Σύνολο ψηφοφόρων: 71
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πες τα χρυσόστομε!Πάντως, κάποια πράγματα δεν πρέπει να μας προκαλούν έκπληξη. Ειδικά αυτό με τα αγγλικά στην πρώτη δημοτικού, που δεν το χωράει το μυαλό μου.Μην ξεχνάμε το χιλιοειπωμένο, ότι αυτό το σίχαμα που κάνει την υπουργό παιδείας, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών θεμάτων πρότεινε την καθιέρωση της αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα. Σε όσους αντέδρασαν τότε έδωσε την αποστομωτική απάντηση: «οι Έλληνες δεν θα πάθουν τίποτε αν μάθουν να μιλούν το ίδιο καλά με τα ελληνικά και τα αγγλικά».
Με όλο το σεβασμό, προσωπικά διαφωνώ σε αρκετά θέματα που θέτετε ως ζητήματα. Πέρα απο το γεγονός ότι τα περισσότερα είναι αποσπάσματα από το αντίστοιχο δελτίο τύπου της ΔΟΕ άρα πως την καλείτε να πάρει θέση... επιπλέον κατανοώ πλήρως την ανησυχία για αγγλικά ή υπολογιστές αλλά εγώ σας θέτω το ερώτημα, στο οποίο και ουσιαστικά διαφωνώ μαζί σας. Η διδασκαλία των συγκεκριμένων μαθημάτων καθώς και της μουσικής, γυμναστικής κτλ θα γινόταν καλύτερα εφόσον γινόταν από το δάσκαλο ώστε να μην υπονομευθεί, όπως λέτε, η αναγκαία οικειότητα και εμπιστοσύνη μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή. Αφήστε με να έχω τις αμφιβολίες μου στο αν θα γινόταν σωστά το μάθημα όπως επίσης στο κατά πόσο επηρεάζει τα παιδιά, τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει την διαδικασία κοινωνικοποίησης απο τα τρία τους χρόνια...
Παράθεση από: λιθοσφαιριστής στις Ιουλίου 13, 2010, 05:01:52 pmΠες τα χρυσόστομε!Πάντως, κάποια πράγματα δεν πρέπει να μας προκαλούν έκπληξη. Ειδικά αυτό με τα αγγλικά στην πρώτη δημοτικού, που δεν το χωράει το μυαλό μου.Μην ξεχνάμε το χιλιοειπωμένο, ότι αυτό το σίχαμα που κάνει την υπουργό παιδείας, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών θεμάτων πρότεινε την καθιέρωση της αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα. Σε όσους αντέδρασαν τότε έδωσε την αποστομωτική απάντηση: «οι Έλληνες δεν θα πάθουν τίποτε αν μάθουν να μιλούν το ίδιο καλά με τα ελληνικά και τα αγγλικά».Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου αλλά δεν θα συμφωνήσω με τον χαρακτηρισμό που της αποδίδεις.Αυτές οι εκφράσεις δεν χρειάζονται,ας είμαστε κόσμιοι.Εξάλλου η υπουργός είναι απλά ενα πρόσωπο που της ανατέθηκε να παρουσιάσει το πρόγραμμα...εμείς είμαστε αντίθετοι με το πρόγραμμα και κυρίως αυτό που συμβολίζει....
Παράθεση από: iLLuSioN στις Ιουλίου 13, 2010, 05:29:43 pmΜε όλο το σεβασμό, προσωπικά διαφωνώ σε αρκετά θέματα που θέτετε ως ζητήματα. Πέρα απο το γεγονός ότι τα περισσότερα είναι αποσπάσματα από το αντίστοιχο δελτίο τύπου της ΔΟΕ άρα πως την καλείτε να πάρει θέση... επιπλέον κατανοώ πλήρως την ανησυχία για αγγλικά ή υπολογιστές αλλά εγώ σας θέτω το ερώτημα, στο οποίο και ουσιαστικά διαφωνώ μαζί σας. Η διδασκαλία των συγκεκριμένων μαθημάτων καθώς και της μουσικής, γυμναστικής κτλ θα γινόταν καλύτερα εφόσον γινόταν από το δάσκαλο ώστε να μην υπονομευθεί, όπως λέτε, η αναγκαία οικειότητα και εμπιστοσύνη μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή. Αφήστε με να έχω τις αμφιβολίες μου στο αν θα γινόταν σωστά το μάθημα όπως επίσης στο κατά πόσο επηρεάζει τα παιδιά, τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει την διαδικασία κοινωνικοποίησης απο τα τρία τους χρόνια...Καταρχήν θα μου επιτρέψεις να σου πω οτι το κείμενο μας δεν εχει καμία σχέση με την ΔΟΕ[που απο οτι ξέρουμε εκτός απο ενα τυπικό χαρακτηριστικό για αυτήν δελτίο τύπου..]δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για το συγκεκριμένο θέμα,ούτε καν μια ενημέρωση των εκπαιδευτικών...και η αναφορά μας σε αυτήν γίνεται για αυτόν τον λόγο..γιατί οι περισότεροι δάσκαλοι που έχουμε συζητήσει μαζί τους δεν γνορίζαν απολύτος τίποτα.Το κείμενο προήλθε απο σκέψεις συζητήσεις και προβληματίσμους διαφόρων γονέων και επαφή μας με άλλους συλλόγους άλλον πόλεων[αν κάνεις μια αναζήτηση θα δεις σε διάφορες σελίδες συλλόγων γονέων παρόμοιες σκέψεις].Πιστεύουμε οτι στις μέρες μας όντως υπάρχουν και σκεπτόμενοι γονείς.Σε ευχαριστώ όμως για την κριτική σου,είναι κάτι που το αναζητούμε γιατι πιστεύουμε οτι μέσα απο την συζήτηση μπορεί να προκύψει ενα πιο ολοκληρομένο κείμενο.
Το κείμενο προήλθε απο σκέψεις συζητήσεις και προβληματίσμους διαφόρων γονέων και επαφή μας με άλλους συλλόγους άλλον πόλεων[αν κάνεις μια αναζήτηση θα δεις σε διάφορες σελίδες συλλόγων γονέων παρόμοιες σκέψεις].