*

Αποστολέας Θέμα: Δουλειά το καλοκαίρι;;; (αδιόριστη φιλόλογος)  (Αναγνώστηκε 27472 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
Απ: Δουλειά το καλοκαίρι;;; (αδιόριστη φιλόλογος)
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 28, 2010, 03:25:09 pm »
Κάτσε βρε κοπελιά, δεν είπε αυτό ο συνάδελφος. Όποια φοράει μίνι δηλαδή είναι τσούλα; στο 2010 ζούμε.

Απλά και εγώ πιστεύω ότι οι θέσεις εργασίας για τις κοπέλες είναι περισσότερες και σε καλύτερες συνθήκες. Πχ πωλήτρια όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, διαφημίστρια, εξυπηρέτηση πελατών, γραμματέας, ακόμα και μόντελινγκ (σοβαρό όμως).

Όποια εφημερίδα αν κοιτάξεις στις αγγελίες, λέει "Ζητείται κοπέλα...". Ε το έχετε τι να κάνουμε!! Εδώ σπίτι θεσ να νοικιάσεις και ο άλλος λέει μόνο φοιτήτριες όχι φοιτητές!!

Μάλιστα είχα δεί και ρεπορτάζ στην τηλεόραση πριν λίγο καιρό όπου όντως έρευνα έδειξε ότι προτιμούνται γενικα οι κοπέλες και αν είναι και εμφανίσιμη και ντύνεται καλαίσθητα (χωρίς αυτό να σημαίνει τσούλα) τότε έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να πάρει την θέση από ότι ένας ανδρας.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 28, 2010, 03:30:15 pm από killbill »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:40:02 »

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 28, 2010, 03:34:22 pm »
γειά σε όλους τους συναδέλφους...τελείωσα τη σχολή(φιλολογος,καινούργια στο επάγγελμα)πριν ένα χρόνο και όλή τη χρονιά μέχρι πριν μία εβδομάδα δούλευα με ιδιαίτερα μαθήματα...αυτό που με απασχολεί και ΄θα ήθελα να ακούσω και την άποψη και άλλων συναδέλφων(που δν εργάζονται σε δημόσιο σχολείο)είναι τι κάνουν τους καλοκαιρινούσ μηνες με εργασία;;πραγματικά είμαι σε απόγνωση..γιατί μεχρι τα τέλη Αυγούστου που θα αρχίσω λογικά πάλι ιδιαίτερα κάτι πρέπει να κάνω μέχρι τότε και όχι γιατί πλήττω αλλά γιατι είναι θέμα επιβίωσης..

Επίσης ψάξε και σε κανένα σουπερμακετ, δεν δίνουν πολλά, αλλά αρκετά το καλοκαίρι δουλεύουν και θέλουν κόσμο.
Γενικά όμως θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις την αναζήτηση μιας πρωινής εργασίας (έστω και ημιαπασχόληση) γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και
μην περιμένεις μόνο από τα ιδιαίτερα μαθηματα.

Αποσυνδεδεμένος geopap

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 28, 2010, 04:00:22 pm »
Απίστευτο πάντως ... νέοι άνθρωποι τρώνε 4-5 χρόνια σπουδών για να κάνουν κάτι που θαμπορούσαν να το κάνουν απ ευθείας απο τα 18 τους. Έυχομαι πραγματικά να βρέις μια καλή δουλεια. ???

Αποσυνδεδεμένος Iris_

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 28, 2010, 04:02:57 pm »
Απίστευτο πάντως ... νέοι άνθρωποι τρώνε 4-5 χρόνια σπουδών για να κάνουν κάτι που θαμπορούσαν να το κάνουν απ ευθείας απο τα 18 τους. Έυχομαι πραγματικά να βρέις μια καλή δουλεια. ???

Τραγικό....και που είμαστε ακόμα....και εγώ μέχρι να βρω φροντιστήριο είχα περάσει από 4 διαφορετικές δουλειές....πάντως τελικά μόνο με μαθήματα δε βγαίνεις....περιμένω να δω τι θα γίνει από Σεπτέμβριο και μετά μάλλον θα ψάξω και κάτι που θα μου δίνει ένσημα και ασφάλιση (γιατί στα φροντιστήρια.....τρέχα γύρευε!!!)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:40:02 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 28, 2010, 04:04:33 pm »
Ναι είναι και η προσωπική ικανοποίηση ή ηθική ικανοποίηση του να τελειώσεις ένα πανεπιστήμιο, να έχεις στη ζωή σου ζήσει την εμπειρία του φοιτητή και όλα αυτά. Παίζει μεγάλο ρόλο. Άλλοι που δεν σπουδάσανε πάλι, και δούλεψαν από τα 18 τους στις δουλειές που αναφέρουμε πιο πάνω, λένε αχ γιατί να μην σπουδάσω και εγώ κατι !!! έτσι είναι η ζωή!!

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 28, 2010, 04:21:29 pm »
Ναι αλλά όταν σπουδάζεις κάτι πρέπει να ξέρεις γιατί το σπουδάζεις (π.χ για επαγγελματική αποκατάστασης,από ενδιαφέρον κτλ.) και να γνωρίζεις την κατάσταση που θα βρεις τελειώνοντας μιας σχολή. Δυστυχώς δεν μπορείς να δηλώνεις άγνοια για κάτι που είναι πολύ εύκολο να το μάθεις.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 28, 2010, 04:27:05 pm »
Αυτό που λες είναι αστάθμητος παράγοντας. Δεν μπορείς να ξέρεις από πριν πως θα είναι τα πράγματα όταν εσύ τελειώσεις. Κάποιος σπούδασε πληροφορική γιατί σε αποροφούσε αμέσως στην εκπαίδευση (ακόμα και θεολόγοι με 400 ώρες σεμινάρια είναι σήμερα μόνιμοι καθηγητές πληροφορικής), αλλά όταν τελειώσανε την σχολή ο κλάδος της πληροφορικής έχει κλείσει και δεν γίνεται ούτε και ΑΣΕΠ για αυτόν γιατί είναι παντού υπεράριθμοι.

Αποσυνδεδεμένος stargate

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 28, 2010, 04:47:14 pm »
Αυτό που λες είναι αστάθμητος παράγοντας. Δεν μπορείς να ξέρεις από πριν πως θα είναι τα πράγματα όταν εσύ τελειώσεις. Κάποιος σπούδασε πληροφορική γιατί σε αποροφούσε αμέσως στην εκπαίδευση (ακόμα και θεολόγοι με 400 ώρες σεμινάρια είναι σήμερα μόνιμοι καθηγητές πληροφορικής), αλλά όταν τελειώσανε την σχολή ο κλάδος της πληροφορικής έχει κλείσει και δεν γίνεται ούτε και ΑΣΕΠ για αυτόν γιατί είναι παντού υπεράριθμοι.
Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που η κατάσταση δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 30 χρόνια λόγω του μεγάλου αριθμού αποφοίτων και των λίγων θέσεων εργασίας. Αυτό που λες είναι ότι κάποιο μικρό χρονικό διάστημα ίσως υπάρχει αυξημένη ζήτηση σε μια ειδικότητα, αλλά αυτό δεν αναιρεί την γενική εικόνα και τάση που υπάρχει. Στο παράδειγμά σου μας λες για θεολόγους που βρήκαν δουλειά σαν πληροφορικάριοι, άρα δεν βρήκαν δουλειά στο αντικείμενό τους  :) απλά εκμεταλλεύτηκαν μια ανωμαλία του εκπαιδευτικού συστήματος. Για παράδειγμα υπάρχουν τόσοι πολλοί φιλόλογοι,φυσικοί,πληροφορικάριοι κτλ. που αμφιβάλλω αν θα μπορέσουν να απορροφηθούν έστω και σε μικρό ποσοστό. Άρα όταν σπουδάσεις κάτι τέτοιο, οφείλεις να ξέρεις ότι θα τα βρεις μπαστούνια μετά και όπως έλεγε μια φράση "δεν ήξερες , δεν ρώταγες;" ;)

Y.Γ Αυτό για τους θεολόγους δεν το ήξερα, και πιστεύω ότι είναι έγκλημα αν έχει γίνει. Είμαι περίεργος ποιος έδωσε έγκριση για κάτι τέτοιο;

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 28, 2010, 04:57:37 pm »
Ermionoula Kαταρχήν δεν σε αποκάλεσα τσούλα. Τώρα εσύ γιατί θίχτηκες και νόμιζες ότι σε αποκαλώ έτσι δεν το γνωρίζω. Πάντως λένε όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

Τέλος πάντων, για το θέμα το ότι οι γυναίκες βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά είναι γεγονός. Νομίζω έχει βγάλει πόρισμα και ο Συνήγορος του Πολίτη περί διακρίσεων φύλου εις βάρος των ανδρών. Από την άλλη και εγώ αν ήμουν εργοδότης θα ήθελα να βλέπω γυναικεία μπούτια και όχι ανδρικά.

Το θέμα είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουν φύγει ακόμα από την νοοτροπία του πανεπιστημίου. Νομίζουν ότι είναι το παν. Η Ελλάδα δεν χωρά άλλους πτυχιούχους, δεν φταίει ο νέος που περνάει. Και εγώ όταν ήμουν νέος 17 ετών με ενοιαζε να κάνω φοιτητική ζωή, δεν έβλεπα τοπν εφιάλτη της ανεργίας. Οι μαλάκες οι γονείς και οι πολιτικοί φταίνε. Αντί να κλείσουν τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ (το έχω ξανααναφέρει σε topic) έχουν φτάσει σε σημείο να τα διπλασιάζουν κάθε χρόνο. Ο λόγος είναι ένας: για να παρακαλάτε τα βύσματα για δουλίτσα και να έχουν υποχείρια τους πολίτες.

Πάντως δουλειές υπάρχουν, αλλά άσχετες.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 28, 2010, 04:59:43 pm από giannios »

Αποσυνδεδεμένος morfoula_mc

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 28, 2010, 05:28:54 pm »
Ermionoula Kαταρχήν δεν σε αποκάλεσα τσούλα. Τώρα εσύ γιατί θίχτηκες και νόμιζες ότι σε αποκαλώ έτσι δεν το γνωρίζω. Πάντως λένε όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

Τέλος πάντων, για το θέμα το ότι οι γυναίκες βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά είναι γεγονός. Νομίζω έχει βγάλει πόρισμα και ο Συνήγορος του Πολίτη περί διακρίσεων φύλου εις βάρος των ανδρών. Από την άλλη και εγώ αν ήμουν εργοδότης θα ήθελα να βλέπω γυναικεία μπούτια και όχι ανδρικά.

Το θέμα είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουν φύγει ακόμα από την νοοτροπία του πανεπιστημίου.

Το θέμα είναι ότι μερικοί Έλληνες δεν έχουν φύγει από τη νοοτροπία ότι η γυναίκα είναι αντικείμενο προς τέρψη των ανδρών... Εξαιρετικά προοδευτικές απόψεις... :-X Επίπεδο.... :-X :-X
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 28, 2010, 05:30:33 pm από morfoula_mc »
Οι ρίζες της βίας και του πολέμου(...)βρίσκονται πρώτα απ' όλα σ'ένα σύστημα εκπαίδευσης που διδάσκει τον ανταγωνισμό, αγνοεί την αγάπη και παράγει τελικά αδύναμα άτομα, χωρίς ηθική αντίσταση. Ενάντια σ' αυτή την αναχρονιστική εκπαίδευση πρέπει τώρα ν' αγωνιστούμε όλοι. Μ.Μοντεσσόρι

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 28, 2010, 05:31:25 pm »

Ναι απ' την άλλη όμως αν είσαι γυναίκα χάνεις και ευκαιρίες επαγγελματικά όπως μια συνάδελφος που την έδιωξαν γιατί έμεινε έγκυος. Είναι πολύ άδικο να αντιμετωπίζονται ρατσιστικά γυναίκες όταν βρίσκονται σε φάση που θέλουν να κάνουν παιδιά. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που το βιολογικό φύλο είναι μειονέκτημα και για τις γυναίκες όπως και για τους άντρες.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 28, 2010, 05:38:30 pm από Melina04 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 28, 2010, 05:41:56 pm »

Το θέμα είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουν φύγει ακόμα από την νοοτροπία του πανεπιστημίου.

Το θέμα είναι ότι μερικοί Έλληνες δεν έχουν φύγει από τη νοοτροπία ότι η γυναίκα είναι αντικείμενο προς τέρψη των ανδρών... Εξαιρετικά προοδευτικές απόψεις... :-X Επίπεδο.... :-X :-X

+++++++
Απλά να ξέρετε ότι η διεθνής βιβλογραφία λέει ότι οι γυναίκες μπορεί να βρίσμουν λίγο πιο εύκολα δουλειά, αλλά βρίσκουν δουλειές που ανήκουν στα λεγόμενα "χαμηλά" επαγγέλματα (πωλήτριες, κωμμώτριες, ρεσεψιονιστ, γραμματείς, υπάλληλοι γραφείου). Η ανέλιξη μιας γυνάικας πιο ψηλά στην ιεραρχία απαιτεί πολλές θυσίες από αυτή, θυσίες που δεν απαιτούνται από έναν άνδρα με τα ίδια αντικειμενικά προσόντα. Μία γυνάικα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά για να αποδείξει την αξία της, ενώ η αξία ενός άνδρα θεωρείται δεδομένη.
Επίσης, το γεγονός ότι η γυναίκα αναγκαστικά κάνει διακοπές στην καριέρα της, λόγω εγκυμοσύνης, λόγω (ίσως) αναγκαίας μετακόμισης γιατί ο άντρας της βρήκε ακλύτερη δουλειά σε άλλη πόλη κλπ, συντελεί στο να μην προχωρά η καριέρα της.
Επιπλέον, πόσοι άνδρες μπορούν να έχουν μια γυναίκα για διευθύντρια; Πολλοί λίγοι! Όπότε, οι γυναίκες δεν προτιμώνται σε ανώτερες θεσεις....
Και, πόσοι άντρες είναι διατεθειμένοι να φροντίσουν το σπίτι και την οικογένεια τους προκειμένου η γυναίκα τους να ασχοληθέι με την προώθηση της καριέρας τους; Ελάχιστοι. Ενώ η γυναίκα θεωρείται υποχρεωμένη να αναλάβει όλες αυτές τις ευθύνες παράλληλα με τη δουλειά της.
Ας μην μένουμε, λοιπόν, στο πόσο πιο εύκολα μπορεί ή όχι να βρει δουλειά μια γυναίκα, αλλά ας κοιτάξουμε και ΤΙ δουλειά θα βρει η γυναίκα και ΤΙ ο άντρας!

Όποιος επιθυμε'ι βιβλιογραφία, μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα.
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 28, 2010, 05:45:52 pm »

+++++++
Απλά να ξέρετε ότι η διεθνής βιβλογραφία λέει ότι οι γυναίκες μπορεί να βρίσμουν λίγο πιο εύκολα δουλειά, αλλά βρίσκουν δουλειές που ανήκουν στα λεγόμενα "χαμηλά" επαγγέλματα (πωλήτριες, κωμμώτριες, ρεσεψιονιστ, γραμματείς, υπάλληλοι γραφείου). Η ανέλιξη μιας γυνάικας πιο ψηλά στην ιεραρχία απαιτεί πολλές θυσίες από αυτή, θυσίες που δεν απαιτούνται από έναν άνδρα με τα ίδια αντικειμενικά προσόντα. Μία γυνάικα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά για να αποδείξει την αξία της, ενώ η αξία ενός άνδρα θεωρείται δεδομένη.
Επίσης, το γεγονός ότι η γυναίκα αναγκαστικά κάνει διακοπές στην καριέρα της, λόγω εγκυμοσύνης, λόγω (ίσως) αναγκαίας μετακόμισης γιατί ο άντρας της βρήκε ακλύτερη δουλειά σε άλλη πόλη κλπ, συντελεί στο να μην προχωρά η καριέρα της.
Επιπλέον, πόσοι άνδρες μπορούν να έχουν μια γυναίκα για διευθύντρια; Πολλοί λίγοι! Όπότε, οι γυναίκες δεν προτιμώνται σε ανώτερες θεσεις....
Και, πόσοι άντρες είναι διατεθειμένοι να φροντίσουν το σπίτι και την οικογένεια τους προκειμένου η γυναίκα τους να ασχοληθέι με την προώθηση της καριέρας τους; Ελάχιστοι. Ενώ η γυναίκα θεωρείται υποχρεωμένη να αναλάβει όλες αυτές τις ευθύνες παράλληλα με τη δουλειά της.
Ας μην μένουμε, λοιπόν, στο πόσο πιο εύκολα μπορεί ή όχι να βρει δουλειά μια γυναίκα, αλλά ας κοιτάξουμε και ΤΙ δουλειά θα βρει η γυναίκα και ΤΙ ο άντρας!

Όποιος επιθυμε'ι βιβλιογραφία, μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 28, 2010, 08:36:42 pm »
Άρα όταν σπουδάσεις κάτι τέτοιο, οφείλεις να ξέρεις ότι θα τα βρεις μπαστούνια μετά και όπως έλεγε μια φράση "δεν ήξερες , δεν ρώταγες;" ;)

Γιατί εσύ ποια σχολή θα συμβούλευες έναν μαθητή να ακολουθήσει δηλαδή;
Τι δεν ήξερες δεν ρώταγες; αφού παντού το ίδιο χάλι είναι. Παντού υπάρχει κορεσμός και ανεργία.

Όταν με συμβουλεύονται οι μαθητές μου και με ρωτάνε για το ποιά σχολή είναι καλή, δεν έχω λόγια να τους πω. Το να σπουδάσει κάποιος σήμερα και να "σπαταλήσει" χρόνο και χρήμα είναι σαν να υπογράφει συμβόλαιο με τον διάβολο...

Οι μόνες σχολές που έχουν άμεση αποκατάσταση σήμερα είναι οι στρατιωτικές, οι αστυνομικές και οι δάσκαλοι (δεν ξέρω για πόσο ακόμα).

Πάρε ένα μηχανογραφικό και σκέψου για κάθε σχολή τι αποκατάσταση έχει μετά, και όποια δεν έχει διέγραψέ την. Αμφιβάλω αν θα μείνει καμία...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182588
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)