*

Αποστολέας Θέμα: Μια απλή ερώτηση και αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει….  (Αναγνώστηκε 4474 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Evilina

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Μια απλή ερώτηση και αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει….

Έχω έρθει πρόσφατα από το εξωτερικό… και ψάχνω να βρω μια άκρη…

Γεννήθηκα στην Ελλάδα… αλλά τα τελευταία 14 χρόνια έμενα έξω… από Πρώτη Λυκείου… μέχρι τώρα….
Σπούδασα στην Αυστραλία… Έχω εκτός των άλλων πτυχίων Masters of Teaching in English  As a Second Language… Έχω πάρει επάρκεια γλώσσας της Αγγλικής από το Υπουργείο και τώρα καταθέτω τα χαρτιά μου για την Άδεια Διδασκαλίας…

Μου έχουν πει επανειλημμένως ότι σαν Ελληνίδα Ομογενείς που επέστρεψα στην Ελλάδα έχω κάποια προνόμια… μόρια για διορισμό… δεν ξέρω και εγώ…

Μετά την άδεια διδασκαλίας τι πρέπει να κάνω…  πως μπορώ να πιάσω δουλεία… Το σύστημα εδώ είναι πολύ μπερδεμένο…
Αν μπορεί κάποιος ας μου εξηγήσει… τι ισχύει με τους ομογενείς που επιστρέφουν στην Ελλάδα?
Τολμώ να κάνω όνειρα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος ArchAngel

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Μια απλή ερώτηση και αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει….
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 27, 2010, 01:15:26 pm »
Σου προτείνω να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο πίσω για την Αυστραλία. Χειρότερα από εδώ αποκλείεται να είναι.
Εκεί τουλάχιστον θα σε σέβονται ως προσωπικότητα και δε θα υποτιμούν τη νοημοσύνη σου.

Αποσυνδεδεμένος Evilina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Μια απλή ερώτηση και αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει….
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 27, 2010, 01:40:05 pm »
Ναι είναι και αυτό μια λύση… αλλά είπα να μην το βάλω ακόμα στα πόδια… αν και στο τέλος αυτό βλέπω να γίνεται… ή τουλάχιστον στην Αγγλία που είναι και κοντά…

Άντε να δούμε τι θα γίνει…  ??? ??? :-X :-X ??? ???
Τολμώ να κάνω όνειρα...

Αποσυνδεδεμένος androniki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
Evilina, θα συμφωνήσω κι εγώ ότι ίσως επέλεξες λάθος στιγμή (αν μπορεί κανείς να το πει αυτό) να επιστρέψεις στην πατρίδα. Είμαι διορισμένη όμως φοβάμαι πολύ για όσα θα συμβούν στο επόμενο διάστημα. Δύσκολα τα πράγματα. Σκέφτομαι κι εγώ να φύγω στην Αγγλία αλλά διστάζω λόγω αντικειμένου. Να κάνω Αγγλικά στην Αγγλία? Φαντάζομαι θα υπάρχει απασχόληση για μετανάστες και φοιτητές, αλλά πόση θα είναι η ζήτηση.  ???

Φιλικά,
Νίκη
“Never doubt that a small group of thoughtful committed citizens can change the world; indeed it is the only thing that ever has.”

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος podiki

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
εδώ όλοι εγκαταλείπουν κακειν κακώς κι εσύ ήρθες πίσω?  :-X Αν πάντως από εκεί που έφυγες έμεινε καμιά θέση ενή έρχομαστε εμείς

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Μην το σκέφτεσαι καν! Τη βαλίτσα σου, ένα αεροπλάνο και φύγε για Αυστραλία ή έστω Αγγλία.

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Τι ισχύει στην δική της περίπτωση ρωτάει η κοπέλα! Ας της απαντήσει κάποιος αν γνωρίζει...

Το μόνο που γνωρίζω Evilina εγώ είναι ότι αναγνωρίζεται η προυπηρεσία σου στην Αυστραλία σε ορισμένες περιπτώσεις.
Δηλαδή αν έχεις δουλέψει σε δημόσια σχολεία της Αυστραλίας παίρνεις μόρια για την πρόσληψή σου εδώ.
Πάνω από όλα πρέπει να έχεις πανεπιστημιακό πτυχίο της Αγγλικής για να εργαστείς για το Ελληνικό Κράτος. Αλλιώς το μόνο δικαίωμα που αποκτάς μετά την άδεια διδασκαλίας που θα πάρεις είναι να διδάσκεις ιδιωτικά. Δηλαδή να ανοίξεις φροντιστήριο ή να εργαστείς σε κάποια ιδιωτική άλλη επιχήρηση. Αυτά όσο αναφορά το επάγγελμα του δασκάλου..

Αποσυνδεδεμένος Evilina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Σε ευχαριστώ πολύ sikat.
Αυτό ήθελα να μάθω..

Φυσικά έχω πτυχίο Αγγλικών και έχω δουλέψει και δύο χρόνια σε δημόσια σχολεία στην Αυστραλία…

Επίσης έχω και το καινούριο πιστοποιητικό που ζητάει η Διαμαντοπούλου… Πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας… που είναι επιπλέον μαζί με το πτυχίο μου…
Ευχαριστώ πολύ
Τολμώ να κάνω όνειρα...

Αποσυνδεδεμένος christina_g

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Σε ευχαριστώ πολύ sikat.
Αυτό ήθελα να μάθω..

Φυσικά έχω πτυχίο Αγγλικών και έχω δουλέψει και δύο χρόνια σε δημόσια σχολεία στην Αυστραλία…

Επίσης έχω και το καινούριο πιστοποιητικό που ζητάει η Διαμαντοπούλου… Πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας… που είναι επιπλέον μαζί με το πτυχίο μου…
Ευχαριστώ πολύ

evilina θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους συναδέλφους, κι εγώ όταν πνίγομαι και σκέφτομαι την μετανάστευση, για Αυστραλία με βλέπω!
Έχεις πιστοποιητικό, προυπηρεσία και όλα τα καλούδια που ζητάει η Διαμάντω, γιατί όμως να υποβάλλεις τον εαυτό σου σ' αυτή τη διαδικασία; για 950 ευρώ και άθλια ποιότητα ζωής; Αν δεν σε δένει κάποια σχέση συναισθηματική (σύντροφος, φίλοι, οικογένεια) με την Ελλάδα γύρνα πίσω στην Αυστραλία τρέχοντας!

Αποσυνδεδεμένος koth

• Πλήρες μέλος
  • Στον ουρανό ή στη γη;
    • Προφίλ
...είμαστε και μερικοί τρελοί άνθρωποι που μας αρέσουν αυτά που κρύβονται πίσω από τις  πέτρες και τα κύματα της Ελλάδας και κείνα τα σπασμένα αρχαία..και ας διψάμε και ας πεινάμε ..αυτή είναι η πατρίδα μας. Η Ελλάδα μου δεν είναι αυτή που βλέπω τώρα να εκφράζεται στο πρόσωπο της πλειοψηφίας..η δική μου είναι άλλη και τη ζω, θα τη ζω σαν όνειρο...για όσους καταλαβαίνουν..
...στη θάλασσα...

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
...είμαστε και μερικοί τρελοί άνθρωποι που μας αρέσουν αυτά που κρύβονται πίσω από τις  πέτρες και τα κύματα της Ελλάδας και κείνα τα σπασμένα αρχαία..και ας διψάμε και ας πεινάμε ..αυτή είναι η πατρίδα μας. Η Ελλάδα μου δεν είναι αυτή που βλέπω τώρα να εκφράζεται στο πρόσωπο της πλειοψηφίας..η δική μου είναι άλλη και τη ζω, θα τη ζω σαν όνειρο...για όσους καταλαβαίνουν..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος Evilina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
"...είμαστε και μερικοί τρελοί άνθρωποι που μας αρέσουν αυτά που κρύβονται πίσω από τις  πέτρες και τα κύματα της Ελλάδας και κείνα τα σπασμένα αρχαία..και ας διψάμε και ας πεινάμε ..αυτή είναι η πατρίδα μας. Η Ελλάδα μου δεν είναι αυτή που βλέπω τώρα να εκφράζεται στο πρόσωπο της πλειοψηφίας..η δική μου είναι άλλη και τη ζω, θα τη ζω σαν όνειρο...για όσους καταλαβαίνουν.."

Συμφωνώ απόλυτα...

Δεν είναι μόνο τα 950Ευρώ σε αυτή την ζωή...

Τολμώ να κάνω όνειρα...

Αποσυνδεδεμένος Evilina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Να πω και κάτι άλλο..

εσείς που κάνετε απεργίες.. φωνάζετε.. κάνετε φασαρίες… μου λέτε να βάλω το κεφάλι κάτω και να φύγω? Η  εύκολη λύση είναι εγκαταλείπουμε τα πάντα;   

Γιατί… ;
Δεν μπορώ να πω, μεγάλωσα στην Αυστραλία και την αγαπώ…

Αλλά έχω και την τρέλα της Ελλάδας, πώς να το κάνουμε;
Τολμώ να κάνω όνειρα...

Αποσυνδεδεμένος koth

• Πλήρες μέλος
  • Στον ουρανό ή στη γη;
    • Προφίλ
Θέλω να πιστεύω πως έχουμε κουραστεί και λέμε πράγματα που δεν πιστεύουμε..και μετά λέμε και αυτά που πιστεύουμε...αλλά να τα λέμε για να παρηγοριόμαστε..εμείς που αγαπάμε τα όνειρά μας να "συναντιώμαστε" να παίρνουμε κουράγιο..δεν είμαστε λίγοι!
Evilina κυνήγα τ΄όνειρο πάντα θα βρίσκεις τρόπο..όχι δεν είναι μόνο τα 950 (και ας γίνουν και 600)!
...στη θάλασσα...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144