0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
δεν ειναι κακο η διαφωνια. αντιθετα μαλιστα! ετσι οπως τα λες θα επρεπε να ειναι οταν ειναι ιδανικα και το ιδιο για ολους. δυστυχως ομως δεν ειναι ετσι και δεν κατακρινω κανεναν συναδελφο για το οτι προσπαθει να κανει κατι για να ζησει. Σε αυτο τουλαχιστον συμφωνουμε!
Παράθεση από: MARKOS στις Ιουλίου 30, 2010, 07:15:06 pmδεν ειναι κακο η διαφωνια. αντιθετα μαλιστα! ετσι οπως τα λες θα επρεπε να ειναι οταν ειναι ιδανικα και το ιδιο για ολους. δυστυχως ομως δεν ειναι ετσι και δεν κατακρινω κανεναν συναδελφο για το οτι προσπαθει να κανει κατι για να ζησει. Σε αυτο τουλαχιστον συμφωνουμε! i'm sorry αλλα εδω ταιριαζει "οχι για μενα, αλλα για τη φουκαριαρα τη μανα μου" , σε παρακαλω τωρα ....
Αν ρομαντικος θεωρειται αυτος που επιλεγει να δουλεψει με ενα x βαθμος ηθικης , τοτε επιλεγω αυτο. Διοτι δε νομιζω οτι μπορει να χαρακτηριστει ηθικος καποιος που "κλεβει" τους μαθητες ενος φροντιστηριου στο οποιο δουλευει και το χειροτερο .... να το προτεινει και στους υπολοιπους (ιδιαιτερα νεους στο επαγγελμα).Στα βασικα σημεια και στην αρχες συμφωνω. 'Αλλο λεω και αν το μαθαιτε κρατηστε το αν δεν θελετε καποια στιγμη να σας "καβαλισουν" οι αλλοι, οι πιο επιτηδειοι. Δεν ειμαι χτεσινος στη δουλεια, ουτε λεω να μην ακολουθειτε τις αρχες σας. Λεω οτι κανεις δεν ειναι ιδιος με τον αλλον.ολοι αυτο επιλεγουμε στο ξεκινημα μας αλλα στη πορεια δυστυχως αλλο μαθαινεις. Σας εφερα παραδειγματα πολλα που εμεις οι ιδιοι τα κατακρινουμε.εχω αρκετα χρονια δουλειας και εχουν δει πολλα τα ματια μου.δεν ειμαι εγω αυτος που προτεινει στους αλλους τι να κανουν. Ενα φαινομενο ειπα και ουτε ειπα οτι ειναι σωστο, αλλα στην τελικη το τι ειναι σωστο μαλλον ειναι υποκειμενικοτατο.Οσο για τους "κανονες του παιχνιδιου" και "αυτοι ειναι οι οροι κι αν σου αρεσει" ....ε ...λοιπον δεν μου αρεσει... Ενα χρονο δουλεψα σε φροντιστηριο και ειδα πως εχουν τα πραγματα, ετσι τον επομενο χρονο αρνηθηκα τη συνεργασια και επελεξα να δουλεψω σε κατι ....διαφορετικο...(οι λογαριασμοι επρεπε να πληρωθουν)...σωστη! ομως λαβε υποψη σου και μη βιαζεστε να κατηγορειτε συναδελφους, οτι ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ιδιοι με μας. Δεν ξερουμε πως σκεφτηκε ο "αλλος" για να κανει κατι τετοιο χωρις να το επικροτουμε βεβαια.Ειναι πολυ ευκολο να κλαιγεσαι και να κατηγορεις τους αλλους για τις δικες σου επιλογες. "Δεν εφταιγα εγω ...οι καταστασεις με οδηγησαν"....Ναι, καλα...και μενα μου αρεσουν οι εξηγησεις και πρεπει να δινονται. να εχουμε το θαρρος να τα λεμε οι ιδιοι στον εαυτο μας και να κοιταζουμε στα ματια.τελος, δεν αποποιηθηκα ποτε σε κανενα μηνυμα μου το αισθημα της προσωπικης ευθυνης, το αντιθετο μαλιστα
ναι, για τη "φουκαριαρα τη μανα μου", για να μαθουν να αντιμετωπιζουν τον εργαζομενο ως ΑΝΘΡΩΠΟ και οχι "αυτοι ειναι οι οροι και αν σου αρεσει" (τους οποιους ορους αγαπητη καρχαριας δυστυχως δεν τους μαθαινεις εξ αρχης! γιατι οι "οροι",οι πραγματικοι, ειναι συνηθως "αγραφοι" και εχουν να κανουν με το χαρακτηρα και τη συμπεριφορα του εκαστοτε φροντιστηριαρχη.οπως ο καθενας απο μας σεβεται τη δουλεια που κανει, ετσι και ο φροντιστηριαρχης πρεπει να σε αντιμετωπιζει με τον απαιτουμενο σεβασμο.και μη μου πειτε οτι αυτο δεν συμβαινει με ωρομισθιες, πδσ κλπ οπου αρκετοι με βισμα εκαναν ο,τι εκαναν, με μονιμους που κανουν ιδιαιτερα κλπ κλπ αν ο κοσμος ειναι τετοιος, δεν μπορεις να εισαι μια ζωη με το σταυρο στο χερι. ξυπνας γιατι με αδειο στομαχι δεν μπορεις να κοιμηθεις.μαλλον ειστε πολυ ρομαντικοι και δεν εχετε μαθει τους κανονες του παιχνιδιου......
Κυριε δικαστα,I didn't break the rules, I just bent them a little....Μην τα ισοπεδωνουμε ολα, κατι ειναι σωστο ή λαθος , and that is it....Οσο για το πως δουλευουν καποιοι συναδελφοι, εδω μαλλον δε με καταλαβατε... Δεν τους κρινω, μπορουν να κανουν ο,τι θελουν αλλα σε καμμια περιπτωση δεν προκειται να μεινω αμετοχη οταν βλεπω καποιον συναδελφο να προτεινει με ελαφρα τη καρδια τετοιες μεθοδους σε νεους συναδελφους... Τοτε ναι και θα κρινω και θα κατακρινω....Τα 10+ χρονια (καλα ποτε περασαν τοσα?) στη δουλεια με ωθουν να το κανω...Anyway, ελπιζω οι νεοι συναδελφοι να κανουν σωστες επιλογες και να μην καταληξουν σε ευκολες λυσεις... Στην τελικη ομως ...No matter what I say or do, it's up to you guys....
Ειπα και εγώ...Ο ΜΑΡΚΟΣ "διαφθορέας" νεαρών αγαθών και ηθικών συναδέλφων;;;
Παράθεση από: panos2 στις Ιουλίου 31, 2010, 05:10:38 pmΕιπα και εγώ...Ο ΜΑΡΚΟΣ "διαφθορέας" νεαρών αγαθών και ηθικών συναδέλφων;;; με χαρακτηρισες "διαφθορεα"? μπορεις σε παρακαλω, εσυ ή καποιος αλλος,να μου παραθεσεις το μηνυμα και το σημειο που επικροτω κατι τετοιο?γιατι ο αντρας πρεπει να μετραει τα λογια του ακομα περισσοτερο οταν τα λεει δημοσια.