Σύνολο ψηφοφόρων: 126
Η ψηφοφορία έληξε: Ιουνίου 14, 2010, 02:57:28 pm
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι, συμφωνώ μαζί σας στα σημεία ΟΜΩΣ Είμαστε μεγάλοι και μορφωμένοι άνθρωποι και φρονώ ότι μπορούμε να συνδιαλλεγόμαστε πολιτισμένα.
Εγώ πάντως ψήφισα "δεν θα απεργήσω ως διαμαρτυρία στους συνδικαλιστές που μας πούλησαν". Καταναοώ συνάδελφοι όσα λέτε, αλλά στην προγηούμενη απεργία σε σχολείο 21 καθηγητών απεργήσαμε δύο!!! Κοροϊδία είναι!!! και οι συνδικαλιστές που τα προγουμενα χρόνια - με άλλη κυβέρνηση- εξαπέλυαν ΄μύδρους και έβγαζαν πύρινους λόγους, τώρα ξαφνικά σκέφτονται το ...καλό των μαθητών.... Ξημέρωσε!!! Αλλά και για να είμαστε δίκαιοι, αυτή την ΟΛΜΕ/ ΕΛΜΕ εμείς την ψηφίζουμε κάθε φορά, έτσι δεν είναι; Εγώ απο το '94 που δουλεύω όλο τις ίδιες φάτσες βλέπω.... Ως πότε;
Προσέξτε πως αντιμετωπίζεται η αυριανή απεργία από τους δημοσιογράφουςΠεριστατικό 1:Σήμερα το πρωί στο Mega οικονομέας και καμπουράκης είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον ταμία της ΟΛΜΕ. Και οι δύο έλέγαν ότι είναι αδιανόητο 24 ώρες πριν τα παιδιά να μην ξέρουν αν θα δώσουν μάθημα και έλεγαν ότι οι εκπαιδευτικοι που είναι στα εξεταστικά να μην απεργήσουν. Το τι κράξιμο φάγαμε δεν λέγεταιΠεριστατικό 2 και χειρότερο:Μετά από 5 λεπτά ο ταμίας της ΟΛΜΕ ήταν στον Αυτιά (πάλι από το τηλέφωνο). Ο Αυτιάς μας έκραζε και έλεγε από την απεργία να εξαιρεθούν όσοι είναι στα εξεταστικά. Άρχισε να φωνάζει και έλεγε ότι δεν θα φύγει από το στούντιο αν δεν λυθεί το θέμα! Κάλεσε το κοντρόλ να πάρει τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ (στανταρ συμφωνημένη κουβέντα) και μετά από λίγο βγήκε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και είπε ότι αυτό δεν είναι θέμα της ΑΔΕΔΥ αλλά του κάθε συλλόγου ή της κάθε ομοσπονδίας (έριξε δηλαδή το βάρος στην ΟΛΜΕ). Έφερε και ένα παράδειγμα με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που αν κατάλαβα καλά δεν απεργούν αύριο ή κάποια στιγμή στο παρελθόν δεν απήργησανΕίδατε πως αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ τους εκπαιδευτικούς. Φανταστελίτε τώρα η απεργία να ήταν σήμερα. Ακόμα παράθυρα θα έβγαζαν
Παράθεση από: Martha72 στις Μαΐου 19, 2010, 04:45:29 pmΕγώ πάντως ψήφισα "δεν θα απεργήσω ως διαμαρτυρία στους συνδικαλιστές που μας πούλησαν". Καταναοώ συνάδελφοι όσα λέτε, αλλά στην προγηούμενη απεργία σε σχολείο 21 καθηγητών απεργήσαμε δύο!!! Κοροϊδία είναι!!! και οι συνδικαλιστές που τα προγουμενα χρόνια - με άλλη κυβέρνηση- εξαπέλυαν ΄μύδρους και έβγαζαν πύρινους λόγους, τώρα ξαφνικά σκέφτονται το ...καλό των μαθητών.... Ξημέρωσε!!! Αλλά και για να είμαστε δίκαιοι, αυτή την ΟΛΜΕ/ ΕΛΜΕ εμείς την ψηφίζουμε κάθε φορά, έτσι δεν είναι; Εγώ απο το '94 που δουλεύω όλο τις ίδιες φάτσες βλέπω.... Ως πότε; Συμφωνώ απολύτως.Άλλωστε η στάση των συνδικαλιστών, η εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας να βγουν επικοινωνιακά μπροστά και να εξηγήσουν τους λόγους της απεργίας του κλάδου, η αδυναμία τους να προκαλέσουν σε δημόσιο διάλογο την υπουργό -η οποία με τη συνεργασία των δημοσιογράφων τους έχει γελοιοποιήσει- και η ανερμάτιστη εν τέλει τακτική τους στη οργάνωση των κινητοποιήσεων, οδηγεί το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων να πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα οι συνδικαλιστές δεν θέλουν την επιτυχία του αγώνα.
Συνάδελφοι, συμφωνώ μαζί σας στα σημεία ΟΜΩΣόταν η ΟΛΜΕ επέλεξε να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της αποφάσεις πολλών ΕΛΜΕ και μάλιστα σε μία κρίσιμη για την παιδεια περίοδο, όταν μετέφερε μαζί με την ΑΔΕΔΥ - και κατόπιν υποδείξεων - την ημέρα της απεργίας από τις 19 στις 20/05 τουλάχιστον εγώ δε μπορώ να μου επιτρέψω να απεργήσω έτσι ώστε να έχει η απεργία μεγάλο ποσοστο συμμετοχής για να το καρπωθουν αυτοί που μας πουλάνε μέρα νύχτα. Αν είχαμε έναν άλλο φορέα -εν ανάγκει ας τον ιδρύσουμε αφού η ΟΛΜΕ δε μας εκφράζει - ναι, βεβαίως και θα συμμετείχα. Συμφωνώ με το σκεπτικό σας για την ανεργία και τις δραματικές αλλαγές που έρχονται όμως δε θεωρώ τη μία - εθιμοτυπική και μάλλον τύπου "να χαμε να λέγαμε"- αυριανή απεργία δρατικό μέσο πίεσης για να αλλάξει το σκηνικό. Ναι στη διαμαρτυρία, ναι στις πορείες, ναι στην απεργία διαρκείας αλλά κατά την προσωπική μου πάντα άποψη, το αυριανό είναι εμπαιγμός........
Η ψηφοφορία δείχνει να "ισορρόπησε" προς το παρόν... 42 λένε πως θα απεργήσουν, 45 πως δεν.Στους 36 από αυτούς που "δεν θα απεργήσουν γιατί μας πούλησαν οι συνδικαλιστές", έχω να πω το εξής: