*

Ψηφοφορία

Θα απεργήσετε ή όχι;

Θα απεργήσω.Θεωρώ πως με διαρκή αγώνα τα μέτρα θα ανατραπούν
56 (44.4%)
Δεν θα απεργήσω γιατί είναι μάταιη κάθε κινητοποίηση. Τα νέα μέτρα δεν μπορούν να ανατραπούν
13 (10.3%)
Δεν θα απεργήσω ως αντίδραση απέναντι στους συνδικαλιστές.Επρεπε να γίνει απεργία στις πανελλαδικές
44 (34.9%)
Δεν ξέρω ακόμα
13 (10.3%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 126

Η ψηφοφορία έληξε: Ιουνίου 14, 2010, 02:57:28 pm

Αποστολέας Θέμα: Απεργία 20/5  (Αναγνώστηκε 13277 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Απεργία 20/5
« Απάντηση #56 στις: Μαΐου 19, 2010, 08:44:13 pm »
Σε επίπεδο συλλόγου σχολείου μπορεί να γίνει απεργία με συνδικαλιστική κάλυψη από την τοπική ΕΛΜΕ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:11:01 »

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Μαΐου 19, 2010, 10:21:28 pm »
Στο σχολείο που είμαι οι μόνιμοι άτυπα αποδοκιμάζουν την ΟΛΜΕ που κάνει 24ωρες, λένε πως είναι κοροϊδία κι ότι μόνο απεργία διαρκείας θ' ακουστεί κλπ..
Όταν τους είπα να κάνουμε σύλλογο και να ψηφίσουμε για απεργία διαρκείας άρχισαν να λακίζουν.. Τα οικονομικά τους λένε δεν αντέχουν κάτι τέτοιο. Άρχισαν να θυμούνται για πολλοστή φορά πόσα χρήματα έχασαν στις απεργίες του '88 και του '91 κοκ.
Τελικά όλα αυτά είναι δικαιολογίες απλά γιατί δεν έχουν τα κότσια να απεργήσουν. Σκύβουν το κεφάλι και νιώθουν αμηχανία που απεργώ εγώ που από 1η Ιουλίου θα είμαι άνεργη και δεν έχουν το θάρρος να θυσιάσουν ένα μεροκάματο. Πραγματικά τους λυπάμαι, προτιμώ την κατάντια μου παρά τη μούχλα τους.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος vaseto

• Πλήρες μέλος
  • Res non verba!
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Μαΐου 19, 2010, 10:24:04 pm »
μπορουμε να κανουμε λευκη απεργια ?
Res

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Μαΐου 19, 2010, 10:25:21 pm »

Kανονικά αύριο οι πανελλαδικές των Εσπερινών διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

Ρεπορτάζ:esos.gr

«  Στο πλαίσιο της καθημερινής λειτουργίας της Πολιτείας μας, θα ήθελα να καθησυχάσω τους γονείς και τους μαθητές των εσπερινών λυκείων για το θέμα που δημιουργήθηκε λόγω της αυριανής πανελλαδικής απεργίας. Υπάρχει ήδη μέριμνα, έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και απρόσκοπτα. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και φυσικά ευχόμαστε και σε όλα τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες, καλή επιτυχία».

Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, με αφορμή την απεργία που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:11:01 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Μαΐου 19, 2010, 10:29:45 pm »
Για πες κι άλλα επ αυτού happiness!! Αυτό θα ήταν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη!!! Τι μπορείς να μας παραθέσεις; Υπάρχει σχετική νομοθεσια; Για λέγε για λέγε....αν υπάρχει τρόπος να παρακάμψουμε την ΟΛΜΕ και να ειμαστε και νομιμοι, πολύ θα ηθελα να τον ακούσω... :D
Μα επειδή δεν υπάρχει είναι που θέλει θάρρος  :-\

Και να σου πω κάτι... στις 5/03, μία μέρα μετά την πρώτη γερή φάπα, το ΠΑΜΕ έλεγε για γενική απεργία. Εκείνη την μέρα η ΟΛΜΕ πρόλαβε και με κάλυψε, αλλά άμα δεν το έκανε, εγώ θα την έκανα την απεργία, γιατί ήμουν τόσο "στο αμήν" που δεν με ένοιαζε και 10 ΕΔΕ να μου κάνανε  >:(
Τώρα, δεν ξέρω εάν θα το προσπαθούσα μόνη μου, αλλά έτσι και είχα κοινή απόφαση του συλλόγου μου, ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ! Και να την χέσω την νομιμότητά τους!!! Άμα είναι να μου γυρνάνε την εργασιακή μου ζωή στον μεσαίωνα νόμιμα, εγώ θέλω να είμαι παράνομη!!  >:(

Αποσυνδεδεμένος vaseto

• Πλήρες μέλος
  • Res non verba!
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Μαΐου 19, 2010, 10:33:14 pm »
Happiness ++++++++

Res

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Μαΐου 19, 2010, 10:44:13 pm »
Happiness ++++++++

Συνάδελφε/ισσα, δεν ξέρω. Εγώ είμαι έτσι κι αλλιώς πάντα κατά της λευκής απεργίας, διότι δίνει στους υπόλοιπους εργαζόμενους το μήνυμα ότι προσπαθεί κάποιος να αποκομίσει οφέλη χωρίς να θυσιάσει τίποτα. Την θεωρώ "εύκολη λύση" και δυστυχώς, τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν υπάρχει περίπτωση να λυθούν με εύκολες λύσεις.

ΥΓ: στον μόνο κλάδο που αναγνωρίζω το "δικαίωμα" της λευκής απεργίας, είναι στα σώματα ασφαλείας, καθώς αυτοί δεν έχουν το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία (κακώς!)

Αποσυνδεδεμένος vaseto

• Πλήρες μέλος
  • Res non verba!
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Μαΐου 19, 2010, 10:51:50 pm »
ΟΚ απλα το ανεφερα ως ιδεα
Res

Αποσυνδεδεμένος Martha72

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • THERE'S MORE TO DO
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Μαΐου 19, 2010, 10:54:46 pm »
σωστή σε βρισκω happiness!!!Ωστόσο, αν περιμένω απ΄το δικό μου συλλογο να πάρει αποφαση για απεργία...σώθηκα...Εδώ δε μπορουμε να αποφασισουμε αν θα πάμε για καφέ - και τελικά δεν πάμε - για απεργια θα αποφασισουμε.. Και χάρηκα κι εγώ.... Αλλά ειναι καλή ιδέα. Πάντως, και η λευκή απεργια καλά ακούγεται. Σκεψου να εισαι λυκειακη επιτροπη, να πρέπει να πάρεις τα θέματα για να τα μοιράσεις και εσύ να δηλώνεις λευκός απεργός...ω ρε μπάχαλοοοο
THOSE WHO DARE TO TEACH MUST NEVER CEASE TO LEARN

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Μαΐου 20, 2010, 12:14:10 am »
Εδώ δε μπορουμε να αποφασισουμε αν θα πάμε για καφέ - και τελικά δεν πάμε - για απεργια θα αποφασισουμε..
ε, ναι... αυτό είναι ένα πρόβλημα. στα περισσότερα σχολία είναι μάλλον έτσι. κι αυτός είναι και ένας λόγος που ούτε οι "κλασικές" απεργίες έχουν την συμμετοχή που πρέπει. γιατί έχουμε ξεχάσει τι ετσί "συλλογικότητα".
αλλά τι να γίνει; δεν υπάρχει άλλη λύση από το να το παλεύουμε. είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ  ;)

Αποσυνδεδεμένος Martha72

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • THERE'S MORE TO DO
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Μαΐου 20, 2010, 12:35:05 pm »
στο σχολειο μου σήμερα - 0% συμμετοχή στην απεργία. Στο συστεγαζόμενο γυμνάσιο, απήργησαν 2 στους 18! Κάτι λέει όλο αυτό - και δε νομίζω όλοι να κολλάνε στα 70
THOSE WHO DARE TO TEACH MUST NEVER CEASE TO LEARN

Αποσυνδεδεμένος semeli ΠΕ02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Μαΐου 20, 2010, 12:48:05 pm »
Αφού συμφωνούν με τα μέτρα και δεν απεργούν, τι να πω...Συγχαρητήρια !!  :o :o :-X Τώρα που θα κόψει και τα ψίχουλα που άφησε αντί δώρων, να δούμε αν θα τους αρέσει... >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Μαΐου 20, 2010, 12:52:37 pm »
στο σχολειο μου σήμερα - 0% συμμετοχή στην απεργία. Στο συστεγαζόμενο γυμνάσιο, απήργησαν 2 στους 18! Κάτι λέει όλο αυτό - και δε νομίζω όλοι να κολλάνε στα 70

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Μαΐου 20, 2010, 01:10:45 pm »
Θα πω κάτι που ήρθε στο μυαλό μου: Κάποτε ένας σύζυγος έπιασε τη γυναίκα του να τον απατά. Και για να την τιμωρήσει τι έκανε; Έκοψε το δικό του μόριο! Κάπως έτσι είναι και η κατάσταση με όσους δεν απεργούν γιατί θέλουν να "τιμωρήσουν"¨τους συνδικαλιστές μας. Ουσιαστικά παίζουν το παιχνίδι αυτών που πολύ θα ήθελαν να περάσουν τα μέτρα τελείως ανώδυνα αλλά η πίεση του κόσμξου τους χάλασε τη σούπα.
Και θα πω και κάτι άλλο: αυτές οι πλεοψηφίες στην ΟΛΜΕ έχουν προέλθει από τις δικές μας ψήφους. Δε νομίζετε ότι κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας γι' αυτό; Δε νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να αλλαχθεί ο συσχετισμός δυνάμεων; Εγώ προσωπικά έχω κουραστεί 12 χρόνια να μιλάω σε κόσμο και να τον καλώ να οργανώσουμε την πάλη μας γιατί θα έρχονταν τα χειρότερα. Τότε όλοι με έγραφαν...Τώρα, που τα χειρότερα ήρθαν, όλοι ψάχνονται...Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά ας αναλάβουμε επιτέλους την προσωπική μας ευθύνη. Πρώτα τη δική μας και μετά όλων των άλλων.
Υ.Γ. Σήμερα δε θα σας μεταφέρω εικόνα από την απεργιακή συγκέντρωση του Πειραιά, γιατί δυστυχώς μια ίωση που κυκλοφορεί και με χτύπησε στο στομάχι με κρατά στο σπίτι...
Aκριβώς...η τιμωρία μέσω αποχής από την απεργία δεν είναι για τους συνδικαλιστές αλλά τους εαυτούς μας!Και μου φαίνεται ότι όσοι προιτίμησαν να μην απεργήσουν λόγω συνδικαλιστών ψάχνουν αφορμές απλά για να μην απεργήσουν.Ο εγωισμός δε μας οδηγεί πουθενά...και τέλος οι συνδικαλιστές είναι αυτοί που στην πλειοψηφία τους οργανώνουν το οργισμένο πλήθος και αρκετές φορές επιτυγχάνουν αρκετά μεσω κινητοποιήσεων...

Αλήθεια προτιμάτε να πάρετε σύνταξη στα 70 για να κάνετε εγωσιμούς σε συνδικαλιστές??
ΠΕ02

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144