για να γίνεις δασκάλα στην πρωτοβάθμια θα πρέπει να τελειώσεις 4-ετή παιδαγωγική σχολή (π.χ. παιδαγωγικό δημοτικής εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο) μπαινείς με κατατακτήριες που διεξάγονται κάθε χρόνο απο τις σχολές. Για να γίνεις καθηγήτρια πληροφορικής στη δευτεροβάθμια μπορείς να αποκτήσεις παιδαγωγική επάρκεια τελειώνοντας το ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ το οποίο είναι ετήσιο.
Το "μπορείς" είναι σχετικό. Ας πούμε στην κοπέλα ότι για να μπει στην ΑΣΠΑΙΤΕ χρειάζεται μεταπτυχιακό, μεγάλο βαθμό στο πτυχίο, 2 ξένες γλώσσες και 50 ευρώ για να κάνει την αίτηση κάθε χρόνο μέχρι να εισαχθεί...

ΝΗΝΑ, σχετικά με τον κλάδο μας, εδώ, εδώ και εδώ μπορείς να βρεις θέματα που θα σε βοηθήσουν.
Άποψη μου,... σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα, διάβασε για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε ένα μεταπτυχιακό σε παιδαγωγικά (εδώ πρόσεξε γιατί κυκλοφορούν πολλά βύσματα και δεν ξέρω αν θα καταφέρεις να μπεις...), μετά κάτσε διάβασε και δώσε ΑΣΕΠ μέχρι να περάσεις τη βάση. Αν έχεις όρεξη για πολύ διάβασμα δηλαδή, σε πέντε χρόνια έχεις διοριστεί.
Η άλλη λύση: ΜΗΝ ασχολείσαι με την εκπαίδευση και ψάξε κάτι διαφορετικό.

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 887
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αύγουστος 21, 2024, 05:10:38 μμ)