0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ανακυκλώνουμε το θέμα για να καταλάβουμε τι γίνεται συνάδελφε. Το ότι όσοι απορρίφθηκαν ήταν καθηγητές τάξης πως το ξέρουμε?
Σας μεταφέρω κι εγώ τη δική μου πληροφόρηση από ΚΥΣΠΕ. Η εισήγηση ήταν όσοι δεν είχαν πράξη μονιμοποίησης και βρίσκονται σε τάξη να απορριφθεί η αίτηση αποδέσμευσής τους. Με ψήφους 3 προς 2 μας απέρριψαν.
Στο δίνω εγώ ως πληροφορίας . Όσοι απορρίφθησαν δούλευαν σε σχολείο την προηγούμενη χρονιά. Όσοι εγκρίθηκαν όλοι ήταν αποσπασμένοι σε κάποια υπηρεσία ή σε κάποιο φορέα.
Άρα,το ΚΥΣΠΕ/ ΚΥΣΔΕ αποφασίζει υποκειμενικά? Γιατί στο σχετικό νόμο δεν αναφέρει πουθενά ως προϋπόθεση το αν υπηρέτησες σε σχολείο ή φορέα την προηγούμενη χρονιά...
Αποδεσμευτηκαν και εκαπιδευτικοι που υπηρετουσαν σε σχολεία
Καλησπέρα! Αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος συνάδελφος σε μια απορία. Αν κάποιος εκπαιδευτικός έχει επιλέγει από φορέα για μετάταξη και δεν αποδεσμεύτηκε από το υπαιθα, ο φορέας περιμένει και δεν πηγαίνει στον επόμενο στη σειρά κατάταξης και στο τέλος η διαδικασία κρίνεται ατελέσφορη; Ρωτάω γιατί δεν έχει βγει απόφαση μη αποδέσμευσης και από τη στιγμή που δεν υπάρχει απόφαση μη αποδέσμευσης αυτό σημαίνει πως μπορεί το επόμενο διάστημα να βγει και κάποια άλλη απόφαση αποδέσμευσης;
πρεπει να αποδεσευθεις
Μα δεν ανακοινώνεται λίστα με αυτούς που δεν αποδεσμεύονται. Κάθε χρόνο βλέπουμε μόνο λίστα με όσους αποδεσμεύονται.
Και εγώ αυτό έχω δει. Λίστα με μη αποδεσμεύσεις η πρωτοβάθμια βγάζει συνήθως στη β φάση το Φεβρουάριο. Η υπηρεσία μου ωστόσο σε υπάλληλο που έγινε αποδεκτός από φορέα υποδοχής και ζήτησε εντός τριών ημερών δικαιολογητικά και ενώ δεν είναι στον πίνακα με τις αποδεσμεύσεις ως απάντηση έστειλε τα δικαιολογητικά και στο κάτω μέρος γράφει εκκρεμεί η αποδέσμευση και θα σας τη στείλουμε αμελλητί μόλις εκδοθεί από το υπαιθα. Είναι σωστό αυτό; Από τη στιγμή που οι αποδεσμεύσεις έχουν βγει.
Μήπως η υπηρεσία σου απάντησε πριν δημοσιευθούν οι αποδεσμεύσεις; Αν είχε ήδη δημοσιευθεί ο πίνακας με τις αποδεσμεύσεις του ΥΠΑΙΘΑ, τότε ίσως έχει λογική βάση να βρίσκονται σε αναμονή επικύρωσης επιπλέον αποδεσμεύσεων.