*

Ψηφοφορία

Συμμετείχατε στην απεργία της 22/4/2010;

Είμαι αναπληρωτής/ωρομίσθιος και συμμετείχα
91 (42.9%)
Είμαι αναπληρωτής/ωρομίσθιος και δεν συμμετείχα
31 (14.6%)
Είμαι μόνιμος και συμμετείχα
55 (25.9%)
Είμαι μόνιμος και δεν συμμετείχα
35 (16.5%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 210

Η ψηφοφορία έληξε: Ιουλίου 21, 2010, 10:34:14 am

Αποστολέας Θέμα: Απεργία 22/4/2010  (Αναγνώστηκε 16451 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ran

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
Απ: Απεργία 22/4/2010
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 22, 2010, 03:22:32 pm »
αμαν πια με αυτο το μοριο , εδω ο κοσμος χανεται και εμεις μιλαμε ακομα για το μοριο  >:( >:( >:(
οποιος δεν θελει να απεργησει εχει για πιπιλα το μοριο και να ηταν και κανα μοριο της προκοπης :o :o :o :o :-[ :-[ :-[

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:13:12 »

Αποσυνδεδεμένος podiki

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 22, 2010, 09:36:41 pm »
Είμαι αναπληρώτρια , απήργησα , πήγα σήμερα στην πορεία και χτες στο Σύνταγμα στην κατασκήνωση. Η πορεία ήταν μεγάλη , απ τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Είμαστε πολλοι αγανακτισμένοι και θα γίνουμε και περισσότεροι. Συνάδελφοι όποιος μένει Αθήνα ας περνάει έστω μια ώρα την ημέρα απ το Σύνταγμα. Έγω δεν είμαι Αθήνα και δεν μπορώ καθημερινά, έχουμε κάνει εντύπωση , μπορούμε να συνεχίσουμε.

Αποσυνδεδεμένος n.sof

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 22, 2010, 09:37:12 pm »
Συναδελφοι ειμαι νεοδιοριστη και συμμετειχα!!!! Θα επρεπε ολοι μας να συμμετεχουμε γιατι απο τα νεα μετρα θιγομαστε ολοι!! Και κατα τη γνωμη μου για να γινει και αισθητη η διαμαρτυρια μας θα επρεπε οι απεργιες να ειναι διημερες η και παραπανω ημερες!!

Αποσυνδεδεμένος achilleas01

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 22, 2010, 09:40:14 pm »
Από ένα γραφείο πρωτοβάθμιας πάντως μου είπαν ότι από 525 άτομα μόνο 105 συμμετείχαν στη σημερινή απεργία...τραγικό ποσοστό 18% από αντικειμενική πηγή...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:13:12 »

Αποσυνδεδεμένος n.sof

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Απριλίου 22, 2010, 09:49:20 pm »
Οι μονιμοι θιγονται οικονομικα, ισως να θιχτει η μονιμοτητα τους και φυσικα η ποιοτητα της δουλειας τους (αξιολογηση, αριθμος μαθητων στα τμηματα, συνθηκες εργασιες γενικα) , αλλα δουλευουν.. Εγω σαν μονιμη συμμετειχα γιατι λεω δεν κινδυνευω να μη διοριστω, αλλα χιλιαδες αναπληρωτες και ωρομισθιοι το σκεφτονται οτι θα χασουν το ημερομισθιο τους και ισως να στιγματιστουν! Ομως οπως λεει και μια συναδελφος μου αναπληρωτρια αν απεργησουν οι αναπληρωτες και αγωνιστουν τωρα θα χασουν τα χρηματα μιας , δυο ημερων...και οχι τη δουλεια τους απο Σεπτεμβριο!! ΠΡΕΠΕΙ στις 4 Μαιου να απεργησουμε ολοι!!

Αποσυνδεδεμένος podiki

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Απριλίου 22, 2010, 09:52:35 pm »
Στο σχολείο που δουλεύω είπαν σχεδόν όλοι ότι θα συμμετάσχουν στις 4 Μαϊου για να φανεί στις πανελλαδικές ,σήμερα δεν νομίζω να απήργησαν πάνω απο 2 3 άτομα.

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Απριλίου 22, 2010, 09:59:08 pm »
δεν μπορω να καταλαβω τη λογικη οσων δεν απεργουν σημερα!! Συμφωνουν με τις εξελιξεις στην παιδεια? Η μηπως περιμενουν να βγαλουν αλλοι το φιδι απο την τρυπα μη τυχον και χασουν 40ευρω?? Εχουν οικονομικες δυσκολιες?? Μα και εγω εχω οικονομικη πιεση και ιδιαιτερτα αυτη τη περιοδο με γυναικα εγκυο!!! Και ομως θεωρω χρεος την απεργια!!  Μιλουσα με καποιους συναδελφους στην Κρητη και μου ειπαν οτι τα ποσοστα απεργων ειναι πολυ χαμηλα!! ποτε δηλαδη περιμενουν καποιοι να απεργησουν??? Οταν αρχισουν οι συγχωνευσεις και οι απολυσεις και στην παιδεια???

Λοιπόν το επιχείρημα για το ότι δεν απεργούν τα άτομα στο δικό μου σχολείο τουλάχιστον, είναι ότι είναι μάταιο γιατί όλα είναι προκαθορισμένα απ' την Ευρώπη. Ό,τι και να κάνουμε εμείς δεν θα αλλάξει κάτι. Επίσης δεν έχουν λεφτά και δεν θα τους τα δώσουν και από πάνω. Μια κοπέλα είπε ότι θα απεργούσε μόνο αν γινόταν απεργία διαρκείας γιατί με τις μονοήμερες δε βγαίνει κάτι. Αυτά είναι τα επιχειρήματα που έχω ακούσει εγώ. Καμία δεν έχει απεργήσει. Στο τελευταίο συμφωνώ ότι δεν ιδρώνει το αυτί των από πάνω με τις μονοήμερες αλλά θεωρώ ότι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να δείξω τη διαμαρτυρία μου και την αντίδρασή μου στα όσα γίνονται. Δε συμφωνώ ότι είναι όλα προκαθορισμένα  αλλά και να το πίστευα αυτό πάλι θα απεργούσα. Δηλαδή θα με πήγαινε κάποιος για κρεμάλα και δεν θα έλεγα τίποτα επειδή θα γινόταν ούτως ή άλλως; Όσο για τα λεφτά δεν είναι κοντόφθαλμο να λες δεν θέλω να χάσω το ένα φασούλι όταν κινδυνεύει όλο το σακούλι; Δεν ξέρω είμαι νέα στον κλάδο αλλά γιατί μου φαίνεται ότι είμαστε αρκετά μίζεροι; Μακάρι να μην ισχύει γενικά αλλά από τα προσωπικά τουλάχιστον παραδείγματα που έχω σε αυτό έχω καταλήξει. Και δε μιλάω φυσικά για ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Αποσυνδεδεμένος n.sof

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 22, 2010, 10:04:23 pm »
Η φραση σου Μελινα οτι ειναι κοντοφθαλμο να λες οτι θα χασεις το φασουλι ενω κινδυνευει ολο το σακουλι...τα λεει ολα!!!!

Αποσυνδεδεμένος ouf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Απριλίου 22, 2010, 10:04:57 pm »
Εγω σημερα εφυγα με τετοια ικανοποιηση απο την πορεια που ηταν λες και ειχα παει στην ποιο καλη διασκεδαση.....Μεγαλη συμμετοχη (επι Τεμπονερα ενα πραγμα)...Αλα οι αλ.... οι δημοσιογραφοι δεν το μπροβαλαν. >:( και ναι κανω και συντακτικα και ορθογραφικα λαθη... ΚΑΙ ΔΕΝ

Αποσυνδεδεμένος koth

• Πλήρες μέλος
  • Στον ουρανό ή στη γη;
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Απριλίου 22, 2010, 10:28:23 pm »
Στο δικό μας το σχολείο από τους 45 οι 40 περίπου απήργησαν (ως τώρα μόνο 2-3 συμμετείχαν στις προηγούμενες απεργίες) ενώ στην πρωτοβάθμια δεν είδα σχεδόν καμία κίνηση...Αυτόι που δεν απεργούσαν προέβαλαν τους οικονομικούς λόγους...
Μήπως ήρθε η ώρα να ανοίξουμε έναν λογαριασμό να τους καλύψουμε το ημερομίσθιο εμείς, που μας...περισσεύουν, για να κατεβαίνουμε όλοι στις απεργίες; Για να μη χάσουμε το δάσος  κοιτώντας το δέντρο...
...στη θάλασσα...

Αποσυνδεδεμένος tapairnwstokranious!!!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Απριλίου 22, 2010, 10:31:44 pm »
Αλήθεια, οι ωρομίσθιοι πόσα χρήματα χάνουν όταν απεργούν;

8,60 κατι την ωρα συν τα μορια

Συνάδελφοι τα μόρια προϋπηρεσίας να τα διεκδικήσετε γιατί κανονικά δεν πρέπει χάνονται και οι δ/σεις ξέρουν καλά ότι μετράνε οι μέρες απεργίας και στον υπολογισμό του επιδόματος αδειας (γνωμοδότηση ΓΛΚ)  και ότι εφόσον είμαστε μέλη των ελμε και των διδασκαλικών συλλόγων καλυπτόμαστε να απεργούμε ανεξάρτητα από ποια είναι η σχέση εργασίας που έχουμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού ορμώμενα.
Ας σας απαντήσουν εγγράφως βάσει ποίου νόμου αρνούνται να καταχωρήσουν την απεργία ως μέρα πραγματικής υπηρεσίας.

υπαρχει καπου γραπτως οτι δν χανουμε τα μορια?οχι οτι εχει πολυ σημασια πια αλλα δν θελω να τους χαρισω τιποτα απ τον κοπο μου...

Αποσυνδεδεμένος tapairnwstokranious!!!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Απριλίου 22, 2010, 10:36:11 pm »
Αλήθεια, οι ωρομίσθιοι πόσα χρήματα χάνουν όταν απεργούν;

ειναι πολυ απλο πολλαπλασιαζεις τις ωρες επι 8ευρω περιπου αλλα αφαιρεις τα εξοδα για βενζινη καθως και τα εξοδα διαμονης αφου υπαρχουν αρκετοι που μενουν καποιο βραδυ σε ξενοδοχειο ετσι ουσιαστικα οι πιο πολλοι θα εχουν οικονομικο κερδος ,βεβαια χανουν το ΜΟΡΙΟ :o :o :o :P :P

Χαχαχαχα... Λες για αυτό να απεργούν περισσότεροι ωρομίσθιοι παρά αναπληρωτές/μόνιμοι, που χάνουν περίπου 50 ευρώ;;;  :o :o ;D ;D

οι αναπληρωτες εχουν αναγκη τα λεφτα ενω οι ωρομισθιοι που δν εχουν καν για τη βενζινη τους ειναι οκ και τι εγινε αν χασουν και τα λιγοστα χρηματα και  τα ενσημα τους και δν βγουν ανεργια? αυτο λες?...ολοι εχουμε αναγκες..τα υπολοιπα ειναι απλως δικαιολογιες
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 22, 2010, 10:38:29 pm από lily12 »

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Απριλίου 22, 2010, 10:36:18 pm »
οσο για τη δικαιολογια οτι ολα ειναι προκαθορισμενα τι να πει κανεις με αυτη τη μοιρολατρεια!!
με την ιδια λογικη δεν επρεπε να πουμε το ΟΧΙ του 40 γιατι ηταν χαμενος αγωνας. να μην πω για την επανασταση του 21 που κι αυτη ηταν ''ματαιη''!! Οχι απλα πτοουνται  αλλα τρεμουν στη ιδεα μιας γενικης εξεγερσης λογω των δικων μας απεργειων http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7524:2010-04-21-12-30-24&catid=239:2009-12-01-15-36-00&Itemid=1624
As γινει μια μαζικη εξεγερση και να δειτε σε ποση ωρα παιρνουν ποδι και υπουργοι και ΔΝΤ. Ας μην επικαλουμαστε προφασεις εν αμαρτιαις
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 22, 2010, 10:38:17 pm από giokspy »
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος maraki28

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Απριλίου 22, 2010, 10:42:06 pm »
ακριβως η μοιρολατρεια του ελληνα δεν εχει προηγουμενο?
να φανταστεις ακομη κ αυτες τις κρισιμες ώρες για την χωρα ακομη καποιοι συναχιζουν να μιλανε για πασοκ κ νεα δημοκρατια .την συνειδηση του ελληνα κ την αποψη του την δημιουργουν τα καναλια ειναι θλιβερο!!!
μαρακι

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182661
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144