*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 551243 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #686 στις: Απριλίου 26, 2012, 08:00:41 am »
με ενοχλεί όταν βλέπεις ένα μπάχαλο και αντί να θελήσεις να το φτιάξεις αποδέχεσαι απλά το ότι είναι μπάχαλο και αναζητάς εναλλακτικούς χώρους εργασίας. ( και πάλι, όχι εσύ προσωπικά, γενικα΄μιλάω)

Τελικά όοοοοοοοοοοτι και να λέει ο καθένας εδώ μέσα, στηντελική μοιάζει να ξιφομαχεί με τον εαυτό του :P

Σαφώς και δεν μιλάς γενικά, για σένα μιλάς :P

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:55:28 »

bob10

• Επισκέπτης
« Απάντηση #687 στις: Απριλίου 26, 2012, 11:52:20 am »
Αλλά αλήθεια, με ενοχλεί όταν βλέπεις ένα μπάχαλο και αντί να θελήσεις να το φτιάξεις αποδέχεσαι απλά το ότι είναι μπάχαλο και αναζητάς εναλλακτικούς χώρους εργασίας. ( και πάλι, όχι εσύ προσωπικά, γενικα΄μιλάω)
Πράγματι σε σχολειο επί εποχής ΔΝΤ δεν έχω δουλέψει όμως να σου πω γιατί το "γύρισα" στη διοίκηση; Γιατί μ αυτά που έβλεπα και άκουγα στα σχολεία απο "συναδέλφους" ντρεπόμουν να πω τι δουλειά κάνω. Σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι αλλά είναι ρε παιδιά απελπιστικά λίγοι αυτοί που δεν είναι έτσι. Ειδικά οι "παλιές καραβάνες" σέρνονταν...και άμα κάποιος πιο νέος προσπαθούσε να κάνει κάτι πιο νεωτεριστικό έτρωγε τρελό άκυρο. Ε εμένα αυτά δε μου άρεσαν ( συν του ότι βέβαια δεν έβλεπα μετάθεση με την καμία για εκεί που ήθελα οπότε....μια χαρά είναι το γραφείο...άμα θες να είσαι δημιουργικός και σωστός είσαι παντού).
Δεν υπάρχει αντίφαση, ή εμένα μου φάινεται;
Αν και στην τελική, μας βόλεψε και μας αυτή η αλλαγή σας, αφού είστε γνώστης της εκ/κης νομοθεσίας (και φαίνεται ότι όντως δουλεύετε στο γραφείο και δεν είστε από αυτούς που κοροϊδεύουν) και μας ενημερώνετε και εμάς τους ανίδεους!
Ένας γενικότερος προβληματισμός(και φυσικά  δεν αναφέρομαι σε σας, είπαμε ότι η εργατικότητά σας είναι εμφανής, γενικά μιλάω): όταν ο άλλος έχει βάλει λυτούς και δεμένους  για να είναι στο γραφείο και να λουφάρει (και μην ξανακούσω διακαιολογίες -γιατί ναι, ως δικαιολογίες ηχούν στα αυτιά μου- το ότι είναι σε διάσταση με το διευθυντή-σύζυγο του σχολείου, άλλα σχολεία δεν υπήρχαν στο νομό;), κατά πόσο μπορεί να είναι απόλυτος στις θέσεις του περί λούφας μάχιμων συναδέλφων; Δεν μπορούμε να τους κρίνουμε όλους από αυτούς που βλέπουμε συνέχεια στη ΔΔΕ να κλαίγονται, γιατί αφενός είναι μειοψηφία, αφετέρου ειναι αυτή η μερίδα εκ/κων που θα επιβιώσουν σε κάθε κατάσταση. Όταν ο άλλος κάνει σοβαρά τη δουλειά του (και πολύ περισσότερο όταν είναι και 700Km μακριά από το σπίτι του) δεν έχει ούτε χρόνο ούτε όρεξη να τρέχει στη ΔΔΕ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 26, 2012, 12:59:34 pm από bob10 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #688 στις: Απριλίου 26, 2012, 01:10:33 pm »
Μήπως η συζήτηση πρέπει να επανέλθει στο θέμα που είναι η αύξηση του ωραρίου? Γιατί όσα διαβάζω μου θυμίζουν έναν μαθητή μου που έχει εμμονές (για να μην πω τίποτα άλλο) σε πολύ συγκεκριμένα θέματα με αποτέλεσμα όποιο κι αν είναι το θέμα μας αυτός να καταλήγει πάντα να μιλά είτε για την Χρυσή Αυγή, είτε για τους Τούρκους λέγοντας μας πως "Τούρκος καλός μόνο νεκρός". :o

Η συζήτηση παρεκτρέπεται όταν παρεμβαίνουν κάποιοι, που χρόνια τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα είναι χάλια, για να καταλάβουμε πώς θα φτιάξουν τον κόσμο.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #689 στις: Απριλίου 26, 2012, 01:34:10 pm »
12 πήγε και ακόμη δεν έχω τελειώσει με την προετοιμασία μου για τα αυριανά μαθήματα. Αν αυξηθεί το ωράριο δεν θα έχω τελικά καθόλου χρόνο για το pde...

Φυσική προετοίμαζες ή κάποιο από τα άλλα 2 του πολυκλάδου μας;
Αν ήταν φυσική, τότε δεν χρειάζεται προετοιμασία, για σένα τουλάχιστον. Για άλλους με γνωστικές ελλείψεις, ίσως..  ::)
Στο σχολείο δεν έχετε σύνδεση με διαδίκτυο να μπαίνεις στα διαλλείματα;  ;D
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:55:28 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #690 στις: Απριλίου 26, 2012, 05:14:13 pm »
τί συζητάμε εδώ τόσο καιρό ; αφού μετά τις εκλογές κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τελικά.
είναι κάτι 100% σίγουρο ότι θα αυξηθεί το ωράριο δηλαδή ;
όποια κυβέρνηση και αν βγει θα το πράξει;

δεν περιμένουμε πρώτα να γίνουν οι εκλογές και μετά να το συζητήσουμε ξανα;

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #691 στις: Απριλίου 26, 2012, 05:20:26 pm »
Προσωπικά θεωρώ και το αποτέλεσμα των εκλογών προβλέψιμο, αλλά ακόμα πιο προβλέψιμη θεωρώ τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο νικητής των εκλογών. Η μόνη ελπίδα θα ήταν η εκδήλωση κάποιας αντίδρασης από τον κλάδο μας για το θέμα του ωραρίου, αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα δεν το βλέπω πιθανό.

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

bob10

• Επισκέπτης
« Απάντηση #693 στις: Απριλίου 26, 2012, 07:22:20 pm »
Προσωπικά θεωρώ και το αποτέλεσμα των εκλογών προβλέψιμο, αλλά ακόμα πιο προβλέψιμη θεωρώ τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο νικητής των εκλογών. Η μόνη ελπίδα θα ήταν η εκδήλωση κάποιας αντίδρασης από τον κλάδο μας για το θέμα του ωραρίου, αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα δεν το βλέπω πιθανό.
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Το να αρχίζουνε να λένε τεμπέλη τον κάθε εκ/κό οι εργαζόμενοι που δεν μπαίνουν σε τάξη, ή οι ειδικότητες που δε θέλουν προετοιμασία, αγνοώντας όλους τους υπόλοιπους που υποστηρίζουν την προετοιμασία από το σπίτι (ας τους κατηγορήσουν για ηλιθιότητα, ΟΧΙ για τεμπελιά), ή εμείς τους διοικητικούς και τους υπόλοιπους ΔΥ, ως τεμπέληδες (όλοι έχουμε ασχημα βιώματα από εξυπηρέτηση ΔΔΕ, ειδικά τα καλοκαίρια... Τι πρέπει να τους λέμε όλους τεμπέληδες;) , μάλλον έχει πετύχει το "διαίρει και βασίλευε", και ξεφευγουμε από την αυξηση του ωραρίου και τις υπερραριθμίες, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, τις (τυχόν) απολύσεις, τις μη προσλήψεις αδιόριστων συναδέλφων.
(Και ναι, υπάρχει μιζέρια στον κλάδο, μου τη δίνει και μένα ο άλλλος να είναι πανεπιστημιακής εκ/σης και να λέει είμαι πιο παλιος -λες και είμαστε στο στρατό- άρα δε θα μου έχεις κενό, αυτός ο απαράδεκτος που δεν ξέρει τι θα πει συναδελφικότητα,  δε σημαίνει απαραίτητα  ότι δεν είναι καλός στη διδασκαλία, ή ότι δεν προετοιμάζεται σπίτι του.
Επίσης, προσωπικά, ουδέποτε διάβασα σε δημόσια βιβλιοθήκη, δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ. Πανελλήνιες και φοιτήτρια, διάβαζα βράδυ, όταν οι υπόλοιποι κοιμόντουσαν. ΚΑι killbill, ίσως η διαδικτυακή διδασκαλία να μην είναι τλόσο μακριά όσο ακούγεται, αλλά δε νομίζω ότι η παραμονή μέχρι τις 2 θα την αποτρέψει. Άλλος δρόμος, ίσως).
ΚΑι ελπίζω να δείξω αυτοσυγκράτηση και να μη σας ξαναζαλίσω (το έχω ξαναπει...)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #694 στις: Απριλίου 26, 2012, 07:51:51 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=ngH5KDTPlmE

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EiMqH0V46FU

Από τα 2 βίντεο μόνο το 2ο αξίζει (βέβαια στις ειδήσεις μόνο το 1ο έδειξαν.. σιγά μην δείξουν το 2ο του Σπύρου  8) )
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #695 στις: Απριλίου 26, 2012, 08:36:36 pm »
bob10, με κάλυψες! Είναι ενδεικτικό το ότι μια συζήτηση γύρω από την ενδεχόμενη αύξηση ωραρίου -ένα θέμα που έπρεπε να μας έβρισκε ενωμένους και αντίθετους- κατέληξε στο να επισημαίνουμε πόσο λαμόγια είμαστε ως κλάδος, πόσο φυγόπονοι και ανεύθυνοι, που (δεν το διατύπωσε κανείς αυτό αλλά μάλλον είναι το διά ταύτα όπου αναπόφευκτα καταλήγουμε) καλά μας κάνουν στην τελική και μας στρώνουν να δουλέψουμε παραπάνω. Και δεν υποστηρίζω ότι στο χώρο της εκπαίδευσης είναι όλα αγγελικά πλασμένα, καμία σχέση. Ούτε όμως θεωρώ ότι είμαστε πιο τεμπέληδες και διεφθαρμένοι από άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι μάχονται στοιχειωδώς για τα δικαιώματά τους (φανταζόμαστε άραγε τι θα έπρεπε να είχαν αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα οι εφοριακοί ή οι υπάλληλοι πολεοδομίας με το σκεπτικό ότι ένα σωρό συνάδελφοί τους "λαδώνονται" απροκάλυπτα;)

Landau, θα συμφωνήσω κι εγώ για το 2ο βιντεάκι, κλάσεις ανώτερο!!

Αποσυνδεδεμένος Manic

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #696 στις: Απριλίου 26, 2012, 10:05:49 pm »
αυτό που πρέπει να αναδείξουμε είναι όχι το εργασιακό αλλά το παιδαγωγικό σκέλος.
αντιδρούμε όχι γιατί είμαστε τεμπέληδες αλλά γιατί παιδαγωγικά και αντικειμενικά δεν μπορούμε να αποδώσουμε.
ας διαλέξει η ελληνική κοινωνία. θέλει τα παιδιά να κάνουν μάθημα με καταπονημένους εργαζομένους ή με αποδοτικούς εκπαιδευτικούς;

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #697 στις: Απριλίου 26, 2012, 10:11:17 pm »
ας διαλέξει η ελληνική κοινωνία. θέλει τα παιδιά να κάνουν μάθημα με καταπονημένους εργαζομένους ή με αποδοτικούς εκπαιδευτικούς;

Δεν είναι η κοινωνία που αποφασίζει αλλά οι εκλεγμένοι μας αντιπρόσωποι συνάδελφε! Αυτοί είναι που κατέστρεψαν και απαξίωσαν τον κλάδο!

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #698 στις: Απριλίου 26, 2012, 10:15:47 pm »
Και δεν υποστηρίζω ότι στο χώρο της εκπαίδευσης είναι όλα αγγελικά πλασμένα, καμία σχέση. Ούτε όμως θεωρώ ότι είμαστε πιο τεμπέληδες και διεφθαρμένοι από άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι μάχονται στοιχειωδώς για τα δικαιώματά τους (φανταζόμαστε άραγε τι θα έπρεπε να είχαν αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα οι εφοριακοί ή οι υπάλληλοι πολεοδομίας με το σκεπτικό ότι ένα σωρό συνάδελφοί τους "λαδώνονται" απροκάλυπτα;)

Mα επειδή ένας κλάδος στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα έχει κάποιες παθογένειες ή κάποια προνόμια,
δεν σημαίνει ότι του αξίζει η στέρηση εργασιακών δικαιωμάτων ή η οικονομική αφαίμαξη.
Αυτό είναι μια διαστρεβλωμένη λογική που επικρατεί στην Ελλάδα και συνδυάζει τη συλλογική ενοχή και πλέον τη συλλογική τιμωρία (παλιά ίσχυε η γενική ατιμωρησία), όχι όμως τη διόρθωση των κακώς κειμένων και την τιμωρία των πραγματικά υπευθύνων.

Ακούς δηλ. να λένε "Μα, αφού ο χ είναι υψηλόμισθος, είναι βολεμένος. Με ποιο θράσος απεργεί που καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις;" ή "Αφού υπάρχουν τόσα λαμόγια στον κλάδο του, αξίζει σε όλους να πάθουν ό,τι πάθουν" ή "Αφού μπήκαν τόσοι αναξιοκρατικά ή τεμπελιάζουν σ' αυτόν το χώρο, άρα δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται ούτε αυτοί ούτε οι συνάδελφοί τους για τίποτα" ή "Αφού τόσα χρόνια έπαιρνε το χ επίδομα ή είχε τόσες διακοπές ή τέτοιο ωράριο, τώρα καλά κάνουν και του κόβουν τόσο το μισθό" κλπ.

Η ενοχοποίηση των πάντων νομιμοποιεί ηθικά την παράνομη συλλογική τιμωρία τους.

Το τιμωρητικό πρότυπο εργασίας στην παρούσα φάση περιλαμβάνει εντατικοποίηση της δουλειάς με μείωση της αμοιβής και των εργασιακών δικαιωμάτων. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τον εκπαιδευτικό, τον διοικητικό υπάλληλο, τον ιδιωτικό υπάλληλο. Μας αφορά όλους.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #699 στις: Απριλίου 26, 2012, 11:26:31 pm »
Εγώ έχω να προτείνω να κοιμόμαστε κι εκεί....Ας κάνουμε μια αίθουσα για τους καθηγητές άπό μακριά να μην πληρώνουν οι άνθρωποι ενοίκιο και ξεπαραδιάζονται. Α, μπορούν το βράδυ να έρχονται όσοι θέλουν από εκεί.....να παρέχουμε κάθε είδους περιποίηση μπας και μείνουν όλοι ευχαριστημένοι με μας τους τεμπέληδες εκπιδευτικούς που δεν κάνουμε τίποτα παρά μόνο κάθομαστε......
Αλήθεια, γιατί οι γιατροί των νοσοκομείων που κάνουν απογευματινά ιατρεία παίρνουν 90 ευρώ για κάθε επίσκεψη;;;Ας παίρνουμε κι εμείς τόσα για κάθε επίσκεψη μαθητή που θα έρχεται.....

Μόνοι μας αλληλοφαγωνόμαστε...Καλά κάνουν όλοι και μας έχουν βάλει στο στόχαστρο. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.....

Πολύ μακριά ίσως δεν είναι αυτό, δυστυχώς....

Προχθές έγραφε εφημερίδα στην Αγγλία ότι σε κάποιο σχολείο του Λονδίνου "προτάθηκε" (με μορφή διαταγής) στους εκπαιδευτικούς κατά την περίοδο των Ολυμπιακών να διανυκτερεύουν στο σχολείο, προκειμένου να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που αναμένεται..... Η αντίδραση φυσικά ήταν ανακοίνωση απεργίας και η "πρόταση" πάρθηκε πίσω....

Το γεγονός ήταν ότι έγινε...........Ευτυχώς σε ένα μόνο σχολείο
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182830
  • Σύνολο θεμάτων: 19475