*

Αποστολέας Θέμα: Τρεις νεκροί...  (Αναγνώστηκε 64224 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Τρεις νεκροί...
« Απάντηση #280 στις: Μαΐου 08, 2010, 08:03:21 pm »

ΑΑΑΝ Υποθέσουμε ότι είναι επιστημονική η έρευνα (πράγμα πολύ αμφισβητήσιμο), ξέρεις αν ένας στους τρεις Έλληνες έχει καταθέσεις;;;;;;;
Και ΑΑΑΝ υποθέσουμε ότι έχει, ξέρεις για πόσο καιρό ακόμα θα του φτάσουν με τα  μέτρα που παίρνονται;;;;

πιστευω οτι ενα μεγαλο ποσοστο εχει καταθεσεις μικρων ή μεγαλυτερων ποσων..κανεις φυσικα δεν θα θελησει να τις δωσει υπερ πιστεως και πατριδος..και αναφερω το εξης υποθετικο παραδειγμα : χρεωκοπουμε εχοντας παρει 110 δις ευρω δανειο..πριν απο λιγες μερες ανακοινωθηκε οτι οι ελληνες στο συνολο τους εχουν 386 δις ευρω καταθεσεις με αυξηση μαλιστα τους τελευταιους μηνες της κρισης 5%..παιρνει λοιπον το κρατος 190 δις και φθανουμε μαζι με το δανειο στα 300 δις που χρωσταμε...μηδενιζεται λοιπον το χρεος και ολα ωραια και καλα...ειναι καλη λοιπον η χρεωκοπια ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:06:56 »

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Μαΐου 08, 2010, 08:12:13 pm »
Καλά φοβερό το ερώτημα που θέσανε και καθόλου μεροληπτικό.
«Είστε", λέει η ALCO,"υπέρ του προγράμματος ΕΕ-ΔΝΤ που αποσκοπεί στη διάσωση της χώρας ή υπέρ της απόρριψής του με κίνδυνο χρεοκοπίας;»
Στην ουσία το πραγματικό ερώτημα ήταν είστε υπέρ ή κατά της χρεωκοπίας. Υπό αυτές τις συνθήκες το ότι το 33,2 %  απάντησε ότι προτιμά τη χρεωκοπία πρέπει να είναι ένα τρομακτικό ποσοστό για την κυβέρνηση και τους φίλος της. Ο ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει ότι προτιμά τη χρεωκοπία από το ΔΝΤ.

Γιατί μας κάνει εντύπωση το ερώτημα; Αυτή δεν είναι η αλήθεια; Ή δάνειο το οποίο μας δίνει κάποιες πιθανότητες να αποφύγουμε τη χρεοκοπία ή χρεοκοπία αύριο. Τί έπρεπε δηλαδή να ρωτήσουν τον κόσμο σε μια δημοσκόπηση; Για τα spreads, τα cds, το δημοσιονομικό έλλειμμα και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών; Πόσοι θα καταλάβαιναν, ώστε να θεωρηθεί αξιόπιστη μια τέτοια δημοσκόπηση;
Όσον αφορά τη μεθοδολογία, εταιρείες αυτού του βεληνεκούς πάντοτε την ανακοινώνουν και να μην σας φαίνονται καθόλου παράξενα τα ποσοστά. Έχω φίλους δημόσιους υπάλληλους που σε συζητήσεις μας αναφέρουν το ίδιο. Το σκεπτικό τους είναι πως σε πιθανή χρεοκοπία όχι μόνο οι απώλειες θα είναι βαρύτατες αλλά θεωρούν πως το όλο σύστημα το μεταπολιτευτικό θα καταρρεύσει και αυτό θα τους ξεβολέψει, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη μονιμότητά τους! Για τον ίδιο λόγο πολλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνεργοι κλπ, θα επιθυμούσαν μια χρεοκοπία της χώρας, μήπως η νέα τάξη που θα διαμορφωθεί τους ευνοήσει.
Ενω με το ΔΝΤ δεν κινδυνευει η μονιμοτητα τους?? Εχουμε 11 τρανταχτα παραδειγματα καταστροφικης δρασης του ΔΝΤ που δεν καταφεραν ουτε τη χρεοκοπια να γλυτωσουν! Ειμαστε ηλιθιοι η κανουμε οτι δεν καταλαβαινουμε?? Δειτε πως καταφερε η αργεντινη να ανασανει!
Ελπιζω οτι ο μεσος ελληνας δεν ειναι τοσο ηλιθιος και αφελης! Οι 172 προδότες θα το πληρωσουν πολυ πολυ άσχημα οταν πια θα αποδειχθει η προδοσια τους!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 08, 2010, 08:16:15 pm από giokspy »
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος Υπατία

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: Μαΐου 08, 2010, 08:15:54 pm »

ΑΑΑΝ Υποθέσουμε ότι είναι επιστημονική η έρευνα (πράγμα πολύ αμφισβητήσιμο), ξέρεις αν ένας στους τρεις Έλληνες έχει καταθέσεις;;;;;;;
Και ΑΑΑΝ υποθέσουμε ότι έχει, ξέρεις για πόσο καιρό ακόμα θα του φτάσουν με τα  μέτρα που παίρνονται;;;;

πιστευω οτι ενα μεγαλο ποσοστο εχει καταθεσεις μικρων ή μεγαλυτερων ποσων..κανεις φυσικα δεν θα θελησει να τις δωσει υπερ πιστεως και πατριδος..και αναφερω το εξης υποθετικο παραδειγμα : χρεωκοπουμε εχοντας παρει 110 δις ευρω δανειο..πριν απο λιγες μερες ανακοινωθηκε οτι οι ελληνες στο συνολο τους εχουν 386 δις ευρω καταθεσεις με αυξηση μαλιστα τους τελευταιους μηνες της κρισης 5%..παιρνει λοιπον το κρατος 190 δις και φθανουμε μαζι με το δανειο στα 300 δις που χρωσταμε...μηδενιζεται λοιπον το χρεος και ολα ωραια και καλα...ειναι καλη λοιπον η χρεωκοπια ;
Μαθηματικός είμαι, οικονομολόγος όχι. Αλλά χρεωκοπία σημαίνει πληρώνουμε το χρέος μας (τους);;; Γιατί άλλα ακούω αυτές τις μέρες... Και εν πάσει περιπτώσει, το ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ Η ΟΧΙ. Ούτε η χρεωκοπία τώρα ή αργότερα. Υπάρχουν κι άλλες απόψεις ξέρεις. Να χρεωκοπήσουν αυτοί που χρωστάνε. Κι όχι να μας βάζουν εμάς να διαλέξουμε σκοινί... Κι επειδή δεν θα χρεωκοπήσουν εθελοντικά, ας απαντήσουμε αλλιώς στα ψευτοδιλήμματά τους. Κι ας τους χρεωκοπήσουμε εμείς. Τι λέτε να κάνουμε μια δημοσκόπηση με τίτλο ¨Να χρεωκοπήσουν οι τράπεζες και το κεφάλαιο ή ο λαός¨

Αποσυνδεδεμένος Υπατία

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: Μαΐου 08, 2010, 08:22:10 pm »

Κι επειδή είμαι μαθηματικός οφείλω να σου πω ότι ο μέσος όρος δεν είναι ποτέ αρκετός για να βγάλουμε συμπεράσματα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:06:56 »

Αποσυνδεδεμένος iason

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: Μαΐου 08, 2010, 09:16:36 pm »
«Είστε", λέει η ALCO,"υπέρ του προγράμματος ΕΕ-ΔΝΤ που αποσκοπεί στη διάσωση της χώρας ή υπέρ της απόρριψής του με κίνδυνο χρεοκοπίας;»
Στην ουσία το πραγματικό ερώτημα ήταν είστε υπέρ ή κατά της χρεωκοπίας. Υπό αυτές τις συνθήκες το ότι το 33,2 %  απάντησε ότι προτιμά τη χρεωκοπία πρέπει να είναι ένα τρομακτικό ποσοστό για την κυβέρνηση και τους φίλος της. Ο ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει ότι προτιμά τη χρεωκοπία από το ΔΝΤ.

Γιατί μας κάνει εντύπωση το ερώτημα; Αυτή δεν είναι η αλήθεια; Ή δάνειο το οποίο μας δίνει κάποιες πιθανότητες να αποφύγουμε τη χρεοκοπία ή χρεοκοπία αύριο. Τί έπρεπε δηλαδή να ρωτήσουν τον κόσμο σε μια δημοσκόπηση; Για τα spreads, τα cds, το δημοσιονομικό έλλειμμα και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών; Πόσοι θα καταλάβαιναν, ώστε να θεωρηθεί αξιόπιστη μια τέτοια δημοσκόπηση;
Όσον αφορά τη μεθοδολογία, εταιρείες αυτού του βεληνεκούς πάντοτε την ανακοινώνουν και να μην σας φαίνονται καθόλου παράξενα τα ποσοστά. Έχω φίλους δημόσιους υπάλληλους που σε συζητήσεις μας αναφέρουν το ίδιο. Το σκεπτικό τους είναι πως σε πιθανή χρεοκοπία όχι μόνο οι απώλειες θα είναι βαρύτατες αλλά θεωρούν πως το όλο σύστημα το μεταπολιτευτικό θα καταρρεύσει και αυτό θα τους ξεβολέψει, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη μονιμότητά τους! Για τον ίδιο λόγο πολλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνεργοι κλπ, θα επιθυμούσαν μια χρεοκοπία της χώρας, μήπως η νέα τάξη που θα διαμορφωθεί τους ευνοήσει.
Ενω με το ΔΝΤ δεν κινδυνευει η μονιμοτητα τους?? Εχουμε 11 τρανταχτα παραδειγματα καταστροφικης δρασης του ΔΝΤ που δεν καταφεραν ουτε τη χρεοκοπια να γλυτωσουν! Ειμαστε ηλιθιοι η κανουμε οτι δεν καταλαβαινουμε?? Δειτε πως καταφερε η αργεντινη να ανασανει!
Ελπιζω οτι ο μεσος ελληνας δεν ειναι τοσο ηλιθιος και αφελης! Οι 172 προδότες θα το πληρωσουν πολυ πολυ άσχημα οταν πια θα αποδειχθει η προδοσια τους!!

Για τον λόγο αυτό ανέφερε απλά για κάποιες περισσότερες πιθανότητες αποφυγής της χρεοκοπίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένα νέο "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" θα ξεβολέψει πολύ κόσμο. Εγώ είμαι αναφανδόν υπέρ των κοινητοποιήσεων, αφού αφενός δεν πρέπει να μας περνάνε για ζώα, αφετέρου, το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να πέσει η κυβέρνηση κάτω από την πίεση, οπότε μετά πάμε για νέα κατάσταση, όπου τα πράγματα θα αλλάξουν ριζικά. Και όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε...

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: Μαΐου 08, 2010, 09:26:06 pm »

Για τον λόγο αυτό ανέφερε απλά για κάποιες περισσότερες πιθανότητες αποφυγής της χρεοκοπίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένα νέο "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" θα ξεβολέψει πολύ κόσμο. Εγώ είμαι αναφανδόν υπέρ των κοινητοποιήσεων, αφού αφενός δεν πρέπει να μας περνάνε για ζώα, αφετέρου, το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να πέσει η κυβέρνηση κάτω από την πίεση, οπότε μετά πάμε για νέα κατάσταση, όπου τα πράγματα θα αλλάξουν ριζικά. Και όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε...
To θα ξεβολεψει ειναι η λεξη κλειδι τελικα!! Απο το ξεβολευομαι μεχρι το αγωνιζομαι εχει ακομα δρομο...
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #286 στις: Μαΐου 08, 2010, 10:53:07 pm »
« Υπό αυτές τις συνθήκες το ότι το 33,2 %  απάντησε ότι προτιμά τη χρεωκοπία πρέπει να είναι ένα τρομακτικό ποσοστό για την κυβέρνηση και τους φίλος της. Ο ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει ότι προτιμά τη χρεωκοπία από το ΔΝΤ.

οντως ειναι μεγαλο το ποσοστο..ομως αμφιβαλλω αν ο καθενας απο αυτους που ειπε οτι την προτιμα ξερει και τι συνεπαγεται...ποσοι ας πουμε ξερουν οτι σε περιπτωση χρεωκοπιας υπαρχει κινδυνος δημευσης τραπεζικων καταθεσεων ανεξαρτητως ποσου ;

Τέτοιου είδους έρευνες, είτε είναι επιστημονικές είτε όχι, αυτοαναιρούνται όταν τα ερωτήματα που θέτουν προκαλούν παραπλανητικές απαντήσεις.
Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να κάνει μια επιστημονική έρευνα και να ρωτάει: Θέλετε να πεθάνετε με αυτό τον τρόπο ή με τον άλλο; Αυτό δε σημαίνει ότι όσοι απαντήσουν θέλουν και να πεθάνουν.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: Μαΐου 08, 2010, 11:33:29 pm »
http://www.antinews.gr/?p=44569 Παιδιά αν ισχύει αυτό ο Γ.Α.Π. και η παρέα του θέλουν κρέμασμα για εθνική προδοσία και καταπάτηση των λαϊκών δικαιωμάτων. Διαβάστε το και θα φρίξετε!

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: Μαΐου 08, 2010, 11:42:04 pm »
Μπα... Τέτοιο σχέδιο δεν "του το έχω".
Λές; Πάντως η κατεύθυνση των μέτρων ταιριάζει με την γενικότερη φιλοσοφία του ΓΑΠ και της "φιλελεύθερης" παρέας του....
Αλλά το να μειώσει το έλλειμμα 11% εντυπωσιάζοντας το παγκόσμιο στερέωμα, δεν νομίζω...

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #289 στις: Μαΐου 08, 2010, 11:44:10 pm »
Λές; Πάντως η κατεύθυνση των μέτρων ταιριάζει με την γενικότερη φιλοσοφία του ΓΑΠ και της "φιλελεύθερης" παρέας του....
Αλλά το να μειώσει το έλλειμμα 11% εντυπωσιάζοντας το παγκόσμιο στερέωμα, δεν νομίζω...

Κι εμένα μου φαίνεται υπερβολικό...Δε νομίζω ότι η στόχευση είναι αυτή,περισσότερο πιστεύω ότι στόχος είναι η εξασφάλιση φθηνού ευέλικτου εργατικού δυναμικού για τους μεγαλοκαρχαρίες και γενικότερα η διάλυση του κοινωνικού κράτους. Αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό το άρθρο.

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: Μαΐου 09, 2010, 12:06:02 am »
Ακουσα οτι οι ευρωπαιοι ετοιμαζουν χρηματοδοτηση των τραπεζων με χαμηλα επιτοκια.
Σιγα μη χαθουν οι τραπεζες!
Ζουμε πρωτογνωρες καταστασεις  και το χειροτερο ειναι οτι η αντιδραση μας ειναι ακομη πιο πρωτογνωρη( μεχρι να ξεμουδιασουμε απο τα απανωτα χαστουκια θα εχουμε ηδη χασει το τρενο).
Την Πεμπτη το απογευμα οι συνδικαλιστες ειχαν μια πρεμουρα να απομακρυνουν τον κοσμο απο τη βουλη(καναμε το χρεος μας και επρεπε να φυγουμε σαν καλα παιδια).
Με αυτα και με τ' αλλα δεν βλεπω να διαφερουμε απο τα μαναρια,μας καλοθρεψαν καμποσο αλλα φαινεται οτι εφτασε το Πασχα,οτι χειροτερο για τα μαναρια!
Με τις υγειες μας

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: Μαΐου 09, 2010, 12:16:02 am »

Κι εμένα μου φαίνεται υπερβολικό...Δε νομίζω ότι η στόχευση είναι αυτή,περισσότερο πιστεύω ότι στόχος είναι η εξασφάλιση φθηνού ευέλικτου εργατικού δυναμικού για τους μεγαλοκαρχαρίες και γενικότερα η διάλυση του κοινωνικού κράτους. Αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό το άρθρο.

Η διάλυση του κοινωνικού κράτους;;;;
Ποιού; ??? ???
Που ζεις;
Σίγουρα οι Ευρωπαίοι ζήτησαν περικοπές στο κοινωνικό κράτος, αλλά δεν έχουν πάρει ακόμη χαμπάρι, πως κάτι τέτοιο στην χώρα μας ουσιαστικά δεν υπάρχει!.
Τους προσκομίζουν πάλι πλαστά στοιχεία! ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: Μαΐου 09, 2010, 12:25:33 am »

Η διάλυση του κοινωνικού κράτους;;;;
Ποιού; ??? ???
Που ζεις;
Σίγουρα οι Ευρωπαίοι ζήτησαν περικοπές στο κοινωνικό κράτος, αλλά δεν έχουν πάρει ακόμη χαμπάρι, πως κάτι τέτοιο στην χώρα μας ουσιαστικά δεν υπάρχει!.
Τους προσκομίζουν πάλι πλαστά στοιχεία! ;D ;D

Ότι είχε απομείνει ρε Πάνο...

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: Μαΐου 09, 2010, 01:03:38 am »
Τόσο καιρό το φωνάζουμε πως το ΔΝΤ και ο κίνδυνος χρεωκοπίας είναι το πρόσχημα και η ευκαιρία για να περάσουν μέτρα που σε άλλη περίπτωση δε θα τολμούσαν ούτε να τα ξεστομίσουν.
Και λογικά αν το δούμε... ποιός πιστεύει ότι η τρύπα του χρέους θα κλείσει με τη συρρύκνωση των ήδη πενιχρών αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων, συνταξιούχων και λοιπών μισθωτών. Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για την απόσβεση του χρέους ή γιατί τα επιβάλλει το ΔΝΤ?? Αν θεωρήσουμε έγκυρα όσα λέει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ καταρρέει και η δεύτερη εκδοχή.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)