*

Αποστολέας Θέμα: Ποιος/Ποια θα θέλατε να είναι Υπουργός Παιδείας;  (Αναγνώστηκε 21184 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
Απ: Ποιος/Ποια θα θέλατε να είναι Υπουργός Παιδείας;
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 20, 2010, 06:30:35 pm »
Ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:30:19 »

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 20, 2010, 06:43:04 pm »
Ο... Οὔτις ;)

Αποσυνδεδεμένος PHYSCIENCE

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 20, 2010, 06:53:33 pm »
Διοικητικό συμβούλιο από όλους τους εμπλεκόμενους.
Πρόεδρο Πρυτάνεων
Πρόεδρο ΟΛΜΕ
Προεδρο ΔΟΕ
Προεδρο Γονέων

Αποφάσεις μόνο παμψηφείς.

Να σταματήσουν να μας κυβερνούν άσχετα κομματόσκυλα.
Αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα κομματόσκυλα ..ας είναι τουλαχιστον σχετικά.

Αποσυνδεδεμένος Εγώ είμαι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 20, 2010, 07:02:30 pm »
τον αδελφό του Γεωργιάδη που τον ανέχεται όταν γκαρίζει στο Τηλεάστυ

τον Ψωμιάδη για να ενημερωνόμαστε καθημερινα από τις εκπομπές

τον Μπαμπινιώτη όχι γιατι ειναι γλωσσολόγος αλλά επειδή ειναι πρόεδρος της φιλεκπαιδευτικής εταιρείας και έχει γνωση των όσων χρειάζονται

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:30:19 »

Αποσυνδεδεμένος Pliroforikios20

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 21, 2010, 11:20:19 pm »
Αντώνης Σαμαράκης
Έχει πεθάνει ο άνθρωπος... Και δεν θα ήταν και ο καλύτερος. Στην
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 21, 2010, 11:30:46 pm από Pliroforikios20 »

Αποσυνδεδεμένος xaza

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 22, 2010, 11:06:02 am »
Παιδια, μην ξεχνάτε οτι ο Μπαμπινιώτης ειναι και ο ιδρυτής ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων τόσο πρωτοβάθμιας όσο και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!!Επίσης, απο τον καιρο που ήταν πρόεδρος τηε επιτροπής για το νέο σχολείο φαινόταν οτι υστερεί στο θέμα τον παιδαγωγικών καθώς οι δηλώσεις του ήταν αρκετα τυποποιημένες και επαναλαμβανόμενες! Νομίζω οτι χρειάζεται πρόσωπο που να έχει περάσει απο τη δημόσια εκπαίδευση και να γνωρίζει εκ βαθέων την κατάσταση. Ή άτομο που να έχει τα κότσια να επιλέξει για συνεργάτες του κατάλληλους ανθρώπους και όχι τυχοδιώκτες και λαμόγια!!
Υπάρχει πάντως βουλευτής του Πασοκ που είναι φιλόλογος και έδωσε μια μάχη για τους εκπαιδευτικούς, στο πολυνομοσχέδιο(!!!) της Διαμαντοπούλου. Δυστυχώς δε κατάφερε πολλά!!

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 22, 2010, 04:07:28 pm »
ζηλιαρες κλασικουδες,μη δειτε καποιον να σας μιλα με επιχειρηματα αμεσως να δειξετε τα κοφτερα δοντια σας ;)(καρχαρια :-*) λοιπον εχω να προτεινω εναν που ειναι γνωστος μονο εδω στο μικροκοσμο μας(φορουμ) ,δειτε απλα την απαντηση που εδωσε σε αλλο τοπικ σχετικα με τη ν εξ αποστασεως διδασκαλια.. ;D ;D ;D ή αυτος ή οπως ειχαμε πει παλαιοτερα την μανα του daimonman

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=19489.msg322987#new

;D ;D ;D :-* :-* :-*

Παιδια, μην ξεχνάτε οτι ο Μπαμπινιώτης ειναι και ο ιδρυτής ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων τόσο πρωτοβάθμιας όσο και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!!Επίσης, απο τον καιρο που ήταν πρόεδρος τηε επιτροπής για το νέο σχολείο φαινόταν οτι υστερεί στο θέμα τον παιδαγωγικών καθώς οι δηλώσεις του ήταν αρκετα τυποποιημένες και επαναλαμβανόμενες! Νομίζω οτι χρειάζεται πρόσωπο που να έχει περάσει απο τη δημόσια εκπαίδευση και να γνωρίζει εκ βαθέων την κατάσταση. Ή άτομο που να έχει τα κότσια να επιλέξει για συνεργάτες του κατάλληλους ανθρώπους και όχι τυχοδιώκτες και λαμόγια!!
Υπάρχει πάντως βουλευτής του Πασοκ που είναι φιλόλογος και έδωσε μια μάχη για τους εκπαιδευτικούς, στο πολυνομοσχέδιο(!!!) της Διαμαντοπούλου. Δυστυχώς δε κατάφερε πολλά!!

Ποιος, καλέ ??? ???

Αποσυνδεδεμένος xaza

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιουνίου 22, 2010, 05:42:19 pm »
Δείτε εδώ: http://www.pantoulas.gr/%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν ειμαι οπαδός του και δεν τον ψήφισα, απλά ψάχνω για βουλευτές σχετικούς με τον χώρο της παιδείας!!

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιουλίου 07, 2010, 11:17:58 am »
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_4395.html

"Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργεί η Εκπαιδευτική Πύλη www.pde.gr για την ανάδειξη του καλύτερου
Υπουργού Παιδείας της 15ετίας.

Πρώτος και με διαφορά αναδεικνύεται ο...
Ευριπίδης Στυλιανίδης!! Μεγάλη σημασία έχει ότι τα μέλη του portal που ψηφίζουν είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία εκπαιδευτικοί και άρα η άποψή τους μετράει ακόμη περισσότερο. Και επειδή κάποιοι το τελευταίο διάστημα με αφορμή τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει η κα Διαμαντόπουλου, μιλούν απαξιωτικά για το έργο που έγινε επί ημερών ΝΔ, έχει σημασία ότι ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένος και έρχεται πρώτος από όλους τους υπουργούς που πέρασαν από το συγκεκριμένο υπουργείο.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Αυγούστου 15, 2010, 11:08:42 am »
Παράθεση
βρε Ioannis.... το παρακανες αυτη τη φορα μου φαινεται.....

δεν επιλεξαμε τον Μπαμπινιωτη επειδη ειναι γλωσσολογος...αλλα σαν προσωπικοτητα γενικοτερα....

ειναι δασκαλος...για μενα τουλαχιστον ηταν....και  ασχετα απο πολιτικα κριτηρια ειναι αξιολογος ανθρωπος...και πολυ καλος δασκαλος...και δικαιος...αυτη ειναι βεβαια προσωπικη μου αποψη...καθως τον ειχα καθηγητη σε ολα τα φοιτητικα μου χρονια...

τωρα απο κει κ περα...ενταξει...ειναι υπερβολη αυτο που λες...μονο οι αποφοιτοι του ΦΠΨ εχουν θεσh σε οτιδηποτε εχει να κανει με την παιδεια πια?ενταξει...ειπαμε....μην το παρακανεις... ..δλδ ολοι οσοι εχεουν πτυχιο παιδαγωγου οπως λες...ειναι ικανοι?κ μονο αυτοι?δεν υπαρχουν αλλοι ικανοι ανθρωποι?

απο κει κ περα δεν ειπαμε ποιος βουλευτης θα θελαμε να ειναι υπουργος...αλλα ποιος θα θελαμε γενικοτερα.....οποιοςδηποτε....

εγω ξαναψηφιζω..πρωτη επιλογη μου ο Μπαμπινιωτης και δευτερη ο Λυπουρλης.....(αν τον εχετε ακουσει να μιλαει...ειναι μαγευτικος...ασχετο...).

;D Οκτασέλιδη δε θα είναι η απάντησή μου, συνάδελφε karxaria. Οι ακαδημαϊκές μου υποχρεώσεις και όχι μόνο δε μου το επιτρέπουν.
Συναδέλφισσα Ελένη, δε νομίζω ότι υπερέβαλα κάπου ούτε το παράκανα! Οι θέσεις μου είναι συγκεκριμένες από τότε που ξεκίνησα να γράφω στο pde και παραμένουν οι ίδιες. Και ξαναγράφω: Όπως το υπουργείο υγείας χρειάζεται επιστήμονα υγείας, όπως το υπουργείο οικονομίας χρειάζεται οικονομολόγο, όπως το υπουργείο δικαιοσύνης χρειάζεται νομικό έτσι και το υπουργείο παιδείας χρειάζεται επιστήμονα της αγωγής. Και εκείνοι που σπούδασαν την παιδαγωγική επιστήμη -πώς να το κάνουμε;- είναι εκείνοι που έχουν τον πρώτο λόγο στα θέματα παιδείας. Με το σκεπτικό σου που θέλει και άλλους εκτός των αποφοίτων Παιδαγωγικής ΦΠΨ να ασχολούνται με την παιδεία λειτουργούν και οι πολιτικοί μας εδώ και τόσα χρόνια. Γι'αυτό βλέπουμε υπουργούς άλλων ειδικοτήτων από αυτών που πρέπει στα διάφορα υπουργεία, όπως μηχανικούς, γιατρούς, νομικούς, οικονομολόγους στο Παιδείας. Δεν έγραψα ότι δεν υπάρχουν ικανοί άνθρωποι και επιστήμονες σε κάθε κλάδο! Πώς γράφεις κάτι τέτοιο τόσο αυθαίρετα; Φυσικά και όλοι οφείλουν, εκπαιδευτικοί ή μη, να έχουν άποψη για τα εκπαιδευτικά θέματα και είναι σεβαστή. Αυτή όμως δεν παύει να άποψη, δεν είναι απαραίτητο να είναι και επιστημονικά ορθή. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι ένας ικανότατος μηχανικός ή νομικός επιστήμονας είναι ειδικός στα θέματα της γλωσσολογίας ή άλλης επιστήμης που εσύ σπούδασες, πχ. της κλασικής φιλολογίας; Ή ακόμα περισσότερο, θα εμπιστευόσουν την υγεία και τη ζωή σου σε ένα γλωσσολόγο ή οικονομολόγο; Όχι, φυσικά. Ικανοί άνθρωποι υπάρχουν, αλλά έκαστος στο είδος του.

Όσον αφορά στο πρόσωπο του κυρίου Μπαμπινιώτη, και οι δύο τον είχαμε καθηγητή στη φιλοσοφική σχολή της Αθήνας, άρα έχουμε προσωπική εμπειρία και έχουμε διαμορφώσει άποψη. Ο κ. Μπαμπινιώτης βέβαια ήταν και καθηγητής του τμήματός σου, άρα είσαι και πιο ευνοϊκά διακείμενη, λογικό είναι. Για παράδειγμα, δεν είδα να επιλέξεις κάποιον πανεπιστημιακό καθηγητή Παιδαγωγικής είτε της σχολής μας (Κασσωτάκη κτλ.) είτε άλλων πανεπιστημίων (Τσολάκη, Ξωχέλλη, Γκότοβο κτλ., τα ονόματα είναι ενδεικτικά). Ο κύριος Μπαμπινιώτης είναι ειδικός στην επιστήμη της γλωσσολογίας και όχι στην επιστήμη της αγωγής και εκπαίδευσης. Το γεγονός ότι έχει γίνει πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής ή άλλων εκπαιδευτηρίων, ακόμα και επιτροπών δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Στην Ελλάδα ζούμε... Τέλος, οι θέσεις και προτάσεις του για την εκπαίδευση είναι επιφανειακές και στερούνται επιστημονικής συγκρότησης.

ΥΓ: Ο Λυπουρλής ε; Ο καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο, έτσι; Α ρε Ελένη... ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 18, 2010, 06:30:29 am από Ioannis! »
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Αυγούστου 15, 2010, 11:44:27 am »
Φ. Κοσσυβάκη και Σπ. Σούλης!!!!!!!!!! Ο ένας υπουργός και ο άλλος υφυπουργός!!!! Είναι "ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ" καθηγητές του ΠΤΔΕ Ιωαννίνων. Με μεγάλη εμπειρία, γνώσεις και αγάπη για το αντικείμενό τους! :) :D
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Αυγούστου 15, 2010, 01:23:07 pm »
Όπως λένε και οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί (τουλάχιστον αυτοί που έχουν αυτογνωσία), ΔΕΝ πρέπει να γίνει υπουργός Παιδείας ένας πανεπιστημιακός (οι λόγοι διάφοροι).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 02:12:35 pm »
Landau, αναφέρθηκαν ονόματα πανεπιστημιακών, μόνο και μόνο γιατί προαναφέρθηκε το όνομα του κ. Μπαμπινιώτη. Η δική μου επιθυμία είναι ο/η υπουργός της Παιδείας να έχει ειδικευτεί στα θέματα της εκπαίδευσης και να μην εξαρτάται από τους όποιους συμβούλους με τις όποιες επιδιώξεις τους.
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Αποσυνδεδεμένος inw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 06, 2010, 08:34:07 am »
Μπαμπινιώτης και όχι βέβαια η Διαμάντω.
http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)