0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για να το ξεκαθαρίζουμε: Ο νόμος αφορά σε όλους όσοι ήταν αποσπασμένοι, όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς.Συγκεκριμένα, ο Ν.4057/2012 αναφέρει:«Τακτικοί υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του ν.4024/2011 (Α’ 226) ήταν αποσπασμένοι, με γενικές ή ειδικές διατάξεις, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ.,Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού ή ανεξάρτητες αρχές και εξακολουθούν να είναι αποσπασμένοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, μπορούν με αίτησή τους να μεταταγούν στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι με την ίδια σχέση εργασίας και ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν, εφόσον δεν υπάρχει κενή θέση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 68 του ν. 4002/2011 (Α’ 180). Η μετάταξη γίνεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των οικείων Υπουργών. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος. Οι μετατασσόμενοι καταλαμβάνουν θέσεις κλάδων της ίδιας κατηγορίας, οι οποίες αντιστοιχούν στα τυπικά προσόντα τους και προβλέπονται στις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας υποδοχής.»Επίσης η εγκύκλιος εφαρμογής ΔΙΔΑΔ/Φ.48/50 /οικ. 6810 του Ν.4057/2012 αναφέρεται σε όλους, όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς.
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 10:47:33 πμ από argy1010 »
Παράθεση από: argy1010 στις Ιουνίου 19, 2013, 10:18:44 am « Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 10:47:33 πμ από argy1010 »Έχω την εντύπωση πως είναι άκομψο να γυρνάς και να σβήνεις το μήνυμά σου όταν σου έχουν απαντήσει σχετικά. Λάθη κάνουμε όλοι...Πιο σωστό είναι κατά τη γνώμη μου να γράψεις edit και να προσθέσεις τυχόν διορθώσεις. Έτσι μένει μια λογική σειρά όταν τα διαβάζουν οι υπόλοιποι.
Παράθεση από: kompar2-ο-μηχανικός στις Ιουνίου 19, 2013, 09:13:47 amΠαράθεση από: soch στις Ιουνίου 19, 2013, 07:29:41 amΉσουν αποσπασμένος στην ΚΥ την περίοδο δημοσίευσης του νόμου;@ sochΉμουν και με ενδιαφέρει το θέμα. Κατέθεσα τα έγγραφα που αναφέρει το εν λόγω έγγραφο γιατί το έμαθα τελείως τυχαία (φέτος 2012-13 δεν είμαι αποσπασμένος στην ΚΥ, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα) θα έπρεπε η Δ/νση μου να με ενημερώσει. Γι΄αυτό ρωτάω τι παίζει. Και αν έχει ενημερωθεί κανένας άλλος του forum απο την Δ/νη του όπως αναφέρει το έγγραφο.Είχες κάνει αίτηση για τη συγκεκριμένη εγκύκλιο?Αν δεν είχες κάνει δεν είσαι στη λίστα.
Παράθεση από: soch στις Ιουνίου 19, 2013, 07:29:41 amΉσουν αποσπασμένος στην ΚΥ την περίοδο δημοσίευσης του νόμου;@ sochΉμουν και με ενδιαφέρει το θέμα. Κατέθεσα τα έγγραφα που αναφέρει το εν λόγω έγγραφο γιατί το έμαθα τελείως τυχαία (φέτος 2012-13 δεν είμαι αποσπασμένος στην ΚΥ, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα) θα έπρεπε η Δ/νση μου να με ενημερώσει. Γι΄αυτό ρωτάω τι παίζει. Και αν έχει ενημερωθεί κανένας άλλος του forum απο την Δ/νη του όπως αναφέρει το έγγραφο.
Ήσουν αποσπασμένος στην ΚΥ την περίοδο δημοσίευσης του νόμου;
Δεν ήταν το συγκεκριμένο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που "φρέναρε" την υποβολή των αιτήσεων γιατί αυτό δημοσιεύτηκε μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των εν λόγω αιτήσεων. Αυτό που φρέναρε τον αριθμό των αιτήσεων ήταν ότι θεωρούνταν προαπαιτούμενο να είσαι εν ενεργεία αποσπασμένος(Ν.4057/2012). 'Αρα όσοι μπορούσαν να κάνουν αίτηση από τους αποσπασμένους το έκαναν ο καθένας με γνώμονα τους δικούς του λόγους.Οι περισσότεροι αποσπασμένοι φυσικά δεν ήθελαν. Αν είναι να γίνουν αυτές οι μετατάξεις καλώς να γίνουν να τελειώνουμε με τους φορείς και να μείνουν οι οργανικές να τις πάρουν άλλοι που θέλουν να είναι στο σχολείο.
Παράθεση από: leniao στις Μαΐου 31, 2013, 11:04:58 amΔεν ήταν το συγκεκριμένο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που "φρέναρε" την υποβολή των αιτήσεων γιατί αυτό δημοσιεύτηκε μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των εν λόγω αιτήσεων. Αυτό που φρέναρε τον αριθμό των αιτήσεων ήταν ότι θεωρούνταν προαπαιτούμενο να είσαι εν ενεργεία αποσπασμένος(Ν.4057/2012). 'Αρα όσοι μπορούσαν να κάνουν αίτηση από τους αποσπασμένους το έκαναν ο καθένας με γνώμονα τους δικούς του λόγους.Οι περισσότεροι αποσπασμένοι φυσικά δεν ήθελαν. Αν είναι να γίνουν αυτές οι μετατάξεις καλώς να γίνουν να τελειώνουμε με τους φορείς και να μείνουν οι οργανικές να τις πάρουν άλλοι που θέλουν να είναι στο σχολείο.Γιατί να γινουν? Αν είναι να ξαναβγει εγκύκλιος όπου να καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς και να προκηρυχθούν οι αντίστοιχες θέσεις. Τα δεδομένα από πέρυσι άλλαξαν και πολλοί εκπαιδευτικοί προσπαθούν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο.Γνώμη μου είναι ότι οι μετατάξεις αυτές πρέπει να παγώσουν.
Θα γίνουν.
Παράθεση από: soch στις Ιουλίου 13, 2013, 09:48:08 pmΘα γίνουν.Συνάδελφε , πώς είσαι τόσο σίγουρος! Συνάδελφος πήρε αρνητική απάντηση γραπτώς ότι δεν μπορεί να μεταταγεί γιατί ενώ ως εκπαιδευτικός είναι ΠΕ για διοικητικές θέσεις είναι ΤΕ!