*

Αποστολέας Θέμα: Απεργία 19 Μαΐου  (Αναγνώστηκε 2956 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Απεργία 19 Μαΐου
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 12, 2010, 04:04:11 pm »
Μπουχτισαμε απ' αντισταση και δεν μας περσευει!
Παντως επειδη ολοι ειμαστε συνυπευθυνες/οι μπορουμε να πουμε οχι στην πραξη και να απορριψουμε μαζικα μερος του πολυνομοσχεδιου,οσον αφορα την αυτοαξιολογηση.
Οι εκπαιδευτικες πολιτικες θα επρεπε να ειναι το κεντρικο θεμα σε μια διαδικασια αξιολογησης της εκπ/σης και οχι η αναδειξη του εκπ/τικου σε ρυθμιστη της εκπ /τικης διαδικασιας και της επιτυχιας η της αποτυχιας της.
Η μεταθεση των ευθυνων του υπουργειου στις σχολικες μοναδες,ητοι στους δικους μας ωμους, δεν πρεπει να περασει!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:53:37 »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 12, 2010, 04:48:56 pm »
Κατ΄αρχήν η απεργία είναι για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται στη
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2010, 04:58:42 pm από rozy4 »

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 12, 2010, 09:22:07 pm »
Σέβομαι τις απόψεις σου rozy, αλλά θα μου επιτρέψεις να εκφράσω την αηδία μου σχετικά με τον τρόπο-μέθοδο με την οποία η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών χειρίστηκε την υπόθεση.

Να το πω με απλά, ήπια και συνοπτικά λόγια. Η ΟΛΜΕ αποδείχθηκε ουραγός των εξελίξεων και απλό "παπαγαλάκι" της ΑΔΕΔΥ (και ΓΣΣΕ δευτερευόντος), όπου όλοι μαζί, ενορχηστρωμένα απο τις κομματικές ηγεσίες (δεξιές και αριστερές-για διαφορετικούς λόγους βεβαίως), προσπάθησαν με ζήλο και τελικά κατάφεραν να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μη, και διευκόλυναν την κυβέρνηση στα σχέδια της.

Οπως πολλά πράγματα στη χώρα μας, έτσι και η λειτουργία του συνδικαλισμού γίνεται με στρεβλό τρόπο και δυστυχώς δεν μπόρεσα να αποκτήσω ανοσία.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 12, 2010, 11:40:10 pm »
Δεν διαφωνώ dimstella ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ ήταν πολύ πίσω από τις εξελίξεις και ότι πολλές φορές σύρθηκε σε κινητοποιήσεις κι απεργίες και φρέναρε όσες μπορούσε. Πόσοι δεν απογοητεύτηκαν όταν πήραν πίσω την υπογραφή τους για απεργία στις πανελλαδικές...

Το ζητούμενο για μένα όμως είναι τι κάνουμε εμείς, τώρα. Και αυτό που εγώ λέω ειναι ότι δεν έχω άλλη επιλογή. Ούτε για μένα, ούτε για τα παιδιά μου ούτε για τους μαθητές μου. Και δεν είναι σκόπιμο ούτε αποτελεσματικό, λέω εγώ, να κλαίω τη μοίρα μου για την προδοσία και την υποταγή της συνδικαλιστικής ηγεσίας, που σε τελευταία ανάλυση ήταν κι ο άμεσος στόχος της. Ο κόσμος, η βάση όπως είθισται να λέγεται, τραβά άλλο δρόμο. Μπορούν λοιπόν κάλλιστα τα συνδικαλιστικά μας "κεφάλια" να εξαφανιστούν όπως και οι δεινόσαυροι χωρίς να αφήσουν κάποιο κενό στην τροφική αλυσίδα...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182590
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)