*

Αποστολέας Θέμα: ωρομισθιος ή αμω????  (Αναγνώστηκε 19982 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
Απ: ωρομισθιος ή αμω????
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 27, 2010, 12:05:04 pm »
Έχω απελπιστεί!
 Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως ξεκαθαρίζεται στην αίτηση, στο πεδίο Α για τους αναπληρωτές σε ποιές περιοχές επιθυμούμε πρόσληψη ως ΑΚΩ και σε ποιες ως ΑΜΩ.
1. Από α/α 1 εως α/α 20 εννοούνται οι ΑΚΩ επιλογές και από α/α 21 εως α/α 40 οι ΑΜΩ?
2. Γράφουμε δίπλα στην κάθε επιλογή ΑΚΩ ή ΑΜΩ?
3. Δεν έχω σκεφτεί τρίτη εναλλακτική. Το γράψει κάπου ξεκάρα πως γίνεται η δήλωση των συγκεκριμένων περιοχών?

" 2. Στην Αίτηση-Δήλωση αναπληρωτή συμπληρώνονται από μία (1) μέχρι και είκοσι (20) περιοχές προτίμησης για πρόσληψη σε σχολεία [θα περιληφθεί σε ρυθμιστική Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί σύμφωνα με την εξουσιοδοτική διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 5 του ν. 3848/2010]. Επειδή δίνεται  η δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη και σε θέση αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο, οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώνουν, πέρα από αυτές, επιπλέον μέχρι είκοσι (20) περιοχές προτίμησης για πρόσληψη με μειωμένο ωράριο. Οι δηλούμενες περιοχές προτίμησης για όλες τις κατηγορίες πρόσληψης δεν μπορεί σε σύνολο να υπερβαίνουν τις σαράντα (40). 

Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης θα δηλώνεται η περιοχή πρόσληψης (με πλήρες ή/και με μειωμένο ωράριο) κατά σειρά προτεραιότητας (π.χ. για τον κλάδο ΠΕ06  …: 1η προτίμηση: Α-
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:23:44 »

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση (ΠΕ 06)
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 27, 2010, 12:14:42 pm »

Αποσυνδεδεμένος m.m

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 27, 2010, 12:30:57 pm »

.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 27, 2010, 12:38:02 pm από m.m »

Αποσυνδεδεμένος Vania

• Ιστορικό μέλος
  • οσο ζω....διαβαζω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 04, 2010, 08:21:19 pm »
παντως συναδελφοι δεν λεει πουθενα πως το μεγιστο του ωρομισθιου ειναι οι 4 ωρες ασχετως του οτι πολλοι απο εμας το υπεθεσαν...στην ββαθμια μου μας ειπεα πως το μεγιστο ειναι 11 ωρες οπως ισχυε δλδ...τι να πω..!?θα δειξει απο σεπτεμβρη!μεχρι τοτε δεν πιστευω να φιλοτιμηθει το υπουργειο να μας κατατοπισει...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:23:44 »

Αποσυνδεδεμένος MANNI

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 04, 2010, 08:56:45 pm »

Για προϋπηρεσίες που έχουν προσφερθεί μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους 2009-2010:
     Σύμφωνα με την αριθμ. 202/2006 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το ωράριο απασχόλησης των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, που παρέχουν διδακτικό έργο με μία ή περισσότερες συμβάσεις στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το μισό του υποχρεωτικού εβδομαδιαίου ωραρίου του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού του οικείου κλάδου και βαθμίδας εκπαίδευσης (ένδεκα (11) ώρες για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ01 ή δεκατέσσερις (14) ώρες για τον κλάδο ΔΕ01 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δώδεκα (12) ώρες για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αντίστοιχα).
     Σύμφωνα με την ίδια ως άνω Πράξη, οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, που απασχολούνται με συμβάσεις σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης, μπορούν να απασχολούνται μέχρι του μισού του υποχρεωτικού εβδομαδιαίου ωραρίου του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού της αντίστοιχης βαθμίδας εκπαίδευσης (το πλήρες ωράριο: είκοσι μία (21) ώρες για τους κλάδους ΠΕ της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και είκοσι τέσσερις (24) ώρες για τους κλάδους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης). 
     Σε περίπτωση πρόσληψης στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση προσμετράται προϋπηρεσία στο σύνολο μέχρι είκοσι τρεις (23) ώρες εβδομαδιαίως. ( Αυτά γράφει η εγκυκλιός άρα μάλλον ισχύει ό,τι και πέρσι )

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 04, 2010, 09:48:48 pm »

Το μέγιστο για ωρομισθία είναι 4 ώρες στο κανονικό πρόγραμμα. Υπάρχει όμως και η ΠΔΣ.

Οπότε, αν κάποιος προσληφθεί ως ΑΜΩ για π.χ. 6 ώρες, θα μπορεί να φτάσει τις 15 ώρες με ωρομισθία  στο κανονικό + ωρομισθία στην ΠΔΣ ή μόνο με ΠΔΣ.

Το θέμα που πρέπει να ξεκαθαριστεί όμως και είναι σκοτεινό είναι ο τροπος που θα αμοίβεται κανείς: ο ΑΜΩ με 14 ώρες θα παίρνει τα ίδια με αυτόν που έχει 5 ώρες ΑΜΩ + 9 ώρες ωρομίσθιος-πδσ; Πολύ φοβάμαι πως όχι!
Πώς είναι δυνατό να καλούμαστε να δηλώσουμε στα τυφλά χωρίς να γνωρίζουμε τι τέλος πάντων μας συμφέρει; Ποτέ ως τώρα δεν μας απαξίωσε το σύστημα τόσο πολύ! Πώς φτάσαμε ρε παιδιά σε αυτά τα χάλια; Προσαρμοστήκαμε στην εξαθλίωση;

Ακριβώς... Είναι το κόλπο για να μπαίνει από την πίσω πόρτα η ωρομισθία (η οποία δήθεν θα περιοριστεί στο ελάχιστο με το νέο καθεστώς).

Και πώς θα γίνεται αυτό; Με την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των κενών. Η φράση-κλειδί είναι το "στο ίδιο σχολείο". Αυτό σημαίνει ότι τα κενά για ΑΚΩ, ΑΜΩ και ωρομισθία δε θα υπολογίζονται ανά δ/νση, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά ανά σχολείο. Μέχρι τώρα, αν υπήρχαν δύο "μικρά" κενά (π.χ. 12 ώρες στο σχολείο Α και 8 ώρες στο κοντινό σχολείο

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 04, 2010, 10:11:35 pm »
Εμένα πάντως από το υπουργείο παιδείας μου είπε πως ο αμω θα συμπληρώνει 15ωρο και σε γειτονικά σχολεία γιατί αλλιώς η διεύθυνση δε θα προχωρεί στον επόμενο ωρομίσθιο.Θα καλεί το υπουργείο για αμω αλλά η διεύθυνση θα δίνει ώρες στον εκπαιδευτικό  και σε άλλα  σχολεία της ίδιας περιοχής εφόσου υπάρχουν κενά.Αυτό το αναφέρει και η εγκύκλιος.Τώρα τί θα γίνει τελικά αυτό θα φανεί
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 04, 2010, 10:18:08 pm από Supreme »

Αποσυνδεδεμένος rose-PEO2

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 04, 2010, 10:26:26 pm »
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το εξής!!!ΑΝ με στειλουν ΑΜΩ για 8 ώρες στην  κοζάνη, πώς θα συμπληρωσω σε ΠΔΣ σ αυτο νομό,ενώ έχω δηλώσει άλλη περιφερεια για ωρομισθιος??????Αρα μένω με τις 8 ώρες!!!!

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 04, 2010, 10:35:55 pm »

Το μέγιστο για ωρομισθία είναι 4 ώρες στο κανονικό πρόγραμμα. Υπάρχει όμως και η ΠΔΣ.

Οπότε, αν κάποιος προσληφθεί ως ΑΜΩ για π.χ. 6 ώρες, θα μπορεί να φτάσει τις 15 ώρες με ωρομισθία  στο κανονικό + ωρομισθία στην ΠΔΣ ή μόνο με ΠΔΣ.

Το θέμα που πρέπει να ξεκαθαριστεί όμως και είναι σκοτεινό είναι ο τροπος που θα αμοίβεται κανείς: ο ΑΜΩ με 14 ώρες θα παίρνει τα ίδια με αυτόν που έχει 5 ώρες ΑΜΩ + 9 ώρες ωρομίσθιος-πδσ; Πολύ φοβάμαι πως όχι!
Πώς είναι δυνατό να καλούμαστε να δηλώσουμε στα τυφλά χωρίς να γνωρίζουμε τι τέλος πάντων μας συμφέρει; Ποτέ ως τώρα δεν μας απαξίωσε το σύστημα τόσο πολύ! Πώς φτάσαμε ρε παιδιά σε αυτά τα χάλια; Προσαρμοστήκαμε στην εξαθλίωση;

Ακριβώς... Είναι το κόλπο για να μπαίνει από την πίσω πόρτα η ωρομισθία (η οποία δήθεν θα περιοριστεί στο ελάχιστο με το νέο καθεστώς).

Και πώς θα γίνεται αυτό; Με την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των κενών. Η φράση-κλειδί είναι το "στο ίδιο σχολείο". Αυτό σημαίνει ότι τα κενά για ΑΚΩ, ΑΜΩ και ωρομισθία δε θα υπολογίζονται ανά δ/νση, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά ανά σχολείο. Μέχρι τώρα, αν υπήρχαν δύο "μικρά" κενά (π.χ. 12 ώρες στο σχολείο Α και 8 ώρες στο κοντινό σχολείο

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 04, 2010, 10:38:15 pm »
ρε παιδια, το ασχημο της ωρομισθιας που δεν ελυσε το νεο νομοσχεδιο (απο οσο ξερω) ειναι οτι μπορει να εργαζεσαι σε πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια (συνολικα πανω απο 12 ωρες) και να μην μπορεις να γινεις αναπληρωτης επειδη εισαι σε διαφορετικες βαθμιδες... δεν εχει αλλαξει κατι σε αυτο ετσι δεν ειναι?

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 04, 2010, 10:43:54 pm »
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το εξής!!!ΑΝ με στειλουν ΑΜΩ για 8 ώρες στην  κοζάνη, πώς θα συμπληρωσω σε ΠΔΣ σ αυτο νομό,ενώ έχω δηλώσει άλλη περιφερεια για ωρομισθιος??????Αρα μένω με τις 8 ώρες!!!!

Αν σε πάρουν αμω στην περιοχή αυτή δεν χρειάζεται να την έχεις δηλώσει και για ωρομίσθιος για να πάρεις επιπλέον ώρες. Το ερώτημα είναι πως θα σε πληρώνουν. Για όλες τις ώρες ως αμω ή μόνο αυτές που είχες αρχικά;

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 04, 2010, 10:46:13 pm »
Τα παραπάνω που έγραψα μου τα είπε ο κος Χουρδάκης στο τηλ.της εγκυκλίου 2103443426.Μάλιστα μου είπε πως ο αμω θα συμπληρώνει ώρες ανεξάρτητα πού έχει δηλώσει για ωρομίσθιος

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 04, 2010, 11:40:02 pm »
....

Μέχρι τώρα η ΠΔΣ, ως διαφορετικό πρόγραμμα, δε συνυπολογιζόταν στα κενά για προσλήψεις και τοποθετήσεις αναπληρωτών (δεν προβλέπεται άλλωστε αυτό από τη νομοθεσία). Άλλο αν, στην περίπτωση που ο αναπληρωτής δε συμπλήρωνε ωράριο διαφορετικά, μπορούσε το σχολείο εκ των υστέρων να τον βάλει να κάνει και ΠΔΣ για συμπλήρωση ωραρίου (όπως γίνεται και με τους μόνιμους).
Από το νέο νόμο και την εγκύκλιο δε διαφαίνεται να αλλάζει κάτι ως προς το μη συνυπολογισμό και επιπλέον η ΠΔΣ συνεχίζει να θεωρείται ωρομισθία (αφού οι προσλήψεις θα γίνονται από τον πίνακα των ωρομισθίων). Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι οι επιπλέον ώρες για συμπλήρωση στους ΑΜΩ θα είναι ώρες ωρομισθίας, οδηγεί στο καθεστώς του "αναπληρωτωρομίσθιου" που μπορεί να έχει λίγες ώρες ως ΑΜΩ και περισσότερες ώρες -μέσω ΠΔΣ, αφού εκεί μάλλον δε θα ισχύει το πλαφόν των 4 ωρών- ως ωρομίσθιος...

Θα φανεί, πράγματι... Πάντως η εγκύκλιος αναφέρει ότι οι ώρες αυτές, στο άλλο σχολείο, θα είναι ώρες ωρομισθίας (προφανώς αν είναι από 4 και κάτω). Αν υπάρχουν ώρες ΠΔΣ μπορεί όμως να είναι πάνω από 4...
έχεις δίκιο. πράγματι, την πδς την έχουν στον πίνακα των ωρομισθίων. αλλά από που προκύπτει το τελευταίο που λες ότι οι ώρες της ωρομισθίας της πδς- ενώ του κανονικού προγράμματος όχι- θα μπορούν να ξεπερνούν τις 4 ανά δυστυχή καθηγητή; επειδή όπως φαίνεται δεν μοιάζει να έχει αλλάξει το μέγιστο των 11 ωρών ωρομισθίας στο σύνολο και όχι ανά σχολείο; τότε με αυτή τη λογική 1 αμω μπορεί να πάρει: 5 ώρες αμω στο σχολείο α+ 4 ώρες ωρομισθία πδς στο σχολείο α + 4 ώρες ωρομισθία πρωινή ή πδς στο σχολείο β + 2 ώρες ωρομισθία πρωινή ή πδς στο σχολείο γ.
 ???

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 04, 2010, 11:47:33 pm »

Αν σε πάρουν αμω στην περιοχή αυτή δεν χρειάζεται να την έχεις δηλώσει και για ωρομίσθιος για να πάρεις επιπλέον ώρες. Το ερώτημα είναι πως θα σε πληρώνουν. Για όλες τις ώρες ως αμω ή μόνο αυτές που είχες αρχικά;
εννοείται το 2ο...αλλιώς γιατί όλα αυτά; και όχι μόνο ως προς τα χρήματα, αλλά και ως προς τα δικαιώματα και τα ένσημα.

Παράθεση από: catwoman
link=topic=19608.msg330227#msg330227 date=1278272295
ρε παιδια, το ασχημο της ωρομισθιας που δεν ελυσε το νεο νομοσχεδιο (απο οσο ξερω) ειναι οτι μπορει να εργαζεσαι σε πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια (συνολικα πανω απο 12 ωρες) και να μην μπορεις να γινεις αναπληρωτης επειδη εισαι σε διαφορετικες βαθμιδες... δεν εχει αλλαξει κατι σε αυτο ετσι δεν ειναι?
και βέβαια δεν άλλαξε τίποτα. μου θέλεις και μισθό αναπληρωτή...αντί να ευχαριστείς το υπουργείο σου που σε κρατά σε πνευματική - και για κακή τους τύχη και σε σωματική  ;)(δεν ξέρω για σας, εγώ έχω γεμάτες με πέτρες τις τσέπες μου...) - εγρήγορση καλοκαιριάτικα... :P

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182697
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 667
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)