0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να θυμηθούμε τι έκανε ο κλάδος δύο μέρες πριν ψηφιστεί το 3ο μνημόνιο; Έβγαζε 1η δύναμη τη ΔΑΚΕ στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Παράθεση από: svouras στις Φεβρουαρίου 20, 2013, 11:55:45 am Να θυμηθούμε τι έκανε ο κλάδος δύο μέρες πριν ψηφιστεί το 3ο μνημόνιο; Έβγαζε 1η δύναμη τη ΔΑΚΕ στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.Αφού τονίσω πως δεν έχω ψηφίσει ποτέ ΔΑΚΕ θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου .Μήπως φταίνε και οι σούπερ - επαναστάτες αριστεριστές συνδικαλιστές και λοιποί παρατρεχάμενοι γι αυτό ?
Για να διεκδικήσεις κάτι ιστορικά πρέπει να υπάρχει και κάποιος τρόπος να ασκήσεις πίεση.Ο κλάδος των καθηγητών είναι τα τελευταία χρόνια ο κλάδος του μιλάμε πολύ για κάτι το οποίο θα μπορούσαμε υπό τις κατάλληλες συνθήκες να κάνουμε αλλά τελικά συνέχεια αναβάλλουμε για αργότερα.Πάμε να δούμε κάποια πράγματα.1) Όσο και να αυξηθεί το ωράριο δεν πρόκειται να φύγει κάποιος από το επάγγελμα. Θα απεργήσει 1-2 μέρες άντε κανένα μήνα και μετά θα γυρίσει πίσω.2) Κάποιος που έχει εργαστεί 5-10 χρόνια ως καθηγητής σχετικά δύσκολα μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Δεν λέω ως συμπλήρωμα ή περιστασιακά μιλάω για αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού.3) Είμαστε τόσοι πολλοί με τόσα διαφορετικά συμφέροντα και με τόσες διαφορετικές απόψεις που αποκλείεται ποτέ να καταλήξουμε σε μια κοινή διεκδίκηση.4) Αν θέλαμε αλλαγές θα μπορούσαμε να τις ζητήσουμε χρόνια τώρα. Αυτή τη στιγμή το να διεκδικείς πράγματα ανέφικτα είναι ουτοπία. Ξέρεις πολύ καλά ότι οι εναλλακτικές σου είναι να πας αλλού αν μπορείς να κάνεις άλλη δουλειά άμα υπάρχει.5) Κάποιοι τρέφουμε αυταπάτες ότι αυτό που κάνουμε είναι ανεκτίμητο, αναγκαίο, αναντικατάστατο. Θα μπορούσε να είναι σε μια κοινωνία που είχε άλλες αρχές και αξίες. Αυτή τη στιγμή για την κοινωνία μας και για την κυβέρνηση είμαστε απλά μια λέξη. Κόστος. Για κάποιον που δεν θέλει να εθελοτυφλεί το που πάει το πράγμα το είπε αν δεν κάνω λάθος ο πιο αριστερός υπουργός της κυβέρνησης. "Οτι δεν μπορεί να πουληθεί θα δουλεύει κάτω από τη σκεπή του Δημοσίου με το πιο ελάχιστο κόστος"Οι λύσεις είναι δύο α) συνειδητοποιείς το τι γίνεται και κάθεσαι με τους όποιους όρους ή φέυγεις αφού προετοιμάσεις το έδαφος ή β) ζεις στον κόσμο σου και ελπίζεις...ΥΓ. Θα μπορούσα να γράψω και εγώ για ειδικότητες, για μόνιμους, για αναπληρωτες, για παλιούς και για νέους...Αλλά τελικά γιατί να το κάνω; Μου φταίνε οι άλλοι και εγώ είμαι ο σωστός σε όλα;
το πραγματικό πολιτικό στοίχημα που έπρεπε να θέτει αυτή η κυβέρνηση είναι η λήψη μέτρων –αναμφίβολης λιτότητας- αλλά με λογική και πολιτική ηθική.Δεν μπορεί να μην απολυθούν οι αποδεδειγμένα επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι ή όσοι μπήκαν σε ανύπαρκτες θέσεις με κομματικά ρουσφέτια και να εκδιωχθούν όσοι αντικειμενικά είναι χρήσιμοι. Αυτό που κάνει πχ ο Αρβανιτόπουλος, συνεχίζοντας το «αξιοκρατικό έργο» της Διαμαντοπούλου, να εξαφανίζει ανάγκες από την εκπαίδευση: Όπως η διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας που πήγε ανάθεση στους ξενόγλωσσους…Μου έλεγε συνάδελφος των Αγγλικών που πήγε να διδάξει το μάθημα της Ιστορίας ότι το γνωστικό της επίπεδο ήταν πιο κάτω απ’ αυτό των μαθητών…Ποιο είναι το ουσιαστικό αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών;Το αντιλαμβάνεται και ένα μικρό παιδί.Πρώτα η συνέχιση των ίδιων λαθών, η αυταρχία ,η υποκρισία, ο κομματισμός. Δεύτερο, οι πληττόμενες υποομάδες αντιδρούν όταν χάνεται η αίσθηση του δίκαιου ή λογικού καταμερισμού των μέτρων. Τρίτο , ξεθωριάζει η ελπίδα για αλλαγή ενώ βαραίνει το καταθλιπτικό συναίσθημα της απαξίωσης και αντικοινωνικής προσαρμοστικότητας. Και το κυριότερο είναι ότι η ασκούμενη βία συγκαλυμμένη υπό τον μανδύα της αναγκαιότητας συσσωρεύεται και θα εκτονωθεί βίαια κάποια στιγμή.Η κυβέρνηση με το να τα βάζει με τους εκπαιδευτικούς μπορεί να πετύχει κάτι εντελώς επιφανειακό και πρόσκαιρο.Επί της ουσίας δεν θα πετύχει τίποτα. Η εκπαίδευση έχει υποβαθμιστεί δραματικά με τις πρακτικές των τελευταίων 4 χρόνων.Είναι κρίμα για τις γενιές αυτές που θα δεχθούν τις συνέπειες της κρίσης όχι μόνο άμεσα αλλά και αργότερα όταν χωρίς εφόδια, χωρίς υπόβαθρο θα ψάχνονται στην μεταπυρηνική εποχή.Και είναι προδοτικό ένας υπουργός όπως ο Αρβανιτόπουλος, που έχει σχέση με την εκπαίδευση, να συνεργεί σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.Μπορεί να μην είναι το δικό του παιδί αυτό που θα πηγαινοέρχεται στο σχολείο χωρίς νόημα αλλά και το δικό του παιδί θα ζήσει σε αυτή την χώρα με αυτούς τους ανθρώπους…
Παράθεση από: svouras στις Φεβρουαρίου 20, 2013, 11:55:45 am Και οι διευθυντές πρέπει και αυτοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην αναθέσουν ωράριο πέραν των 21(19,16) ωρών σε κανέναν.αυτό που λες συνάδελφε δεν είναι σοβαρή πρόταση. Λες δηλαδή ο δ/ντης να έχει έναν εκπαιδευτικό για Χ ώρες σύμφωνα με τον νόμο να υπάρχουν Χ ώρες να καλύψει και ο Δ/ντης να του λέει μην πας να τις κάνεις μείνε στο παλιό σου ωράριο Χ-ψ γιατί διαφωνούμε με τον νέο νόμο ? Ποιος χαλβάς δ/ντης θα πάει να κάνει μια τέτοια χαζομάρα ? Να πάρει δηλαδή αυτός την ευθύνη για να έχεις εσύ λιγότερο ωράριο ? Στο ύψος των περιστάσεων πρέπει να σταθούν οι εκπαιδευτικοί όχι οι δ/ντες, αυτούς τους θέλω σύννομους σε όλα.
Και οι διευθυντές πρέπει και αυτοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην αναθέσουν ωράριο πέραν των 21(19,16) ωρών σε κανέναν.
Να ξεσηκωθούμε, λοιπόν, να τους διώξουμε, να πάνε από τώρα στα Μονακό τους κι όπου αλλού κι ας παίξουν εκεί, γιατί εδώ τους έχουν σιχαθεί όλοι. Όσο για κάτι αισχρούς ψευτοδημοσιογράφους, αφού ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι τόσο προνομιούχος, ας φρόντιζαν να γίνουν κι αυτοί. Μα θα τρελαθούμε εντελώς...