*

Αποστολέας Θέμα: Απόδοση ταμείου ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια;  (Αναγνώστηκε 23495 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος domenica2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 34
    • Προφίλ
Απ: Απόδοση ταμείου ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια;
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 09:43:32 pm »
Δηλαδή αν ο σύζηγος είναι ας πούμε υψηλόμισθος και κοπεί το επίδομά μου, εγώ όλο το καλοκαίρι θα είμαι στο "φανταστικέ συζηγούλη, θα μου δώσεις να περάσω το μήνα?"....!!
Ε ρε γλέντια!
... and justice for all...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 09:48:59 pm »
Και καλά να είναι υψηλόμισθος...Αν είναι χαμηλόμισθος, τι θα του πούμε;;; Και να θέλει, πώς θα μας δώσει;;;Γιατί αυτοί οι κοπρίτες και τον υπάλληλο των 800ευρώ, υψηλόμισθο θα τον θεωρήσουν και θα κόψουν το δικό μας επίδομα. Γιατί φυσικά δεν ξέρουν πώς είναι να ζεις με τόσο λίγα χρήματα και να έχεις να πληρώσεις ενοίκιο, λογαριασμούς και λοιπά κερατιάτικα.  Αυτή η χούντα δεν έχει προηγούμενο... >:( :-X

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 09:49:57 pm »
Δηλαδή αν ο σύζηγος είναι ας πούμε υψηλόμισθος και κοπεί το επίδομά μου, εγώ όλο το καλοκαίρι θα είμαι στο "φανταστικέ συζηγούλη, θα μου δώσεις να περάσω το μήνα?"....!!
Ε ρε γλέντια!

δεν χρειάζεται να είναι ο σύζυγος υψηλόμισθος. Με 16.000 εισόδημα και αναπληρώτρια εσύ τα ξεπεράσατε τα 20.000 ευρώ...

Αποσυνδεδεμένος spasiklaki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 10:16:12 pm »
Ε ρε γλέντια!
Πολλοί ευκατάστατοι δηλώνουν (δήθεν) σε διάσταση ώστε να επωφεληθούν φορολογικά. Μάλλον θα αρχίσει να γίνεται το ίδιο και με τον ΟΑΕΔ τώρα...
Αλλά κι εσείς τι τρέχετε να παντρευτείτε πριν μονιμοποιηθείτε;ε; τη ρωτήσατε την τρόικα;
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 10:31:30 pm »
Ε ρε γλέντια!
Πολλοί ευκατάστατοι δηλώνουν (δήθεν) σε διάσταση ώστε να επωφεληθούν φορολογικά. Μάλλον θα αρχίσει να γίνεται το ίδιο και με τον ΟΑΕΔ τώρα...
Αλλά κι εσείς τι τρέχετε να παντρευτείτε πριν μονιμοποιηθείτε;ε; τη ρωτήσατε την τρόικα;

δεν (θα) μετράει ούτε αυτή η λύση. Διάβασε τι έγινε με τα εισοδηματικά κριτήρια στις μετεγγραφές φοιτητών από διαζευγμένους γονείς...
http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=11756:meteggrafes-sto-dilothen-eisodima-sinipologizetai-kai-tou-diazeigmenou-gonea-me-ton-opoion-o-foititis-den-sinoikei&Itemid=1796
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 27, 2011, 11:20:09 pm από rozy4 »

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 11:07:39 pm »
               με την πένα του Άκη Πάνου ;)

Αφιερωμένο σ' όλους αυτούς που μας κυβερνάνε, μας κοροϊδεύουνε και μας κλέβουνε πολλά χρόνια τώρα

Τελειώσανε τα πάντα δεν υπάρχει ούτε δραχμή
φέρ' του έφορου την τσάντα να χορτάσουμε ψωμί

Μη μιλάς μες τη μιζέρια περί ήθους και τιμής
φέρε του ληστή τα χέρια να ρεφάρουμε κι εμείς

Μας τυφλώσαν τα κεσάτια αμολήσου συνεπώς
φέρε του σοφού τα μάτια μπας και δούμε λίγο φως

Λάχανα δεν έχει ο κήπος και πεινάει το παιδί
φέρε του χοντρού το λίπος  ;)να το κάνουμε λαρδί.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 27, 2011, 11:09:27 pm από paraxenos »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 11:23:17 pm »
Από τη μια βάζουν εισοδηματικό κριτήριο στο επίδομα ΟΑΕΔ και μετράνε το εισόδημα του συζύγου, από την άλλη όμως δεν το μετράνε όταν δίνουν επίδομα γάμου. Με τη δική τους λογική θα έπρεπε να καταργηθεί και αυτό και να υπάρχει μόνο επίδομα ανύπανδρου, διότι αφού είσαι παντρεμένος έχεις οικονομική στήριξη από τον σύζυγο και άρα δε χρειάζεσαι επίδομα...
Ένας άλλος ύπουλος τρόπος κατάργησης του επιδόματος είναι μέσα από την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και την εργασία με μπλοκάκι. Για εμένα το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι το εισοδηματικό κριτήριο,  αλλά οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που προωθούνται στην αγορά εργασίας και θα καθιστούν αδύνατο να βρει κανείς υπαλληλική μορφή εργασίας που να του εξασφαλίζει και τα ανάλογα ένσημα. Σιγά σιγά πάνε προς την ύπουλη και ουσιαστική κατάργηση.
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 27, 2011, 11:56:15 pm »
Ποιο επίδομα γάμου καλέ;;; Θα έλεγα τώρα τι πήρα από το φροντιστήριο όταν παντρεύτηκα αντί επιδόματος γάμου αλλά τέλος πάντων... ;D :-X

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 12:22:12 am »
Kαι όμως υπάρχει επίδομα γάμου για κάποιους λίγους εκλεκτούς.
Ωστόσο και πάλι δεν συμφέρει να παντρεύεσαι διότι ναι μεν παίρνεις το επίδομα γάμου αλλά κινδυνεύεις να χάσεις του ΟΑΕΔ που είναι μεγαλύτερο. Συνάδελφοι πριν πείτε το ΝΑΙ ρωτήστε λογιστή, είναι περίπλοκα τα πράγματα.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 12:37:54 am »
Τελικά για πολλούς και διάφορους λόγους δεν συμφέρει να παντρεύεσαι... !! ;D 8)

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 02:26:37 pm »
δηλαδή οι παντρεμένοι δεν έχουνε ψυχή;
δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας;
τώρα το ακούω πάλι αυτό!

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 28, 2011, 03:13:15 pm »
μεχρι σημερα το παιρνουν οι παντρεμενοι το επιδομα,με τα νεα κριτηρια δεν ξερω...θα δω και θα σας πω.. ;)
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 03, 2011, 08:05:01 pm »
Στη διαπίστωση ότι η Κομισιόν αμφισβητεί το καθολικό δικαίωμα των Ελλήνων άνεργων να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή απάντηση του επιτρόπου Ολι Ρεν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Χουντής ζητούσε να μάθει τι σημαίνει η δέσμευση στο πλαίσιο του Μνημονίου για εξοικονόμηση 500 εκ ευρώ από «επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απάντησή της αναφέρει ότι η παροχή του επιδόματος ανεργίας στους ανέργους θα παρέχεται μετά από έλεγχο των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων τους και προαναγγέλλει την δραστική μείωση και άλλων κοινωνικών παροχών μετά από αξιολόγηση τους.

Ειδικότερα, στην απάντησή του ο κ. Ρεν αναφέρει ότι για το 2012 το ποσό των περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ θα προκύψει «από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας και άλλα κοινωνικού χαρακτήρα επιδόματα που σχετίζονται με την ανεργία» και συνεχίζει ότι «θα πρέπει να σημειωθεί ότι το αναμενόμενο ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί, εάν βελτιωθεί ο μηχανισμός βάσει του οποίου πραγματοποιείται ο έλεγχος των περιουσιακών και εισοδηματικών στοιχείων ή με την καλύτερη στόχευση και την δικαιότερη επίδραση του συστήματος των κοινωνικών επιδομάτων».

nafteboriki

...

Απάντηση βόμβα του Όλι Ρεν σε ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτή
- Στο Μνημόνιο περιλαμβάνεται δέσμευση εξοικονόμησης 500 εκ. Ευρώ από επιδόματα ανεργίας
- Για σταδιακή κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας κάνουν λόγο οι εργατολόγοι
- Έρχεται η περικοπή και άλλων κοινωνικών παροχών

Η είδηση σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες ανέργους δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης αφού προέρχεται από τα πλέον αρμόδια χείλη, του κοινοτικού επιτρόπου δηλαδή για οικονομικά θέματα.

Ο Όλι Ρεν ρωτήθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή να διευκρινίσει τι σημαίνει η δέσμευση στο πλαίσιο του Μνημονίου για εξοικονόμηση 500 εκ ευρώ από επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης.

Ο Φινλανδός επίτροπος απάντησε χωρίς περιστροφές πως από το 2012 θα εξοικονομηθούν τα χρήματα αυτά καθώς θα γίνει έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας.

Δηλαδή για να το πούμε απλά το επίδομα ανεργίας θα το στερηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων και θα το δικαιούνται όσοι θα περιλαμβάνονται στα κριτήρια ελάχιστων απαιτούμενων μέσων διαβίωσης.

Συνεπώς θα ελεγχθούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία ΟΛΩΝ των ανέργων και από το ''κόσκινο'' μετά θα περάσουν ελάχιστοι.

Η εξέλιξη αυτή μας οδηγεί σε σταδιακή κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας δηλώνει στο newsit ο εργατολογος Δήμητρης Μπούρλος. Όπως χαρακτηριστικά είπε "αν πλέον τα εισοδηματικά δεδομένα αποτελουν το βασικό κριτήριο για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας, είναι βέβαιο ότι ο αριθμος των δικαούχων θα περιοριστεί δραστικά και έτσι το επίδομα ανεργείας θα πάψει να επιτελεί τον ρόλο που έπαιζε σαν παροχή κοινωνικής ασφάλισης,  την κάλυψη δηλαδή της απώλειας εισοδήματος λογω της ανεργίας. Ετσι λοιπόν, μια θεσμοθετημένη παροχή που στηρίζεται σε ασφαλιστικές εισφορές με τις οποίοες βαρύνεται και ο εργαζομενος θα καταλήξει ένα βοήθημα προνοιακού τύπου περιορισμένης χρήσης και αξίας. Εχω την αίσθηση ότι οδηγουμαστε σε σταδιακή κατάργηση των επιδομάτων ανεργείας με τη σημερινή τους μορφή και θα καταλήξουν να αποτελούν προνοιακά βοηθήματα που βέβαια θα τα παίρνουν ελάχιστοι καθώς είναι σίγουρο ότι ελάχιστοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις των εισοδηματικών κριτηρίων που θα απαιτούνται.

newsit
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 03, 2011, 08:12:37 pm από steven_seagal »

Αποσυνδεδεμένος saint

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 03, 2011, 10:02:25 pm »
Είναι πολύπλοκο το θέμα.. Ας πούμε οι εποχιακοί άνεργοι και για να το θέσω πιο συγκεκριμένα, εγώ! Κύρια απασχόληση μου, όπως έχω ξαναπεί είναι οτι είμαι ξενοδοχουπάλληλος στην Ρόδο, τον χειμώνα κάνω τα χαρτιά μου για ωρομίσθια στις σχολές ΟΤΕΚ και κάνω και 1 φανουρόπιτα για να μου φανερώσει ο Άγιος τη θέση. Η ανεργια που μου δίνει έτσι και αλλιώς ο ΟΑΕΔ είναι 4μηνη, αν εγώ δουλεύω Ιούνιο με μέσα Οκτώβρη, δικαίουμαι μέχρι τον Μαρτη τα 454 ευρώ.. 
Αυτό δεν είναι μόνο δικό μου θέμα όμως, θα απασχολήσει χιλιάδες εργάζομενους στον εποχικό τομέα. Υπαλλήλους που είναι σε ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, εστιατόρια, μπαρ και ότι επιχείρηση περιμένει τουρίστες για να δουλέψει!
Ειδικά στην Ρόδο που είμαι εγώ, στις περισσότερες περιπτώσεις απασχολείται και ο σύζηγος και η σύζηγος σε τουριστικά επαγγελματα. Σε αυτή λοιπόν την κατηγορία δεν γίνεται να υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια. Ακόμα και αν ο άλλος ενοικιάζει σπίτια και ακόμα και αν έχει 1000 ευρώ ενοίκια, δεν γίνεται να του κόψεις το επίδομα και στους 2. Ο καθένας κάνει τον προγραμματισμό του στην οικογένεια του. Τι θα πει στην τράπεζα λοιπόν, δεν εχω να σου πληρώσω το δάνειο γιατί μου κόπηκε το έπιδομα? Και ακόμα και αν σου πουν , δεν με νοιαζει πήγαινε να δουλέψεις, που να πάει ο χψ εργαζόμενος στην Κάρπαθο να εργαστεί χειμώνα!!!!
Αυτό που σκεφτομαι εγώ λοιπόν οτι μάλλον θα γίνει, είναι ένα επίδομα που θα εχει παντελώς διαφορετική μορφή. Πχ μπορεί να βγαίνει ένα χ ποσό ανα οικογένεια και  να υπάρχουν και  κριτήρια που θα καθορίζουν το πόσο θα είναι το επίδομα αυτό. Αν έχεις παιδιά, αν κάνεις κάποιο επάγγελμα που λόγω ανωτέρας βίας δεν γίνεται να το εξασκήσεις, αν έχεις δάνειο για πρώτη κατοικία.
Να προσθέσω επίσης  πως κάθε φορά που πάω στον ΟΑΕΔ, βλέπω "ανέργους"  αλλά βλέπω και την Σάρα και τη Μάρα να μιλάνε στο κινήτο και να λένε, "Χρυσή μου, δεν μπορώ να έρθω για ψώνια/για powerplate/για weekend.." Αυτό με κάνει να μην συμφωνώ με την μορφή που έχει τώρα το επίδομα. Στο κάτω κάτω, εγώ που είμαι ανύπαντρη χωρίς παιδιά, σκυλιά κτλ και παίρνω 454 ευρώ, δεν έχω τις ίδιες ανάγκες με μια μητέρα ανύπαντρη που εργάζεται σαν ρεσεψιονίστρια στο Χ εποχιακό ξενοδοχείο. Για να μην πιάσω το θέμα της κόρης του Νεοπλουτίδη που της έβαλε έσνημα ο μπαμπάς της για να έχει προυπηρέσια για το μάστερ και μιάς που τα βαλε, παίρνει και το επίδομα! Απλά ελπίζω, οταν αποφασίσουν ποιά κριτήρια θα κρίνουν την καταβολή και το ύψος του επιδόματος,  να γίνει με ένα τρόπο δίκαιο και αξιοκρατικό που δεν θα αφήνει περιθώρια για λαμογιές και να βρεθούν οι μισοί + άνεργοι πχ με αναπηρία 67%.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182550
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)