*

Αποστολέας Θέμα: 13ος και 14ος μισθός  (Αναγνώστηκε 43169 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ----

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 782
    • Προφίλ
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Απάντηση #98 στις: Μαΐου 01, 2010, 01:31:36 pm »
Η κοινωνία δεν είναι χωρισμένη σε υποστηρικτές και μη του δημοσίου.
Όσοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι υπερασπίζονται το συμφέρον τους. Οι άλλοι που είναι απέξω δεν συμμερίζονται καθόλου το πρόβλημα παρά στον βαθμό που τους αφορά αν θα μειωθεί η αγοραστική δύναμη με συνέπειες στις επιχειρήσεις.
Τα μέτρα είναι δυστυχώς δραστικά και αυθαίρετα. Είναι άδικο για ένα γιατρό που κάνει την δουλειά του σωστά ή ένα εκπαιδευτικό να υποστεί τέτοια μείωση στο εισόδημά του, την ώρα που υπάρχουν τόσοι υπεράριθμοι και αχρείαστοι υπάλληλοι.
Το πως λειτουργεί η δημοκρατία μας μπορεί κανείς να το δει στις πρόσφατες εκλογές.
Απ’ την μια ο Καραμανλής να μιλάει για την κρίση και την ανάγκη για πάγωμα μισθών και μείωση δαπανών και απ’ την άλλη, ο νυν υπεύθυνος ΓΑΠ, για αυξήσεις μισθών πάνω απ’ τον πληθωρισμό και πράσινη ανάπτυξη.
Αμέσως μετά τις εκλογές μια ανατροπή που δεν έχει προηγούμενο.
Είναι αυτό το πράγμα δημοκρατία;
Είναι δυνατόν να μην γνώριζαν τις δανειακές ανάγκες της χώρας και τα οικονομικά δεδομένα;
Πως είναι δυνατόν, αν δεν υπάρχει δόλος, να μην ξεσηκώνονται οι θιγόμενοι; Δήθεν ότι η κοινωνία χαρακτηρίζεται από απάθεια. Ή έχουν ένα στρατό κομματικών μισθοφόρων που μπορούν να ελέγχουν κάθε τομέα;
Στην εκπαίδευση που είναι ο μόνος χώρος, στον οποίο διαχρονικά εφαρμόστηκαν κανόνες αξιοκρατίας και διαφάνειας, εκδηλώνεται αντίδραση. Γιατί άραγε, με τους εκπαιδευτικούς, υπήρξαν ιδιαίτερα προσεκτικοί και ξεκίνησαν μια «μεταρρύθμιση» για να θολώσουν τα νερά;
Γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν χρωστάνε σε κανένα π@%#&η πολιτικό για να του κάνουν πλάτες και έχουν κάθε ηθικό δικαίωμα να λένε τα πράγματα με το όνομά τους...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:05:46 »

Αποσυνδεδεμένος giokspy

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1807
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Απάντηση #99 στις: Μαΐου 01, 2010, 02:00:24 pm »
και στην τελικη, οι εκπαιδευτικοι στη μεγαλη  πλειοψηφια ειναι αξιοκρατικα διορισμενοι χωρις κομματικες παρεμβασεις. Οταν αρχισει να ανεβαινει η βαθμιδα σε επιπεδο διευθυντων, οσο πιο πανω τοσο πιο μεγαλη κομματικη παρεμβαση! και αυτος ειναι και ενας απο τους βασικους λογους που η παιδεια δεν παει μπροστα
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος ----

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 782
    • Προφίλ
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Απάντηση #100 στις: Μαΐου 01, 2010, 02:41:56 pm »
Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του «ελληνικού προβλήματος» αναλύει ο Κ.Σημίτης
Αθήνα - Σάββατο 1 Μαΐου 2010 

Η πελατειακή πολιτική και ο φόβος του πολιτικού κόστους οδήγησαν από το 1974 έως το 2010 τη χώρα στην οικονομική κρίση τονίζει σε άρθρο του στην Καθημερινή ο Κώστας Σημίτης.
Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίζεται την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεών του και επιτίθεται στη ΝΔ και τις πρακτικές της.
Παράλληλα, ο Κ.Σημίτης επισημαίνει τα κρίσιμα «στοιχήματα» που έχει μπροστά της η κυβέρνηση και καλεί σε συστράτευση πολιτικές δυνάμεις και κοινωνία για ένα «νέο συλλογικό συμφέρον» για τη χώρα.
Αποσπάσματα από το άρθρο του Κ.Σημίτη στην εφημερίδα Καθημερινή:
«Η Ελλάδα πέτυχε μετά το 1974 να εξασφαλίσει σταθερότητα στη δημοκρατία της. Αλλά δεν μπόρεσε να απαλλαγεί από κοινωνικές δομές, νοοτροπίες και συμπεριφορές που καθορίζουν αρνητικά την οικονομική και κοινωνική πορεία της. Κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της περιόδου από το 1974 μέχρι το 2010 οι κυβερνήσεις προσαρμόστηκαν προς το υπάρχον. Απέφυγαν ρήξεις, δεν έδωσαν έκταση και συνέχεια σε αναγκαίες κοινωνικές αλλαγές, ανέτρεψαν βήματα προόδου.
»Ο κοινωνικός συμβιβασμός που στηρίζει τη λειτουργία της ελληνικής κοινωνίας καθορίζεται από το πελατειακό σύστημα, τις κρατικές παροχές σε διάφορες κοινωνικές ομάδες και την άσκηση της εξουσίας με βασικό κριτήριο την αποφυγή του πολιτικού κόστους.
»Ο συμβιβασμός αυτός αποδείχθηκε σε βάθος χρόνου ισχυρότερος από τις προσπάθειες για την κοινωνική αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της κοινωνίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η οικονομική πολιτική. Επηρεαζόταν για μεγάλα διαστήματα αποφασιστικά από την επιδίωξη να εξυπηρετούνται οι ψηφοφόροι της κυβερνητικής παράταξης με παροχές είτε υπήρχαν πόροι είτε όχι. Τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του τόπου έπαιζαν δευτερεύοντα ρόλο.
»Παρ' όλα αυτά, αρχές του 2004, η Ελλάδα είχε φτάσει με πολλή προσπάθεια και επιμονή σε ένα πρωτόγνωρο οικονομικό επίπεδο. Είχε ενταχθεί στην ΟΝΕ. Εφάρμοσε μια οικονομική πολιτική που καταπολέμησε χρόνιες ανισορροπίες και μια κοινωνική πολιτική που αύξησε το εισόδημα και μείωσε τις ανισότητες. Τα χαμηλά επιτόκια, ο χαμηλός πληθωρισμός και η σταθερότητα του μακροοικονομικού περιβάλλοντος αύξησαν τις επενδύσεις, αλλά και την κατανάλωση. Οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν υψηλοί. Ο κίνδυνος φτώχειας μειώθηκε. Θεσμικές αλλαγές προώθησαν τον εκσυγχρονισμό. Η ανανεωτική προσπάθεια που έγινε περιόρισε, αλλά όμως δεν ανέτρεψε την υστέρηση της χώρας.
»Η επάνοδος της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, τον Μάρτη του 2004, σηματοδότησε την ορμητική επιστροφή της πελατειακής αντίληψης. Το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν είναι η μόνη κληρονομιά της Νέας Δημοκρατίας. Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας επιδεινώθηκε. Το αποκορύφωμα κοντόφθαλμης συμπεριφοράς τα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε η απογραφή του 2004.
»Με την αναθεώρηση των ελλειμμάτων προηγουμένων ετών, η Νέα Δημοκρατία διόγκωσε τα ελλείμματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, μεταφέροντας μελλοντικές υποχρεώσεις στο παρελθόν. Με το τέχνασμα αυτό πέτυχε να διευρύνει τα περιθώρια μελλοντικών δαπανών της και άρα της άσκησης πελατειακής πολιτικής με τη χορήγηση κρατικών παροχών.
»Κατά τον σχεδιασμό αυτής της επιχείρησης, αδιαφόρησε για την αρνητική εντύπωση που θα προέκυπτε για τη χώρα από την αλλαγή των στοιχείων. Οι στόχοι της ήταν βραχυπρόθεσμοι και αφορούσαν το εσωτερικό. Στην Ενωση, όμως, θεώρησαν ότι η Ελλάδα πέτυχε την είσοδό της στην ΟΝΕ με παραπλάνηση. Διαμορφώθηκε κλίμα σε βάρος της χώρας.
»Όταν νόμισμά μας ήταν η δραχμή, οι αγορές αντιδρούσαν ταχύτατα σε ανισορροπίες της οικονομίας, υποτιμώντας την αξία του νομίσματος και αυξάνοντας το επιτόκιο δανεισμού. Οι κυβερνήσεις ήταν αναγκασμένες να διορθώσουν την πολιτική τους για να μπορέσουν να δανειστούν.
»Με το ευρώ δημιουργήσαμε νέες συνθήκες για επενδύσεις, την επέκταση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αλλά και για την εισαγωγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τον άμεσο κίνδυνο νομισματικών αναταράξεων. Αρχισε μια νέα περίοδος που απαιτούσε περισσότερη υπευθυνότητα. Επρεπε να προσέχουμε την πτώση των ρυθμών ανάπτυξης, την έλλειψη διαρθρωτικών μεταβολών, την ασυδοσία στη διαχείριση των κρατικών πόρων.
»Οι ευρύτερες κοινωνικές επιπτώσεις ευνοϊκών ρυθμίσεων υποβαθμίζονται, όπως συνέβη στις περιπτώσεις των συμφωνιών για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στην Ολυμπιακή, στον ΟΤΕ και πρόσφατα στον ΟΛΠ. Υπάρχει μια γενική και σιωπηρή συμφωνία: αναγκαίος όρος της κοινωνικής ισορροπίας είναι οι κρατικές παροχές.
»Αναπόφευκτη συνέπεια αυτού του κοινωνικού συμβιβασμού είναι η πολιτική να ασχολείται με μικροπροβλήματα, με τα τρέχοντα αιτήματα των κοινωνικών ομάδων και την αποφυγή πολιτικού κόστους. Η προώθηση της ανάπτυξης, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για μια κοινωνία της γνώσης έχουν δευτερεύουσα μόνο σημασία.
»Το πελατειακό σύστημα εντείνει την αντιπαλότητα των κομμάτων. Η διαμόρφωση μιας ευρύτερα αποδεκτής άποψης στην κοινή γνώμη για το πρακτέο στη χώρα τους είναι λίγο έως πολύ αδιάφορο. Θύμα είναι η συνέχεια στη λειτουργία των θεσμών. Κάθε αλλαγή κυβέρνησης συνεπάγεται την ανατροπή, στο μέτρο του δυνατού, της πολιτικής που ακολουθήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως και την ολική αλλαγή των υπευθύνων στα διάφορα επίπεδα της διοίκησης. Παρεμποδίζεται έτσι η δημιουργία μιας κοινής συνείδησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.
»Στη σύγχρονη πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης, οι οπισθοδρομήσεις πληρώνονται ακριβά. Οι δυνατότητες συρρικνώνονται, οι ευκαιρίες χάνονται, η υστέρηση διευρύνεται ταχύτατα. Οι κρίσεις μας βρίσκουν τότε πιο ευάλωτους. Είναι πιο έντονες. Μας ταλαιπωρούν για περισσότερο χρόνο, όπως θα συμβεί με την τρέχουσα κρίση.
»Η κρίση που βιώνουμε επώδυνα δίνει και μία ευκαιρία. Να ξανασκεφτούμε και να επανεκτιμήσουμε διαχρονικές συμπεριφορές και αντιλήψεις. Το πολιτικό σύστημα να μην περιορισθεί μόνο στην αναζήτηση τρόπων εξόδου από την οικονομική κρίση, αλλά να αφήσει πίσω του οριστικά, πελατειακές πολιτικές και ψευδεπίγραφες κοντόφθαλμες θεωρίες περί πολιτικού κόστους.
»Η κοινωνία να αναλάβει το μερίδιο της δικής της ευθύνης. Να πάψει να πιέζει για προνομιακές μεταχειρίσεις που λειτουργούν τελικά σε βάρος των αδυνάμων ή εκείνων που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πιέζουν και να εκβιάζουν.
»Όλοι μαζί να συμφωνήσουμε και να χτίσουμε ένα νέο συλλογικό συμφέρον για τον τόπο και την κοινωνία με επιμονή, συνέπεια και θάρρος. Να εργαστούμε χωρίς αναβολές για μια χώρα που σχεδιάζει, παράγει, δημιουργεί και αναπτύσσεται. Θα είναι η καλύτερη εγγύηση ότι οι θυσίες που καταβάλλει σήμερα ο ελληνικός λαός θα πιάσουν τόπο».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1132100#ixzz0mg0aX6qR


Φόβος για το πολιτικό κόστος και πελατειακές σχέσεις είναι ακριβώς αυτό που έλεγα πριν για τους κομματικούς στρατούς που στήριξαν τις κυβερνήσεις τόσα χρόνια.
Γιατί καμιά αναφορά για την νόθευση της δημοκρατίας με αυτές τις πρακτικές; Μόνο οικονομικές είναι οι συνέπειες;

Αποσυνδεδεμένος jimy100

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1413
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Απάντηση #101 στις: Μαΐου 01, 2010, 03:47:25 pm »
Πέραν του ότι ο Σημίτης δε δικαιούται να μιλά γιατί είναι από τους κύριους υπεύθυνους για όλη αυτή την κατάσταση, η ανάλυση που κάνει είναι επιεικώς αστεία. Ακόμα και φέτος, που έχει διαμορφωθεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, οι τράπεζες συνεχίζουν να θησαυρίζουν και οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις συνεχίζουν να έχουν κέρδη.
Και τώρα σας μεταφέρω το διάλογο Παπανδρέου - μελών ΔΝΤ, ΕΕ, όπως περίπου φαντάζομαι ότι θα πραγματοποιήθηκε:
- Κύριε Παπανδρέου θα σας αποστείλουμε τα επόμενα 3 χρόνια έως 120 δισεκατομμύρια ευρώ. Με τοκογλυφικό επιτόκιο 5%. Με αυτά, θα ξεπληρώνετε όσα μας χρωστάτε ήδη. Δηλαδή σας δανείζουμε, για να μας τα επιστρέψετε και με τόκο.
- Μάλιστα...αλλά ξέρετε, με τις εσωτερικές υποχρεώσεις...
- Θα το λύσουμε. Πρέπει να διατηρήσετε τους δείκτες κερδοφορίας του κεφαλαίου και των τραπεζών. Έχουμε λύση. Είναι η τσέπη των εργαζόμενων.
- Ναι, το είχα υπόψη μου, αλλά ξέρετε, οι αντιδράσεις...
- Πρόβλημά σου οι αντιδράσεις, πάρε τα μέτρα και πολύ που μας ένοιαξε για την πάρτη σου. Το παράδειγμα της Ελλάδας θα εφαρμοστεί από εδώ και στο εξής και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Επιτέλους, τόσα χρόνια προσπαθούμε να ξεπαστρέψουμε τα εργασιακά διακιώματα, και νομίζεις ότι θα σκεφτούμε τις αντιδράσεις τώρα που σε βρήκαμε πρόθυμο και μας έκατσε καλά και η "κρίση"; Εμπρός, βγες να ανακοινώσεις τα μέτρα.

Πέραν της πλάκας, είμαι ιδιαίτερα θυμωμένος για ένα λόγο: Δικαιώματα που κερδηθηκαν κυριολεκτικά με αίμα, καταργούνται μέσα σε μια νύχτα με ένα διάταγμα. Δικαιώματα που χτίστηκαν με μακρόχρονους αγώνες, καταργούνται μέσα σε λίγες γραμμές ενός νομοσχεδίου. Άρα οι θυσίες όσων προηγήθηκαν πήγαν στράφι; Έχουμε τεράστια ευθύνη να παλέψουμε, να οργανωθούμε, να κατέβουμε στο δρόμο, να θυμηθούμε τέλος πάντων τον παλιό Έλληνα εργαζόμενο που έδωσε τεράστιες μάχες στο παρελθόν! Οι δικές μας οι μάχες θα είναι ίσως πιο σκληρές...Αλλά τελικά κάποτε θα κερδίσουμε. Όπως κέρδισαν σιγά-σιγά οι γενιές εργαζομένων που προηγήθηκαν. Όλοι στους δρόμους λοιπόν, και μετά την ψήφιση των μέτρων.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:05:46 »

Αποσυνδεδεμένος rorygr

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1105
    • Προφίλ
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Απάντηση #102 στις: Μαΐου 01, 2010, 03:53:31 pm »
Κυβέρνηση όλων τον κομμάτων εμπιστεύεται το 48,7% των Ελλήνων σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Ακόμη 51,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα κατέβει στους δρόμους εάν επιβληθούν νέα μέτρα.
Στην ερώτηση “είστε διατεθειμένος να δεχτείτε νέα μέτρα ή έχετε εξαντλήσει τα όρια σας; αν επιβληθούν νέα μέτρα θα κατεβείτε στους δρόμους;” το 51,3% απάντησε πως θα κατέβει στους δρόμους το 33,1% πως θα τα δεχτεί και το 15,6% ΔΓ/ΔΑ.

Τις μεγαλύτερες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας επιρρίπτει στον Κώστα Καραμανλή (24,1%) με τον Ανδρέα Παπανδρέου να ακολουθεί με 21,5% και τον Κώστα Σημίτη με 18,5%.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 29,7% ενώ η Ν.Δ. Ακολουθεί με 20,5%. Αναλυτικά τα ποσοστά έχουν ως εξής:

  Πρόθεση ψήφου
ΠΑΣΟΚ 29,70%
ΝΔ 20,50%
ΚΚΕ 6,50%
ΛΑΟΣ 5,60%
ΣΥΡΙΖΑ 3,00%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1,60%
ΑΛΛΟ 5,50%
ΛΕΥΚΟ 10,30%
ΔΞ/ΔΑ 17,30%
Το 62,1% των Ελλήνων δηλώνουν αντίθετοι με τη επιστροφή στη δραχμή, ενώ το 28,1% συμφωνεί.

Ακόμη 48,7% θέλει κυβέρνηση όλων των κομμάτων, ενώ το 33,5% υποστηρίζει ότι εμπιστεύεται την κυβέρνηση Παπανδρέου

enet.gr

Αποσυνδεδεμένος jimy100

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1413
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Απάντηση #103 στις: Μαΐου 01, 2010, 04:14:20 pm »
http://tvxs.gr/uservideo/%CE%BF-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%BD%CF%84 Πολύ ωραίο video Που αφορά την κρίση και τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Αφιερώστε 8 λεπτά για να το δείτε.

Αποσυνδεδεμένος change73

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 462
  • Mπορώ,παρακαλώ, να έχω κι εγώ το λόγο;
    • Προφίλ
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Απάντηση #104 στις: Μαΐου 01, 2010, 06:32:50 pm »
      Μιλάει και ο Σημίτης, γελάνε και οι πέτρες. Μας αναλύει την κατάσταση αυτός που μας έβαλε λενθασμένα στην ΟΝΕ.
      Φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατάντια της χώρας. Σε κάθε κλάδο του ιδιωτικού τομέα γίνονται κομπίνες σε βάρος του κράτους. Κομπίνες βέβαια που ο εργοδότης τις επιθυμεί αλλά και ο εργαζόμενος τις κάνει για να σώσει τη θέση του.
      'Οσον αφορά την κρίση η δική μου θεωρία είναι η εξής:   Μια μικρή αλλά σημαντική γεωπολιτικά χώρα κάνει το λάθος να θέλει να μείνει εκτός σφαιρών επιροής. Μπαίνει στην ΟΝΕ ενώ μέχρι και οι πέτρες γνωρίζουν ότι έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Τα χρόνια περνάνε καλά μια οικονική κατάσταση ευημερίας. Η χώρα δανείζεται αλόγιστα και με την σειρά τους οι τράπεζες της χώρας δανείζουν μέχρι και τον άνεργο έτσι ώστε να ζουν καλά. Κάποια στιγμή ο προθυπουργός βλέποντας το αδιέξοδο και μην έχοντας την υποστήριξη της αντιπολίτευσης κάνει εκλογές. Χίλιοι λόγοι τον οσηγούν σε συντριβή και τις εκλογές κερδίζει η αντιπολίτεθση που τάζει παράταση ευημερίας. Μετά  από κάποιους μήνες πλήρους αδράνειας η νέα κυβέρνηση αποκαλύπτει την τραγική κατάσταση της οικονομίας που δεν γνώριζε προεκλογικά.
"Ζεις μόνο μια φορά-αλλά αν το κάνεις σωστά,μια φορά είναι αρκετή."  Joe E.Lewis

Αποσυνδεδεμένος ----

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 782
    • Προφίλ
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Απάντηση #105 στις: Μαΐου 01, 2010, 07:45:02 pm »
Το τελικό σκληρό πακέτο για την οικονομία
Τι συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα για ιδιωτικό, δημόσιο τομέα και συνταξιούχους
Σάββατο 1 Μαΐου 2010 [ 15:08 ]
Μετά από μαραθώνιες και δραματικές διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση και η τρόικα της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ κατέληξαν σε ένα πλαίσιο μέτρων για την ελληνική οικονομία τα κυριώτερα των οποίων είναι:

- Εως 10% μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.
- Ανεβαίνει από 2% στο 4% το όριο των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα
- Κατάργηση του13ου και του 14ου μισθού στους συνταξιούχους με αποδοχές πάνω από 700 ευρώ.
- Κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων οι οποίες μετατρέπονται σε ατομικές.
- Κατάργηση της διαιτησίας
- Δεν κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.
- Το πακέτο της βοήθειας είναι για τρία χρόνια με τη δυνατότητα να παραταθεί και για έναν ακόμα χρόνο.
- Αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες
- Αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=329288&dt=01/05/2010#ixzz0mhGde23j

Αποσυνδεδεμένος AlexandeR

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 289
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Απάντηση #106 στις: Μαΐου 01, 2010, 07:46:22 pm »
Άψογα, θα έχουμε και μείωση μισθού, εκτός από την κατάργηση των δώρων...
Another Brick In The Wall

Αποσυνδεδεμένος giokspy

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1807
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Απάντηση #107 στις: Μαΐου 01, 2010, 07:49:13 pm »
με τις υγειες μας!!!
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος para5

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1950
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Απάντηση #108 στις: Μαΐου 01, 2010, 09:07:57 pm »
Κυβέρνηση όλων τον κομμάτων εμπιστεύεται το 48,7% των Ελλήνων σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Ακόμη 51,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα κατέβει στους δρόμους εάν επιβληθούν νέα μέτρα.
Στην ερώτηση “είστε διατεθειμένος να δεχτείτε νέα μέτρα ή έχετε εξαντλήσει τα όρια σας; αν επιβληθούν νέα μέτρα θα κατεβείτε στους δρόμους;” το 51,3% απάντησε πως θα κατέβει στους δρόμους το 33,1% πως θα τα δεχτεί και το 15,6% ΔΓ/ΔΑ.

Τις μεγαλύτερες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας επιρρίπτει στον Κώστα Καραμανλή (24,1%) με τον Ανδρέα Παπανδρέου να ακολουθεί με 21,5% και τον Κώστα Σημίτη με 18,5%.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 29,7% ενώ η Ν.Δ. Ακολουθεί με 20,5%. Αναλυτικά τα ποσοστά έχουν ως εξής:

  Πρόθεση ψήφου
ΠΑΣΟΚ 29,70%
ΝΔ 20,50%
ΚΚΕ 6,50%
ΛΑΟΣ 5,60%
ΣΥΡΙΖΑ 3,00%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1,60%
ΑΛΛΟ 5,50%
ΛΕΥΚΟ 10,30%
ΔΞ/ΔΑ 17,30%
Το 62,1% των Ελλήνων δηλώνουν αντίθετοι με τη επιστροφή στη δραχμή, ενώ το 28,1% συμφωνεί.

Ακόμη 48,7% θέλει κυβέρνηση όλων των κομμάτων, ενώ το 33,5% υποστηρίζει ότι εμπιστεύεται την κυβέρνηση Παπανδρέου

enet.gr
Δεν μας αφήνουν ήσυχους με τις ηλίθιες δημοσκοπήσεις τους; Εδώ καιγόμαστε η πρόθεση ψήφου μας μάρανε.

Αποσυνδεδεμένος achilleas01

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 30
    • Προφίλ
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Απάντηση #109 στις: Μαΐου 02, 2010, 12:06:03 am »
το απίστευτο είναι ότι υπάρχουν κάτι ΖΩΑ που την Τετάρτη δεν κάνουν απεργία γιατί λένε "Ε ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ???"...έλεος δεν έχουν λίγη αξιοπρέπεια πάνω τους?? τι άλλο περιμένουν να τους πάρουν ?? το ίδιο τους το σπίτι και να τους
πετάξουν στον δρόμο?? πότε θα ξυπνήσουν άραγε ??? ντρέπομαι που είναι συνάδελφοί μου...

Αποσυνδεδεμένος rorygr

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1105
    • Προφίλ
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Απάντηση #110 στις: Μαΐου 02, 2010, 12:10:58 am »
Διόρισαν και γυμνάστρια στην βουλή πριν μια εβδομάδα

Έξι προσλήψεις στην

Αποσυνδεδεμένος giokspy

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1807
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
Απ: 13ος και 14ος μισθός
« Απάντηση #111 στις: Μαΐου 02, 2010, 12:16:34 am »
Διόρισαν και γυμνάστρια στην βουλή πριν μια εβδομάδα

Έξι προσλήψεις στην
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182688
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 16
Επισκέπτες: 552
Σύνολο: 568

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.05 δευτερόλεπτα. 32 ερωτήματα.