*

Αποστολέας Θέμα: Πολλοί σε μια οργανική  (Αναγνώστηκε 5167 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
Πολλοί σε μια οργανική
« στις: Μαρτίου 31, 2010, 09:20:47 pm »
Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος να μου πει: Αν υπάρχουν πέντε π.χ. ΠΕ06 σε μια οργανική νησιού και έστω ότι παρουσιάζονται ΚΑΙ ΟΙ 5. Τί γίνεται τότε; Ποιοί μένουν και ποιοί περισσεύουν; (Όλοι με οργανική). Από ποιόν/τί  εξαρτάται αυτό? Ευχαριστώ.
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Πολλοί σε μια οργανική
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:12:07 »

Αποσυνδεδεμένος Martha72

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • THERE'S MORE TO DO
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 31, 2010, 10:14:55 pm »
την οργανική μπορεί να την κατέχει μόνο ΕΝΑΣ. οι υπόλοιποι μπορεί να βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και να τοποθετούνται στην οργανική αυτή προσωρινά - και όχι οργανικά - για να καλύψουν το κενό που προκύπτει από απουσία - για διάφορους λόγους- του έχοντος την οργανική.
Για να καταλάβεις, διάβασε το παράδειγμα αυτού που συμβαίνει στο σχολείο μας.
Την οργανική θέση του γυμναστή την έχει ο Α καθηγητής που όμως αποσπάται -εδώ και 27 χρόνια αν έχεις το θεό σου,κρατώντας όμως την οργανική - στην Αθήνα. Στη θέση του φέρνουν τον
THOSE WHO DARE TO TEACH MUST NEVER CEASE TO LEARN

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 31, 2010, 10:25:41 pm »
Όχι βρε παιδιά, υπάρχουν πολυθεσίες σε πολλά σχολεία νησιών κυρίως. Συγκεκριμάνα στο σχολείο που έχω οργανική είμαστε συνολικά 5 με οργα νική κι ένας στη διάθεση ΠΥΣΔΕ σύνολο 6. Ισχύει η προηγούμενή μου ερώτηση. Όποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι ας μας δώσει τα φώτα του.
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος blueswire

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 31, 2010, 11:53:23 pm »
δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν 5 ατομα την ίδια οργανική. Ή οι οργανικές είναι 5 οπότε 5 και τα άτομα που τις έχουν ή είναι μία οπότε ένας την έχει και οι άλλοι 4 υπάρχουν στο σχολείο (κάνοντας τί ?? είναι μία ερώτηση). Αυτές είναι οι στρεβλώσεις του συστήματος που όσο και εάν (δικαίως) κατηγορουμε την υπουργό σ' αυτό έχει δίκιο. Δούλευα σε σχολειό ποριν 3 χρόνια που υπήρχε συνάδελφος γαλλικών που δεν είχε ούτε μία ώρα!! ερχόταν με τον φορητό της, έκανε καμμία δουλειά για 1-2 ωρίτσες και μετά έφευγέ... έτσι πέρασε η χρονιά. Συγνώμη αλλά αυτό είνα άδικο και για τους συναδέλφους που κα΄νουν το ωράριό τους αλλά κια ως προς τον έλληνα φορολογούμενο που πληρώνει τσάμπα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:12:07 »

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 01, 2010, 12:22:22 am »
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα το ξανατσεκάρω... (Το πώς απασχολεί η υπηρεσία τους εκπαιδευτικούς, είναι θέμα δικό της. Υποχρεούται να σε απασχολήσει. Εγώ πάντως δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο. 3 γυμνάσια, 1 λύκειο ΚΑΙ 4 ώρες υπερωρία-όλα δυσπρόσιτα παρακαλώ.)
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος jtsop

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 01, 2010, 12:36:19 am »
υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν 2 άτομα τοποθετημένα στην ίδια οργανική. Τώρα τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση με ενδιαφέρει και εμένα.

Αποσυνδεδεμένος blueswire

• Έμπειρο μέλος
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 01, 2010, 02:15:15 am »
τι εννοείς "να υπάρχουν δύο άτομα στην ίδια οργανική"? η γνώμη μου είναι ότι αυτό γίνεται παράτυπα με ευθύνη του σχολείου. Εγώ εννοώ πως αν θέλει κάποιος επισήμως να δει ποιός είναι στην οργανική (αν κάνει π.χ. μία αίτηση) η διεύθυνση λογικά θα του απαντήσει πως ένα συγκεκριμένο πρόσωπο έχει την οργανική. Άλλωστε αυτό μπορεί εύκολα να φανεί αν τα σχέδια που έχει η διαμαντοπούλου (το αρχικό "δ" επίτηδες το έβαλα μικρό) να τοποθετηθούν όλοι στις οργανικές τους και να μετρήσει μετά τους περάριθμους, εφαρμοστεί με ακρίβεια. Τότε τα σχολεία θα αναγκαστούν να "δώσουν" μόνο αυτούς που έχουν τις οργανικές και τους άλλους να τους βγάλουν υπεράριθμους. Αυτά νομίζω

Αποσυνδεδεμένος jtsop

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 01, 2010, 02:23:06 am »
για να σε βοηθήσω:
εγώ έχω τοποθετηθεί σε ένα σχολείο της περιοχής μου οργανικά (άλλα έχω πάρει απόσπαση). Με τους φετινούς διορισμούς ήρθε άτομο στο σχολείο μου με διορισμό απευθείας στο σχολείο (δυσπρόσιτο). Άρα και οι 2 έχουμε οργανική στο σχολείο. Τι γινεται σε αυτή την περίπτωση;

Αποσυνδεδεμένος Martha72

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • THERE'S MORE TO DO
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 01, 2010, 09:15:58 am »
ε αυτό λέμε βρε παιδιά!!! δεν γίνεται να έχουν πάνω από ένας την ίδια οργανική...στην περίπτωσή σου jtsop εσύ έχεις την οργανική και ο άλλος που ήρθε στη θέση σου ως νεοδιόριστος πήρε Προσωρινή Τοποθέτηση όχι οργανικη...αν πάλι δεν ήταν νεοδιόριστος, πήγε στη θέση σου, ων στη διάθεση ΠΥΣΔΕ...μην μπερδεύεστε.
THOSE WHO DARE TO TEACH MUST NEVER CEASE TO LEARN

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 01, 2010, 10:39:45 am »
Δεν υπάρχει περίπτωση να κατέχουν πολλοί εκπαιδευτικοί μια οργανικη!!!
Όταν έχει ένας την οργανική και πάρει απόσπαση , αυτός που θα τον αντικαταστήσει μπαινει σε λειτουργικό κενό, έστω και αν θεωρείται ότι υπηρετεί την οργανική του θέση και έτσι μπορει να ζητήσει μετάθεση.
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος psipsinel

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70, όταν παίρνω φόρα...φόρα κατηφόρα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 01, 2010, 11:45:21 am »
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στη δευτεροβάθμια ,αλλά στην πρωτοβάθμια συμβαίνει πολλές φορές το εξής : υπάρχουν περισσότερες οργανικές θέσεις απο τις πραγματικές ανάγκες του σχολείου, οπότε κάποιος πάντα περισσεύει. Επειδή ειχα προσωπική εμπειρία πανω στο θέμα (και αναφέρομαι πάντα στην πρωτοβάθμια) φεύγει αυτός ο οποίος έχει τοποθετηθεί τελευταίος, αυτός δλδ με τα λιγότερα μόρια. Αν όμως θελήσει να φυγει ο συνάδελφος με τα περισσότερο μόρια τότε ο τελευταιος τοποθετημένος παραμένει στην οργανική του.

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 01, 2010, 12:09:42 pm »
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στη δευτεροβάθμια ,αλλά στην πρωτοβάθμια συμβαίνει πολλές φορές το εξής : υπάρχουν περισσότερες οργανικές θέσεις απο τις πραγματικές ανάγκες του σχολείου, οπότε κάποιος πάντα περισσεύει. Επειδή ειχα προσωπική εμπειρία πανω στο θέμα (και αναφέρομαι πάντα στην πρωτοβάθμια) φεύγει αυτός ο οποίος έχει τοποθετηθεί τελευταίος, αυτός δλδ με τα λιγότερα μόρια. Αν όμως θελήσει να φυγει ο συνάδελφος με τα περισσότερο μόρια τότε ο τελευταιος τοποθετημένος παραμένει στην οργανική του.

Δεν ξέρω τι μπορει να συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις.
βέβαια δε σημαινει ότι αυτός που τοποθετήθηκε τελευταίος σε μια οργανική έχει και τα λιγότερα μόρια, γιατι αν τοποθετήθηκε την επόμενη χρονια μπορει να έχει περισσότερα μόρια από κάποιον που έχει τοποθετηθεί την προηγούμενη, αλλά σε περιπτωση που καταργηθεί μια οργανική θα φυγει  ο τελευταιος τοποθετηθείς, ανεξαρτήτως μορίων.
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος psipsinel

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70, όταν παίρνω φόρα...φόρα κατηφόρα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 01, 2010, 12:15:32 pm »
Το θέμα ειναι πως δε θα έπρεπε εμείς τωρα να προσπαθούμε να βγάλουμε το φίδι απο την τρύπα με τούτο το λαβύρινθο που έχουμε μπλέξει. Κανονικα θα έπρεπε να προσέχουν λίγο οι υπεύθυνοι τις τοποθετήσεις και τις οργανίκες και να γλιτώνουν έτσι συνάδελφοι από την ταλαιπωρία. Αλλά στη χώρα που ζούμε.... ???

Αποσυνδεδεμένος Κοράκι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 01, 2010, 12:16:07 pm »
δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν 5 ατομα την ίδια οργανική. Ή οι οργανικές είναι 5 οπότε 5 και τα άτομα που τις έχουν ή είναι μία οπότε ένας την έχει και οι άλλοι 4 υπάρχουν στο σχολείο (κάνοντας τί ?? είναι μία ερώτηση). Αυτές είναι οι στρεβλώσεις του συστήματος που όσο και εάν (δικαίως) κατηγορουμε την υπουργό σ' αυτό έχει δίκιο. Δούλευα σε σχολειό ποριν 3 χρόνια που υπήρχε συνάδελφος γαλλικών που δεν είχε ούτε μία ώρα!! ερχόταν με τον φορητό της, έκανε καμμία δουλειά για 1-2 ωρίτσες και μετά έφευγέ... έτσι πέρασε η χρονιά. Συγνώμη αλλά αυτό είνα άδικο και για τους συναδέλφους που κα΄νουν το ωράριό τους αλλά κια ως προς τον έλληνα φορολογούμενο που πληρώνει τσάμπα...

Η υπουργός έχει δικαιο αλλα φετος μετεθεσε 5 αγγλικων στους Παξους, οπου ξερω οτι υπαρχει 1 πραγματικη οργανικη. Αρα ολα οσα λεει ειναι μονο για τα ματια του κοσμου.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182568
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)