0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα, είμαι Φιλόλογος και σκέφτομαι να αναλάβω ένα παιδάκι Ε Δημοτικού. Η μητέρα του θέλει να του κάνω όλα τα μαθήματα της ημέρας. Το παιδάκι απ'οτι μου πε έχει διάσπαση προσοχής. .....Ευχαριστώ
δεν τη φορτωνα με πολλες ασκησεις, για να μη βαρεθει και τα παρατησει μονο που θα τις εβλεπε !!!
Είχα και εγώ ένα τέτοιο παιδάκι στο δημοτικό. Συμφωνό απόλυτα με τις τεχνικές του Μάρκου έκανα ακριβώ το ίδιο. Επίσης επειδή αυτά τα παιδιά κουράζονται εύκολα και γι' αυτό αποσπάται και η προσοχή τους, παίζαμε ένα παιχνίδι με τον χρόνο. Δηλαδή:Επρεπε να λύσει κάποια άσκηση, βάζαμε με το ρολόι π.χ ότι την άσκηση πρέπει να την λύσει μέσα σε δέκα λεπτά και μετά θα κάνουμε διάλειμμα για 2 λεπτά και θα πουμε κάποιο ανέκδοτο ή θα κάνουμε κάτι άλλο(οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί). Πρέπει όμως να τηρήσεις αυστηρά και εσύ αυτόν τον χρόνο για να μην νομίζει το παιδί ότι το κοροιδεύεις και να δεί ότι πάντα ό,τι λές το τηρείς.Αυτό είχε μεγάλη επιτύχία μέχρι και UNO παίξαμε και μαξιλαροπόλεμο και με στρατιωτάκια. Θέλει μόνο υπομονή και χρόνο.