0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ πάντως προτείνω να απολυθούν όσοι δεν θα έχουν ωράριο.
Ναι συνάδελφοι,το σχολείο δεν πρέπει να είναι εξετασιοκεντρικό,αλλά όχι για να βολέψουμε εμείς τα ωράριά μας, παρά μόνο για το καλό των μαθητών.Πάλι δεν καταλαβαίνω την αδυναμία να διαπιστώσουμε από κοινού τον παραπάνω παραλογισμό.Επίσης μιλάμε για την επικρατούσα κατάσταση και όχι για μια εξιδανικευμένη.Εσύ killbill,θέλεις στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα όπου στο Λύκειο η χρησιμοθηρία πάει σύννεφο,να πείσουμε τους "κακόγουστους" μαθητές να επιλέξουν μια 2η γλώσσα ή 2 ώρες παραπάνω γυμναστικής,προκειμένου να επιλύσουμε ΔΙΚΑ ΜΑΣ εργασιακά προβλήματα.Όχι τα μαθήματα που οι μαθητές επιθυμούν,όχι εκείνα που κρίνουν αναγκαία,αλλά αυτά που ΕΣΥ θέλεις να τους επιβάλλεις για να συμπληρώνεις ωράριο με πρόσχημα ότι θα τους κάνεις "καλόγουστους"..Ναι, μάλλον μιλάμε άλλη γλώσσα και τούτο δε με στεναχωρεί διόλου..
@bitchΌσον αφορά το θέμα της συνοδείας ή μη σχολικών εκδρομών, είναι τις περισσότερες φορές θέμα ευθύνης και ασφάλειας παρά τα περί ιδιαίτερων (που στην τελική, όποιος κάνει, τα αλλάζει για εκείνες τις μέρες, σιγά..)*Δυστυχώς, πλέον πιάνονται μαθητές γυμνασίου με κρυμένα μπουκάλια βαριών ποτών (και όχι μόνο) στις εκδρομές τους... χώρια τα όσα κάνουν εκεί. Προσωπικά δεν θα συνόδευα ποτέ τέτοιους μαθητές.. δεν θα πάω εγώ φυλακή για έστω έναν τέτοιο μαθητή (εδώ μπαίνει και η ευθύνη των κηδεμόνων )Το θέμα του κατάλληλου timing των εκδρομών είναι κι αυτό σοβαρό, και έχει άμεση σχέση με χαμένες διδακτικές ώρες στο τέλος της χρονιάς. Μετά φταίει που το διδακτικό ωράριο είναι blackjack (21) και όχι 31;* τώρα μου θύμισες άλλο μήνυμά σου περί εξοικονόμησης**, για τα ιδιαίτερα - προς θεού όχι μόνιμων κλπ - γιατί όχι καθόλου ιδιαίτερα; κι αυτό επιλογή είναι, να στρωθούν να διαβάσουν παραπάνω μόνα τους ** 2000 κυβικά αμάξι εκπαιδευτικός; μπράβο..
Παράθεση από: chr στις Ιουλίου 31, 2012, 06:45:34 pmΕγώ πάντως προτείνω να απολυθούν όσοι δεν θα έχουν ωράριο.Αν απολυθούν θα επιβαρυνθεί το κράτος (ναι, ναι, αυτό που διαθέτει αστυνομικούς για την προστασία επιχειρηματιών και καναλιών) με την αποζημίωση που θα οφείλει να καταβάλει. Καλύτερη λύση θα είναι μια σφαίρα στο κεφάλι.
κοιτα βλέπουμε την παιδεία τελείως διαφορετικά. ο καθένας έχει δίκιο από τη σκοπιά του.
Ενώ οι του ιδιωτικού τομέα ή οι αναπληρωτές είναι σκυλιά που δεν θα ξαναδουλέψουν ποτέ. Αυτοί δεν έχουν φάει ήδη τη σφαίρα στο κεφάλι; Και οι περισσότεροι του ιδιωτικού τομέα ούτε αποζημίωση είδαν, ούτε δεδουλευμένα.Προφανώς δεν θέλω να απολυθούν οι άνθρωποι, απλώς το έγραψα για να δείτε σε τι αδιέξοδο θα φθάσουν τα πράγματα με την αύξηση του ωραρίου και εδώ το συζητάμε έχοντας προεξοφλήσει ότι θα γίνει και όχι πως θα το αποτρέψουμε.Πέστα καρχαρία μου!!!!
Παράθεση από: killbill στις Αυγούστου 01, 2012, 12:13:09 amκοιτα βλέπουμε την παιδεία τελείως διαφορετικά. ο καθένας έχει δίκιο από τη σκοπιά του. Δεν βλέπουμε την παιδεία διαφορετικά.Απλά δεν μπορείς να παραδεχτείς το ιδιοτελές κίνητρο που σε οδήγησε στο συλλογισμό σου και τώρα,κατόπιν εορτής, προσπαθείς να το κρύψεις καυτηριάζοντας την χρησιμοθηρία του σχολείου που καταδικάζουμε όλοι.Ξαναδιάβασε το πρώτο post σου όταν αρχικά έθεσες το ζήτημα.Ήθελες να αυξήσουμε το ωράριο για να λύσουμε το πρόβλημά ΜΑΣ.Όχι για τα δεινά της παιδείας και την καλύτερη μόρφωση των μαθητών.
Και στο κάτω κάτω να σας πώ κάτι? δεν είναι ανάγκη να εφαρμοστεί αυτό υποχρεωτικά για όλους τους μαθητες και για όλο το σχολείο. Να είναι στην επιλογή του μαθητή αν θέλει να καθήσει μέχρι τις 4 να μάθει άλλες γλώσσες και να κάνει δραστηριότητες.Όποιος θέλει να μένει στο σχολείο μέχρι τις 4 το απόγευμα για να μάθει άλλες 2 ξένες γλώσσες τσάμπα. Όποιος δεν θέλει ας πάει να κάνει τα Μαθηματικά του στο φροντιστήριο που πληρώνει.
Σε καμια περιπτωση ομως δεν πρεπει να γινεται επειδη ........περισσευουν καθηγητες!!!