0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
εχοντας δοκιμασει και τα δυο θεωρω την ταξη πολυ πιο ζορικη απο το 8ωρο(εννοωντας οτι και στα 2 δουλευεις σωστα χωρις να λουφαρεις)
Που χρόνος για μπάνιο; Νομίζεις ότι καθόμαστε τους 2 μήνες που έχουμε άδεια; Άδικα μας θεωρούν τυχερούς και ευνοούμενους δημόσιους υπαλλήλους που έχουμε 2 μήνες άδεια το καλοκαίρι και Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ σε σχέση με τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους. Αυτός ο χρόνος δεν είναι για μπάνια. Είναι για να διαβάσεις, να προετοιμαστείς για την τάξη, να διορθώσεις διαγωνίσματα κλπ. Κορόιδα είναι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν 7:30-16:30 κάθε μέρα και τα καλοκαίρια;
Ποιο 8ωρο; 9ωρο θες να πεις. ( 7:30 - 16: 30) To 8ωρο καταργήθηκε ανεπιστρεπτί.
Ακριβώς, για αυτό εξάλλου το διδακτικό μας ωράριο (21-23 ώρες) είναι το μισό από το συνολικό ωράριο των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων (45 ώρες τώρα!).Και αν θες να είσαι σωστός, δεν δουλεύεις 21 ώρες, αλλά και άλλες τόσες στο σπίτι για προετοιμασία κλπ.Το θέμα είναι το εξής: Ο κόσμος θεωρεί ότι εμείς δουλεύουμε 21 ώρες και πάμε σπίτι μας και καθόμαστε. Και δίκιο έχει! τι άλλο να υποθέσει όταν θα έρθει στο σχολείο και δεν θα σε βρει είτε γιατί σχόλασες (είχες 4ωρο πχ) είτε γιατί ξεκινάς κατα τις 10-11 να έρχεσαι στο σχολείο; Τι άλλο να υποθέσει δηλαδή;Εσείς αν πάτε σε μια δημόσια υπηρεσία και σας πουν "ελάτε αύριο γιατί ο υπάλληλος σχόλασε στις 11" πως θα αντιδρούσατε; ή αν σας έλεγαν στις 10 η ώρα "δεν έχει έρθει ακόμα ο υπάλληλος. Σήμερα έρχεται στις 11";Εμένα εδώ είναι η ένστασή μου. Θεωρώ εξαντλητικό το διδακτικό ωράριο που έχουμε, όμως αυτό δεν φαίνεται στην κοινωνία. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε στο σχολείο 8:00-14:00 κάθε μέρα, και να διεκπεραιώνουμε εκεί τη δουλειά μας. Με την ίδια λογική, και ο δημόσιος υπάλληλος δεν θα μπορούσε να πάρει δουλειά να κάνει στο σπίτι; !!Αλλά την έχουμε ξανακάνει αυτή τη κουβέντα και δεν οδηγεί πουθενά. Γιατί ξέρω ότι θα μου πείτε ότι δεν έχουμε γραφεία, υπολογιστες, air condition , εκτυπωτές, μελάνι κλπ. Δηλαδή αν τα είχατε όλα αυτά θα ερχόσασταν 8-2? άλλη άνεση δεν έχει το σπίτι;Τέλος πάντων, το σκεπτικό μου είναι να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή "εξοπλίστε τα σχολεία για να μπορούμε να δουλεύουμε στο σχολείο και να είμαστε 8-2 κάθε μέρα.". Έτσι και οι γονείς θα μας βρίσκουν, αλλά θα πείσουμε και την κοινωνία ότι όντως δουλεύουμε.Δεν ξέρω πόσοι συμμερίζεστε αυτή την άποψη, γιατί έχουμε μάθει αλλιώς, να κάνουμε και τα ψώνια μας στα κενά μας! παραδεχτήτε το!
Εμενα δε με πειραζει το 8-2 ειλικρινά, ασε που με εκνευριζει να κουβαλαω δουλεια στο σπιτι, αλλα αφενος μετα το μαθημα στην ταξη η ενεργεια μου και η συγκεντρωση μου εχουν εξαντληθει και αφετερου ειναι αδυνατο να εχω ολα τα βιβλια μου συγκεντρωμενα στο σχολειο για να βγαλω θεματα, ασκησεις, να επεξεργαστω τα ερωτηματολογια για το οπτικοακουστικό υλικο, να εχω ελευθερη προσβαση σε υπολογιστη για να βρω υλικο κλπ. Ναι, τα εκανα καποτε ολα αυτα, αλλα τωρα ταιζω κρεμες, αλλαζω πανες, ξενυχταω τα βραδια και τρεμω την ωρα που θα ξαναρχισω να φερνω δουλεια στο σπιτι για να την κανω κουτουλωντας απο τη νυστα τα μεσανυχτα κλεβοντας κι αλλες ωρες απο τον υπνο μου... Παντως συμφωνω με το συναδελφο που μιλησε περι εξοπλισμου των σχολειων, πρεπει ειλικρινα να πιεσουμε καπως προς αυτη την κατασταση, ειναι εκνευριζομαι που το φροντιστηριο ειναι καλυτερα εξοπλισμενο απο το δημοσιο σχολειο.
Προσωπικά θα ηθελα κάθε εκπαιδευτικος να ορίσει 2 ωρες την εβδομάδα, την μερα και τις ωρες που τον εξυπηρετουν και να δέχεται αποκλειστικά τους γονεις.
Προσωπικά θα ηθελα κάθε εκπαιδευτικος να ορίσει 2 ωρες την εβδομάδα, την μερα και τις ωρες που τον εξυπηρετουν και να δέχεται αποκλειστικά τους γονεις. Αυτό μπορει να το κανει και δυστυχως Δεν το κάνει ή δεν το κανουν όλοι.
1 υπολογιστής και 1 εκτυπωτής μόνο στο γραφείο του δ/ντή!! Επίσης 1 γραφείο ανά 2 καθηγητές.