0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
δεν έχω εικόνα για όλους τους κλάδους αλλά στους 02 οι παλαιότεροι και..γηραιότεροι υπηρετούν σε μεγάλα αστικά κέντρα και δεν είναι καθόλου μα καθόλου λίγοι,επομένως,αν αισθανθούν ότι θίγεται ο εργασιακός τους βίος,υπάρχει ελπίς.Δεν είναι αμπελοφιλοσοφία αυτό,όσο για τους νεότερους,ο καθείς είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.Φτάνει να πούμε όμως ότι η όποια αύξηση επηρεάζει τους πάντες,από αναπληρωτές ως τις μεταθέσεις και τις προσλήψεις.
Δηλαδή αυτοί που έχουν 21 ώρες δε θα αυξηθεί το ωράριό τους;
Παράθεση από: KONSTANTINOS30 στις Φεβρουαρίου 21, 2013, 09:59:41 pmΔηλαδή αυτοί που έχουν 21 ώρες δε θα αυξηθεί το ωράριό τους;H εμπειρία μέχρι τώρα έχει δείξει ότι όποια αλλαγή γίνεται θίγει κυρίως τους νεότερους, ώστε να μην ξεσηκωθούν οι παλιότεροι και έτσι να περάσει ευκολότερα το νέο μέτρο. Έτσι θεωρώ (καμία πληροφορία δεν έχω) ότι αν αυξηθεί το ωράριο, αποκλείεται να μην αγγίζει τους νέους καθηγητές (21 ώρες ωράριο). Από την άλλη, οι παλιότεροι καθηγητές βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου συνήθως δεν έχει κενά, και η αύξηση του ωραρίου θα δημιουργήσει υπεραριθμίες. Ο υπουργός είπε ότι θα κάνει μεταθέσεις -μετατάξεις και αν δεν βγαίνουν τα νούμερα, τότε θα αυξήσει το ωράριο. Η ερμηνεία μου σε αυτό είναι ότι θα κάνει τις μεταθέσεις σε μεγάλα κέντρα, θα αποδυναμώσει την επαρχία και τα νησιά και μετά θα βάλει μια αύξηση ωραρίου στους νέους για να καλύψει τα κενά που δημιούργησε με τις μεταθέσεις.Η σωστή σειρά θα ήταν αύξηση ωραρίου -υπολογισμό κενών - μεταθέσεις και μετά διορισμούς. Η τσαπατσουλιά όμως αυτή που τους διακρίνει δείχνει ότι τίποτα σωστό δεν θα κάνουν και ίσα ίσα θα αναστατώσουν άδικα τις ζωές τόσων ανθρώπων ισοπεδώνοντας ότι έχει μείνει όρθιο ακόμη.
Προφανώς θα κάνει αποσπάσεις με ρουσφετολογικά κριτήρια!
Μα δε βλέπω να υπάρχει πρόθεση του υπουργείου για μεταθέσεις!!
Α και το τελευταίο νέο είναι η αύξηση να αφορά μόνο καθηγητές και μάλιστα αυτούς που έχουν ωράριο 16 ώρες συν 2 να φτάσουν στις 18 το πολύ 19.(έγκυρη πηγή). Απλώς δεν έχει αποφασιστεί ακόμα καθώς οι πιέσεις ένθεν και ένθεν είναι πολλές και τα ψηφαλάκια επίσης...