0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο Μπαμπινιώτης και μερικοί ακόμη παρατρεχάμενοι έχουν διαλύσει τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως του Λυκείου. Δεν θα επεκταθώ γιατί θα γίνω πολύ δυσάρεστος στους συναδέλφους φιλολόγους.
Επιτέλους!!!! Ησυχάσαμε (θέλω να ελπίζω)
Εχεις δίκιο Μάρκο.Με τόσα που έχουν προταθεί κατα καιρους για την εκπαίδευση,είναι φυσικό να μη θυμόμαστε τι έχει προτείνει ο καθένας.Ομως νομίζω πως είχε προτείνει να αποκοπούν οι πανελλήνιες από το σχολείο και να δίνονται εξετάσεις ΄προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις κάθε σχολής.Εξάλλου χρόνια μιλάει για την εισαγωγή τεχνολογίας στην εκπαίδευσης ενώ προτείνει και καθηγητές στις τελευταίες τάξεις της πρωτοβάθμιας.Ακόμα γενικά δεν είναι καθόλου συντηρητικός με τη γλώσσα καθώς πιστευει στην ικανότητα ν'αφομοιωνει νέα στοιχεία που την εξελίσσουν είτε πρόκειται για ξένες λέξεις ή για greeklish.(Ασε που όταν "χάθηκε" από τ'αρχεία του υπολογιστή μου η πτυχιακή μου είχε την προθυμία να μου μιλήσει προσωπικά στο τηλέφωνο και να μου δώσει παράταση...Καταλαβαίνεται οτι ίσως δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική...)
Παράθεση από: TYXEROULA στις Μαΐου 14, 2010, 09:24:22 amΕχεις δίκιο Μάρκο.Με τόσα που έχουν προταθεί κατα καιρους για την εκπαίδευση,είναι φυσικό να μη θυμόμαστε τι έχει προτείνει ο καθένας.Ομως νομίζω πως είχε προτείνει να αποκοπούν οι πανελλήνιες από το σχολείο και να δίνονται εξετάσεις ΄προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις κάθε σχολής.Εξάλλου χρόνια μιλάει για την εισαγωγή τεχνολογίας στην εκπαίδευσης ενώ προτείνει και καθηγητές στις τελευταίες τάξεις της πρωτοβάθμιας.Ακόμα γενικά δεν είναι καθόλου συντηρητικός με τη γλώσσα καθώς πιστευει στην ικανότητα ν'αφομοιωνει νέα στοιχεία που την εξελίσσουν είτε πρόκειται για ξένες λέξεις ή για greeklish.(Ασε που όταν "χάθηκε" από τ'αρχεία του υπολογιστή μου η πτυχιακή μου είχε την προθυμία να μου μιλήσει προσωπικά στο τηλέφωνο και να μου δώσει παράταση...Καταλαβαίνεται οτι ίσως δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική...)δεν αμφισβητει κανεις μας νομιζω τον "δασκαλο" Μπαμπινιωτη αλλα και τον "ανθρωπο" οπως λες εσυ τωρα με το παραδειγμα που εφερες. πραγματικα, ελαχιστοι το κανουν ή για να το πω ακλυτερα, ελαχιστοι ειναι προσιτοι! σωστα μιλας! ειχε προτασεις προς τη "σωστη" κατ/νση. αλλα εγω το εβρισκα καπως "πολυσυνθετο" πως να το πω τωρα...?.... complicated που λενε . αυτο! και για τα παιδια πολυ αγχωτικο με τις εξετασεις απο δω και απο κει. ισως κανω λαθος και παλι. απλα εστι το ειχα στο μυαλο μου...