*

Αποστολέας Θέμα: Aύξηση αιτήσεων συνταξιοδότησης στην εκπαίδευση μέχρι το 2015  (Αναγνώστηκε 8976 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Φτάνει πια με τους δασκάλους, κουράστηκα, υπάρχουν και άλλες ειδικότητες. Εσείς οι δάσκαλοι τυχεροί θα είστε μέχρι το 2015. Εγώ ρωτάω και για άλλους, π.χ. τεχνικές ειδικότητες.
Εκεί ούτως ή άλλως προσλαμβάνουν λίγους, αλλά εύχομαι με την αύξηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης να μείνει το ποσοστό ζήτησης (στις τεχνικές ειδικότητες) τουλάχιστον σταθερό και να μην μηδενιστεί.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
Να σας πω κάτι που  :-Xσκέφτηκα τώρα? Αν εμείς μείνουμε μέσα στα σχολεία μέχρι τα 70, πότε θα έρθουν μετά οι νέοι? Φανταστείτε τις προοπτικές κάποιων που θα αποφοιτήσουν σε 12, 14 χρόνια. Επειδή μιλάμε για προοπτικές όχι τίποτ΄άλλο, κι έχουμε και παιδιά να συμβουλέψουμε...
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
Να σας πω κάτι που  :-Xσκέφτηκα τώρα? Αν εμείς μείνουμε μέσα στα σχολεία μέχρι τα 70, πότε θα έρθουν μετά οι νέοι? Φανταστείτε τις προοπτικές κάποιων που θα αποφοιτήσουν σε 12, 14 χρόνια. Επειδή μιλάμε για προοπτικές όχι τίποτ΄άλλο, κι έχουμε και παιδιά να συμβουλέψουμε...

Τα εγγόνια μας πλέον θα παροτρύνουμε να σπουδάσουν σε παιδαγωγικές - καθηγητικές σχολές.....
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Αλλος για αναβαθμιση;;;Αλλος για τη βαρκα μας;;;giannios, περιμενε κι εσυ στη ουρα με τους προς αναβαθμιση...Εμεις της β γλωσσας,που μας την ταζανε,την πηραμε(θα αλλαζα το "την"αλλα ειμαι ευγενης)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
όλοι σε αυτό το forum περιμένετε για ένα νέο για την εκπαίδευση ως προς τις προσλήψεις, για ένα νέοπ διαγωνισμό ΑΣΕΠ, για ανάρτηση των πινάκων αναπληρωτών για κάτι που θα θέσει κάποιες νέες ελπίδες στο να μπείτε κάπου στην εκπαίδευση. Και εγώ περιμένω μαζί σας.
Η αναβάθμιση πολλές φορές σημαίνει περικοπές και καταργήσεις. Όσο αφορά τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Θα αναγκαστούν να δώσουν σοβαρά επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους, μιας και πιέζει η ευρωπαική ένωση. Πάντως να καταργήσουν την τεχνική εκπαίδευση δεν γίνεται, μιας και αυτήν αναφέρεται ως ουσιώδης και ουσιαστική σε όλες τις μοντέρνες εκπαιδευτικές μελέτες σε όλα τα ευρωπαικά κράτη.

Σε αυτό το forum δεν υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται για την τεχνική εκπαίδευση και το τοπίο της; Sto site της ete στο forum έχουν να γράψουν από πέρυσι

Εγώ τα παιδιά μου μόνο στρατιωτικές θα τα προτρέψω, εκτός και αν είναι να βγουν στο εξωτερικό. Αλλοίμονο στους νέους που θα τελειώσουν στην Ελλάδα και θα ψάχνουν στην Ελλάδα για δουλειά τα επόμενα χρόνια.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 16, 2010, 08:57:35 pm από giannios »

Αποσυνδεδεμένος podiki

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Εγώ λέω : ΤΕΙ φυτικής και ζωικής παραγωγής,στα δύσκολα να ξέρεις πως να επιβιώσεις. Τι καθηγητές και δικηγόροι , ας έχουμε τη γη μας τουλάχιστον να μην πεινάσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Αυτό θα πρότεινα αν με ρώταγε κάποιος.

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Αγαπητή podiki εγώ γεωπόνος είμαι και όπως και άλλοι 5.000 άνεργοι συναδελφοι μου ψάχνουμε να βρούμε μια δουλειά. Δεν είναι εύκολο να αρχίσεις να καλλιεργείς στρέμματα ή να ανοίξεις θερμοκήπια.

Δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει κανένα ΤΕΙ, για να πας στο χωριό σου και να αρμέξεις την κατσίκα ή να καλλιεργήσεις το λαχανοκηπό σου. Πάνω από όλα μεράκι χρειάζεται.

Τα πανεπιστήμια και τει σου μαθαίνουν πως να διαχειρίζεσαι θερμοκηπιακές και εκτατικές καλλιέργειες και όχι λαχανοκηπους

Αποσυνδεδεμένος podiki

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Εχεις δίκιο συνάδελφε αλλά σε περίοδο μεγάλης πείνας θα είσαι πιο καταρτισμένος από αυτους που μεγάλωσαν στην πόλη και δεν ξέρουν να φυτεύουν ούτε καλαμπόκι, επίσης οι γνωριμίες σου είναι πιο χρήσιμες τουλάχιστον για την καλλιέργεια της γης, μπορείς να συνεργαστείς με συναδέλφους και να φτιάξετε ένα θερμοκήπιο, έστω να υπάρχει φαγητό. Εγώ ήδη σκέφτομαι να αγοράσω ένα χωράφι αλλά από γνώσεις καλλιέργειας είμαι ασχετη , γι αυτό είπα στο φίλο μου να ξαναδώσει πανελλήνιες (μια που το πτυχίο που ήδη έχει δεν χρησιμεύει πουθενα) και να παει στη φυτική παραγωγή. Όλο και κάτι χρήσιμο θα μάθει + τα βιβλία.

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

.Ορισμενες ειδικοτητες μετα απο τους δυο επομενους ΑΣΕΠ θα φρακαρουν για 20 χρονια+. Ισως αυτο ισχυσει για ολες. Εαν καποιος μπει γυρω στα 30-35 στην εκπαιδευση που τωρα ειναι καπως λογικο θα βγει στην συνταξη στα 70 (υπολογιζω βεβαια και τα πλασματικα αλλιως 75!). Προβληματιστειτε πανω σε αυτα δυστυχως η κλεψυδρα αρχιζει να μετραει αντιστροφα.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

.Ορισμενες ειδικοτητες μετα απο τους δυο επομενους ΑΣΕΠ θα φρακαρουν για 20 χρονια+. Ισως αυτο ισχυσει για ολες. Εαν καποιος μπει γυρω στα 30-35 στην εκπαιδευση που τωρα ειναι καπως λογικο θα βγει στην συνταξη στα 70 (υπολογιζω βεβαια και τα πλασματικα αλλιως 75!). Προβληματιστειτε πανω σε αυτα δυστυχως η κλεψυδρα αρχιζει να μετραει αντιστροφα.

Συνήθως κάτι έκανε μέχρι τα 35 και έχει πιθανόν αρκετά ένσημα από το ΙΚΑ. Ακόμη, δεν θα υπάρχει στο μέλλον   το θέμα της διαδοχικής ασφάλισης, αφού από το 2011 όλοι οι νεοδιόριστοι θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Ακόμη κάποιος μπορεί να συνταξιοδοτηθεί σε κάθε περίπτωση στα 65, αλλά η σύνταξη δεν θα είναι  πλήρης. Μάλλον θα έπρεπε να σκεφτούμε πολλοί κάποια ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, που μόνο με ιδιαίτερα μπορούν να χρηματοδοτηθούν μετά τις μειώσεις των μισθών.( αλλά και αυτά δεν δίνουν και μεγάλη σιγουριά, μετά τα τεκταινόμενα στην Aspis ασφαλιστική)
Εγώ θα ήθελα να δουλεύω στα 70 μου σε σχολείο (χαρά μου), οι μαθητές όμως δεν πιστεύω να είναι και τόσο ενθουσιασμένοι...
Ακόμη κάτι. Με την συνεχόμενη γήρανση της Ελληνικής κοινωνίας γενικότερα, οι συνταξιούχοι θα αποτελούν την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος στο μέλλον. Λαμβάνοντας υπόψη, πως αυτή η πλειοψηφία θα είναι, συν τις άλλοις, εγγράμματη και με περισσότερες απαιτήσεις, οι αποφάσεις των κυβερνήσεων στο μέλλον θα τους ευνοούν και οι συντάξεις δεν  θα είναι και τόσο "πενιχρές".

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

Συνήθως κάτι έκανε μέχρι τα 35 και έχει πιθανόν αρκετά ένσημα από το ΙΚΑ. Ακόμη, δεν θα υπάρχει στο μέλλον   το θέμα της διαδοχικής ασφάλισης, αφού από το 2011 όλοι οι νεοδιόριστοι θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Ακόμη κάποιος μπορεί να συνταξιοδοτηθεί σε κάθε περίπτωση στα 65, αλλά η σύνταξη δεν θα είναι  πλήρης. Μάλλον θα έπρεπε να σκεφτούμε πολλοί κάποια ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, που μόνο με ιδιαίτερα μπορούν να χρηματοδοτηθούν μετά τις μειώσεις των μισθών.( αλλά και αυτά δεν δίνουν και μεγάλη σιγουριά, μετά τα τεκταινόμενα στην Aspis ασφαλιστική)
Εγώ θα ήθελα να δουλεύω στα 70 μου σε σχολείο (χαρά μου), οι μαθητές όμως δεν πιστεύω να είναι και τόσο ενθουσιασμένοι...
Ακόμη κάτι. Με την συνεχόμενη γήρανση της Ελληνικής κοινωνίας γενικότερα, οι συνταξιούχοι θα αποτελούν την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος στο μέλλον. Λαμβάνοντας υπόψη, πως αυτή η πλειοψηφία θα είναι, συν τις άλλοις, εγγράμματη και με περισσότερες απαιτήσεις, οι αποφάσεις των κυβερνήσεων στο μέλλον θα τους ευνοούν και οι συντάξεις δεν  θα είναι και τόσο "πενιχρές".

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Πάντως εσείς λέτε ότι στο επόμενο τουλάχιστον διαγωνισμό ΑΣΕΠ ότι θα είναι αυξημένη κάπως η ζήτηση για τεχνικές ειδικότητες;; Δεδομένου των συνταξιοδοτήσεων.
Εγώ είμαι τεχνική ειδικότητα: στους προηγούμενους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ ζητούσαν 25-30 άτομα από την ειδικοτητά μου (αριθμός σχετικά ικανοποιητικός δεδομένου της ειδικότητας μου-γεωπονίας). Αν έγραφες και είχες παιδαγωγική κατάρτιση έμπαινες άνετα. Το 2008 ζήτησαν μόνο 6!!!!!!!
Ελπίζω να μην ζητήσουν 0 στον επόμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
Πάντως πιστεύω ότι ότι ελπίδες έχει κάποιος να μπει είναι στον επόμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, άντε το πολύ και στο μεθεπόμενο.

ΜΕΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ

Προς «μαύρο» Σεπτέμβρη στην Παιδεία

Πηγή: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=343799&dt=18/07/2010

Συνθήκες διάλυσης στην κρατική μηχανή

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=184229

Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Πάντως εσείς λέτε ότι στο επόμενο τουλάχιστον διαγωνισμό ΑΣΕΠ ότι θα είναι αυξημένη κάπως η ζήτηση για τεχνικές ειδικότητες;; Δεδομένου των συνταξιοδοτήσεων.
Εγώ είμαι τεχνική ειδικότητα: στους προηγούμενους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ ζητούσαν 25-30 άτομα από την ειδικοτητά μου (αριθμός σχετικά ικανοποιητικός δεδομένου της ειδικότητας μου-γεωπονίας). Αν έγραφες και είχες παιδαγωγική κατάρτιση έμπαινες άνετα. Το 2008 ζήτησαν μόνο 6!!!!!!!
Ελπίζω να μην ζητήσουν 0 στον επόμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
Πάντως πιστεύω ότι ότι ελπίδες έχει κάποιος να μπει είναι στον επόμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, άντε το πολύ και στο μεθεπόμενο.

ΜΕΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

Δυστυχως για ολες τις ειδικοτητες τα πραγματα θα ειναι εξαιρετικα δυσκολα μετα τον επομενο ΑΣΕΠ..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)