*

Αποστολέας Θέμα: Απώλειες εκπαιδευτικού με μέσο όρο υπηρεσίας 17-18 έτη  (Αναγνώστηκε 4468 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος geopap

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Σήμερα κάθισα και διάβαζα το θέμα των απωλέιών των μισθών των εκπαιδευτικών με βάση τα νέα μέτρα ...Ανατρίχιασα!!!
Δεν ανατρίχιασα με τα μέτρα αλλα με τις αποδοχές και τα επιδόματα τους.

1.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος dimfil

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Απώλειες εκπαιδευτικού με μέσο όρο υπηρεσίας 17-18 έτη
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 20, 2010, 05:34:30 pm »
 ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ 1700+ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΚΤΑ...ΚΑΘΑΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ?ΖΗΤΗΜΑ ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 1400 ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.
ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 20, 2010, 05:41:50 pm »
Σήμερα κάθισα και διάβαζα το θέμα των απωλέιών των μισθών των εκπαιδευτικών με βάση τα νέα μέτρα ...Ανατρίχιασα!!!
Δεν ανατρίχιασα με τα μέτρα αλλα με τις αποδοχές και τα επιδόματα τους.

1.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 20, 2010, 05:43:05 pm »
Δεν αξίζουν καν σχολιασμό οι απόψεις σου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 20, 2010, 05:52:27 pm »
Σώπα ρε παιδί! Τόσα παίρνει ένας εκπαιδευτικός με 17 χρόνια υπηρεσία; Και μένα η μητέρα μου με 34 γιατί παίρνει 1500; Μάλλον τη γέλασαν! Αφού το λες εσύ ότι παίρνουν τόσα, να πάει αύριο στη δευτεροβάθμια και να κάνει καυγά και να απαιτήσει αυτά τα χρήματα αναδρομικά!
Όσο για το εφάπαξ, καλέ μου, κάθε μήνα έχουμε κρατήσεις στους μισθούς μας. Εσύ δεν επιβαρύνεσαι καθόλου για το εφάπαξ των εκπαιδευτικών, που σημειωτέον είναι από τα χαμηλά εφάπαξ του δημοσίου!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος gf

• Πλήρες μέλος
  • Γηράσκω αεί διδάσκων
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 20, 2010, 06:13:36 pm »
Απόψεις αντάξιες ενός ...geo(rge)pap(andreou)  :P

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 20, 2010, 06:17:20 pm »
Επίσης, να προσθέσω ότι όπως τα υπολογίζει η μητέρα μου το εφάπαξ της θα είναι 50.000, άρα πρέπει να απαιτήσει και τις άλλες 11.000!
Χμμμμμ....αν πάει και τα πει αυτά στη δευτεροβάθμια, μάλον θα καλέσουν τους καλούς κυριούληδες με τα άσπρά και θα της φορέσουν την ωραία μπλουζίτσα με τα χεράκια πίσω και την πολύ trendy ζώνη!

Αποσυνδεδεμένος summit

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 20, 2010, 06:45:53 pm »
 geo .... pap....
Ποιος είναι ο ρόλος σου; Σε άλλο θέμα ήσουν υποστηρικτής της Διαμαντοπούλου. Τώρα είσαι κατήγορος των εκπαιδευτικών.
 Συνάδελφοι ήδη τον έχει προσλάβει η ......... Το ψωμί του βγάζει ο άνθρωπος. Μήπως δεν πρέπει να χάνουμε το χρόνο μας μαζί του;

Αποσυνδεδεμένος geopap

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 21, 2010, 11:02:19 am »
Πηγή : http://olme-attik.att.sch.gr/files/annolme/kemetemisthosapoleies19052010.pdf

Είναι έγκυρες οι παραπάνω πληροφορίες της ίδιας της ΟΛΜΕ? Αν όχι τοτε ζητώ ταπεινά συγνώμη. Απλά δεν ανήκω στον δημόσιο τομέα και δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται με τις απολαβές. Αν όμως είναι έτσι τα πράγματα όπως περιγάφονται εγώ που έχω δουλέψει Χ2 στον σκληρό ιδιοτικό τομέα , δεν έχω δίκιο να αγανακτώ? Κάποιο επιχέιρημα στα παραπάνω δεν έχω δει πάντως , κάποιος να μου πεί υπέυθυνα οτι το επίδομα τάδε είναι τόσο και όχι τόσο που γράφεις κύριε geopap και να το συζητήσουμε. Συγνώμη και για την ορθογραφία , δεν είμαι φιλόλογος , φυσικός είμαι (με δέσμες ...παλιά στο τέξας) και έχω να γράψω (και να μιλήσω )Ελληνικα κάτι χρόνια λόγω εργασίας σε multinational working enviroment. (Κάποιοι ταξιδεύουν 1 και δυο εβδομάδες τον μήνα εξωτερικό για να δούν αυτά τα λεφτά που αναφέρει η ΟΛΜΕ).

Μακάρι να με είχε προσλάβει τώρα καμια Διαμαντω να κάθομαι να τα ξ.... νω δυστυχώς έχω 3 meeting σημερα , 1 audit για ISO και λίγο ξύλο να παίξω με κάτι Ισπανούς για ένα κ..λ...ο document και χθές γύρισα 8:00 σπίτι απο την δουλεία απο της 9 το πρωι. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί ζηλευωμισώ ταυτόχρονα το δημόσιο??

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 21, 2010, 11:23:21 am »
Πηγή : http://olme-attik.att.sch.gr/files/annolme/kemetemisthosapoleies19052010.pdf

Είναι έγκυρες οι παραπάνω πληροφορίες της ίδιας της ΟΛΜΕ? Αν όχι τοτε ζητώ ταπεινά συγνώμη. Απλά δεν ανήκω στον δημόσιο τομέα και δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται με τις απολαβές. Αν όμως είναι έτσι τα πράγματα όπως περιγάφονται εγώ που έχω δουλέψει Χ2 στον σκληρό ιδιοτικό τομέα , δεν έχω δίκιο να αγανακτώ? Κάποιο επιχέιρημα στα παραπάνω δεν έχω δει πάντως , κάποιος να μου πεί υπέυθυνα οτι το επίδομα τάδε είναι τόσο και όχι τόσο που γράφεις κύριε geopap και να το συζητήσουμε. Συγνώμη και για την ορθογραφία , δεν είμαι φιλόλογος , φυσικός είμαι (με δέσμες ...παλιά στο τέξας) και έχω να γράψω (και να μιλήσω )Ελληνικα κάτι χρόνια λόγω εργασίας σε multinational working enviroment. (Κάποιοι ταξιδεύουν 1 και δυο εβδομάδες τον μήνα εξωτερικό για να δούν αυτά τα λεφτά που αναφέρει η ΟΛΜΕ).

Μακάρι να με είχε προσλάβει τώρα καμια Διαμαντω να κάθομαι να τα ξ.... νω δυστυχώς έχω 3 meeting σημερα , 1 audit για ISO και λίγο ξύλο να παίξω με κάτι Ισπανούς για ένα κ..λ...ο document και χθές γύρισα 8:00 σπίτι απο την δουλεία απο της 9 το πρωι. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί ζηλευωμισώ ταυτόχρονα το δημόσιο??

Για να μιλήσουμε σοβαρά αν θες, αυτά τα χρήματα που αναφέρεις είναι προ φόρων. Πάνω σε αυτά γίνονται κρατήσεις γύρω στο 25%. Άρα, πολύ απλά καταλαβαίνεις με έναν βιαστικό υπολογισμό πόση είναι η αμοιβή των εκπαιδευτικών εδώ στην Ελλάδα! Επίσης στα επιδόματα υπολόγισε 20% μείωση πριν την κατακράτηση φόρων, οπότε μιλάμε για ακόμα πιο μεγάλη μείωση στο τελικό ποσό. Και τέλος, το εφάπαξ που αναφέρεις και αγανακτείς, ο φορολογούμενος δεν επιβαρύνεται καθόλου, μια και το ποσό αυτό προέρχεται από κρατήσεις που γίνονται κάθε μήν στο μισθό όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Άρα πρόκειται για ΔΙΚΑ μας χρήματα.
Και ας μην ξεχνάμε ότι από τη στιγμή που κάποιος βγαίνει στη σύνταξη, τα χρήματα που παίρνει από το ταμείο του είναι χρήματα που τα έχει ο ίδιος πληρώσει και έχει φορολογηθεί γι' αυτά. Παρ' όλ' αυτά κατά τα χρόνια που πληρώνεται ως συνατξιούχος, συνεχίζει να πληρώνει φόρους γι' αυτά τα χρήματα, για τα οποία, επαναλαμβάνω, έχει πληρώσει ήδη τους φόρους που του αναλογούν όσο εργαζόταν! Το έλεγα αυτο σε κάτι φίλους από την Αυστραλία και έμειναν με το στόμα ανοιχό, γιατί εκεί ο συνταξιούχος δεν πληρώνει φόρους για τη σύνταξη του!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 21, 2010, 11:48:39 am από emmaki »

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 21, 2010, 11:28:33 am »
Για την ανν-ορθογραφία σου μην ανησυχείς, για σένα δουλεύει η διαμ που πασχίζει να θεσπίσει την αγγλική ως επίσημη γλώσσα στα σχολεία.

Για τους μισθούς των εκπαιδευτικών ας τα πουν άλλοι καλύτερα από μένα. Εμένα μου αρκεί που ξέρω πως απ' το λειτούργημά μου δεν έχω αποκτήσει και ούτε πρόκειται ν' αποκτήσω ποτέ 15 ακίνητα, ούτε να μπω στη λίστα των ληστών αυτής της χώρας.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 21, 2010, 11:29:38 am »

Με τόση πολλή δουλειά, σπουδές, εμπειρία και θέση ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα και παίρνεις τόσα λίγα χρήματα, μάλλον έχεις αποτύχει στον ιδιωτικό τομέα, αγαπητέ μου φίλε. Έλα στο δημόσιο...

Ξεκίνα το διάβασμα για τον ΑΣΕΠ του 2012 (ίσα- ίσα που προλαβαίνεις). Αφού πετύχεις, θα κάνεις για μερικά χρονάκια μερικά "ταξιδάκια", ανα την Ελλάδα, για να την γνωρίσεις καλύτερα. Εσένα δε θα σε πειράξει, γιατί είσαι συνηθισμένος στα ταξίδια... Σαν αναπληρωτής περιορισμένου ωραρίου, θα παίρνεις γύρω στα 800 ευρώ...

Αφού δώσεις και ξαναδώσεις εξετάσεις ΑΣΕΠ, θα καταφέρεις να μονιμοποιηθείς και θα πας πάλι για 3 χρονάκια ακόμη να γνωρίσεις την παραμεθόριο της χώρας σου. Αφού κριθείς ξανά και ξανά, θα φτάσεις στην "ιδανική" κατάσταση που περιγράφεις, κάπου στα 70σου... ;D

Άσχετε... >:(

Αποσυνδεδεμένος geopap

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 21, 2010, 12:29:24 pm »
Ευχαριστώ τον Εμμακι για την άψογη ενημέρωση του πάνω στο θέμα.
Μάλλον έχεις τόση ιδέα απο ιδιωτικό τομέα όσο και γώ έχω απο Δημόσιο panos2 . Απλά αποδεικνύεις τοι δεν έχεισ επιχειρήματα . Εγώ έγραψα τα σχολια μου βασισμένος σε πηγή αυτού του blog που υπάρχει στην πρώτη σελίδα!! Απλά θεώρησα οτι όλοι την έχουν διαβάσει μιας και βρίσκεται στην πρώτη σελίδα.Στην σελίδα της ΟΛΜΕ δεν έγραφε οτι αυτα τα χρήματα είναι προ φόρων ή μετα φόρων. Απλά γράφει ποσά. Κάνε τον κόπο να πάτησεις τον link. Οποιοσδήποτε δουλέυει στον Ιδιωτικό τομέα και έβλεπε τα νούμεα θα ζαλιζόταν. Για να μην με παρεξηγήσεισ πάλι θα εξηγηθώ: το ποσό των 1700 + ευρώ  ,όπως εμφανίζεται πάντα απο την ίδια την ΟΛΜΕ, και λιγοτερες απο 8 ώρες δουλειάς/per week και χωρίς Καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο , Αυγουστο , καθώς και πάσχα Χριστ...) ε ναι ρε φίλε ακόυγεται κάπως ... διαφωνείς?
Περιγάφεις μια διαδικασία  επίσης οπου ένα εκπαιδευτικός θα πάει στην κάτω ραχούλα ώρομίσθιος ή ώς αναπληρωτής για να μαζέψει μόρια και θα λαμβάνει λίγα σχετικά χρήματα με βάση ενα εκπαιδευτικό σύστημα Α. Στην περιπτωση μου , δεν θα το κάνω διότι αναπληρωτής δεν σημαίνει οτι είσαι μόνιμος απλα οτι καλύπτεις έκτακτεσ ανάγκες .Δεν εξασφαλίζεσαι απο κανένα νομοσχέδιο οτι θα διορισθείς κανθώς οι νομοι αλλάζουν σαν τα πουκάμισα στην Ελλαδα.(Κάθε χρόνο έχουμε νέο φορολογικό νομοσχέδιο και κάθε περίπου 4 νέο νομοσχέδιο για την παιδεία τα τελευταια χρόνια......)Τώρα αν έχουν καταστρατηγήσει τον ΑΣΕΠ και μπορείς να μπείσ στο δημόσιο με προυπηρεσία και μόρια (Αυτά τα κόλπα τύπου Στρατου με βάση την παλαιότητα. Ο παλιός και ο νέος εκπαιδευτικός αντί για αυτόν που μπορεί να διακριθεί η όχι σε εξετάσεις) συγνώμη αλλα δεν συμφωνω. Όπως δεν συμφωνω και με τους Stagier που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση και αν ακόμη ήταν οι ίδιοι (ΝΔ)θα είχαν γίνει κανονικά δημόσιοι υπαλληλοι μόνιμοι.Μην μου πεις οτι εσύ έδωσεσ ΑΣΕΠ και αυτός δεν έδωσε . Επιτυχών και χωρίς διαβασμα περνάς...έδωσα και γώ ΑΣΕΠ.Προτιμώ να δώσω και είμαι στους διορισθέντες παρά να υποβάλλω τον εαυτό μου και την οικογέια μου σε βασανιστήρια. Θα ήμουν ήδη στουν διορισθέντες καλε μου φίλε στην ειδικότητα μου (ΠΕ04) αν δεν υπήρχαν οι πίνακες αναπληρωτων! με βάση τον προηγούμενο ΑΣΕΠ και υπήρχε σύστημα με 1  πίνακα  μόνο: Διορισμένοι. Επίσης θα ήμουν διορισμένος άν ζητούσαν μόνο βιογραφικό δηλαδή βαθμό πτυχίων , ξένες γλώσσες.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 21, 2010, 01:05:30 pm »
Ευχαριστώ τον Εμμακι για την άψογη ενημέρωση του πάνω στο θέμα.
Μάλλον έχεις τόση ιδέα απο ιδιωτικό τομέα όσο και γώ έχω απο Δημόσιο panos2 . Απλά αποδεικνύεις τοι δεν έχεισ επιχειρήματα . Εγώ έγραψα τα σχολια μου βασισμένος σε πηγή αυτού του blog που υπάρχει στην πρώτη σελίδα!! Απλά θεώρησα οτι όλοι την έχουν διαβάσει μιας και βρίσκεται στην πρώτη σελίδα.Στην σελίδα της ΟΛΜΕ δεν έγραφε οτι αυτα τα χρήματα είναι προ φόρων ή μετα φόρων. Απλά γράφει ποσά. Κάνε τον κόπο να πάτησεις τον link. Οποιοσδήποτε δουλέυει στον Ιδιωτικό τομέα και έβλεπε τα νούμεα θα ζαλιζόταν. Για να μην με παρεξηγήσεισ πάλι θα εξηγηθώ: το ποσό των 1700 + ευρώ  ,όπως εμφανίζεται πάντα απο την ίδια την ΟΛΜΕ, και λιγοτερες απο 8 ώρες δουλειάς/per week και χωρίς Καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο , Αυγουστο , καθώς και πάσχα Χριστ...) ε ναι ρε φίλε ακόυγεται κάπως ... διαφωνείς?
Περιγάφεις μια διαδικασία  επίσης οπου ένα εκπαιδευτικός θα πάει στην κάτω ραχούλα ώρομίσθιος ή ώς αναπληρωτής για να μαζέψει μόρια και θα λαμβάνει λίγα σχετικά χρήματα με βάση ενα εκπαιδευτικό σύστημα Α. Στην περιπτωση μου , δεν θα το κάνω διότι αναπληρωτής δεν σημαίνει οτι είσαι μόνιμος απλα οτι καλύπτεις έκτακτεσ ανάγκες .Δεν εξασφαλίζεσαι απο κανένα νομοσχέδιο οτι θα διορισθείς κανθώς οι νομοι αλλάζουν σαν τα πουκάμισα στην Ελλαδα.(Κάθε χρόνο έχουμε νέο φορολογικό νομοσχέδιο και κάθε περίπου 4 νέο νομοσχέδιο για την παιδεία τα τελευταια χρόνια......)Τώρα αν έχουν καταστρατηγήσει τον ΑΣΕΠ και μπορείς να μπείσ στο δημόσιο με προυπηρεσία και μόρια (Αυτά τα κόλπα τύπου Στρατου με βάση την παλαιότητα. Ο παλιός και ο νέος εκπαιδευτικός αντί για αυτόν που μπορεί να διακριθεί η όχι σε εξετάσεις) συγνώμη αλλα δεν συμφωνω. Όπως δεν συμφωνω και με τους Stagier που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση και αν ακόμη ήταν οι ίδιοι (ΝΔ)θα είχαν γίνει κανονικά δημόσιοι υπαλληλοι μόνιμοι.Μην μου πεις οτι εσύ έδωσεσ ΑΣΕΠ και αυτός δεν έδωσε . Επιτυχών και χωρίς διαβασμα περνάς...έδωσα και γώ ΑΣΕΠ.Προτιμώ να δώσω και είμαι στους διορισθέντες παρά να υποβάλλω τον εαυτό μου και την οικογέια μου σε βασανιστήρια. Θα ήμουν ήδη στουν διορισθέντες καλε μου φίλε στην ειδικότητα μου (ΠΕ04) αν δεν υπήρχαν οι πίνακες αναπληρωτων! με βάση τον προηγούμενο ΑΣΕΠ και υπήρχε σύστημα με 1  πίνακα  μόνο: Διορισμένοι. Επίσης θα ήμουν διορισμένος άν ζητούσαν μόνο βιογραφικό δηλαδή βαθμό πτυχίων , ξένες γλώσσες.

Καλά...

Γνωρίζω πολύ καλά τον ιδιωτικό τομέα σαν αυτοαπασχολούμενος και μισθωτός σε Γερμανία :) και Ελλάδα... :-\

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182737
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)