0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να σας πω κάτι που :-Xσκέφτηκα τώρα? Αν εμείς μείνουμε μέσα στα σχολεία μέχρι τα 70, πότε θα έρθουν μετά οι νέοι? Φανταστείτε τις προοπτικές κάποιων που θα αποφοιτήσουν σε 12, 14 χρόνια. Επειδή μιλάμε για προοπτικές όχι τίποτ΄άλλο, κι έχουμε και παιδιά να συμβουλέψουμε...
Παράθεση από: marvac στις Ιουλίου 16, 2010, 05:14:01 pmΝα σας πω κάτι που :-Xσκέφτηκα τώρα? Αν εμείς μείνουμε μέσα στα σχολεία μέχρι τα 70, πότε θα έρθουν μετά οι νέοι? Φανταστείτε τις προοπτικές κάποιων που θα αποφοιτήσουν σε 12, 14 χρόνια. Επειδή μιλάμε για προοπτικές όχι τίποτ΄άλλο, κι έχουμε και παιδιά να συμβουλέψουμε....Ορισμενες ειδικοτητες μετα απο τους δυο επομενους ΑΣΕΠ θα φρακαρουν για 20 χρονια+. Ισως αυτο ισχυσει για ολες. Εαν καποιος μπει γυρω στα 30-35 στην εκπαιδευση που τωρα ειναι καπως λογικο θα βγει στην συνταξη στα 70 (υπολογιζω βεβαια και τα πλασματικα αλλιως 75!). Προβληματιστειτε πανω σε αυτα δυστυχως η κλεψυδρα αρχιζει να μετραει αντιστροφα.
Παράθεση από: mk75 στις Ιουλίου 17, 2010, 04:14:11 pmΠαράθεση από: marvac στις Ιουλίου 16, 2010, 05:14:01 pmΝα σας πω κάτι που :-Xσκέφτηκα τώρα? Αν εμείς μείνουμε μέσα στα σχολεία μέχρι τα 70, πότε θα έρθουν μετά οι νέοι? Φανταστείτε τις προοπτικές κάποιων που θα αποφοιτήσουν σε 12, 14 χρόνια. Επειδή μιλάμε για προοπτικές όχι τίποτ΄άλλο, κι έχουμε και παιδιά να συμβουλέψουμε....Ορισμενες ειδικοτητες μετα απο τους δυο επομενους ΑΣΕΠ θα φρακαρουν για 20 χρονια+. Ισως αυτο ισχυσει για ολες. Εαν καποιος μπει γυρω στα 30-35 στην εκπαιδευση που τωρα ειναι καπως λογικο θα βγει στην συνταξη στα 70 (υπολογιζω βεβαια και τα πλασματικα αλλιως 75!). Προβληματιστειτε πανω σε αυτα δυστυχως η κλεψυδρα αρχιζει να μετραει αντιστροφα.Συνήθως κάτι έκανε μέχρι τα 35 και έχει πιθανόν αρκετά ένσημα από το ΙΚΑ. Ακόμη, δεν θα υπάρχει στο μέλλον το θέμα της διαδοχικής ασφάλισης, αφού από το 2011 όλοι οι νεοδιόριστοι θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Ακόμη κάποιος μπορεί να συνταξιοδοτηθεί σε κάθε περίπτωση στα 65, αλλά η σύνταξη δεν θα είναι πλήρης. Μάλλον θα έπρεπε να σκεφτούμε πολλοί κάποια ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, που μόνο με ιδιαίτερα μπορούν να χρηματοδοτηθούν μετά τις μειώσεις των μισθών.( αλλά και αυτά δεν δίνουν και μεγάλη σιγουριά, μετά τα τεκταινόμενα στην Aspis ασφαλιστική)Εγώ θα ήθελα να δουλεύω στα 70 μου σε σχολείο (χαρά μου), οι μαθητές όμως δεν πιστεύω να είναι και τόσο ενθουσιασμένοι...Ακόμη κάτι. Με την συνεχόμενη γήρανση της Ελληνικής κοινωνίας γενικότερα, οι συνταξιούχοι θα αποτελούν την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος στο μέλλον. Λαμβάνοντας υπόψη, πως αυτή η πλειοψηφία θα είναι, συν τις άλλοις, εγγράμματη και με περισσότερες απαιτήσεις, οι αποφάσεις των κυβερνήσεων στο μέλλον θα τους ευνοούν και οι συντάξεις δεν θα είναι και τόσο "πενιχρές".
Πάντως εσείς λέτε ότι στο επόμενο τουλάχιστον διαγωνισμό ΑΣΕΠ ότι θα είναι αυξημένη κάπως η ζήτηση για τεχνικές ειδικότητες;; Δεδομένου των συνταξιοδοτήσεων.Εγώ είμαι τεχνική ειδικότητα: στους προηγούμενους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ ζητούσαν 25-30 άτομα από την ειδικοτητά μου (αριθμός σχετικά ικανοποιητικός δεδομένου της ειδικότητας μου-γεωπονίας). Αν έγραφες και είχες παιδαγωγική κατάρτιση έμπαινες άνετα. Το 2008 ζήτησαν μόνο 6!!!!!!!Ελπίζω να μην ζητήσουν 0 στον επόμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ.Πάντως πιστεύω ότι ότι ελπίδες έχει κάποιος να μπει είναι στον επόμενο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, άντε το πολύ και στο μεθεπόμενο.ΜΕΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ