0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι απεργία θα γίνει για να καταργηθεί οι νόμος ή για να μην ψηφιστεί.
Παράθεση από: PHYSCIENCE στις Απριλίου 16, 2010, 10:39:08 amΟι απεργία θα γίνει για να καταργηθεί οι νόμος ή για να μην ψηφιστεί.Η απεργία αυτή και ό,τι αυτό συνεπάγεται, θα είναι ο καλύτερος τρόπος για την κυβέρνηση να δείξει πως αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα όποια συντεχνιακά συμφέροντα. Είναι μία μάχη την οποία, κατά τη γνώμη μου, έχουν προαποφασίσει να τη δώσουν.Θα ακουστούν πολλά και διάφορα για τα προνόμοια των εκπαιδευτικών, τα "μαύρα" κλπ με στόχο την "αποκαθήλωση" του εκπαιδευτικού...
Σήμερα πείστηκα ότι κάτι μπορεί να γίνει...Οι μόνιμοι θα συμμετέχουν κανονικά στην απεργία
Καλά, εσένα στα μέρη μου θε σε κεράσουμε... βυσσινάδα Προς το παρόν, πίνουμε όλοι, φίλε μου, την... ποτάσα που κερνάει η Αννούλα!
Καλά, εσένα στα μέρη μου θε σε κεράσουμε... βυσσινάδα Προς το παρόν, πίνουμε όλοι, φίλε μου, την... ποτάσα που κερνάει η Αννούλα! Για να μην πω τίποτα άλλο και με ... τσουρομαδήσει ο συντονιστικός πέλεκυς!
Στον «αέρα¨οι πανελλαδικές εξετάσεις-_Απεργία αποφάσισε πριν λίγο η ΟΛΜΕΠαρασκευή, 16 Απρίλιος 2010 13:14Ρεπορτάζ:esos.grΑπεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις αποφάσισε πριν λίγο το ΔΣ της ΟΛΜΕ , αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία.Ειδικότερα αποφασίστηκε η πραγματοποίση:-Α.μιας 24ωρης απεργίας για τις 4 Μάιου , δηλαδή μία ημέρα μετά την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων αποφοίτων των ΤΕΕ.-
Πόσοι αντέχουν να χάσουν μισό ή ένα μισθό;
Με την απεργία μέσα στις πανελλαδικές υπάρχει πιθανότητα όλη η κοινή γνώμη να στραφεί εναντίων των εκπαιδευτικών...Άκουσα ότι κάτι τέτοιο έχει ξαναγίνει. Και ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει ο όρος "επιστράτευση", που είναι μέτρο καταστολής της απεργίας;;;
Παράθεση από: jefferson στις Απριλίου 16, 2010, 04:29:50 pmΜε την απεργία μέσα στις πανελλαδικές υπάρχει πιθανότητα όλη η κοινή γνώμη να στραφεί εναντίων των εκπαιδευτικών...Άκουσα ότι κάτι τέτοιο έχει ξαναγίνει. Και ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει ο όρος "επιστράτευση", που είναι μέτρο καταστολής της απεργίας;;;μερικά ιστορικά στοιχεία σχετικά με απεργίες στις πανελλήνιες εξετάσεις:http://www.alfavita.gr/artra/artro37.htmlαπό την παραπάνω πηγή παρεθέω 2 αποσπάσματα:"Το Νοέμβριο του 1987 (υπουργός Αντώνης Τρίτσης) γίνονται προειδοποιητικές απεργίες (24ωρη στις 25-11-87, 48ωρη στις 8και 9 – 12-87, τρεις φορές τριήμερη από 5 μέχρι 17-12-1987, από 10 μέχρι 12-2-88 και από 16 μέχρι 18-3-88). Ο Α. Τρίτσης παραιτείται από τη θέση του υπουργού παιδείας και αναλαμβάνει ο Απόστολος Κακλαμάνης. Νέα απεργία των εκπαιδευτικών (απόφαση στις 7-5-1988) για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Η απεργία έληξε με δικαστική απόφαση στις 23-6-1988 με την οποία η απεργία χαρακτηρίστηκε παράνομη και καταχρηστική. Ο νέος υπουργός παιδείας Γεώργιος Παπανδρέου θα προχωρήσει στην καθιέρωση των «τριμήνων» (υπερωριακό επίδομα εξωδιδακτικού έργου)." "Τον Απρίλιο του 1990 η Νέα Δημοκρατία σχηματίζει κυβέρνηση (Κ. Μητσοτάκης) και Υπουργός Παιδείας αναλαμβάνει ο