*

Αποστολέας Θέμα: Συνηθίζεται αυτό σε φροντιστήρια ???  (Αναγνώστηκε 5800 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος spoudi

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Συνηθίζεται αυτό σε φροντιστήρια ???
« στις: Μάιος 31, 2010, 03:21:12 μμ »
Είχα μια πρώτη απογοητευτική συνάντηση με ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στην επαρχία.
 Μου έκαναν πολλα πράγματα εντύπωση (ανώνυμη αξιολόγηση, δελτία καθημερινής ενημέρωσης για την απόδοση των μαθητών, στόχος επίτευξης συγκεκριμένου βαθμού ανά μαθητή και σε περίπτωση αποτυχίας εννοείται ότι ευθύνεται ο καθηγητής κ.α.). Κάποια από αυτά τα είχα ακούσει. Άλλα όχι.
  Αυτό όμως που μου φάνηκε παράξενο ήταν όταν μου ζήτησε στην επόμενη συνάντηση με τον υπεύθυνο φιλόλογο να έχω μαζί μου ενδεικτικό υλικό, μια λίστα με τα σχολεία απο τα οποία προέρχονταν οι μαθητές μου στα ιδαίτερα, ονόματα καθηγητών με τους οποίους συνεργάστηκα απο τα σχολεία αυτά (!!!!!!!!!!), με τι βαθμούς αναλάμβανα μαθητές ανά μάθημα και σε ποιον βαθμό τους "ανέβαζα".
 Εμένα όλα αυτά μου ακούστηκαν...κάπως...Εξάλλου δε θυμάμαι όλα τα σχολεία και δε συνεργάστηκα ποτέ με κανέναν καθηγητη δημοσίου σχολείου.Μόνο ονόματα των μαθητών μου δε ζήτησε!!!!!!
 Απλά αναρωτιέμαι αν γνωρίζει κάποιος που έχει εμπειρία από φροντιστήρια αν αυτά συμβαίνουν. Πραγματικά δε ξέρω τι να κάνω. Αν πρέπει να επιδιώξω άλλη συνάντηση ή όχι.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 04, 2010, 01:40:12 μμ από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ???
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:30:01 »

Αποσυνδεδεμένος τυχερούλα2

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 31, 2010, 03:34:50 μμ »
δούλευα πάνω από πέντε χρόνια σε φροντιστήριο. αυτά που αναφέρεις είναι εξωφρενικά και αναμένεται να σου βγάλουν το λάδι αν είναι να αρχίζουν έτσι.
και από άλλους συναδέρφους ελληνικής ή ξένης φιλολογίας που έχω συζητήσει, έχω συμπεράνει πως τα φροντιστήρια είναι ρουφήχτρες.... άδικος κόπος για τους καθηγητές, με πολύ κόπο και έλεγχο της δουλειάς και λίγα χρήματα. σίγουρα σου προτείνω να κάνεις ιδιαίτερα με αποδείξεις. έστω και λίγα να έχεις θα μπορείς να είσαι το αφεντικό στη δουλειά σου και φυσικά τα χρήματα θα είναι πολύ περισσότερα έστω και αν κόβεις αποδείξεις, και ο κόπος λιγότερος αφού δε θα έχεις στα ιδιαίτερα πάνω από 2-3 παιδιά.
εμένα (παρόλο που γενικά είχαμε μια καλή συνεργασία) έφτασαν να μου δίνουν 5 ευρώ την ώρα επειδή τα παιδιά μειώθηκαν... και φυσικά σηκώθηκα και έφυγα. ;D

Αποσυνδεδεμένος ribo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 31, 2010, 03:38:32 μμ »
Θεωρώ ότι είναι χοντράδες όλα αυτά που σου συνέβησαν littleprince. Στη θέση σου θα άλλαζα δρόμο και φυσικά όπου στεκόμουν κι όπου βρισκόμουνα θα ξεμπρόστιαζα το συγκεκριμένο κάθαρμα. Μη στεναχωριέσαι δεν είναι όλοι έτσι. Τύποι σαν αυτόν είναι μειοψηφία και πρέπει να καταγγέλλονται σε συναδέλφους (για να μην την πατήσουν) και σε γονείς (να τους αποφεύγουν).
Όχι ότι τα πράματα στα φροντιστήρια είναι καλά, αλλά τουλάχιστον είναι μέσα σε μη προσβλητικά πλαίσια.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 31, 2010, 03:41:03 μμ από ribo »

Αποσυνδεδεμένος Iris_

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 31, 2010, 04:07:22 μμ »
Μην απογοητεύεσαι....τα πράγματα σίγουρα είναι δύσκολα αλλά όχι και έτσι! Έχω εργαστεί σε δύο φροντιστήρια...στο ένα ήταν κάπως χαλαρά...Στο δεύτερο είχε πολλά από άποψη αξιολόγησης κτλ. που ξεκίνησαν όμως αφού είχα ξεκινήσει να εργάζομαι. Υπάρχει όντως υπέυθυνος φιλόλογος, αξιολόγησα μαθητές, αξιολογήθηκα...κτλ. Νομίζω ότι όλα αυτά γίνονται από φροντιστήρια που είναι αλυσίδα στην Ελλάδα...Δεν ξέρω αν αξίζει....
Όσο για τα ιδιαίτερα συμφωνώ ότι είναι η καλύτερη λύση, ειδικά αν έχεις πολλούς μαθητές!
Καλή επιτυχία σου εύχομαι...και αν χρειαστείς οτιδήποτε ρώτα μας!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 31, 2010, 04:25:05 μμ από iris25 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:30:01 »

Αποσυνδεδεμένος olgander

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 31, 2010, 04:11:58 μμ »
 Μου έκαναν πολλα πράγματα εντύπωση (ανώνυμη αξιολόγηση, δελτία καθημερινής ενημέρωσης για την απόδοση των μαθητών, στόχος επίτευξης συγκεκριμένου βαθμού ανά μαθητή και σε περίπτωση αποτυχίας εννοείται ότι ευθύνεται ο καθηγητής κ.α.). Κάποια από αυτά τα είχα ακούσει. Άλλα όχι.
  Αυτό όμως που μου φάνηκε παράξενο ήταν όταν μου ζήτησε στην επόμενη συνάντηση με τον υπεύθυνο φιλόλογο να έχω μαζί μου ενδεικτικό υλικό, μια λίστα με τα σχολεία απο τα οποία προέρχονταν οι μαθητές μου στα ιδαίτερα, ονόματα καθηγητών με τους οποίους συνεργάστηκα απο τα σχολεία αυτά (!!!!!!!!!!), με τι βαθμούς αναλάμβανα μαθητές ανά μάθημα και σε ποιον βαθμό τους "ανέβαζα".
 Εμένα όλα αυτά μου ακούστηκαν...κάπως...Εξάλλου δε θυμάμαι όλα τα σχολεία και δε συνεργάστηκα ποτέ με κανέναν καθηγητη δημοσίου σχολείου.Μόνο ονόματα των μαθητών μου δε ζήτησε!!!!!!
 Απλά αναρωτιέμαι αν γνωρίζει κάποιος που έχει εμπειρία από φροντιστήρια αν αυτά συμβαίνουν. Πραγματικά δε ξέρω τι να κάνω. Αν πρέπει να επιδιώξω άλλη συνάντηση ή όχι.
τι??? Δηλαδή δεν σου ζήτησαν εξέταση αίματος, ούρων, ακτινογραφία θώρακος, τεστ dna? Τίποτε από αυτά?  ;D ;D ;D
Αντε δεν ντρεπονται λεω εγώ, μας βγαζουνε το λαδι, μας πετανε και δυο ψίχουλα και ζητάνε και ότι τους κατέβει στο κεφάλι!  >:(

Αποσυνδεδεμένος Dadi

• Πλήρες μέλος
  • Ήταν ένας και δεν έμεινε κανένας.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 31, 2010, 04:15:52 μμ »

... εάν εξαιρέσεις το " εννοείται ότι φταίει ο καθηγητής" τα άλλα δεν μου κάνουν εντύπωση. Αντιθέτως θα σου έλεγα ότι είναι ένα πολύ οργανωμένο φροντιστήριο.

Παράθεση

Αυτά εδώ όμως είναι εντελώς απαράδεκτα ... ανήθικα .. και άκρως προσβλητικά.
Θα σε παρακαλούσα να ενημερώσεις την ΟΕΦΕ και την ΒΒαθμια της περιοχής σου έστω και ανώνυμα.

Εννοείται ότι κάνεις Χ το συγκεκριμένο φροντιστηριο ...
Ο κουφός και ο κλανιάρης στέκουν δίπλα στα νταούλια.
MyLastFM : https://www.last.fm/user/Devote

Αποσυνδεδεμένος geopap

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 31, 2010, 05:26:57 μμ »
Ανώνυμη αξιολόγηση εκπαιδευτικού = Στον ιδιωτικό τομέα αυτό δεν υπάρχει , όλα είναι επώνυμα. Αξιολογείσαι κάθε μέρα.
Δελτία αξιολόγησης = Σπανιότατα συμβαίνει αυτό.
Στόχος επίτευξης βαθμού=Υπάρχει. Το πως γίνεται έιναι μια κουβέντα.
Ενδεικτικό υλικό= Οι σημειώσεις σου. Σηνήθως τα σοβαρά φροντιστήρια δουλευουν με καποιες σημειώσεις όπου ελάχιστα παρεκλίνεις απο αυτές. Αν όχι τότε μιλάμε για μικρό φροντηστήριο
Λίστα με σχολεία= Θέλει να δεί πού έχεις επαφές - κύκλο
Ονόματα καθηγητών= Άν έχεις θέματα εξετάσεων απο αυτούς τους καθηγητές. Σηνήθως οι καθηγητές σχολείων έχουν κάποιες προτιμήσεις σε θέματα. Θέλει να δεί κατα πόσο είσαι ψημένος και άμεσα μπορείν να πέσεις στην φωτιά. Δηλαδή να σε δώσει 1-2 μαθητές που γ΄ράφουν ΣΗΜΕΡΑ στον Χ καθηγητή.Αν μπορείς να φέρει επιτυχίες γρήγορα με μαθητές απο αυτά τα σχολεία. Δες το οτι συνεργάζεσαι μαζί του και οτι του προσφέρεις τεχνογνωσία και όχι ένα απλό πτυχίο.
Τι βαθμούς κλπ...  = Μπορέις να αναλάβεις στουρνάρια? Μπορέισ να αναλάβεις καλό τμήμα? Σε τι είσαι καλός?
Όλα αυτά σημβαίνουν. Το φροντηστίριο θέλει να σε τσεκάρει διότι προφανώς δηλώνεις οτι έχεις εμπειρία απο ιδιαίτερα μαθήματα. Αυτό για τον ιδιοκτήτη  δεν λέει και πολλά και δεν αποδυκνύει οτι όντως έκανες μαθήματα. Θέλει να τον ψήσεις και όχι να φοβηθείς. Αποψή μου είναι οτι σε τσεκάρει απο χίλιες μπαντες ... μακάρι να είναι διατεθιμένος να σε πληρώσει και αντίστοιχα.

Αποσυνδεδεμένος spoudi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 31, 2010, 05:53:31 μμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Παράθεση
Το φροντηστίριο θέλει να σε τσεκάρει διότι προφανώς δηλώνεις οτι έχεις εμπειρία απο ιδιαίτερα μαθήματα. Αυτό για τον ιδιοκτήτη  δεν λέει και πολλά και δεν αποδυκνύει οτι όντως έκανες μαθήματα. Θέλει να τον ψήσεις και όχι να φοβηθείς. Αποψή μου είναι οτι σε τσεκάρει απο χίλιες μπαντες ...

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Αλλά πραγματικά δε ξέρω πια αν αξίζει να προσπαθήσω να τον πείσω. Εξάλλου θα πρέπει να αναφέρω και ψεύτικα στοιχεία -καθώς δε θυμάμαι ούτε κρατώ αρχείο με τα σχολεία,τους βαθμούς και τα θέματα εξετάσεων των μαθητών μου-. Κι εφόσον έχει τη διάθεση για "τσεκάρισμα" θα μπορεί να το διαπιστώσει ίσως. Εγώ μάθημα έκανα και φρόντιζα να αποδίδει αλλά προφανώς δεν ήταν αρκετό....

Παράθεση
Όχι ότι τα πράματα στα φροντιστήρια είναι καλά, αλλά τουλάχιστον είναι μέσα σε μη προσβλητικά πλαίσια.

Και δεν ανέφερα το πόσο προσβλητικά μιλούσε για τους "ιδιαιτεράκηδες" όπως έλεγε γνωρίζοντας βέβαια ότι κι εγώ ήμουν μία από αυτούς...

Όπως και να'χει πραγματικά απογοητεύτηκα. Ήθελα την εμπειρία του φροντιστηρίου, αλλά τη φανταζόμουνα αλλιώς. Δύσκολα, αλλά αλλιώς.
Απλά φοβάμαι μήπως είναι μια ευκαιρία - καθώς είναι μεγάλο φροντιστήριο- και τη χάσω...

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 31, 2010, 06:21:37 μμ »
Επειδή και γω την έχω πατήσει με φροντιστήρια και τους έχω άχτι, θα σου έλεγα να πας και τους πεις κατάμουτρα πόσο απαράδεκτοι είναι.

Αποσυνδεδεμένος physics_for_all

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 31, 2010, 06:30:25 μμ »
Συμφωνώ, η κατάσταση στα φροντιστήρια είναι εργασιακός μεσαίωνας. Είκοσι χρόνια δούλευα στα φροντιστήρια και έχω δει, ακούσει και... καταπιεί πολλά!!!!

Αποσυνδεδεμένος Martha72

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • THERE'S MORE TO DO
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 31, 2010, 07:38:36 μμ »
Παιδιά, δεν έχω καμία εμπειρία απο φροντιστήριο ( ήμουν από τους τυχερούς που μόλις πήρα πτυχίο δούλεψα στο δημόσιο) ομως αυτά που διαβάζω με κάνουν να ανατριχιάζω!!! Έλεος!!!! Αν ανέχεστε όλα αυτά για ένα κομμάτι ψωμί, τι να πω.... Κάλλιο ιδιαίτερα με αποδείξεις κανονικά - και περισσότερα θα βγάλεις, και όλα σου τα ένσημα θα κολλάς, και με αξιοπρέπεια θα δουλεύεις ( ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΝ ΤΕΛΕΙ). Άντε, καλή επιτυχία!!!!
THOSE WHO DARE TO TEACH MUST NEVER CEASE TO LEARN

Αποσυνδεδεμένος vtmr

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 01, 2010, 08:51:20 μμ »
Δουλεύω και γω παιδιά σε φροντιστήριο, αλλά τέτοιο πράγμα πρώτη φορά ακούω. Τα θεωρώ υπερβολικά όλα αυτά που σου ζήτησε. Προφανώς θέλει να τσεκάρει αν όντως έχεις την ανάλογη εμπειρία, αλλά όχι και έτσι βρε παιδί μου. Συνήθως σου ζητούν σημειώσεις που έχεις φτιάξει εσύ, για να δουν αν έχεις δουλέψει ένα συγκεκριμένο μάθημα και αυτό νομιζω πως είναι Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό... και συμφωνώ με αυτόν που τόνισε το θέμα της πληρωμής. Μακάρι να ήταν διατεθειμένοι να πληρώνουν και για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε με τόσο κόπο, αλλά η ιδιωτική εκπαίδευση έχει και τα καλά της και τα κακά της. Εγω θα σου έλεγα να μην απογοητεύεσαι και να μην τρομάζεις γιατί δεν είναι όλοι έτσι και να ψάξεις αλλού δουλειά!

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 03, 2010, 11:39:54 μμ »
Πάλι καλά που δε σου ζήτησε ... φορολογική δήλωση της προγιαγιάς σου! :P

Αποσυνδεδεμένος bubuka

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 04, 2010, 01:30:33 μμ »
καλα θα κανεις να προσεχεις και τις σημειωσεις σου...ολα αυτα που εσυ εχεις φτιαξει με κοπο, μπορει ευκολα καποιος δηθεν για να τα ελεγξει, να τα καπηλευτει...ΠΡΟΣΟΧΗ
η επανασταση ξεκιναει απο μεσα μας

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32750
  • Τελευταία: wwwwww
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1177498
  • Σύνολο θεμάτων: 19400
  • Σε σύνδεση σήμερα: 887
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144