0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν είπα ότι είπες πως ελπίζεις να τη γλυτώσεις. Χαρακτηρισμός μιας συγκεκριμένης τακτικής είναι η εν λόγω πρόταση. Όχι προσωπική. Ούτε απ΄τα συμφραζόμενα όσων γράφω υπονοείται κάτι τέτοιο. Όμως, διαφωνώ με τον κ. Φουκουγιάμα όσο και μαζί σου για το "τέλος της ιστορίας" κι εν προκειμένω της ιστορίας του εκπαιδευτικού κινήματος και γενικότερα του εργατικού κινήματος. Η περισυλλογή και ο αναχωρητισμός που διαφαίνεται ως πρότασή σου απ΄τα γραφόμενά σου, μόνο κακό μπορούν να κάνουν αυτή τη στιγμή.
Λοιπόν για να μη μακρηγορούμε. Ένα το κρατούμενο:Το επίπεδο συνειδητοποίησης τις προηγούμενες δεκαετίες (και φάνηκε ΚΥΡΙΩΣ την τελευταία τριετία)απ τη μεριά των "κάτω", του "ποιός με ποιόν",δεν ήταν αντίστοιχο των σχεδιασμών των "πάνω", αυτών που έχουν συμφέρον από την καταβαράθρωση της εργατικής δύναμης (την οποία συμπεριλαμβάνεται και η Παιδεία και η Υγεία).Άρα ούτε και η οργανωμένη απάντηση ήρθε στην ώρα της αλλά κι όποια ήρθε ήταν αναντίστοιχη και σε στόχους και αιτήματα και μορφές με την επίθεση.Δεύτερο και κατακλείδα εκ μέρους μου της κουβέντας: Όποιος, με βάση αυτή τη σωστή εκτίμηση,προτείνει περισυλλογή για ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ,(και κραυγάζει πως ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΟΥΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ)εκτιμώντας αυθαίρετα και εν είδει αυθεντίας ότι η απάντηση ντε και καλά θα διαρκέσει τόσο(πολύ περισσότερο ότι χ ρ ε ι ά ζ ε τ α ι δεκαετίες ΕΠΩΑΣΗΣ), επειδή τόσο κράτησε και η μη απάντηση (πράγμα επίσης αναληθές ως συνολικός χαρακτηρισμός), εκτός του ότι συμπεριφέρεται ως ανιστόρητος, σπέρνει, εκών άκων, την ηττοπάθεια.Δεν βοηθάει τον κλάδο (και όχι μόνο) να συνειδητοποιήσει το πως θα ανατραπεί όλη αυτή η κατάσταση.Δεν είναι ώρα για περισυλλογή σε...βάθος χρόνου αλλά για γρήγορη συνειδητοποίηση (ευνοούν και οι απανωτές σφαλιάρες σ΄αυτό αλλά χρειάζεται και επεξεργασία συλλογική, μέσα στο κίνημα) και δράση χωρίς άλλες αυταπάτες. Θα συμφωνήσω μαζί σου πως ο αγώνας δεν θα είναι "στιγμιαίος", θα είναι σκληρός και ίσως μακροχρόνιος, με τα πάνω και τα κάτω του, αλλά ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ (και ως γνωστόν την Ιστορία την κινεί η Ανάγκη) αλλά θα διαφωνήσω στα υπόλοιπα. Ποιός έχει την "πολυτέλεια" της περισυλλογής και του "αυτομαστιγώματος" σε...βάθος χρόνου, όταν του ζητάνε το αίμα της καρδιάς του και το αίμα των παιδιών του; Να μπούμε μόνοι μας στο γύψο επειδή δεν απαντήθηκε όταν το καλούσε η στιγμή, η επίθεση; Τέλος χρόνου; Σε ριάλιτυ είμαστε; Σιγά μη κλάψουμε, σιγά μη φοβηθούμε. Η αντίστροφη μέτρηση είναι στο χέρι μας να αρχίσει τώρα. Κάποιοι μπορεί να αυτοκτονούν, οι κοινωνίες όχι.
Παράθεση από: Υπατία στις Μαΐου 29, 2013, 10:03:51 pmΛοιπόν για να μη μακρηγορούμε. Ένα το κρατούμενο:Το επίπεδο συνειδητοποίησης τις προηγούμενες δεκαετίες (και φάνηκε ΚΥΡΙΩΣ την τελευταία τριετία)απ τη μεριά των "κάτω", του "ποιός με ποιόν",δεν ήταν αντίστοιχο των σχεδιασμών των "πάνω", αυτών που έχουν συμφέρον από την καταβαράθρωση της εργατικής δύναμης (την οποία συμπεριλαμβάνεται και η Παιδεία και η Υγεία).Άρα ούτε και η οργανωμένη απάντηση ήρθε στην ώρα της αλλά κι όποια ήρθε ήταν αναντίστοιχη και σε στόχους και αιτήματα και μορφές με την επίθεση.Δεύτερο και κατακλείδα εκ μέρους μου της κουβέντας: Όποιος, με βάση αυτή τη σωστή εκτίμηση,προτείνει περισυλλογή για ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ,(και κραυγάζει πως ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΟΥΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ)εκτιμώντας αυθαίρετα και εν είδει αυθεντίας ότι η απάντηση ντε και καλά θα διαρκέσει τόσο(πολύ περισσότερο ότι χ ρ ε ι ά ζ ε τ α ι δεκαετίες ΕΠΩΑΣΗΣ), επειδή τόσο κράτησε και η μη απάντηση (πράγμα επίσης αναληθές ως συνολικός χαρακτηρισμός), εκτός του ότι συμπεριφέρεται ως ανιστόρητος, σπέρνει, εκών άκων, την ηττοπάθεια.Δεν βοηθάει τον κλάδο (και όχι μόνο) να συνειδητοποιήσει το πως θα ανατραπεί όλη αυτή η κατάσταση.Δεν είναι ώρα για περισυλλογή σε...βάθος χρόνου αλλά για γρήγορη συνειδητοποίηση (ευνοούν και οι απανωτές σφαλιάρες σ΄αυτό αλλά χρειάζεται και επεξεργασία συλλογική, μέσα στο κίνημα) και δράση χωρίς άλλες αυταπάτες. Θα συμφωνήσω μαζί σου πως ο αγώνας δεν θα είναι "στιγμιαίος", θα είναι σκληρός και ίσως μακροχρόνιος, με τα πάνω και τα κάτω του, αλλά ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ (και ως γνωστόν την Ιστορία την κινεί η Ανάγκη) αλλά θα διαφωνήσω στα υπόλοιπα. Ποιός έχει την "πολυτέλεια" της περισυλλογής και του "αυτομαστιγώματος" σε...βάθος χρόνου, όταν του ζητάνε το αίμα της καρδιάς του και το αίμα των παιδιών του; Να μπούμε μόνοι μας στο γύψο επειδή δεν απαντήθηκε όταν το καλούσε η στιγμή, η επίθεση; Τέλος χρόνου; Σε ριάλιτυ είμαστε; Σιγά μη κλάψουμε, σιγά μη φοβηθούμε. Η αντίστροφη μέτρηση είναι στο χέρι μας να αρχίσει τώρα. Κάποιοι μπορεί να αυτοκτονούν, οι κοινωνίες όχι. Συνάδελφε συμφωνώ με πολλά από αυτά που γράφεις.Επισημαίνω απλά, ότι η πραγματικότητα και η ιστορία δείχνει πως ότι χαλάει εύκολα φτιάχνεται δύσκολα ( ή αλλιώς: Εύκολα γκρεμίζεις, και δύσκολα χτίζεις).Νομίζω ότι αυτή η σκληρή αλήθεια, δεν θα πρέπει να μας διαφύγει. Αντιθέτως, θα πρέπει να την λαμβάνουμε υπόψιν στους υπολογισμούς μας.Αλλιώς, ο "λογαριασμός" θα πέσει έξω ( Και αν πέσει έξω, εμείς θα χάσουμε πάλι).Υ.Γ.: Πάντως, "το έχω μαράζι" να καταλάβω το πως σκέφτηκε η πλειοψηφία του κλάδου και αποφάσισε να βοηθήσει στην θεσμοθέτηση όλων όσων τώρα βρίσκουμε μπροστά μας! ( και με τα οποία η πλειοψηφία "θυμήθηκε" τώρα ότι διαφωνεί).Διατυπώνω το ερώτημα, και πάντοτε εισπράττω συνθήματα ή παρατεταμένη σιωπή ( δεν αναφέρομαι ειδικά στο εδώ forum). Και αυτό, μου "λέει" ένα πράγμα: "Έτσι γουστάραμε, και έτσι κάναμε!".Οκ λοιπόν: "Έτσι γουστάραμε κι έτσι κάναμε!".Δεκτόν.Αλλά τώρα, θα πρέπει "παλικαρίσια" να αποδεχθούμε τις συνέπειες του... "έτσι γουστάραμε κι έτσι κάναμε!".Θα μου πεις: "Είτε δεχτούμε είτε όχι, ο πέλεκυς θα πέσει".Ναι!Αλλά θα είναι κρίμα λίγο πριν "πέσει ο πέλεκυς", να ακούγεται η "κλαψούρα" της πλειοψηφίας του ..."έτσι γουστάραμε κι έτσι κάναμε!" Κρίμα!Δεν θα είναι καθόλου ηρωικό!
Λοιπόν ολα έχουν τα όρια τούς.....τεμπέληδες δεν είναι οι εκπαιδευτικοι που απο μικρά παιδιά τούς βγήκε ο πατος απο το διάβασμα! Ας διάβαζαν και αυτοί , οι .....τεμπέληδες!
ΡΑ ,δε θέλω να σε προσβάλλω αλλά έχεις πάει σε ψυχολόγο;Επειδή η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή ,αν μπορούσε κάποιος συντονιστής να φροντίσει ώστε μέλη όπως ο προαναφερθείς να μην τρολάρουν ασύστολα.Ευχαριστώ.
Συνάδελφοι σήμερα άκουσα και άλλο καλό ( από ανθρώπους που ήταν δίπλα μου-δεν τους ήξερα).Έλεγαν ότι αυτό που μας χρειάζεται ( σε εμάς τους "τεμπέληδες"), είναι να υποχρεωθούμε να εργαστούμε καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, σε υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων ( ώστε να μπορούν να πάρουν άδεια οι εκεί εργαζόμενοι), και οι υπόλοιποι να παρουσιάζονται 8-2 στο σχολείο τους ( μέχρι να καθοριστεί το σε ποια υπηρεσία χρειάζεται να πάνε να βοηθήσουν).Χωρίς να θέλω να κρίνω λεπτομερώς την εν λόγω τοποθέτηση, πιθανολογώ ότι ίσως και να είχε μερικές καλές πλευρές κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα: 1) Θα ικανοποιηθεί το "κοινό περί δικαίου αίσθημα" ( "Οι τεμπέληδες τιμωρήθηκαν") 2) Θα μάθει ο κλάδος χρήσιμα πράγματα ( όπως π.χ. ότι άλλο είναι να προφέρεις την λέξη "αγώνας", και άλλο να κάνεις αγώνα).Τι να πω κι εγώ εδώ που ( με δική μας ευθύνη) καταντήσαμε?
Συνάδελφοι παρατηρώ ότι ο κλάδος δεν έχει καταλάβει ακόμα το που είμαστε αλλά και το που πηγαίνουμε.Νομίζω ότι χρειάζεται κάτι δραστικότερο προκειμένου να επιταχυνθεί κάπως η διαδικασία συνειδητοποίησης της πραγματικότητας.Έχω ακούσει ( άμεσα) από αρκετούς γνωστούς ( αλλά και αγνώστους), ότι εκείνο που "μας χρειάζεται" είναι να μην αρθεί η επίταξη, και να υποχρεωθούμε να είμαστε στα σχολεία μας 8-2 υποχρεωτικά ( και αυστηρά) σε ολόκληρη την διάρκεια Ιουλίου και Αυγούστου, "για να μάθουμε και να καταλαβαίνουμε".Είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι η κοινή γνώμη ( η πλειοψηφία των συμπολιτών) θα ικανοποιούνταν πολύ από μία τέτοια εξέλιξη.