0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κι εγω πηρα σήμερα τηλέφωνο στο υπουργείο και μου είπαν ότι το 24μηνο διορίζεται στα 2 χρόνια. ποιος έχει λοιπόν έγκυρη ενημέρωση;
Παράθεση από: DEXTER στις Ιουλίου 17, 2010, 02:11:22 amπιο ουσιαστικἀ. με τη διαμαντοπούλου μιλάς κ τα ξέρεις; γιατί αν μιλάς μαζί της προσκυνώ. Ό,τι γράφω προέρχεται από εκ του σύνεγγυς ενημέρωση που έχω λάβει από τον 1ο και τον 3ο όροφο του υπουργείου τους οποίους επισκέπτομαι συχνά το τελευταίο τρίμηνο. Αν είχες ασχοληθεί λίγο πιο σοβαρά με το θέμα του τι εστί έγκυρη ενημέρωση από "πρώτο χέρι" θα ήξερες πως καθημερινά μετά τις 12.00 ξεκινούν οι ώρες κοινού του υπουργείου παιδείας οπότε και ο καθένας από εμάς μπορεί να ρωτήσει τους καθ' ύλην αρμόδιους για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί (πχ τμηματάρχη και δ/ντη τμήματος διορισμών στον 1ο όροφο). Πέραν τούτου με πολλή υπομονή και επιμονή στον 3ο όροφο μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει και κάποιους εκ των συμβούλων της υπουργού. Συνεπώς με μια επίσκεψη περίπου 2 ωρών μπορεί κάποιος να έχει δει τόσο το αρμόδιο διοικητικό όσο και το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου. Αυτό λοιπόν κάνω και 'γώ συστηματικά εδώ και μήνες. Απλά η διαφορά μας είναι ότι εγώ το κάνω και μοιράζομαι τους καρπούς της κάθε μου επίσκεψης με τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ ενώ εσύ το μόνο που προφανώς έχεις πρόθεση να προσφέρεις εδώ μέσα είναι χολή και αποδόμηση...Ο νοών νοείτω...
πιο ουσιαστικἀ. με τη διαμαντοπούλου μιλάς κ τα ξέρεις; γιατί αν μιλάς μαζί της προσκυνώ.
Συνάδελφοι, καλημέρα,κάποιοι από μας φιλοξενούμαστε χρόνια σ' αυτή τη γωνιά του διαδικτυακού σύμπαντος που λέγεται pde. Έχουμε δει κατά καιρούς σε κρίσιμες φάσεις κυρίως να καταγράφονται πληροφορίες. Οι πληροφορίες που φτάνουν εδώ από μέλη αξιόπιστα με μακρά και κόσμια παρουσία στο φόρουμ δίνονται πάντα με καλή διάθεση.Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από κάποιον που μας μεταφέρει μια πληροφορία να μας πει σώνει και καλά και την πηγή του. Μ' αυτόν τον τρόπο τελικά αποθαρρύνουμε την όποια καταγραφή ειδήσεων και πληροφοριών που τυχαίνει να φτάνουν στ' αυτιά μας.Ενήλικες είμαστε, με μεγαλύτερη ή μικρότερη οξυδέρκεια ο καθένας μας και μπορούμε να δούμε με κριτική ματιά τις πληροφορίες.Κάποιοι συνάδελφοι όπως ο atharpis και ο Φυσικός13 με καλή προαίρεση μας έχουν μεταφέρει εδώ όσα έχει τύχει να μάθουν. Δεν αντικατέστησαν το υπουργείο (το οποίο,σημειωτέον όφειλε να μας ενημερώνει ) αλλά καλύπτουν ένα κενό σε ενημέρωση και μας βοηθούν να έχουμε μια εικόνα για το κλίμα και τις προθέσεις του υπουργείου. Οι πληροφορίες τους εδώ και μήνες έχουν βοηθήσει να αφυπνιστούμε, να ανησυχήσουμε πχ για το 24μηνο ή για τις διατάξεις του πολυνόμου, και να ενεργοποιηθούμε κατάλληλα για να διεκδικήσουμε. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει αντί να τους ευχαριστούμε που δεν κρατούν για τους εαυτούς τους τα στοιχεία που γνωρίζουν, γιατί, λοιπόν, θα πρέπει να τους στήνουμε και στον τοίχο?? Αν συμπεριφερόμαστε έτσι, δε θα μας λέει κανείς τίποτα, δε θα ανταλλάσσουμε πληροφορίες και θα μένουμε στην άγνοια και τη βασανιστική αγωνία της αναμονής.
Σταματήστε τον σκοτωμό...το ζήτημα δεν νομίζω ότι είναι η πηγη πληροφόρισης....είναι το τι θέλουμε να ακούσουμε.Εως πέρσι όσο γνωρίζω δεν τέθηκε ποτέ θέμα γιατί πάντα απορροφούσαν όλο το 24μηνο.Αν κάποιοα φορά είχαν απορροφίσει π.χ. το μισό θα καταλαβαίναμε ότι προηγείται το 40% στον αριθμό προσλήψεων αλλά το 24μηνο στην τοποθέτηση των προσληφθέντων.Νομίζω ότι η προτεραιότητα τοποθέτησης δεν αμφισβητείται .(εννοώ βάση νόμου,όχι βάση ..του "θέλω = δίκαιου" του καθενός.Το θέλω του καθενός αναλόγως με τον εγωισμό του μπορεί να αμφισβητίσει και τον ιδιο τον Θεο !)Αν γνωρίζετε να υπάρχει κάποια ελλειπής απορρόφιση 24μήνου στο παρελθόν τότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το 24μηνο δεν έχει προτεραιότητα.Τα πράγματα έχουν άλλάξει όμως και θα υπάρξει κατα πάσα πιθανότητα τώρα ελλειπής απορρόφιση.Ακόμα και οι πιο ..δύσπιστοι δέχονται ότι σε ένα έτος δεν αποροφάται όλο το 24μηνο.Αυτό θα εφαρμοστεί ...πρώτη φορά .Το ζήτημα δημιουργειται γιατί ευτηχώς ή δυστυχώς το υπουργείο απο ότι έχει διαφανεί δεν θα διορίσει ούτε όλους τους 60% - 40% ! ! !Αντιθετα στην αρχή υπολόγισε (υποτίθεται) βάση αναγκών ότι θα χρειαστεί τους μισούς.Στην συνέχεια φαίνεται από πληροφορίες ότι λόγω συνταξιοδοτήσεων ....(και όχι δυστηχώς λόγω ισχηρών αντιδράσεων )....άλλαξε γνώμη και βάση νέων αναγκών αυξάνει το ποσοστό απορρόφισης τους.Εν κατακλείδι ... νομίζω ότι φέτος κάτι άλλαξε ...και μάλλον αυτό δεν είναι μόνο οι 24μηνίτες .....γίναμε όλοι "βάση αναγκών ".Και φυσικά θα δεχτώ το βρίσιμο και του 24μήνου που το γράφει ο νόμος ότι προηγείται και των ΑΣΕΠιτών που έχουν ΦΕΚ και του 40 % που ...αφού έχουν ΦΕΚ οι ΑΣΕΠ και εμείς είμαστε βδέλες άρα και εμείς έχουμε ΦΕΚΑΣ (ΦΕΚ από σπόντα). Πάντως το πιο κουφό...ακούστε περίπτωση που ξέρω ,είναι ένας ....(επιλαχών ΑΣΕΠ)..το ίδιο γίνεται βέβαια και για επιλαχών 40%Λέει...Κάποιοι ΑΣΕΠίτες έχουν 24μηνο και αφού προηγούνται ομολογουμένως στην τοποθέτηση διορισμών θέλουν να διοριστούν από τον πίνακα 24μήνου όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια....."έχουμε προηγούμενο".Άρα θα προκύψουν κενές θέσεις ΑΣΕΠ και θα προσληφθώ ως επιλαχών.Μόλις "εξασφαλίσει" την θέση, σκέφτεται την .....άμεση θέσηΝαι αλλά μπορεί να με πάρει και απο την πρώτη χρονιά.....αρκεί να τους πάρει όλους τους ΑΣΕΠίτες.Ναι αλλα αν δεν προηγηθεί το 24μηνο οι ΑΣΕΠίτες θα διοριστούν από Πίνακα ΑΣΕΠ και όχι από Πίνακα 24μήνου.Αρα ..θέλω ....να προηγηθούν οι διορισμοί 24μήνου μέχρι να πάρει πχ 3 ΑΣΕΠίτες από τον πίνακα 24μήνου και μετά ....να μην τους πάρει όλους του 24μήνου αλλά να πάρει όλους τους ΑΣΕΠίτες ! ! !Πραγματικά την δέχομαι και αυτην σαν άποψη.Είναι η πρώτη φορά που ....30μηνο ,24μηνο+ΑΣΕΠ , 40% ,ΑΣΕΠ διορίζονται ....ανάλογα με τις πολιτικές προθέσεις και όχι όλοι ! Γιατί ανάλογα με τις ανάγκες σίγουρα δεν διορίζονται.Είναι σίγουρο ότι κάθε ομάδα έχει την οπτική της .Είναι φυσικό η κάθε ομάδα να διεκδικεί.Ο τρόπος και το ήθος όμως που επιδυκνύει σε αυτην την διεκδίκιση εξαρτάται και απο την δυνατότητα της να δει και την θεμιτή οπτική της άλλης ομάδας.Στο τέλος τέλος όποιος 24μηνίτης ,ΑΣΕΠίτης ,40% προσληφθεί φέτος και του χρόνου ..οφείλει να λαμβάνει υπόψη του και όλους τους συναδέλφους που κατασπαράχτηκαν απο αυτο το νομοσχέδιο.Πιστευω ότι όταν άλλοι γκεμοτσακίζονται δεν κάνει να σκοτωνόμαστε για ....μια πόρσε.Δεν λέω να μην διεκδικούμε ..λέω να καταλάβουμε ότι ..δεν μας πνίγει αυτό που θεωρούμε εμείς δίκαιο...άλλους έπνιξε ...εμάς ίσως τελικά μας ....προξενεί μία θλάση.Και τελικά ...Δέχεσαι να τραυματιστείς για να μην πάθει τίποτα ο άλλος και άρα να είναι καλύτερα από εσένα ή προτιμάς να σκοτωθεί για να μην πάθεις τίποτα εσύ ?Ο ένας παλεύει για τον διορισμό του και ο άλλος για την τοποθέτηση του .Αυτες είναι οι οπτικές που μπορώ να δω εγώ και είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσετε να δω και άλλες.
δεν επιλέγουμε εμείς από ποιο πίνακά θα διοριστούμε. Κάνουμε τα χαρτιά μας με όσες κατηγορίες ανήκουμε και σύμφωνα με τις ανάγκες του υπουργείου, θα μας πάρουν από τον ανάλογο πίνακα.
Εν κατακλείδι ... νομίζω ότι φέτος κάτι άλλαξε ...και μάλλον αυτό δεν είναι μόνο οι 24μηνίτες .....γίναμε όλοι "βάση αναγκών ".
οφείλει να λαμβάνει υπόψη του και όλους τους συναδέλφους που κατασπαράχτηκαν απο αυτο το νομοσχέδιο.
Σ' ενα post στην προηγουμενη σελιδα εκανα copy paste τον τελευταιο Νομο και την προσκληση για αναπληρωτες και ενταξη στους πινακες 24μηνιτων για μονιμο διορισμο στην μετβατικη περιοδο. Δεν καταλαβαινω γιατι υπαρχει αμφισβητηση αφου ο προηγουμενος Νομος δεν καταργηθηκε και ειναι σε ισχυ. Δηλαδη ο Νομος οριζει οτι οι 24μηνιτες διοριζονται κατα προτεραιοτητα των 40-60 αλλα θα ισχυσει κατι αλλο που λεει προφορικα ενας υπαλληλος του Υπουργειου? Ακομη και η ιδια η Υπουργος να το πει προφορικα, πως θα γινει αυτο εφοσον ο Νομος των 24μηνιτων ειναι ακομη σε ισχυ? Το οτι καποιος 24μηνιτης μπορει να ειναι και ΑΣΕΠιτης ή κατι αλλο ειναι πιθανο αλλα τα πραγματα ειναι δεδομενα βασει του Νομου. Οποιος επιλεξει να διοριστει ως 24μηνιτης θα προηγηθει σε διορισμο του ΑΣΕΠιτη και του 40%.
Αν ίσχυε αυτό που λες τότε οι 24μηνίτες θα ήταν ο πιο ευτυχισμένος κλάδος διοριστέων αφού θα έπρεπε πρώτα να εξαντληθεί το 100% των σχετικών πινάκων πριν το υπουργείο αρχίσει να καλεί το 40-60. Αυτό όμως δεν προκύπτει από πουθενά αφού ο νόμος μιλά για κλήση του 24μήνου σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και ΕΦΟΣΟΝ κληθεί ναι, έχει προτεραιότητα στην τοποθέτηση. Μην ξεχνάς άλλωστε πως έχει ήδη ληφθεί "πρόνοια" στο πολυνομοσχέδιο για τους 24μηνίτες που τελικά δεν θα απορροφηθούν κατά τη μεταβατική, άρα το υπουργείο γνωρίζει από τώρα πως θα μείνει κόσμος εκτός, για ποια δέσμευση μιλάμε λοιπόν;