0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
...Θα πληρώσουμε, τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.Τέλος, σχετικά με το ότι "θα έχεις γεράσει σε βάθος δεκαετιών" ( κι εγώ επίσης): το γεγονός αυτό, δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Αυτό που θα περάσει η Ελλάδα ( δεν το έχουμε δει ακόμα, και οι περισσότεροι δεν το υποψιάζονται), θα είναι "Αρμαγεδώνας". Φυσικά και θα απαιτηθούν τουλάχιστον 2 δεκαετίες προκειμένου να αρχίσει απλά η αργή αντιστροφή κλίματος για επαγγελματικούς χώρους όπως αυτός του "δασκαλάκου" ( και το γεγονός ότι εμείς θα έχουμε γεράσει μέχρι τότε, είναι δυσάρεστο για εμάς, αλλά άσχετο με την εξέλιξη των πραγμάτων ΔΥΣΤΥΧΩΣ).Υ.Γ. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να χαρούμε τα νιάτα μας ( τώρα που τα έχουμε) υπό τις παρούσες συνθήκες. Γιατί αλλιώς...Πολύ απλά θα τα χάσουμε και αυτά συνάδελφε, χωρίς να τα χαρούμε. Και θα είναι κρίμα, γιατί δεν θα τα ξαναέχουμε.
Εχεις δικιο....γραφεις στο τελος , ''καμμια αξια, εκτος και αν υπαρξει συσσωμη αντιδραση του ελληνικου λαου'' Αυτη τη συσσωμη αντιδραση δεν εχω εμπιστοσυνη, σε κανενα υπαρχον πολιτικο σχηματισμο οτι θα τη σηκωσει ''στις πλατες του'' με ηδη υπαρχον σοβαρο σχεδιασμο ,με χρονοδιαγραμμα ,διαφανεια,αξιοκρατια ,δημοκρατια και δεν θα ''φαμε παλι στη μαπα'' τα κομματικα απωθημενα των αντιστοιχων στελεχων οπως εγινε με το ''σοσιαλισμο'' του '81 και τη μετεπειτα εξελιξη του !Λυπαμαι αλλά ειμαι καχυποπτη απεναντι σ'ολους και ολα πια!Δεν ειναι φοβος οπως νομιζει μια φιλη απο εδω μεσα στο forum απλα αποζητω ουσιωδη ,μεστη, αξιολογη και οσο γινεται μια φερεγγυα Εμπνευση!Ψαχνω για πολιτικους Ανδρες και Γυναικες που σκυβουν το κεφαλι και δουλευουν για το καλο μου για το καλο ολων, βαρεθηκα να με ''παραμυθιαζουν'' με ανατροπες που οταν εδραιωνονται εξελισσονται σε παρτυ!
Πάντως συνάδελφοι, οι Έλληνες στήριξαν την εν λόγω πολιτική με την ψήφο τους τόσο στις αυτοδιοικητικές -νομαρχιακές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, όσο και στις διπλές περσινές εκλογές.Για να μην αναφέρω τις κάθε λογής συνδικαλιστικές εκλογές, που διατηρούν τις μεταπολιτευτικές συνδικαλιστικές ισορροπίες δυνάμεων αμετάβλητες....Είναι φανερό κατά τη γνώμη μου: Η πλειοψηφία των Ελλήνων πασχίζει να διατηρήσει το Ελληνικό μοντέλο αμετάβλητο...Και αυτό, είναι ΑΔΥΝΑΤΟ.Και εκεί ακριβώς βρίσκεται το δράμα...
Παράθεση από: PA στις Απριλίου 28, 2013, 12:16:08 amΠάντως συνάδελφοι, οι Έλληνες στήριξαν την εν λόγω πολιτική με την ψήφο τους τόσο στις αυτοδιοικητικές -νομαρχιακές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, όσο και στις διπλές περσινές εκλογές.Για να μην αναφέρω τις κάθε λογής συνδικαλιστικές εκλογές, που διατηρούν τις μεταπολιτευτικές συνδικαλιστικές ισορροπίες δυνάμεων αμετάβλητες....Είναι φανερό κατά τη γνώμη μου: Η πλειοψηφία των Ελλήνων πασχίζει να διατηρήσει το Ελληνικό μοντέλο αμετάβλητο...Και αυτό, είναι ΑΔΥΝΑΤΟ.Και εκεί ακριβώς βρίσκεται το δράμα...Ακριβώς! Όλοι αντιμετωπίζετε την εξουσία σαν κάτι που μας επιβάλλεται. Δεν είναι έτσι όμως. Η εξουσία ασκείται καθημερινά και δεν μπορεί να εφαρμοσθεί αν δεν βρίσκει σημεία αποδοχής από κάποιους. Τώρα αυτοί οι κάποιοι μπορεί να είναι τα διάφορα λόμπι (εφοπλιστές, βιομήχανοι, δημοσιογράφοι κτλ), απλοί πολίτες που φωνάζουν για τα λεφτά που έβγαλαν κάποιοι έξω αλλά άμα μπορούσαν θα το έκαναν και αυτοί, εκπαιδευτικοί που φωνάζουν για την αύξηση του ωραρίου αλλά άμα καβατζωθούν με μία απόσπαση είναι ευχαριστημένοι, πολίτες που φωνάζουν για το τραπεζικό σύστημα αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ούτε ένα ευρώ από τις οικονομίες τους και ένα σωρό άλλα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι άλλο τα συνθήματα και άλλο η καθημερινή πρακτική της εξουσίας. Απόδειξη τα ποσοστά των συνδικαλιστικών και φοιτητικών εκλογών. Δεν ζούμε σε χούντα όπως πολλοί πιστεύουν και εύκολα διατυμπανίζουν. Συνδιαμορφώνουμε με τις πρακτικές μας το πεδίο εφαρμογής της εξουσίας.
http://www.essos.gr/article/axiologisi-panepisthmion-tei-sxedio-athina/lazaridis-akoyme-ekpaideytikoys