*

Αποστολέας Θέμα: Ανδρες στα νηπιαγωγεία;  (Αναγνώστηκε 12295 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ms

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ανδρες στα νηπιαγωγεία;
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 21, 2010, 06:20:21 pm »
Η  νηπιαγωγός  ως  υποκατάστατο  της  μητέρας  συνδέεται  με  τις  ιστορικές  καταβολές του  θεσμού  του  νηπιαγωγείου. Οι  πρώτοι  θεσμοί  ήταν  αποτέλεσμα  ιδιωτικών  και εκκλησιστικών  πρωτοβουλιών  με  στόχο  την  φροντίδα  φτωχών  και  εγκαταλελειμμένων  παιδιών. Συνεπώς  είχαν  περισσότερο φιλανθρωπικό  παρά  εκπαιδευτικό  χαρακτήρα. Αυτό  όμως  σε  καμία  περίπτωση  δεν  ισχύει σήμερα. Ο/η  εκπαιδευτικός  του  νηπιαγωγείου  είναι  επιστημονάς  και  επιτελεί  σύνθετο έργο, όπως σχεδιασμό  και  οργάνωση  εκπαιδευτικών  δραστηριοτήτων, δημιουργία  portfolio  για  τα  νήπια  κα. Αυτό  μάλλον  δεν  είναι  το  έργο των  μητέρων. Όσον αφορά το  ότι  τα καταφέρνουν  καλύτερα  οι  άνδρες  σε  όλα, το  παίρνω  για  αστειάκι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:42:36 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 21, 2010, 06:22:26 pm »
Ο παραλληλισμός της νηπιαγωγού με μαμά μας παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές όταν στις σχολές νηπιαγωγών της προηγούμενης γενιάς τους έλεγαν κάτι τέτοια. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει!! Όταν οι γονείς έρχονται για ενημέρωση μένουν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας τη δουλειά που γίνεται.Και μεταξύ μας, όταν έχεις να μάθεις τα παιδιά τόσα πράγματα από κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς και αυτοεξυπηρέτησης μέχρι γνώσεις υπολογιστών και πως να συνεργάζονται σε σχέδια project, γράμματα, αριθμούς και γνώσεις για το περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα εκτελείς και χρέη διευθυντή σχολείου( με ό,τι γραμματειακή δουλειά αυτό συνεπάγεται) και κάνεις 4 γιορτές το χρόνο (μόνο όποιος διοργάνωσε γιορτή μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό),το μόνο που δεν νιώθεις είναι μητέρα των παιδιών. Πιστέψτε με είμαι και η ίδια μητέρα 2 παιδιών και γνωρίζω το συναίσθημα. Είναι μια από τις δυσκολότερες δουλειές που μόνο όποιος την αγαπάει πολύ μπορεί να την κάνει αφού βέβαια πάρει την κατάλληλη μόρφωση και κάνει συνεχείς επιμορφώσεις. Πάντως σίγουρα δεν δεν είναι θέμα φύλου!

συμφωνω στα σημεια (που λεει και η Μαρθα72),
δεχομαι οτι δεν ειναι θεμα φυλου (δεν ειπα ποτε το αντιθετο)
δεχομαι και το εχω πει χιλιαδες φορες οτι ειναι απο τις πλεον ΔΥΣΚΟΛΕΣ δουλειες. του καθηγητη ειναι περιπατος. τελος
δεχομαι οτι τα πραγματα εχουν αλλαξει στο νηπιαγωγειο και αλιμονο....!!!
 ο παραλληλισμος αφορουσε καθαρα την ερωτηση του τοπικ και εδω προσπαθουμε να δωσουμε εξηγηση (αν αυτη δοθει τελικα)
γιαυτο ειπα, μηπως αφορα ερευνα? για να αποδειχτει ακριβως οτι τετοιο θεμα δεν υφισταται.
αλλα, αν πρεπει να δωσω μια απαντηση αυτη θα ηταν το προτυπο του πατερα, σαν ρολος μεσα στην οικογενεια και οχι η σωματικη δυναμη.
εξαλλου, το παιδι ερχομενο απο την οικογενεια στο σχολειο εξακολουθει να νθεωρει τη νηπιαγωγο και να τη βλεπει σαν μαμα.
αυτο δεν θα παψει να υπαρχει οσο κι αν λεμε τις δραστηριοτητες του σημερινου νηπιαγωγειου.
ειναι στη φυση μας βρε παιδια. δεν ειναι ο ανθρωπος ρομποτ. "αααα, μπηκα στο σχολειο κατσε να γυρισω το κουμπι που λεει  "και τωρα εισαι μαθητης και αυτη η πανεμορφη δροσερη κοπελιτσα που βλεπεις ειναι η δασκαλα σου"
δεν μπορει αμεσως να το αντιληφθει.

υ.γ. δηλαδη εγω που εχω καλοκτισμενο σωμα μαλλον δεν κανω για νηπιαγωγος !!! καλα εκανα και δεν πηγα τελικα....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 21, 2010, 06:22:35 pm »
Υπόψη οτι και αυτός ο κύριος:

(Tim Hague)
Παράθεση
im has a Bachelor of Arts from Augustana University College and an Elementary Education  degree from the University of Alberta. Prior to beginning his MMA career, he was a kindergarten  teacher in Rochester, Alberta.

Hague holds a rank of blue belt in Brazilian Jiu Jitsu under black belt instructors Kyle Cardinal and Rodrigo Munduruca.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tim_Hague

Είναι πρώην νηπιαγωγός.  ;D
(δε κάνω πλάκα, όντως είναι)

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 21, 2010, 06:24:59 pm από GiannisV »
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 21, 2010, 06:27:47 pm »

υ.γ. δηλαδη εγω που εχω καλοκτισμενο σωμα μαλλον δεν κανω για νηπιαγωγος !!! καλα εκανα και δεν πηγα τελικα....

Όταν λες καλοκτισμένο, αρμέ μπετόν ή πέτρες;
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:42:36 »

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 21, 2010, 06:29:40 pm »
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟς καταλαβαινω γιατι τα πιτσιρικια δεν θελουν να πανε.. ;D ;D ο αλλος ο 1.90 ο φιλος καπου συναδελφου που τελικα εγινε ειδικος φρουρος γιατι δεν πηγε σε νηπιαγωγειο,να πηγαινα και εγω το παιδι μου σε κεινον..χεχεχεχε ;D ;D :-[
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος LIAV

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 21, 2010, 06:30:17 pm »
Πανέμορφη δροσερή κοπελίτσα!!!!!!Αυτό κι αν είναι μύθος!!Δε νομίζω ότι η παραπάνω εικόνα ανταποκρίνεται σ'αυτό! Πλάκα κάνω...

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 21, 2010, 06:32:03 pm »
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟς καταλαβαινω γιατι τα πιτσιρικια δεν θελουν να πανε.. ;D ;D ο αλλος ο 1.90 ο φιλος καπου συναδελφου που τελικα εγινε ειδικος φρουρος γιατι δεν πηγε σε νηπιαγωγειο,να πηγαινα και εγω το παιδι μου σε κεινον..χεχεχεχε ;D ;D :-[

Αναστασία, για τα παιδιά δε ξέρω (μάλλον θα βοηθάει και η εμφάνιση, γιατί θα τρώνε όλο το φαγητό τους από φόβο), αλλά φαντάζομαι οι μαμάδες σίγουρα θα πηγαίνουν συνέχεια στο νηπιαγωγείο.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 21, 2010, 06:32:26 pm »
Πανέμορφη δροσερή κοπελίτσα!!!!!!Αυτό κι αν είναι μύθος!!Δε νομίζω ότι η παραπάνω εικόνα ανταποκρίνεται σ'αυτό! Πλάκα κάνω...

;D  ;D γιατι το "οι άνδρες είναι ικανοι σε όλα" και με κεφαλαιο μάλιστα; ; ; ; ; ;D  ;D

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 21, 2010, 06:35:23 pm »

;D ;D ;Dδλ μαρκο νηπιαγωγους γυρω στα 40 δεν θα βρουμε;μονο οι δροσερες κοπελιτσες δουλευουν εκει ;; ;D ;D
(Αρκάς)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 21, 2010, 06:50:35 pm »

;D ;D ;Dδλ μαρκο νηπιαγωγους γυρω στα 40 δεν θα βρουμε;μονο οι δροσερες κοπελιτσες δουλευουν εκει ;; ;D ;D

να απαντησω αφου με ρωτατε δημοσια!
landau, με μπετον αρμε με πετρες και με ατσαλι.  wellbuilt το λενε βρε οι Εγγλεζοι!! αντε απο κει...χαχα
Anastasia76, αναφερθηκα στις μικρες (οχι πως οι  40 που λες δεν ειναι δροσερες και νοστιμουλες καμια φορα ειναι πολυ πιο καλες)
1. για να δειξω οτι μια μικρη δεν φερνει τοσο στη..."μαμα".
2.για να τονισω οτι ισως εχει περισσοτερη ορεξη και κουραγιο να παλεψει τους μικρους μπομπιρες και τις ζουζουνες
και 3. επειδη εγω μονο μικρες νηπαιγωγους εχω γνωρισει.

aeee, εβαλα με κεφαλαια για να δειξω οτι ΝΑΙ ειμαστε  σε ολα πιο επιδεξιοι. χαχα

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 21, 2010, 06:53:16 pm »

να απαντησω αφου με ρωτατε δημοσια!
landau, με μπετον αρμε με πετρες και με ατσαλι.  wellbuilt το λενε βρε οι Εγγλεζοι!! αντε απο κει...χαχα
Anastasia76, αναφερθηκα στις μικρες (οχι πως οι  40 που λες δεν ειναι δροσερες και νοστιμουλες καμια φορα ειναι πολυ πιο καλες)
1. για να δειξω οτι μια μικρη δεν φερνει τοσο στη..."μαμα".
2.για να τονισω οτι ισως εχει περισσοτερη ορεξη και κουραγιο να παλεψει τους μικρους μπομπιρες και τις ζουζουνες
και 3. επειδη εγω μονο μικρες νηπαιγωγους εχω γνωρισει.

aeee, εβαλα με κεφαλαια για να δειξω οτι ΝΑΙ ειμαστε  σε ολα πιο επιδεξιοι. χαχα

το καλο ειναι οτι γελας μονος σου που φανερωνει οτι ουτε εσυ ο ιδιος δεν το πιστευεις ;D ;D ;D
(Αρκάς)

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 21, 2010, 07:01:32 pm »
Θέλετε να σας παραθέσω βιβλιογραφία για τους άνδρες στα επαγγέλματα φροντίδας (caring professions) που είναι τομάς που έχει μελετηθεί στο εξωτερικό;
Έχει αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει διαφοράσ τον τρόπο που τα παιδιά αντιμετωπίζουν έναν άντρα και μία γυναίκα στην εκπάιδευση (από τις πολύ μικ΄ρες ηλικίες μέχρι τις πολύ μεγάλες). Το θέμα είναι πώς ο ίδιος ο εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει τον εαυτό του. Αν ο δίμετρος άντρας μπει μέσα στην τάξη με τσαμπουκά και θέλει από την πρώτη μέρα να επιβάλει πειθαρχία....τότε την έχει βάψει. Το ίδιο συμβαίνει και με μία γυναίκα. Αν θέλει από την πρώτη μέρα πιτσιρίκια που θα κάθονται ακούνητα και αμίλητα....
Επίσης έχει ξεπεραστεί και η ουσιοκρατική θεωρία ότι υπάρχουν ανδρικά και γυναικεία πρότυπα συμπεριφοράς. 'Οτι δηλαδή ο άντρας έιναι ικανός να επιβάλει πειθαρχία, να διοικεί, είναι αυστηρός κλπ, και η γυναίκα είναι ικανή για διδασκαλία, είναι "μαμά", ασχολέιται έμφυτα με τη φροντίδα κλπ. Αντίθετα, έρευνες έχουν δείξει ότι κάθε άντρας και κάθε γυναίκα υιοθετεί ένα πρότυπο συμπεριφοράς ανάλογα με τις περιστάσεις. Μοιράζεται δηλαδή ο καθένας μας και ανδρικά και γυναικέια χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα, ο τρόπος που έχει μεγαλώσει (κοινωνική επιρροή) σε συνδυασμό με την περίσταση καθορίζουν τον τρόπο που θα συμπεριφερθεί.
Και για να δώσω και ένα παράδειγμα. Έχετε δει "τον μπάτσο του θηριοτροφείου"; Ε, αυτό είναι αποτύπωση αυτού που λέω. Ένας άνδρας που ξεκίνησε μέσα στην τάξη προσπαθώντας να επιβληθεί με καθαρά "αντρικό" τρόπο, και που τελικά ότα υιοθέτησε και "γυναικεία" χαεακτηριστικά στη συμπεριφορά του, έγινε πολύ πετυχημένος νηπιαγωγός.
Τώρα, εάν θέλετε και βινλιογραφία, όπως είπα μπορώ να σας κατευθύνω. Υπάρχουν μελέτες και για άνδρες στην εκπαίδευση, και για νοσοκόμους και για τα υπόλοιπα "επαγγέλματα φροντίδας".
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 21, 2010, 07:05:04 pm »
GiannisV,  ιδιαιτερα εξυπνο, ευφυεστατο το σχολιο σου !!!  χαχα
++++++

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 21, 2010, 07:06:09 pm »
Τώρα θυμήθηκα εκείνη την ταινία με τον Σβαρτσενέγκερ, όπου ως αστυνομικός αναλαμβάνει σε νηπιαγωγείο και τους έχει στρατιωτάκια με σφυρίχτρα και παραγγέλματα ;D
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182736
  • Σύνολο θεμάτων: 19473