*

Αποστολέας Θέμα: Ποιός θα θελήσει να πάει αναπληρωτής (και ωρομίσθιος) από 2011-12 για 1 μόριο?  (Αναγνώστηκε 20806 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
ρώτησε κανένα Συνταγματολόγο η Δια-αννα εάν στέκεται νομικά να δουλεύεις στον δημόσιο τομέα έστω και σαν ωρομίσθιος και να μην καταγράφεται η προϋπηρεσία σου??
στο τέλος της χρονιάς η βεβαίωση του σχολείου τι θα γράφει;;
ότι δούλεψες ως π.χ. αναπληρωτής αλλά δεν μετριέται η προϋπηρεσία σου επειδή έχεις επιλεγεί από τον πίνακα 40%!!!!
είναι νομικά κουφό.
Η προϋπηρεσία θα προσμετράται μετά το διορισμό αλλά δεν θα μοριοδοτείται για τον διορισμό.
Το αντισυνταγματικό μπορεί να είναι (θέλει ψάξιμο) το αν γίνεται στον ένα πίνακα να μοριοδοτεί την προϋπηρεσία και στον άλλο όχι.

τι εννοεις; ; αφου θα ειναι ενας πινακας; ; ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Tery

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Εγώ πάντως για 1η φορα φέτος θα δηλώσω για αναπλήρωση μόνο το νομό μου...Πουθενά αλλού! Δεν πρόκειται να ξενιτευτώ για το τίποτα ( να αφησω οικογενεια και ο μισθός του αναπληρωτή να χρησιμοποιειται μονο για τα προσωπικά μου έξοδα). Φέτος θα μείνω με το Ταμείο ανεργίας και κανένα ιδιαίτερο. Του χρόνου βλέπουμε...

Ακριβώς!  Κι εγώ θα δηλώσω μονάχα το νομό μου. Διότι φοβάμαι πως ο αναπληρωτωρομίσθιος θα πληρώνεται με το καθεστώς του ωρομίσθιου, δηλαδή με καθυστέρηση πολλών μηνών.
Και θα μπω στο ταμείο ανεργίας. Και θα πάρω μια επιστροφή φόρου γιατί ήμουν και στο ΤΕ

Αποσυνδεδεμένος PANDORAKI

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απαντώντας στην ερώτηση του θε΄ματος,έχω  να πω πως αρκετοί θα θελήσουν να πάνε αναπληρωτές ή αναπληρωτές με μειωμένο ωράριο παρά τις δυσκολίες που αυτό δημιουργεί,γιατί θα αντιληφθούμε όλοι πως είναι μονόδρομος.Όταν θα καταρτιστεί ο νέος πίνακας θα καταλάβουμε πως η λεπτομέρεια θα κρίνει τη διαφορά και η προϋπηρεσία σε συνδιασμό με ασεπ και άλλα προσόντα θα είναι το κλείδί της επιτυχίας.Μην ξεχνάτε πως κ'άποιοι ήδη είναι επιτυχόντες σε ασεπ με καλά μόρια και απλά θα θέλουν να βελτιώσουν τη σειρά τους με οποιοδήπ[οτε τρόπο αποκτώντας επιπλέον προσόντα.Αρχίστε να σκέφτεστε πιο έξυπνα  γιατί θα γίνει κονταροχτύπημα και κάπιοι θα βρεθόύμε προ εκπλήξεως..

Αποσυνδεδεμένος inw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)
Μην υποβαθμίζετε τόσο τον ΑΣΕΠ. Δεν πιάνεται τόσο εύκολα το ένα μόριο εκεί.
http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Stavroula.V.

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Ο καθένας θα κινηθεί ανάλογα με το τι πιστεύει. Δηλαδή, αν πιστεύει ότι θα γίνονται προσλήψεις μετά το 2012 θα εξακολουθήσει το ίδιο χαβά. Αν δυσπιστεί περί μελλοντικών προσλήψεων, δεν θα απομακρυνθεί από την εδρα του για να ψάχνει εναλακτικές.  Ουσιαστικά ο καθένας θα κάνει μια πρόβλεψη για το πως θα πάνε τα πράγματα σε αυτή τη χώρα και αναλόγως θα προσπαθήσει να πράξει...

Ερώτημα :Ποια οικογένεια θα μπορέσει να πληρώσει για να πάει το παιδί να 'δουλεψει' στο τέρμα θεού χωρίς να υπάρχει ελπίδα διορισμου;
Ερωτημα 2: Τι συμφέρει πιο πολύ; ταμείο ανεργίας ή φροντηστήριο;
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 25, 2010, 05:33:21 pm από Stavroula.V. »
Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

Αποσυνδεδεμένος PANDORAKI

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Ινω δεν υποβαθμίζω τον ασεπ.Άλλωστε ξέρω πόσο δύσκολο είναι να επιτυχεις καλή βαθμολογία.Είμαι επιτυχούσα άλλωστε κσι στους 2 τελευταίους διαγωνισμούς (με καλή σειρά) και το ξέρω  από προσωπική εμπειρία.Κατανο'ω βέβαια και όσους ΄τόσα χρόνια παιδεύονται για να αποκτήσουν προϋρηρεσία και λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν μπορούν να τα καταφέρουν στο διαγωνισμό.

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
. Δηλαδή, αν πιστεύει ότι θα γίνονται προσλήψεις μετά το 2012 θα εξακολουθήσει το ίδιο χαβά.

γιατι υπαρχει κανενας που το πιστευει αυτο;  και αν υπαρχει νομιζω οτι ειναι εκτος οικονομικης πραγματικοτητας και καλα θα κανει να αναθεωρησει τις αποψεις του

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
δηλαδή όλοι να δουλεύουν στην πόλη που έχουν την μόνιμη κατοικία τους σε σχολεία άσχετα αν υπάρχουν ή όχι θέσεις λες και αν δουλέψουν σε άλλη πόλη κάτι θα πάθουν.λες και οι αναπληρωτές μέχρι τώρα δουλεύουν τσάμπα, λες και δεν ασφαλίζονται.ας μην ξεχνάμε ότι τα μόρια της προυπηρεσίας μετράνε και για το εισαγωγικό κλιμάκιο μισθού(λογικό) αλλα και ως μόρια για την μετάθεση όταν γίνουν μόνιμοι.
τίποτα άλλο θέλουμε εμείς οι Έλληνες εργαζόμενοι; μήπως να πληρωνόμαστε και να καθόμαστε σπιτάκι;
αξιολόγηση δεν θέλουμε , να πηγαίνουμε σχολείο για δυο τρεις ώρες και για όσο διαρκεί το μάθημα θέλουμε , αλλά πάνω απ όλα να γκρινιάζουμε για όλους και για όλα.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
Όλοι όσοι κληθούν θα πάνε αναπληρωτές!
Ας έρθει εκείνη η ώρα κ θα το προτιμήσουν από το να είναι ρεμπεσκέδες κ να παίρνουν χαρτζιλίκι από τον μπαμπά.  :-X
Κ αυτός ο έρμος ο μπαμπάς πόσο ν'αντέξει να χαρτζιλικώνει το γιο ή την κόρη;;;  ??? Σάμπως κ αυτουνού του περισσεύουν;;;  :-\  :-X
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος Stavroula.V.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
δηλαδή όλοι να δουλεύουν στην πόλη που έχουν την μόνιμη κατοικία τους σε σχολεία άσχετα αν υπάρχουν ή όχι θέσεις λες και αν δουλέψουν σε άλλη πόλη κάτι θα πάθουν.λες και οι αναπληρωτές μέχρι τώρα δουλεύουν τσάμπα, λες και δεν ασφαλίζονται.ας μην ξεχνάμε ότι τα μόρια της προυπηρεσίας μετράνε και για το εισαγωγικό κλιμάκιο μισθού(λογικό) αλλα και ως μόρια για την μετάθεση όταν γίνουν μόνιμοι.
τίποτα άλλο θέλουμε εμείς οι Έλληνες εργαζόμενοι; μήπως να πληρωνόμαστε και να καθόμαστε σπιτάκι;
αξιολόγηση δεν θέλουμε , να πηγαίνουμε σχολείο για δυο τρεις ώρες και για όσο διαρκεί το μάθημα θέλουμε , αλλά πάνω απ όλα να γκρινιάζουμε για όλους και για όλα.
Προφανώς έχεις στο μυαλό σου το τι ίσχυε μέχρι φέτος. Όμως αν προσέξεις καλύτερα το σχέδιο του νομοσχεδίου θα δεις ότι  αναπληρωτές όπως μέχρι τώρα ξέραμε θα είναι ελάχιστοι. Σε αυτή τη βάση επάνω συζητάμε. Οπότε αν θες, πες τη γνώμη σου και γι'αυτό. Εσύ θα πήγαινες να δουλέψεις  μακρυά από το σπίτι σου για κλάσμα της αμοιβής του σημερινού αναπληρωτή που πιθανό να μην επαρκεί για να καλύψεις τα έξοδα σου;
Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
Είναι πολλοί οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την τελική απόφαση του καθενός. Πάνω απ' όλα θα επενεργήσει αρνητικά η έλλειψη κινήτρου για μελλοντικό διορισμό. Πλέον και να πάει κάποιος αναπληρωτής θα αντιμετωπίζει την εργασία του ως κατάσταση εντελώς προσωρινή και αντίστοιχα θα αντιμετωπίζεται από τους συναδέλφους ως ένας "περαστικός",  χειρότερα ακόμη κι απ' ό,τι ως τώρα ο ωρομίσθιος. Ένας τέτοιος εργαζόμενος κάθε άλλο παρά θα μπορεί όσο κι αν έχει τη διάθεση να προσφέρει το καλύτερο, πόσο μάλλον όταν το επάγγελμά του είναι λειτούργημα.

Η τωρινή βίαιη ανατροπή δεν καταστρέφει μόνο τις ζωές τόσων ανθρώπων αλλά παράλληλα θα έχει διαδοχικές άλλες συνέπειες με πρώτη-πρώτη την έλλειψη εμπιστοσύνης όλων μας από 'δω και πέρα ότι μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον μας στο σχολείο βάζοντας μπροστά ένα μακρόπνοο πλάνο ζωής.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος geochem

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
αν θέλεις να μιλήσω για το νομοσχέδιο που θα έρθει τότε μπορώ να μιλήσω.αν απορρίπτουμε το νομοσχέδιο διότι προκαλεί ανατροπές στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση τότε η κουβέντα δεν έχει νόημα.
η άποψη μου είναι ότι συμφωνώ σε πολλά με το νομοσχέδιο μιας και καθιερώνει έναν τρόπο διορισμού για όλους όταν εφαρμοσθεί μετά την μεταβατική περίοδο.
η μοριοδότηση είναι γενικά καλή για την προυπηρεσία.2 χρόνια προυπηρεσίας ισοδυναμούν περίπου με την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου.άρα για τα δικά μου μάτια καλό μου φαίνεται.επίσης η υπόλοιπη μοριοδότηση επίσης μου φαίνεται λογική αν θεωρήσουμε ως βάση εκκίνησης τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
γραπτοί διαγωνισμοί υπάρχουν και σε άλλες ειδικότητες του δημοσίου δεν είδα εκεί να γίνεται κανένας χαμός από τους συναδέλφους Π.Ε άλλων ειδικοτήτων.
σε πάρα πολλά σχολεία υπάρχουν συνάδελφοι με 21ώρες ενώ άλλοι με 12, 13 και οι οποίοι δεν αναλαμβάνουν καμία εργασία λέγοντας ότι δεν γνωρίζουν υπολογιστές.(να μάθουν).
διαφωνώ σε κάποια σημεία του νομοσχεδίου όπως για παράδειγμα με την μη προκήρυξη αριθμού θέσεων σε κάθε ΑΣΕΠ.(αυτό λέγεται ομηρεία και δεν συμβαίνει πουθενά).αν το υπουργείο δεν μπορεί να προγραμματίσει πόσους εκπαιδευτικούς χρειάζεται τότε κάποιοι δεν κάνουν σωστά την δουλεία τους.
η αξιολόγηση είναι ένα θέμα στο οποίο η ΟΛΜΕ αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι μπορούν να βρουν σημεία αναφοράς χωρίς όμως αφορισμούς και μεγαλοστομίες.
τα μισθολογικά είναι θέματα που πρέπει να συζητηθούν.νομίζω στο πλαίσιο του ενιαίο μισθολογίου(επιτέλους) η ΟΛΜΕ μπορεί να διεκδικήσει καλύτερες αμοιβές αλλά αυτές να έχουν άμεση σχέση με την δουλειά και τα αποτελέσματα της δουλειάς των εκπαιδευτικών  

Αποσυνδεδεμένος jonko

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
δεν το πιστεύω αυτό. Οι αναπληρωτές ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται. Στη Χίο πολλοί λίγοι συμμετείχαν στις απεργίες .......  και ξέρετε γιατί?? για να μην χάσουν τα μόρια και τα 60 ευρώ.

Αποσυνδεδεμένος inw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)
PANTORAKI, είμαι τρις επιτυχούσα στο ΑΣΕΠ και όπως καταλαβαίνεις τρελαμένη με το τι μέλλει γενέσθαι.
http://filologoi02.webnode.gr/(Σύλλογος Φιλολόγων)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182833
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)