0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το toefl το ζητούν στο μεταπτυχιακό που θέλω να κάνω αίτηση, οπότε πρέπει να το δώσω και με καλό βαθμό. Οπότε λες να μην διαβάσω καθόλου; να πάω να δώσω έτσι;
Καλά, αφού έχεις το proficiency τι το θες το TOEFL?To TOEFL θεωρείται λίγο της πλάκας μπροστά στο proficiency, και ο λόγος ύπαρξής του είναι καθαρά εμπορικός, ώστε ο οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε να μπορεί να αποκτά έναν τίτλο πιστοποίησης Αγγλικών έστω και στο παρά 5 προκειμένου οι Άγγλοι να τον δεχθούν σε κάποιο πανεπιστήμιο, ώστε να μην χασουν τον πελάτη. Υπάρχει γιατί σε αντίθεση με το Proficiency που θέλει προετοιμασία χρόνων και κόπων, το TOEFL είναι μια άμεση και πιο εύκολη λύση. Για αυτό εξάλλου έχει και περιορισμένη χρονική ισχύ νομίζω για 1 ή 2 χρόνια και μετά πρέπει να το ξαναδώσεις.
Καλησπέρα!Θέλω να κάνω αίτηση για μεταπτυχιακό έξω, οπότε πρέπει να δώσω το toefl. Επειδή έχω proficiency και το επίπεδό μου στα αγγλικά είναι αρκετά καλό, θέλω να διαβάσω μόνη μου και να πάω να δώσω. Αν έχετε κάποιο καλό βιβλίο προετοιμασίας για toefl να προτείνετε, πείτε μου!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!