0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να ξεκαθαρίσω κάτι : δε θεωρώ το θέμα εύκολο ή δύσκολο ,γιατί για μένα αυτό είναι ψευτοδίλημμα. Οι ασκήσεις ήταν αναμενόμενες και απλές . Το θέμα μπορούσε οποιοσδήποτε μαθητής που ξέρει τί συμβαίνει γύρω του και παρακολουθεί κάπως τις εξελίξεις ,να το αναπτύξει. Άλλος είναι ο προβληματισμός μου : Εγώ μιλώ για την επιλογή του θέματος από ιδεολογική καθαρά σκοπιά. Αναφέρομαι στη συντονισμένη προσπάθεια να περάσουν ως αυτονόητα μηνύματα του τύπου : θα πρέπει να αποδεχόμαστε πλέον πως το να έχει σπουδάσει κανέις, δεν είναι αυτονόητο ότι θα του επιτρέψει να ασκήσει και το αντίστοιχο επάγγελμα. Θα πρέπει λοιπόν, να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι μπορεί άυριο -μεθάυριο να γίνει οικοδόμος, σουβλατζής (δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους.Εργαζόμενοι είναι κι αυτοί) ή ακόμη και μονίμως...άνεργος. Έτσι είναι η εποχή μας !!! Τί να κάνουμε ;;; Ντροπή ,λέω εγώ !
...Και κάτι ακόμα: δεν είναι τυχαίο νομίζω που η αυτομόρφωση συνδέιηκε καθαρά στο κείμενο με την εργασία. Η επιδίωξη της αυτομόρφωσης έχει να κάνει με την επιδίωξη κυρίως της αναβάθμισης του εαυτού μας. Για μένα δε συνδέεται τόσο με την εργασία. Δε μπορώ να δεχτώ σα δεδομένο ότι κάποιος που έχει τελειώσει Ιατρική, θα πρέπει να αλλάξει 2-3 δουλειές. ...
Μάρκο εγώ, δεν παρασύρομαι από το κείμενο. Τα παιδιά όμως, αφού έχουν διαβάσει το κείμενο αυτό, που πολύ έντεχνα χαρακτηρίστηκε "κείμενο επιστημονικού λόγου", άντε να τολμήσουν να αμφισβητήσουν "την αυτομόρφωση ως προϋπόθεση της εργασίας"
τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα συνιστούν μια μορφή αυτομόρφωσης;
Παράθεση από: rozy4 στις Μαΐου 14, 2010, 04:52:23 pmτα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα συνιστούν μια μορφή αυτομόρφωσης;Γελάς, αλλά άκουσα ότι κάποια παιδιά το γράψανε....
To θέμα της έκθεσης ήθελε να δείξει στα παιδιά και να τα αναγκάσει να υποστηρίξουν ότι ο εργαζόμενος είναι αναλώσιμος , αφού η εργασία του είναι αναλώσιμη και θέλει συνεχώς αναβάθμιση με τη δια βίου μάθηση, ειδάλλως αν δεν γίνεται συνεχής αναβάθμιση στις γνώσεις του, δεν χρήζει καλών αμοιβών με άλλα λόγια είναι άχρηστος και να είναι ευχαριστημένος με τα ψίχουλα που θα πληρώνεται.
Παράθεση από: CynnemAprod στις Μαΐου 14, 2010, 12:39:48 pmTo θέμα της έκθεσης ήθελε να δείξει στα παιδιά και να τα αναγκάσει να υποστηρίξουν ότι ο εργαζόμενος είναι αναλώσιμος , αφού η εργασία του είναι αναλώσιμη και θέλει συνεχώς αναβάθμιση με τη δια βίου μάθηση, ειδάλλως αν δεν γίνεται συνεχής αναβάθμιση στις γνώσεις του, δεν χρήζει καλών αμοιβών με άλλα λόγια είναι άχρηστος και να είναι ευχαριστημένος με τα ψίχουλα που θα πληρώνεται.Έτσι ακριβώς! Ας σκεφτούμε ότι βουλευτής προχτές στο γυαλί είπε "Ε ΚΑΙ;" σε μια συνάδελφο που του είπε: Έχω τελειώσει Πανεπιστήμιο. Στο μυαλό τους το πτυχίο είναι κωλόχαρτο που δε σημαίνει τίποτα και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Τον τελευταίο μάλιστα καιρό πέραν της "αυτοδημιούργητης νομάρχου ετών 26" βγαίνουν και τα μειράκια του πασοκ και χοντραίνουν πολύ το πανηγύρι. Όσο για το σημερινό θέμα προάγει το εξής πολιτικότατο: με την ανεργία στα ύψη, θα δουλεύουν στον τομέα τους μόνο όσοι κάνουν το χατήρι στα αφεντικά και τις διάφορες εξουσίες. Οι υπόλοιποι πρέπει να ξέρουν 500 πράματα να κάνουν για να ζήσουν. Σήμερα γκαρσόνι, αύριο καθηγητής, μεθαύριο πωλητής εσωρούχων, ναυαγοσώστης κ.λπΑ στο διάλο αλήτες!!!! Ούτε για τα γιαούρτια μας δεν είστε άξιοι!