0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ελπίζω να επέλεξα το σωστό θέμα για να ρωτήσωμπορεί κάποιος να έχει δύο ταμεία ασφάλισης;ικα και τεβε μαζί;γιατί καλό είναι να δίνουμε αποδείξεις.τί γινεται σε αυτή τη περίπτωση;
Παράθεση από: mitsy στις Αυγούστου 06, 2010, 11:53:33 amελπίζω να επέλεξα το σωστό θέμα για να ρωτήσωμπορεί κάποιος να έχει δύο ταμεία ασφάλισης;ικα και τεβε μαζί;γιατί καλό είναι να δίνουμε αποδείξεις.τί γινεται σε αυτή τη περίπτωση;Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως γίνεται να είσαι ταυτόχρονα και στο ΙΚΑ και στο ΤΕ
Φαντάζομαι ότι και κάποιον λογιστή αν ρωτήσεις θα ξέρει να σου πει. Αλλά και στο ΙΚΑ λογικά θα μπορούν να σου απαντήσουν.
Εξαρτάται!!!Αν είσαι παλιός ασφαλισμένος (μέχρι 31/12/1992) μπορείς να έχεις 2 ασφαλιστικά ταμεία, αλλά το ερώτημα είναι αν θα πάρεις ποτέ 2 συντάξεις. (Κοίτα και το νέο ασφαλιστικό).Αν είσαι νέος ασφαλισμένος (από 1/1/1993 και μετά) μπορείς να έχεις επαγγελματική δραστηριότητα και φυσικά να κόβεις αποδείξεις, αλλά δεδομένου ότι δεν πρόκειται ποτέ να πάρεις 2 συντάξεις, σε συμφέρει να πάρεις απαλλαγή από το ένα ταμείο. Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα απαλλαγή σπό το ΤΕ