*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 551384 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #588 στις: Απριλίου 22, 2012, 08:12:07 pm »

ΥΓ: Ο περσινός μου διευθυντής, που ήταν πολύ τυπολάτρης, είχε την άποψη που έχω κι εγώ.

κ γιατι η αποψη του διευθυντη σου εχει μεγαλυτερη βαρυτητα απο των υπολοιπων;αστοχο επιχειρημα..

Το έγραψα με την έννοια ότι ως τυπολάτρης που ήταν, θα γνώριζε το συγκεκριμένο σημείο του 1566 και δεν έκανε εικασίες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:04:25 »

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #589 στις: Απριλίου 22, 2012, 08:17:27 pm »

Μην το προκαλείτε λοιπόν να λέτε ότι σπίτι δουλεύετε καλύτερα, γιατί σε λίγο καιρό θα δουλεύετε αποκλειστικά από το σπίτι! και θα λέτε "μας τα έλεγε ο Killbill!

Ανοίξτε τα μάτια σας! από αύριο που ξεκινάμε σχολείο, ΟΛΟΙ 7 ώρες παραμονή στο σχολείο! να δείξουμε ότι εκεί είναι η θέση μας και όχι σπίτι μας!

Μιά χαρά είναι η πρόταση. Ότι γίνεται και στη υπόλοιπη Ευρώπη!
Εγώ θα πρότεινα επιπλέον πιλοτικά και στην αρχή της εφαρμογής των μέτρων αυτών στην Ελλάδα, ο εκπαιδευτικός να χτυπάει κάρτα πότε μπαίνει και πότε βγαίνει από το σχολείο και να υπάρχουν ανάλογες κυρώσεις στον μισθό του.
Να πάψει επιτέλους η λούφα του δουλεύω 3 ωρίτσες σχολείο και μετά σπίτι για δήθεν διάβασμα.

Προτείνω να δείτε την ταινία "Ανάμεσα στους τοίχους" για να δείτε πως θα έπρεπε να δουλεύει το σχολείο, και να δείτε το μέτρο που πρότεινε ο Panos2 στην πράξη.

Και για να προλάβω όλους όσους θα μου πουν την γνωστή καραμέλα "δεν θα είχα αντίρρηση,  αρκεί να είχα καινούργιο γραφείο με καρέκλα περιστρεφόμενη και υπολογιστή κλπ κλπ όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη", απαντάω για άλλη μια φορά ότι ο Έλληνας εκπαιδευτικός δεν είναι για τέτοια. Οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα. Έτσι έχουμε μάθει. Και 5000
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #590 στις: Απριλίου 22, 2012, 08:36:06 pm »

"...υποχρεωτικά... για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου...
...ΟΧΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ 6 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ"

Δεν εννοεί υποχρεωτικά ακριβώς 6 ώρες την ημέρα, αλλά μέχρι 6 ώρες.
Αν ήταν έτσι θα το έγραφε "υποχρεωτικά... ΓΙΑ 6 ώρες την ημέρα"
Έχοντας διαβάσει το νόμο στο παρελθόν, έφθασα και γω στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα.
Θα συμφωνήσω μαζί σου.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #591 στις: Απριλίου 22, 2012, 08:45:15 pm »
Το νεο συνθημα της εκπαιδευτικης κοινοτητας πρεπει να εχει ψυχαναλυτικα και αυτοθεραπευτικα χαρακτηριστικα ή να προτασσει την ενοχικη κουλτουρα της αυτομαστιγωτικης αυταπαρνησης και της στωικης εγκαρτερησης, συνοψιζομενο σε κατι παρεμφερες με το "ειμαι εκπαιδευτικος και αρα απαραιτητος, τα κανω ολα μετα τις 2, ανοιχτο ολο το 24ωρο, ο,τι προαιρειστε, το νεο κρυφο σχολειό, το ολονυκτιο σχολειο, λειτουργος ακραιας παιδευσης" κτλ.

Με τον Damien γινόμαστε 4 (την bitch την έχω σίγουρη...)
Η πρόταση μου βλέπω να βελτιώνεται συνεχώς και η υποστήριξή της αποκτά κινηματικό χαρακτήρα...
Ο Damien είναι ο ιδανικός για την θεμελίωση του κατάλληλου θεωρητικού υπόβαθρου, αν και έχει λίγο την τάση να βαδίζει στα άκρα...  :D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:04:25 »

Wizard

• Επισκέπτης
« Απάντηση #592 στις: Απριλίου 22, 2012, 08:46:30 pm »
Και γιατί το υπουργείο να ορίσει υποχρεωτική την παρουσία μας στο ωράριο 8:00-14:00, αφού μπορεί να μας βάλει εμμέσως να το κάνουμε εμείς από φαγωμάρα, αν φέρουν τελικά τις αλλαγές στις σχολικές μονάδες που ανέφεραν ότι:
"σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού η αναπλήρωση στα διδακτικά του καθήκοντα γίνεται με εντολή του διευθυντή από εκπαιδευτικό της ίδιας σχολικής μονάδας, κατά προτίμηση της ίδιας ή συναφούς ειδικότητας, που έχει κενό στο ημερήσιο διδακτικό ωράριο εργασίας του. Η άρνηση συμμόρφωσης στο ανωτέρω εκπαιδευτικό καθήκον συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα";

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #593 στις: Απριλίου 22, 2012, 08:57:41 pm »
Ωχ! Αυτή η γυναίκα ναρκοπέδιο άφησε πίσω της...

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #594 στις: Απριλίου 22, 2012, 09:05:04 pm »
Με τον Damien γινόμαστε 4 (την bitch την έχω σίγουρη...)
Η πρόταση μου βλέπω να βελτιώνεται συνεχώς και η υποστήριξή της αποκτά κινηματικό χαρακτήρα...
Ο Damien είναι ο ιδανικός για την θεμελίωση του κατάλληλου θεωρητικού υπόβαθρου, αν και έχει λίγο την τάση να βαδίζει στα άκρα...  :D

Οποτε το μονο που απομενει ειναι να ορισουμε ποιος/α θα αναλαβει το ρολο του Τζο, του Αβερελ κτλ.
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #595 στις: Απριλίου 22, 2012, 09:07:00 pm »
Ωχ! Αυτή η γυναίκα ναρκοπέδιο άφησε πίσω της...

Δεν θεσπιστηκε η εν λογω διαταξη, τουλαχιστον οχι ακομη.

La Resa Dei Conti

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #596 στις: Απριλίου 22, 2012, 09:24:28 pm »
Εναλλακτική πρόταση:

Τι θα λέγατε για υποχρεωτική παρουσία 30 ωρών την εβδομάδα, αλλά όχι απαραίτητα στο ωράριο 8:00 -14:00, αλλά και πέραν της 14:00 το μεσημέρι, όπου ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να δέχεται μαθητές για την επίλυση αποριών ή για την οργάνωση άλλων πρωτοβουλιών στο σχολείο.  Θα μπορούσε κάθε εκπαιδευτικός να παραμένει 2 φορές την εβδομάδα μέχρι τις 16:00. Κάθε δεύτερο Σάββατο  μπορεί να γίνονται οι συνελεύσεις των καθηγητών σε προκαθορισμένη διάρκεια, αλλά αυτός ο χρόνος να θεωρείται υπερωριακός...  :D
Αν κάτι τέτοιο δεν σας φαίνεται εφικτό, τί θα λέγατε για υποχρεωτική παρουσία 8:00 -16:00 και παράλληλα μια πολύ  μικρούλα  μείωση μισθού..., πολύ μικρή όμως...  ::)
σκαβεις το λακκο σου με τετοιες προτασεις.. ;D ;D ;D
Μιά χαρά είναι η πρόταση. Ότι γίνεται και στη υπόλοιπη Ευρώπη!
Εγώ θα πρότεινα επιπλέον πιλοτικά και στην αρχή της εφαρμογής των μέτρων αυτών στην Ελλάδα, ο εκπαιδευτικός να χτυπάει κάρτα πότε μπαίνει και πότε βγαίνει από το σχολείο και να υπάρχουν ανάλογες κυρώσεις στον μισθό του.
Να πάψει επιτέλους η λούφα του δουλεύω 3 ωρίτσες σχολείο και μετά σπίτι για δήθεν διάβασμα.Προτείνω να δείτε την ταινία "Ανάμεσα στους τοίχους" για να δείτε πως θα έπρεπε να δουλεύει το σχολείο, και να δείτε το μέτρο που πρότεινε ο Panos2 στην πράξη.

Και για να προλάβω όλους όσους θα μου πουν την γνωστή καραμέλα "δεν θα είχα αντίρρηση,  αρκεί να είχα καινούργιο γραφείο με καρέκλα περιστρεφόμενη και υπολογιστή κλπ κλπ όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη", απαντάω για άλλη μια φορά ότι ο Έλληνας εκπαιδευτικός δεν είναι για τέτοια. Οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα. Έτσι έχουμε μάθει. Και 5000

albedo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #597 στις: Απριλίου 22, 2012, 10:24:08 pm »
Οι ώρες διδασκαλίας θεσμοθετήθηκαν έτσι ώστε το έργο να μην είναι πάρεργο... η διδασκαλία να μην είναι απασχόληση αλλά εργασία... βάλε κάποιον να σπάει πέτρες επί οκτάωρο... αυτό το ονομάζουμε απασχόληση... βάλε κάποιον να κάνει χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς σε 3 ώρες... αυτό το ονομάζουμε λειτούργημα... βάλε δάσκαλο να κρατάει απασχολημένα τα παιδάκια σε ένα προαύλιο... αυτό το ονομάζουμε "παιδομάζωμα"... βάλε εκπαιδευτικό να διδάξει αστρονομία στους μαθητές αλλά ταυτόχρονα κάλεσε και τον Θεολόγο στην τάξη σου να κάνετε συνδιδασκαλία που να συνδιάζει την κοσμογονία με το κεφάλαιο της Γέννεσης... αυτό είναι φυγή από την καθημερινότητα... εξαρτάται πως βλέπει ο καθένας τα πράγματα... (παρακαλώ τους συντονιστές να δημοσιευτεί άμεσα)...

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #598 στις: Απριλίου 22, 2012, 11:20:14 pm »
Πέρα από τα αστεία, είναι γεγονός πως ο εκπαιδευτικός στην
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος thask

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #599 στις: Απριλίου 22, 2012, 11:24:59 pm »
Μόνο εγώ σκέφτομαι πρακτικά και όχι τόσο δεοντολογικά για το επικείμενο θέμα; Ότι δηλ. αν περάσει η αύξηση  του ωραρίου στάνταρ θα είμαι για 2-3 χρόνια άνεργος (όπως και πολλοί αναπληρωτές απο όσους συμμετέχουν στη συζήτηση και είναι η συντριπτική πλειονότητα του forum). Νομίζω πως απαιτείται μία πραγματικά δυναμική αντίδραση απο εμάς τους αναπληρωτές, έστω και αν ξέρουμε ότι δύσκολα θα μας πάρουν σοβαρά υπόψη. Ποιό το νόημα να μεμψιμοιρούμε εδώ όταν είμαστε σίγουροι ότι απο Σεπτέμβρη θα τη βγάζουμε σπίτι μας; Και απο α΄ποψη δεοντολογίας πάντως δεν νιώθω τόσο τεμπέλης, όταν χρειάστηκα 10 ώρες για να διορθώσω εκθέσεις το Σαββ/κο. Πάντως είναι θλιβερό και τελείως άδικο μετά απο 3 και 4 ΑΣΕΠ και 2-3 χρόνια σε σχολεία ανα την Ελλάδα να μας πετάξουν και εμείς να το δεχτούμε τελείως παθητικά. 

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #600 στις: Απριλίου 23, 2012, 12:46:35 am »
Πέρα από τα αστεία, είναι γεγονός πως ο εκπαιδευτικός στην

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #601 στις: Απριλίου 23, 2012, 06:03:19 am »
Μόνο εγώ σκέφτομαι πρακτικά και όχι τόσο δεοντολογικά για το επικείμενο θέμα; Ότι δηλ. αν περάσει η αύξηση  του ωραρίου στάνταρ θα είμαι για 2-3 χρόνια άνεργος (όπως και πολλοί αναπληρωτές απο όσους συμμετέχουν στη συζήτηση και είναι η συντριπτική πλειονότητα του forum). Νομίζω πως απαιτείται μία πραγματικά δυναμική αντίδραση απο εμάς τους αναπληρωτές, έστω και αν ξέρουμε ότι δύσκολα θα μας πάρουν σοβαρά υπόψη. Ποιό το νόημα να μεμψιμοιρούμε εδώ όταν είμαστε σίγουροι ότι απο Σεπτέμβρη θα τη βγάζουμε σπίτι μας; Και απο α΄ποψη δεοντολογίας πάντως δεν νιώθω τόσο τεμπέλης, όταν χρειάστηκα 10 ώρες για να διορθώσω εκθέσεις το Σαββ/κο. Πάντως είναι θλιβερό και τελείως άδικο μετά απο 3 και 4 ΑΣΕΠ και 2-3 χρόνια σε σχολεία ανα την Ελλάδα να μας πετάξουν και εμείς να το δεχτούμε τελείως παθητικά.

Συνάδελφε σωστός ο προβληματισμός σου..Όμως σκέψου πόσοι θα φύγουν...Ακόμη και κάποιοι που αμφιταλαντεύονταν, τώρα θα φύγουν με τη μία!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182834
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)