0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν διαφωνώ σε τίποτα συνάδελφε.Απλώς, επισημαίνω ότι εδώ και 30 χρόνια το ΠΑΣΟΚ εκφράζει απόλυτα την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, και από αυτό βγάζω το συμπέρασμα ότι η νοοτροπία τύπου "ΠΑΣΟΚ" είναι αρεστή στους Έλληνες.Κακά τα ψέματα: Η νοοτροπία ενός ολόκληρου λαού, ούτε αλλάζει εύκολα, αλλά ούτε και είναι ανάγκη να αλλάξει αν δεν το θέλει η πλειοψηφία του ίδιου του λαού ( που απ' ότι φαίνεται ο Ελληνικός λαός ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να αλλάξει νοοτροπία).Επομένως, αφού οι Έλληνες είναι ευχαριστημένοι από την όλη πορεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και από την πολιτική του, εγώ μπορεί να διαφωνώ ( διαφωνώ έτσι και αλλιώς με αυτή τη νοοτροπία εδώ και 20 χρόνια από τότε που ήμουν φοιτητής), αλλά ξέρω ότι αυτό που θέλει η πλειοψηφία θα γίνει τελικά.Σχετικά δε με την τοποθέτησή σου για την μονιμότητα αλλά και τα άλλα θέματα που η κυβέρνηση προβάλλει δια των ΜΜΕ ως επικαιρότητα ( αν και τα γκάλοπ σχετικά με την στάση των πολιτών απέναντι στην μονιμότητα εκφράζουν την πραγματική άποψη της πλειοψηφίας), θα σου πω π.χ. ότι διαφωνώ με την κατάργηση της μονιμότητας εδώ και 20 χρόνια.Αυτό που απαιτείται, είναι η σωστή εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου. Τίποτε άλλο.Η επί δεκαετίες όμως χρήση της μονιμότητας ( και της πλημμελούς εφαρμογής του πειθαρχικού δικαίου - αυτό κυρίως) ως "ασπίδα" για επίορκους και ανάξιους Δημόσιους Λειτουργούς, έχει δημιουργήσει ένα κοινωνικό ρεύμα που δυστυχώς θα "σαρώσει" τα πάντα στο Δημόσιο.Να το θυμάσαι, ότι στα επόμενα 4-5 χρόνια το πολύ, θα έχουμε μαζικές και χωρίς διάκριση απολύσεις στο Δημόσιο.
Συνάδελφοι θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με την πολύ εύστοχη παρατήρηση της LK παραπάνω.Καλές οι διαφωνίες μας ( γιατί κι εγώ διαφωνώ με αυτή την κυβέρνηση), αλλά να μην ξεχνιόμαστε: Το ΠΑΣΟΚ, είναι πρώτο κόμμα, και μάλιστα με σημαντική διαφορά από το δεύτερο ( δεν μιλώ για τα άλλα που έτσι και αλλιώς είναι μικρά).Κακά τα ψέματα: Το ΠΑΣΟΚ είναι πλειοψηφία αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οπότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η πλειοψηφία των πολιτικά ενεργών ενηλίκων Ελλήνων, εμπιστεύονται την κυβέρνηση και την πολιτική της.Αυτό, δεν θα πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε όσοι διαφωνούμε με την κυβερνητική πολιτική.
"....Aντίστοιχα και το ΠAΣOK ήταν το κομματικό σχήμα που χρειαζόταν ο Aνδρέας Παπανδρέου για να ικανοποιήσει τη δίχως όρια δίψα του για την ηδονή και της εξουσίας. Oύτε εδώ υπήρχαν αρχές ή κοινωνικοί στόχοι. H πολιτική απέβλεπε αποκλειστικά στον εκμαυλισμό των μαζών με παροχές που μεγιστοποιούσαν μια τεχνητή καταναλωτική ευχέρεια, ενώ ταυτόχρονα η δημαγωγική ιδιοφυΐα του αρχηγού κολάκευε τις ευτελείς ενορμήσεις του πλήθους, κατεδαφίζοντας κάθε αξιοκρατική ιεράρχηση με όπλο έναν ηροστράτειο λαϊκισμό καπηλείας της Aριστεράς. Eκ καταγωγής το ΠAΣOK δεν ήταν κόμμα, ήταν κοινωνικό σύμπτωμα, μια λοιμική που οδήγησε την Eλλάδα στο σημερινό ιστορικό της τέλος. Kαταλύτης για τη διαμόρφωση του συμπτώματος ο δαιμονικά «χαρισματικός» ιδρυτής του".Χρ. Γιανναρας, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 29.04.2011
Συνάδελφε spasiklaki έκανες σωστή τοποθέτηση κατά τη γνώμη μου γύρω από την κατεύθυνση προς την οποία τείνουν να μας οδηγήσουν οι μεταβολές των δύο τελευταίων ετών.Απλά προσθέτω, ότι κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα μας ( συνολικά) δεν είναι ο αμαρτωλός έτσι και αλλιώς "δικομματισμός", αλλά το γεγονός ότι για κάποιους λόγους στην χώρα μας επικράτηασε ο λαϊκισμός και η συνθηματολογία επί πολλές δεκαετίες.Κοινώς, χάσαμε το μέτρο. Απομακρυνθήκαμε από αυτό που λέμε "κοινή λογική". Και δυστυχώς, σε αυτόν τον κατήφορο δεν αντιστάθηκε ούτε κάποιο από τα λεγόμενα "μικρά κόμματα" ( σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις πολύ μικρών κομμάτων, αλλά η γενική εικόνα αυτή είναι). Πρόσωπα υπήρξαν μόνο, τα οποία μεμονωμένα μπορεί να αντιστάθηκαν σε κάποιον βαθμό. Και τελικά, επικράτησε η νοοτροπία που επικράτησε ( από ότιι φαίνεται μάλιστα, είναι "η αγαπημένη των Ελλήνων").Επιπλέον, σχετικά με την "αντίδραση του κλάδου" θα σου πω ότι ο κλάδος προτιμά τις ιδεοληπτικές και κομματουκρατούμενες συνδικαλιστικές ηγεσίες ( και όχι μόνον από το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. , αλλά και από άλλα κόμματα όπως ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ ) , οι οποίες εκπροσωπούν την εκάστοτε "γραμμή" του εκάστοτε κόμματος, και όχι την ανάδειξη γνήσιων συνδικαλιστικώ ηγεσιών που θα τον εκπροσωπούν.Αυτό, φαίνεται ξεκάθαρα στις συνδικαλιστικές εκλογές.Με αυτές τις παρατηρήσεις, συμφωνώ με την ανάλυση που έκανες.nickitol και giannis1, συμφωνώ μαζί σας, μόνο που σας θυμίζω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων διαφωνεί κάθετα μαζί μας.Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, αγαπά, θαυμάζει και εκτιμά τον Α. Παπανδρέου και το δημιούργημά του το ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι η πολιτική που εδώ και 30 χρόνια εφάρμοσε, ήταν σωστή. Και αυτό, το πιστεύει ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος, εκφράζοντάς το στην κάλπη.Εξ' ου , και το ότι το ΠΑΣΟΚ σαρώνει όποτε γίνονται εκλογές ( και ανεξάρτητα της όποιας πολιτικής εφαρμόζει ή δεν εφαρμόζει τέλος πάντων).