0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το 8% στα μαθηματικά κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου μήπως σημαίνει αφαιρούνται οι μιγαδικοί αριθμοί; Κάτι άλλο δεν βλέπω να μπορεί να αφαιρεθεί, διότι όλα έχουν μια συνέχεια. Τα ολοκληρώματα τα αποκλείω.
Παράθεση από: Τιμόθεος στις Ιουνίου 02, 2010, 10:07:43 amΤο 8% στα μαθηματικά κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου μήπως σημαίνει αφαιρούνται οι μιγαδικοί αριθμοί; Κάτι άλλο δεν βλέπω να μπορεί να αφαιρεθεί, διότι όλα έχουν μια συνέχεια. Τα ολοκληρώματα τα αποκλείω. Από φίλο που ήταν στην επιτροπή, είμαι σε θέση να ξέρω ότι, στην πρόταση που έγινε προς το υπουργείο, προτείνεται να βγουν οι μέθοδοι ολοκλήρωσης (κατά παράγοντες και αντικατάσταση) και να διδάσκονται ουσιαστικότερα τα όρια.
vagos44 θα σε παρακαλούσα επίσης να γράφεις με πεζους χαρακτήρες, όπως γράφουν όλοι στο forum και όχι με κεφαλαία Ευχαριστώ
Εάν αφαιρεθούν οι μιγαδικοί και δεν μειωθούν οι διδακτικές ώρες στα μαθηματικά της Γ΄ Λυκείου, θα γίνει και καλύτερη "δουλειά" μέσα στις σχολικές τάξεις. Εάν γίνει και "κάπου - κάπως - κάποτε" και το ολοήμερο Λύκειο, αντίο ιδιαίτερα. Θα πεινάσουμε.
Αν είναι τα ιδιαίτερα το πρόβλημα, αυτά σίγουρα δεν σταματάν με το ολοήμερο λύκειο. Ο μόνος τρόπος για να κοπούν τα ιδιαίτερα είναι να μην υπάρχει ανάγκη γι' αυτά και αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν το σχολείο αλλάξει προσανατολισμό. Η μείωση της ύλης νομίζω κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.
Παράθεση από: miltosmpi στις Ιουνίου 02, 2010, 01:00:06 pmΠαράθεση από: Τιμόθεος στις Ιουνίου 02, 2010, 10:07:43 amΤο 8% στα μαθηματικά κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου μήπως σημαίνει αφαιρούνται οι μιγαδικοί αριθμοί; Κάτι άλλο δεν βλέπω να μπορεί να αφαιρεθεί, διότι όλα έχουν μια συνέχεια. Τα ολοκληρώματα τα αποκλείω. Από φίλο που ήταν στην επιτροπή, είμαι σε θέση να ξέρω ότι, στην πρόταση που έγινε προς το υπουργείο, προτείνεται να βγουν οι μέθοδοι ολοκλήρωσης (κατά παράγοντες και αντικατάσταση) και να διδάσκονται ουσιαστικότερα τα όρια.Οι μέθοδοι ολοκλήρωσης δεν αποτελούν το 8%, αλλά πολύ λιγότερο.Μέσα στο χειμώνα, έμαθα ότι θα αφαιρεθούν οι μιγαδικοί και θα προστεθούν οι πίνακες.Μάλλον το ξανασκέφτηκαν και τελικά θα γίνει μόνο αφαίρεση ύλης και όχι προσθαφαίρεση.
Καιρός ήταν να μειωθεί η ύλη δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν όλα τα παιδιά, ειδικά στα γενικής παιδείας.