*

Αποστολέας Θέμα: θα γεννήσω σεπτέμβριο, τι γίνεται με την άδεια???  (Αναγνώστηκε 2211 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lloullou

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
πείτε μου αν ξέρετε τι γίνεται με την άδεια. λένε πως δικαιούσαι 2 μήνες πριν κ 2 μετά τον τοκετό. εγώ θα γεννήσω αρχές σεπτεμβρίου, τι άδεια θα δικαιούμαι? αν με καλέσουν κάπου, πρέπει να παρουσιαστώ για 10 μέρες που λένε ή όχι?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: θα γεννήσω σεπτέμβριο, τι γίνεται με την άδεια???
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:20:39 »

Αποσυνδεδεμένος eleni

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 29, 2010, 02:44:58 pm »
Αν γεννησεις σεπτέμβρη θα πάρεις τους δυο μήνες λοχέιας και μετά καπάκι την άδεια ανατροφής (9 μήνες). Αυτό με τις 10 μέρες από που προκύπτει;Την άδεια ανατροφής μπορείς να την πάρεις όποτε θες μέχρι να κλεισει το παιδί τα 4. αλλά λογικά σε εχει ανάγκη περισσότερη όσο ειναι βρέφος. Γι αυτό θεωρώ λογικόνα την πάρεις αμέσως μετά την άδεια λοχείας
"δαπανηρό πράγμα ο βίος. Ναυλώνεις έναν κόσμο για να κάνεις το γύρο μιας βάρκας"

Αποσυνδεδεμένος eleni

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 29, 2010, 02:48:59 pm »
Αν γεννησεις σεπτέμβρη θα πάρεις τους δυο μήνες λοχέιας και μετά καπάκι την άδεια ανατροφής (9 μήνες). Αυτό με τις 10 μέρες από που προκύπτει;Την άδεια ανατροφής μπορείς να την πάρεις όποτε θες μέχρι να κλεισει το παιδί τα 4. αλλά λογικά σε εχει ανάγκη περισσότερη όσο ειναι βρέφος. Γι αυτό θεωρώ λογικόνα την πάρεις αμέσως μετά την άδεια λοχείας

αυτό ισχύει αν εισαι μόνιμη.Με τους αναπληρωτές ειναι διαφορετικά.
"δαπανηρό πράγμα ο βίος. Ναυλώνεις έναν κόσμο για να κάνεις το γύρο μιας βάρκας"

Αποσυνδεδεμένος lloullou

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 29, 2010, 03:20:08 pm »
βρε εγώ δεν είμαι καν αναπληρώτρια!! ωρομίσθια είμαι ακόμα! :(

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:20:39 »

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ01

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 29, 2010, 03:58:29 pm »
Ως ωρομίσθια παίρνεις τις 119 μέρες, (όπως και η αναπληρώτρια) 60 μέρες πριν και 60 μέρες μετά τον τοκετό.... Νομίζω όμως πως δεν πληρώνεσαι τα χρήματα, γιατί αυτό αφορά το ΙΚΑ και θα πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων, αλλά τα μόρια σου θα τα πάρεις κανονικά.... Πριν από 2 χρόνια ήμουν ωρομίσθια και δούλευα Οκτώβριο και θυμάμαι ότι η ωρομίσθια χημικός δεν είχε έρθει στο σχολείο γιατί είχε γεννήσει.... Ηρθε στο σχολείο που την είχαν καλέσει στις 27 Οκτωβρίου.....

Με το καλό το μωράκι......
Together we stand!!! Divided we fall...

Αποσυνδεδεμένος Nicole06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 29, 2010, 06:14:27 pm »
πείτε μου αν ξέρετε τι γίνεται με την άδεια. λένε πως δικαιούσαι 2 μήνες πριν κ 2 μετά τον τοκετό. εγώ θα γεννήσω αρχές σεπτεμβρίου, τι άδεια θα δικαιούμαι? αν με καλέσουν κάπου, πρέπει να παρουσιαστώ για 10 μέρες που λένε ή όχι?
Θα πάρεις κανονικά την άδεια που δικαιούσαι. Εσύ μάλλον μόνο όση άδεια λοχείας υπολείπεται από την ημερομηνία που θα κάνεις ανάληψη υπηρεσίας. Δεν θα παίρνεις ένσημα ,ούτε χρήματα παρά μόνο τα μόρια. Όταν σε καλέσουν για ωρομίσθια κάνε ανάληψη υπηρεσίας από όλα τα σχολεία σου (την ίδια μέρα) και μετά πήγαινέ τους (την ίδια μέρα)το χαρτί τοκετού ή ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του μωρού για να σου δώσουν την υποχρεωτική άδεια λοχείας. Δεν είναι υποχρεωτικό να δουλέψεις 10 ημέρες. Δεν μπορούν να σε κρατήσουν. Είναι υποχρεωμένοι να στην δώσουν.
Γενικά θα πάρεις χρήματα από το ΙΚΑ(επίδομα κύησης /λοχείας και τοκετού) και μόνο σε περίπτωση που τη ημέρα που έμπαινες σε άδεια κύησης εργαζόσουν θα έπαιρνες κάποιο ποσό απο τον ΟΑΕΔ και κάποιο απο τον εργοδότη εάν και εφόσον είχες δουλέψει 10 ημέρες σε αυτόν.(κάτι τέτοιο παίζεται ρώτα πάντως και από εκεί.).

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 29, 2010, 10:10:32 pm »

Προφανώς θα εννοείς για του χρόνου. Ξέρεις όμως αν θα είσαι ωρομίσθια και πότε θα προσληφθείς;
Ενημερωτικά, οι μέρες είναι 56 πριν και 63 μετά την πιθανή ημερομηνία τοκετού και μη σε απασχολούν οι 15 μέρες εργασίας γιατί ήδη τις έχεις δουλέψει φέτος, αν κατάλαβα καλά.

Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος lloullou

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 30, 2010, 11:38:54 am »
τι εννοείς τις έχω δουλέψει φέτος? φέτος βγήκα απο 22/2/10 σε άδεια επαπειλούμενης κύησης γιατί είχα πρόβλημα σοβαρό με την εγκυμοσύνη μου. από κει και πέρα δεν ξαναδούλεψα, και φυσικά δεν πληρωνόμουνα, ούτε ένσημα έπαιρνα. εγώ λέω αν σε περίπτωση που με καλέσουν την νέα χρονιά είναι αναγκαστικό να παρουσιαστώ και να δουλέψω 10 μέρες ή δεν χρειάζεται καθόλου και μπορείς κατευθείαν να βγείς σε άδεια λοχείας.. γιατί η γέννα πέφτει και τις μέρες που θα ανοίγουν τα σχολεία...

Αποσυνδεδεμένος Nicole06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 30, 2010, 10:24:31 pm »
Αν και εφόσον δεν τύχει να γεννάς την ημέρα που θα σε φωνάξουν και καταφέρεις να κάνεις ανάληψη υπηρεσίας τότε δεν μπορούν να σε κρατήσουν.Εμένα μου έτυχε φέτος που με φώναξαν αναπληρώτρια 7-09-09 και την ίδια μέρα έκανα ανάληψη υπηρεσίας και μου έδωσαν την άδεια κύησης. Οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα στην  άδεια μητρότητας. Είχα διαβάσει κι εγώ τότε στο φόρουμ για αυτές τις 10 ημέρες και τους είπα οτι αν είναι να χάσω τα μόριά μου προτιμούσα να τις δουλέψω αλλά δεν με άφησαν γιατί ο νόμος το λέει ξεκάθαρα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ. Τελικά αυτές τις 10 ημέρες τις χρειάστηκα όταν ήταν να πάρω κάποια χρήματα εκτός του ΙΚΑ. Αν είχα δουλέψει τότε 10 ημέρες θα έπαιρνα και απο την Διεύθυνση και τον ΟΑΕΔ κάποια χρήματα .Μπροστά στη ταλαιπωρία όμως και στον κίνδυνο των 120χιλιομετρων χαλάλι τους τα λεφτά.

Αποσυνδεδεμένος canella

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 30, 2010, 11:34:22 pm »
Συμφωνω με την nicole06. Οι 10 μέρες εργασιας εχουν να κάνουν με το ότι αν τις δουλέψεις δικαουσε κάποια χρήματα για τις πρώτες 15 μέρες που είσαι σε κανονικη αδεια. Οπότε μην το σκεφτεσαι καθόλου, δεν είναι αναγκαιο να τις δουλέψεις. Με το καλό ναέρθει το μωράκι σου!!!

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 31, 2010, 07:01:54 am »
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά