0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ηρέμησε βρε maritinaki!ήδη έχεις πολύ υλικό!αυτό που θα χρειαστείς περισσότερο είναι υπομονή,ψυχραιμία και ετοιμότητα(ψυχολογική πιο πολύ)το υλικό σου το κουβαλάς......με μεταφορική ή με ΕΛΤΑ!
Παράθεση από: Boldini στις Ιουλίου 13, 2010, 04:23:17 pmηρέμησε βρε maritinaki!ήδη έχεις πολύ υλικό!αυτό που θα χρειαστείς περισσότερο είναι υπομονή,ψυχραιμία και ετοιμότητα(ψυχολογική πιο πολύ)το υλικό σου το κουβαλάς......με μεταφορική ή με ΕΛΤΑ!Νά΄ξερες maritinaki_zan πόσο δίκιο έχει η Boldini.
maritinaki σταμάτα να αγχώνεσαι τόσο πολύ. Εχεις πολύ υλικό και από τα γραφόμενά σου και διάθεση να δημιουργήσεις μέσα στην τάξη οπότε αυτή η διάθεση είναι το καλύτερο υλικό . Τα παιδιά θα ακυρώσουν πολλες φορές όλο σου τον προγραμμάτισμό και θα σε κάνουν να κοιτάς με απόγνωση γύρω και να αναρωτιέσαι γιατί να τύχει αυτό σε σένα και άλλες φορές θα σε οδηγήσουν τα ίδια σε μονοπάτια που δε φαντάζεσαι και αυτό ίσως μερικές φορές να μη χρειάζεται προετοιμασία. Εγώ θα σου δώσω μόνο μία φιλική "συμβουλή" και βάζω τη λέξη σε εισαγωγικά γιατί δε θεωρώ τον εαυτό μου αρμόδιο να δίνει συμβουλες αλλά δε μπορώ να βρώ άλλη λέξη: Η μεγαλύτερη ευθύνη μας κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι η ψυχή των παιδιών. Οφείλουμε να τους δώσουμε ΑΓΑΠΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Να τα κάνουμε να αισθάνονται ότι μπορούν να μας μιλήσουν για τα προβλήματά τους να τα βοηθήσουμε, να τα καταστήσουμε υπεύθυνα και δυναμικά με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Να εντάξουμε τα παιδιά στην ομάδα και να παρατηρήσουμε πως αντιδρούν στις καταστάσεις να κοιτάξουμε βαθιά τα ατομικά χαρακτηριστικά τους και να αμβλύνουμε όσο μπορούμε τις αρνητικες πτυχές του χαρακτήρα τους, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα καλά τους στοιχεία. Δε θα συνεχίσω γιατί κινδυνεύω να γίνω κουραστική είμαι σίγουρη πως κατάλαβες τι θέλω να σου πώ. Ολα τα υπόλοιπα που σε αγχώνουν θα είναι σίγουρα πιο δύσκολα την πρώτη χρονιά αλλά σιγά σιγά θα δεις πως όλα χρονιά με τη χρονιά θα γίνονται πιο εύκολα. Καλό διορισμό
Σε καταλαβαίνω απόλυτα που είσαι τόσο αγχωμένη....Έγω δεν το περιμένα ότι θα διοριζόμουν αναπληρώτρια και είχα ελάχιστο υλικό. Όμως ήμουν πολύ τυχερή, γιατί η συνάδελφος που μοιραζόμουν την τάξη, ήταν πολύ συνεργάσιμη και με βοήθησε να συγκεντρώσω αρκετό υλικό! Μέσα σε αυτά που έχω ήταν όλα τα βιβλία που έχεις (και δεν ήταν και όλα από την αρχή). Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να πω ότι με βοήθησαν και τρελά, γιατί τα παιδιά σου δίνουν τρομερές ιδέες. Στην αρχή σίγουρα θα είσαι αγχωμένη για το τι θα κάνεις την επόμενη μέρα, αλλά με τον καιρό θα ηρεμήσεις και θα δεις ότι τζάμπα αγχωνόσουν. Αυτό που με βοήθησε πραγματικά ήταν ότι με την συνάδελφό μου κρατούσαμε ένα τετράδιο δραστηριοτήτων. Σε αυτό γράφαμε καθημερινά ο,τιδήποτε κάναμε. Με αυτό τον τρόπο μπορούσα να κάνω την αυτοαξιολόγησή μου, αλλά και να δω αν είχε ουσία η δραστηριότητα που έκανα. Αυτό που σου πρότεινω, είναι να εφοδιαστείς με βιβλία που αφορούν παιδιά με προβλήματα λόγου, διαχείρισης θυμού, ΔΕΠ-Υ, ακόμα και αυτισμό. Καλά είναι τα βιβλία για τις δραστηριότητες, αλλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένη και για αυτά τα παιδιά.